Napisano 8 Maj 200519 l witam :) zrobilem sobie taka lazienke, ogolnie to przez piątek i niedziele a w sumie to z 5h wyjdzie nie liczac testowych renderow. wszystko jest moim projektem, zaczynajac od pomieszczenia, konczac na wannie i zlewie i halogenach :) miejscami to malo przemyslane jest (wanna pod oknem?) ale mam mala wiedze na temat projektowania, chcialem sie poprostu poczuc jak prawdziwy designer :D a teraz prosze projektantow, tych co sie na tym znaja i tych co sie nie znaja o komentowanie i uwagi na temat samego projektu ;) edit: ale kwiatka nie musicie komentować >;] pozdrawiam LINK DO DUZEJ WERSJI noc LINK DO DUZEJ WERSJI
Napisano 8 Maj 200519 l no to teraz zrob wersje bez swiatla dziennego ;] ---Edit--- mi sie podoba ;] bedziesz designer ;]
Napisano 8 Maj 200519 l no to ja sie wypowiem ;) podoba mi sie umywalka z szafka wanna i krany. no i kwiatek spoko ;) ale troszke za bardzo tam tak czarno-bialo-pusto.czegos brakuje... no i podloga. mam taka klepke w calym mieszkaniu i nie zrobilabym jej w lazience, bo wydaje mi sie to malo praktyczne... chyba ze jest jakis sposob dobrego zabezpieczenia jej to ok. ogolnie jest calkiem w porzadku, chociaz mozna by to dopracowac. :) pozdro
Napisano 8 Maj 200519 l Te krany a szczególnie ten przy wannie mógłby sie okazać zabójczy dla użytkownika - taki ostry. Parkiet w łazience raczej sie nie sprawdzi.
Napisano 8 Maj 200519 l Te krany a szczególnie ten przy wannie mógłby sie okazać zabójczy dla użytkownika - taki ostry. Parkiet w łazience raczej sie nie sprawdzi. Duże pomieszczenie i troche puste. Fajny render
Napisano 8 Maj 200519 l Autor Marcin - super, dzieki :) wlasnie zaczynam sie za nocne brac DonVito - rzecz gustu ;p dzieki btw curka - nie przykladalem sie az tak i zeby to wszystko zapelnic bo to spid mial byc to potrenowania.. w sumie nie wiem czego :P ale ze mi sie podoba to wrzucilem.. to nie miala byc jakas big produkcja :) dzieki siwy - masz racje, w ten sposob o kranach nie pomyslalem ;) dziek a ten parkiet.. rzeczywiscie moglem pod wanna cos jakis podest zrobic :) czy cos
Napisano 8 Maj 200519 l Powiem tak: łazienka ładna lecz mi taki styl nie podchodzi ale i tak jest bardzo ładnie
Napisano 8 Maj 200519 l wykonanie (render) ladne, tyle ze osobiscie mi sie taka lazienka wydaje bardzo zimna. ale kwiatek jak najbardziej na plus, dodaje scenie zycia. i co ze liscie opadly.
Napisano 8 Maj 200519 l Autor AGmakonts - ddzieki ;) Ania C - dzieki :) i za kwiatka tez :) chveti - no dźękj źą pjontka! kutr - 1 to spid :] 2 nno i co, ja bede pierwszy :P
Napisano 8 Maj 200519 l nice :) render - za mało powietrza po bokach, zawłaszcza z lewej a najbardziej razi brak camera correct projekt - robisz cokół wannie a ściany zostawiasz bez, tak jest ładnie ale niestety to działa tylko na renderach :)
Napisano 8 Maj 200519 l Autor kulfer - no widzisz :) sans - dzieki :D nie znalem camera corrext, teraz z tym rzeczywiscie lepiej, troche zmienlem kadr przez co prawa strona sie odchudzila, a o progach pod scianami poprostu zapomnialem :o hindus - przesadzilem, bo 10h (duron600, 256ddr), i to juz nawet nie przez same vraylighty bo sama irrmapa sie 6h liczyla, a na suficie i tak plamy ehh ale ja sie nie znam pół dnia dzisiaj proboje zrobic oswietlenie nocne :) no niestety mi to nie idzie ale pierwszy raz mam z tym kontakt wiec jakas wymowka jest ;P narazie daje sobie spokoj i ide pomodelowac evo :) pozdrawiam
Napisano 8 Maj 200519 l Widzę, że ostatnio wszyscy robią łazienki;P Co zauważyłem to, sprawa kolorystyki i formy. Dlaczego tak... modernistycznie, a nawet jeśli to brakuje mi tutaj jakichś emocji wyrażonych kolorem. Cieplej, cieplej proszę;) Hmm... może ja też zrobię sobie łazienkę... ostatnio tylko stoiska i stoiska;( Ale kome -> Duuuuży plus za wykonanie!;D Temat następnej bitwy: ŁAZIENKA;>
Napisano 8 Maj 200519 l Autor Dlaczego tak... modernistycznie a dlaczego.. nie? :P taka mialem wizje na spida, wiec tak zrobilem :) dla mnie wystarczjaco cieplym kolorem w tej scenie jest kolor podłogi czyli drewna :D btw. dzieki
Napisano 8 Maj 200519 l Jednak sam przyznaj, że klepki w łazience nie zdadzą egzaminu;P Co do modernizmu - masz rację, to Twoja wizja;) Pytanko: używałeś świateł IES?
Napisano 8 Maj 200519 l O właśnie;) O to mi chodziło... no i good;D Zamów sobie bezpłatny katalog... kniga 650 stron i za darmo, a bardzo się przydaje;)
Napisano 8 Maj 200519 l Autor mam ten katalog :] ale w pdf-ie wiecie co moze jednak troche pokombinuje jeszcze potem i puszcze na noc ten render z iesami
Napisano 9 Maj 200519 l Ładnie :) choć dzienny jak dla mnie fajniejszy........... Jak sam pisałeś to Twoja wizja , ale.......... :) 1. podłoga drewniana w łazience?? dlaczego nie?? nie widze przeszkód lecz ta "klepka" jakoś mi nie pasuje.... 2. i szczerze to ten podest pod wanną...... może lepiej bez?? 3. modernizm ok :) 4. :) Panowie jaki katalog?? :)
Napisano 9 Maj 200519 l czesc!!! a ta umywalka to na jednej nodze stoii?? > :) a własnie dostał ktos materiały z KOŁA??
Napisano 9 Maj 200519 l Mi też się podoba. Nawet kranik jest spoko, bez problemu można się na niego niechcący nadziać i zrobić sobie poważną krzywdę ;) Pozdro
Napisano 9 Maj 200519 l RAF;D Wejdź na stronę http://www.erco.com To producent oświetlenia, który dodatkowo oferuje modele 3d swoich produktów (w różnych formatach) wraz ze specyfikacją dotyczącą ich charakterystyki świetlnej w plikach IES (wszystko do pobrania ze strony - za darmo). Możesz też zamówić książkowe, darmowe wydanie katalogu ich produktów (pomocnego przy wybiorze odpowiedniego światła) ok. 650 stron formatu A4! Za przesyłkę też nie płacisz (ja nie płaciłem) Polecam!
Napisano 9 Maj 200519 l Powiem tak - fajna, tylko ze z tym parkietem bez sensu by bylo bo by zgnil jakby sie woda wychlapala z wanny :P
Napisano 9 Maj 200519 l Żeście się doczepili tej podłogi... nudne to się stało. Kome powiedz im że to "original ceramic parquet PORCELANOSA i skończy się gadka ... projekt OK
Napisano 9 Maj 200519 l Autor wiecie co wszyscy odczepcie sie od tego parkietu, to original ceramic parquet PORCELANOSA! :) a co to? :P ej jutro wrzuce oswietlenie nocne duzy render, robi sie od wczoraj od 22, juz 21 goddzin sie prepasy liczom :o
Napisano 9 Maj 200519 l łola boga ja to najdluzej 5h rennderowalem :) PS:a zrobisz animke z nocnym oswietleniem zeby ukazac lazienke w calej okazalosci ^^
Napisano 9 Maj 200519 l aaaaaaa............. "original ceramic parquet PORCELANOSA" trzeba było tak od razu ;) to wszystko tłumaczy - jest git :) Touch - dzieki za linka
Napisano 9 Maj 200519 l Nooo kome... jestem pod duzym wrazeniem. Piekny render, o pomieszczeniu sie niewypowiem wiecej anizeli to, iz jest puste. Ale ja sie nie znam i nie lubie tej dzisiejszej mody w wystroju wnetrz. :)
Napisano 10 Maj 200519 l Autor rzecz gustu panowie :) ja tam bardzo lubie klocki i kwadraty :) mi np. Baton nie podobalo sie twoje biurko :P aczkolwiek technicznie bardzo ciekawe pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200519 l czesc fajny styl i kompozycja, widac tutaj czystosc i sterylnosc, design wydaje mi sie ze jest na bardzo wysokim poziomie (taki nietuzinkowy). Sam chetnie bym taka, taka lazienke bym chcial :) pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200519 l Autor no jeden co sie zna :P zapowiada sie ze dzisiaj kolo 17 juz bedzie ten nocny render ;] chociaz o 6 rano sie jeszcze 4 prepass liczyu :o
Napisano 10 Maj 200519 l Autor no udalo siem ale jest kicha z cieniamio bo nie umiem przestawic z shadow map na vrayshadow :( LINK DO DUZEJ WERSJI pozdrawiam
Napisano 12 Maj 200519 l no to ja tez sie wypowiem: Bardzo ladne rendery zarowno w dzien jak i w nocy!! Naprawde swietne Nawet bym prosil o jakies dane a propo oswietlenia. :) A co do lazienki: Lubie taki minimalistyczny design, tez sie troche ucze o projektowaniu i przyznaje ze wszystko ladnie sie komponuje, widac konsekwencje w formach. I jesli chodzi o to okno, to nic zlego ustawiac tma wanne. Mi osobiscie podobaja sie takei podluzne snopy swiatla. Daja naprawde fajny efekt. Kolorystyka nie moja ale nawet mi odpowiada, chyba przez polaczenie bieli z kolorem. Wiec generalnie prace oceniam na bardzo dobry. A i jeszcze ta nieszczesna podloga, nie przeszkadza mi to drewno, uwazam ze dzieki nie mu calosc trzyma sie bardziej kupy. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 13 Maj 200519 l Autor -Ukash- - dzieki, takie posty z sensem lubie :* oswietlenie w dzien to same vraylighty i odpowiednia manipulacja color mapingiem, nic wiecej, wazne jest zeby odpowiednio dobrac wielkosc pomieszczenia do ilosci i wielkosci swiatel :) a co do nocy to tu mialem spory problem, ale jakos dalem rade. swiatla to ies photometric. no i ciesze sie ze sie dezajn podoba, wanna w sumie wyladowala tam przypadkowo ale z czasem zaczela mi w tamtym miejscu pasowac, nie mialem jej gdzie przestawic to zostala :) pozdrawiam
Napisano 26 Lipiec 200519 l juz stosowałem deskę barlinecką w łazience...i sie sprawdziła nie słuchaj ich:)
Napisano 29 Lipiec 200519 l Witajcie, moze mi ktos powiedziec co to za opcja camera corrext i gdzie ja znajde? nie mam w pracy 3dmaxa a meczy mnie to, gdyz pewnie przydalaby mi sie;) czy ona jest czasem w opcjach kamery?
Napisano 29 Lipiec 200519 l Witajcie, moze mi ktos powiedziec co to za opcja camera corrext i gdzie ja znajde? nie mam w pracy 3dmaxa a meczy mnie to, gdyz pewnie przydalaby mi sie;) czy ona jest czasem w opcjach kamery? - na takie pytania jest osobny dział a tu zajmujemy się pracą kome wracając: uważam, że praca jest bardzo dobra, dobre światła i ładne tekstury. jedyne co mi tu nie pasuje to czarna ściana obok wanny - jak się przyjżeć to wygląda jak z tektury, pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200519 l Dopiero dzis przeczytalem odpowiedz na moj post ;p Wycofuje sie z mojej poprzedniej wypowiedzi, masz racje sprawa gustu a o gustach sie nie rozmawia :) Co do renderka to nie powiem, podoba mi sie :)
Napisano 29 Lipiec 200519 l Autor kliment - ok :) ajrisz - zaznaczasz kamere i > modifiers > cameras > camera correction baton - szybki jestes :P dzieki :)