ttaaddeekk Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 pole bitwy , martwe caiala leza na ziemi, a nad nimi stoi postac, mech cyborg trudno powiedziec, wszystko w klimacie mrocznego fallout/cyber punk/terminator:] szkice mam nadzieje pojawia sie w przyszlym tygodniu, ___________________sketches___________________ ______________________________________________ _________________main concept_________________ ______________________________________________
Leru Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 aaaa witamy witamy w Bitwie :) powodzenia życzę w realizacji tej jakże krwawej wizji
Hatred Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 witojcie tadku witojcie :) powodzenia :) czekam na updajty krakowianina :)
ArTooRo Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 O, witam! Kolejny pokrewny z moim temat - fajnie :D Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Simple_man Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Cosik jak by quack abo inny Ridick. Na pewno fajne. Powodzenia.
pomiot Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 niom... fajnie sie zapowiada... wentylatorek super :)
Falcrum Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Wow...jak zwykle w modelowaniu postaci nie ma Tobie równych... Powodzenia ! :)
JohnZi Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 no bardzo fajne wykonanie, tylko czy to cos ma czolo??
Matti Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 nie no jak dla mnie bomba:) tylko czy aby zebra nie konczas sie za szybko? bo tak jakos dziwnie wyglada, ale pozatym ekstra
Hatred Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 spoczko tadziu chodz te sutki mu jak jakies igielki zrobiles :D no wiatraczek wpozasiu :D
eco Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 ...a mi sie kojazry z takimi odpustowymi zabawkami w ktore sie dmucha i wydaja z siebie smieszny dzwiek :) hehe i mozna by ta mysl rozwinac ale nie bede:D
ttaaddeekk Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Hatred-cialo ostatecznie bedzie zrobione w zbrushu bo doszedlem do wniosku ze tu sie meczyc nie ma sensu, zrobilem tylko prawidzlowe proporcje(Matti)na podstawie knigi z forum, eco-chyba faktycznie musze go przrobic
ArTooRo Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Kurcze skąd Ty bierzesz takie pomysły? Póki co śwetna robota, zdradź coś na temat kadru. Pozdrawiam!
ttaaddeekk Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 (nie wiem czy zrezygnowac ze szpikulcy na mieczu) ArTooRo- co do kadru to nie moge sie zmusic zeby szkice poskanowac, ale w koncu to zrobie... bedzie to koles w kulistej osłonce z plazmy podpiety wraz z innymi poprzez kable do latajacego statku, przemiezajacy pole bitwy i niszczacy bezradnych przeciwników swoimi mieczami...do chwili az przeciwnicy odkryją jego piete achillesa a mianowice kabel...
jaras Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 w/g mnie cycuszki troszkę do porawy ale poza tym to piekna robota ! czy ten wentylatorek na tchawicy to część kombinezonu ? jeżeli tak to troszkę zbyt przylegający jest chyba do ciała i dusiłby się (przynajmniej mnie bo to przeszkadzało:). Mam też takie spostrzeżenie - czy nie uważasz że ktoś kto dysponuje technologią pozwalającą na generowanie kulistej osłony plazmowej bawiłby się w jakieś kable ? kabel to przeżytek :) ogólnie jest cool
ttaaddeekk Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 jaras-wentylatorek jest czescia kombinezony ale ten koles ma dziure na ten wentylatorek po spodem, własnie do generowania kulistej plazmowej oslony bedzie potrezbne zasilanie, a propos dlaczego cie nie widze jescze w bitwie ?
jaras Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 jeżeli ten koleś będzie wisiał w tej kuli ponad ziemią to kształt tych ostrz jest chyba troszkę nieporęczny - jakby trafił nim kogoś to ten ktoś nabiłby się jak na rożno i nie zszedłby tak łatwo bo na ostrzu są ząbki a taki wiszący na ostrzu zawodnik przeszkadzałby trochę chyba w dalszym władaniu mieczem ? to raczej powinny być jakieś szpikulce (ale się czepiam ;) Co do mojego udziału w bitwie to w tej edycji nie wezmę udziału bo wyjeżdzam na urlop i zostałoby mi niewiele czasu na zrobienie czegoś konkretnego dlatego nie chcę się angażować - poza tym robimy z asblaze animację która jest na razie tzw "oczkiem w głowie" . Powodzenia w boju - pozdrawiam
MaGuu Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Pieknie Ci idzie modeling, pomysł tez fajny, zapowiada się piękna pracka.
ttaaddeekk Napisano 17 Lipiec 2005 Autor Napisano 17 Lipiec 2005 nie wiem czy troche nie przesadzilem z tym mechanizmem
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 qrcze myslalem ze Tadek nic nie robi i nie wlazilem w to :) no ale jestem zaskoczony, bo duzo sie tu dzieje i jak to sie mowi duzo dobre ;D powodzenia w delszej bitwie :)
ttaaddeekk Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Napisano 18 Lipiec 2005 dzieki klicek kolo godziny myslalem nad tym mechanizmem zeby to bylo w miare logiczne
mrkrzysiek Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 Bardzo mi się podaba ten pomysł model taż niczego sobie
ttaaddeekk Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Napisano 18 Lipiec 2005 cos takiego bede staral sie zrobic(nie smiac sie z rysunku dopiero sie ucze!)
Gość Raffaello Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 Tadek nieźle się zapowiada, jesteś moim faworytem, sądzę że będziesz miał duże szanse wygrać kolejny raz bitwę, więc pracuj i nie zawiedź mnie!!!!! jedna uwaga zrób mu ciekawe mechowate nogi pozdrawiam i życzę powodzenia
pomiot Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 wow! fajnie ci idzie :) tylko nie mów mi że kabelek rozrywa mu jakaś małpa :P
ttaaddeekk Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Raffaello-mechowate nogi, czyli zalkowicie bez miesa... musze to przemyslec... pomiot-nie jakas malpa tylko wypasiony piesek
jaras Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 piękna robota ! nic dodać nic ująć , krytykować specjalnie nie ma co tylko gratulacje składać !
ArTooRo Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Jak wyżej :) (bo cóż więcej powiedzieć) Ja tylko bym chciał wiedzieć na czym Ty się wzorujesz?? W przeciwieństwie do moich, Twoje części zdają się mieć każda sprecyzowane zastosowanie - ja się zawsze głowię co tu wymyśleć ciekawego do postaci, by fajnie wyglądała, ale na designie zwykle się kończy, a u Ciebie jest tak, że jak patrzysz to wiesz, że te części powinny być usytuowane tak a nie inaczej. Świetna robota.
Falcrum Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Wow!! Genialne. Bardzo lubię takie fajne detale, mechanizmy...i b.dobry modeling. Twoja praca jest w gronie najlepszych w tej bitwie. PS. bdb siatka... :D Pozdr
ttaaddeekk Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 actimel-dzieki za komentarze... :] ArTooRo-staralem sie to wszystko zaprojektowac tak zaby dzialalo, wszystko ma okreslone polozenie to fakt, prawie glowe sobie nad tym nie spalilem... :] wzoruje sie absolutnie na niczym, jakos tak samo przychodzi, ps, ten mechanizm wybralem dlatego ze jest najprostszy ktory udalo mi sie wymyslec reszta wystawala po 2m we wszystkie strony :] Falcrum- pokaze potem jaka mam siatke , jedna wielka kupa losowo powiazanych verexuf :D pozdro.
ttaaddeekk Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 jescze a propos upożadkowanego srodowiska pracy :] na szczescie max ma wresczcie leyery bo bym umarl
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 ttaaddeekk - niezly mexyk :D bardzo sprawnie Ci to idzie tak trzymaj :)
ttaaddeekk Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 kurde wolno mi idze albo tak mi sie wydaje...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 nie az tak wolno jak Ci sie wydaje, wazne ze do przodu :) poprostu szybciej sie robi jak sie pierw zrobie ogolny model a dopiero pozniej detajling ale jak kto woli :) --------------- edit : fajna miniatruka :D
ttaaddeekk Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 w sumie to tak robie :] a przynajmniej mam taki zamiar
jaras Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 noooo idziesz w detal jak w masełko :) podoba mi się pomysł z minaturką ;) niezłe ! muszę zapamiętać :)
Leru Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 tak, pomysł przedni ;) aż się tego samego w wątku spodziewałem. Można powiedzieć, że się nie zawiodłem, mimo, że nie zobaczyłem bajecznych piersi przykrytych złoty.... ups ;) to sa fajne modele.
asfalton Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 zajefajny machine-flash, naprawde ładnie i oryginalnie :)
Falcrum Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Dobrze Ci idzie. Jest jeszcze sporoczasu, więc nie obawiaj się, ze robisz za wolno...i tak robisz (prawie) co dzień updaty :P. Co do miniaturki - "...powinni tego zabronić..." :P hehehe Pozdr
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Co do miniaturki - "...powinni tego zabronić..." :P hehehe Powiekszenie ogladalnosci przez cycki :D niezle sobie wykombinowal :)
Predator Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Tadek poczatek super! Pomysl wykonanie bardzo mi sie poodoba . Czekam z niecierpliwoscia na kolene efekty :)
Gość Bad Moon Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 no nieźle, nieźle , już wiem że pierwszego miejsca nie zdobędę, ale może w pierwszej dziesiątce się znajde :/
Rekomendowane odpowiedzi