czarny.Ecik Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 No i stało się... Po roku pracy z cinema 4d przesiadam sie (w końcu) na maxa nr 6... I juz na poczatku jestem pozytywnie nastawiony :) Na pocztek postanowiłem przerobić naszego wspaniałego fiata 125p na lowrider'a :) A oto pierwsze wyniki mojej pracy (do zrobienia jeszcze strasznie DUZOOOOO ale juz sie pale do roboty :) ) Komentarze mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 jak narazie to widze kupe odblaskowego "lakieru" ktory praktycznie zupelnie zakrywa bryle modelu ... radze pokazywac model bez materialu bo tak to nie sadze zeby ktokolwiek mogl udzielic ci konstruktywnej krytyki. pozdrawiam ... witam na forum (bo to chba pierwsza twoja praca na forum) i ciesze sie ze zaczales od poprawnego tematu ... watku w ktorym juz cos naskubales itd ... ps. sam shade + siatka i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im@ginner Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Modelujesz spline'ami czy poly? A w jaki sposób będzie wyglądać ta 'przeróbka'? Bo brzmi ciekawie :) A dlaczego toto ma taki dziwny kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 I juz na poczatku jestem pozytywnie nastawiony :) grunt to pozytywne nastawienie ;) zobaczymy jak to w praniu wyjdzie, na razie powolutku do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 czuję że zapowiada się ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 robisz z połowki i skaładasz .. czy robisz cały model ? Blueprinty masz tak ustawione że trudno powiedziec . Jesli robisz całość od razu to dlatego że nie mumiesz skałdać połowek , czy "średnio dobrze" skaładanie wychodzi ?? JA nie umiem skaładać .. ciekawe jak to się robi :|. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Jim mee, po prostu na jednej połowie wrzucasz modyfikator Mirror, ustawiasz środek odbicia i gotowe,czarny.Ecik'u pracka zapowiada się nieźle, bo niezły lakier, ale jeżeli chcesz żebyśmy Ci pomogli to chociaż daj n nam szansę. pozdro EDIT: jak dajesz rendery to przed liczeniem chowaj plane'y z blueprint'ami, dzieki.... pozdro2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 W odpowiedzi na prosby pokazuje obiekt bez lakieru no i siatke.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 A efekt koncowy (mam nadzieje :) ) bedzie podobny do tego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Klimacik fajny ale gościu coś chyba wymiękł. Po niezłym początku nagle koniec roboty. No chyba, że się pracuje w jakimś hipermarkecir to się nie ma czasu. Proszę o wyjaśnienia. I dalej do roboty, ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Wiec Bracie masz racje... :) Praca... no i na dodatek chec jej zmiany nie daja chwili wytchnienia wiec przez jakies 2 tygodnie pewnie wiele nie rusze... le od ostatniego update'a wymodelowalem troszke przod wiec moze jeszcze dzis (a najpozniej jutro) zrobie malego update'a Pozdrow dla wszystkich pracownikow hipermarketow... PEACE PS Hipermarkety to twor SZATANA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Wiec zapowiedziany update'cik... troszke szczegolow z przodu... Moze po weekendzie troszke tylu i drzwiczki?? Ale nic nie obiecuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 witam czystko i chyba bez bledow, wiec czekam na kolejny update'y bo zapowiada sie ciekawie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 fajnie, ladne rowki :> narazie bez bledow chyba ale malo jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 bardzo ladnie i jak pisze kome ladne rowki czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 No no ładno :D i to bardzo (jak narazie ;P) Lubie fitcika 125 i będe tu chyba częściej zaglądał :) Fajny pomysł :) i wykonanie narazie jest też spox :) POzdro i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 zapowiada sie pierwszy ladny model fiata 125 jaki dane mi bedzie ogladac :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 no ladnie, ale zauwazylem maly zgrzyt, a konkretnie na 2 renderze na skrzyzowaniu rowkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Ty wiesz co ja myślę o twoich prackach. :P Nie nawidzę cię za to co robisz :P :) :) :) oby tak dalej. Pozdrowionka z domka. Ludziska czy wy wiecie, że ten człowiek bawi się maxem jakieś dwa tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 nie no model ładny, siateczka jest wręcz wzorowa, rowki poparciem poprzedników ładne, ja nie widzę błędów pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam ponownie... Dzis troszke posiedzialem i dodalem troszke rowkow... Zgodnie z obietnica drzwiczki i tyl... Mam nadzieje ze nie obnizam lotow ale coraz wiecej problemow pojawia sie przy modelowaniu... chyba musze siegnac po jakiegos tutka :) A oto dwa kolejne rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 No daj se na luz jakie problemy dla mnie to bardzo pozitiw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 nie no poza malymi bugami(np lewy dolny rog zew na tylnej klapie) idzie ci ladnie i zgrabnie. osobiscie polecam czasem popatrzec na cudze siatki(np na forum 3d total jest taka ladna bmwica), mozna nauczyc sie jak malych bugow sie pozbywac. a co do ogolnego pomyslu - co ty na to aby go wyposazyc w jakis hod-rod? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 dobrze ci idzie, dalej dla mnie czysto i bez bledow pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Fajno i to bardzo :) Jak mniemam to będzie model z nowymi (teraźniejsze modele) światłami, czy starymi??? Tzn po kierunkach mi się tak wydaje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 model na 5, bardzo fajnia bryła - bardzo fajne auto pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi