Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wrzucam renderek testowy nowego materiału, polepszona wersja shaderka z jednego z moich wipów i nowe ustawienia scenki , troche pracy włożyłem także wrzucam i licze choćby na jeden koment i lepiej żeby nie dotyczył tematu ;) nie wiedziałem jak go nazwać - btw shader to oczywiście shellac ;)

poszedł edit - wrzuce pare testów, i ostatecznie podziele się shaderkami oczywiście jak ktoś będzie chciał to zassa a jak nie to nie ;)

na pierwszy ogeń próba plastiku.

k1ov.jpg

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 53
  • Wyświetleń 8,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mi sie bardzo materialki podobaja:)

ale czy wygladaja jak plascitck??

chyba nie:|

jedyne to ten szary(CHYBA) ale go nie widac za dobrze wiec nie wiem sam:|

ogoolnie to jakas derma czy cosx:P

Napisano

Dla mnie troszeczkę powinieneś chyba w tym chromie zmniejszyć ziarnistość :P Ale ja się nie znam ;D

Napisano
  • Autor

pracuje nad tym ;) narazie zmierzam do shaderka skóry ;)

sko8sq.jpg

co myślicie ?

Napisano

heh ja się an vray'u nie znam ale skóry to to raczej nie przypomina, a co do chromu to faktycznie za duże ziarno, wiem że chciałeś się tym popisać ale identyczne 'coś' można uzyskać zjeżdżąjąc jednym suwakiem w materiale dgs w mentalu ;)

Napisano
  • Autor

ale to nie mental tylko vray ;) dobra dobra popracuje nad nimi trochu ;)

Napisano
  • Autor

dobra chrom jest poprawiony i myśle ze jest lepiej ;) ale to zależy od was ;)

chrom2pj.jpg

plas8cu.jpg

ps. tylko nielot zrozumie mój post w tym miejscu ;)

Napisano

w porząsiu, widziałem kiedyś już takie coś.. ten ostatni ta nie bardzo wiem co imituje.. skóre?

Napisano
  • Autor

wrzuce cała biblioteczke za jakies 1.5tyg - teraz jeszcze bawie sie z shaderkami także wkrótce będzie gotowa ;) dzieki za komenty.

Napisano

materialy daja rade, sczegolnie czerwony, ale mam jedna prosbe-mozesz podac mi linka do takiego hdrka albo gdzies go wrzucic?? bo akurat dlugo czegos takiego szukalem :)

Napisano
  • Autor

dokładnie to by podeszło pod piractwo.... a regulamin jasno i wyraźnie mówi...;)

Napisano

Praca jest świetna - a jak wrzucisz to na forum wielu będzie wdzięcznych, ale ja nie o tym...

Zawsze te wszystkie próbki - chromy itd fajnie wyglądają na kulistych powierzchniach, ale dla mnie masakrą jest robienie chromu na boxach. zawsze to lipnie w scenie wygląda.

Mógłbyś ten swój materiał zarzucić na boxa i bez zaokrąglonych powierzchni :]

Napisano

hindus nie morduj tylko daj ustawionka albo zrzuty :) najlepiej scenki :)

Napisano
  • Autor

wciąż szlifuje tylko ostatnio jakoś mało czasu mam :/ obecnie pracuje nad szkłem i velvetem ale renderki wymagają już więcej czasu - zwłaszcza szkło :/ 3m sie ;)

jutro upload ;)

Napisano

No klasa, wprawdzie jeszczenie testowałem ale i tak można śmiało powiedzieć że jesteście obywatelu pożądny servis;) Jestem wielce ciekaw co jeszcze wykombinujesz.

Napisano

jeśli jesteś w stanie zapisać same shadery jako plik shaderów bo nie moge tej sceny ortwożyć w maxie 6

Napisano

W Material Editor w map browserze msz Mtl Library no i opcje save:) (napweno to znałeś ale ja chaotycznie napisałem) jednym słowem proszę o plik .mat

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.