dariusz Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 tak, strasznego!!! durona 800Mhz...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Enigma sie zwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 dawno się nie odzywałem ale niestety nie jestem w stanie byc orginalnym: błagam o update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Nie no o szczegoly to Ty naprawde dbasz :) Tak trzymac! Nie czytalem wszystkich topicow...ale ile to ma poly?:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2005 uncle, racja :) poprawie blotniki ze uncle zyje to jeszcze nic, ale ze PAblo zyje to jestem w szoku, dzieki :) ile to ma poly podam na koncu pracy. heh, wrzucam morde porucznika, chodzi tutaj tylko o morde bo cala reszta do poprawy, raczej nie bede mordki poprawial bo : - moglbym tak do .... smierci, - bedzie widac porucznika z daleka wiec detal nie jest istotny (imo) dziekuje za komentarze ! pozdrawiam Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 eeee... a co Ty chcesz w reszcie poprawiac skoro jest miodzio??? 8| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 RA - Pionier może chciał jeszcze wymodelować pory w skórze i włoski razem z cebulkami ?:D:D A tak seroi to pikny modelik, nie ma co poprawiać :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 nono pionier lepiej niz NORI :D widze ze wkoncu przysiadles do organiki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 - bedzie widac porucznika z daleka wiec detal nie jest istotny (imo) LOL a śrubki w słuchawkofonach to ma:P "detal nie jest istotny"-chyba ktoś zawładnął palcami Pioniera i to napisał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 zgadzam sie z Booombelem.. twarzy nie bedziesz poprawial bo i tak nie bedzie widac.. a wszystkie kabelki i srubki w helmofonie to tak.. :P oprocz ostatecznego efektu .. baardzo ciekawi mnie ilosc poly i ta Twoja machina obliczeniowa, na ktorej pracujesz.. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Ślicznie. ale zapytam : jakiej armii to czołgista jest? CK armi, angielskiej czy jakiej?:D narazie jest to czołgista no name. I nie mów Pionierku ze nie bedziesez dorabiał detali bo brak oznaczeń, wronki itd . na tej furażerce jest karygodny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Koleś z logo pracy wygląda zupełnie jak Dan Aykroyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 tego zioma tez zimmeritem potraktuj:d, a tak na serio to bardzo fajnie ci wyszlo, ale po co tyle tych szczegolow?:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Korzystając ze sposobności, za zgodą ( jak mysle autora, mam nadzieje ze sie nie wkurzy) ubrałem w wolnej chwili jego czołgiste w czapke w jakiej ja bym go widział najchetniej. Pionierku potraktuj to jako doping do pracy! :p ( Zwracam uwage na kolor obszycia, to kolor wojsk pancernych :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 jakos m i tak ta zieleń w warunkach polowych nie bardzo pasuje:)) bardziej przywykłem do czerni i obcisłych w pasie kurtek. Zdaje sie, ze herr Wittman w ogóle nosił sie czarno:)) Co do modelu i praktyki, polecałbym narciarke. Chyba najczesciej widuje dowódców w tym wlasnie nakryciu głowy....No ale ja nie jestem specem, wiec to tylko luźne sugestie. Co do modelu.....No cóz, jak na dowódcę czołgu, ta postac ma dość młodzieńczo-dziecięce rysy. Dałbym mu jakieś 16-17 lat:)) Troche mało. Czapka jest jakby taka wełniana, naciągnieta na głowe. Nie czuje tu grubości tego sukna. Powiedziałbym, ze jest Kondomowata:) Cała reszta tez troche taka nieproporcjonalna;/ Guziki sa jakby z blaszki 0.01mm. Idac dalej, laryngofon wyglada jakby był za duży:)) te mikrofony powinny przylegac do krtani czołgisty, a w Twoim wypadku jest szansa, ze beda przylegac do krtani......rozmówcy Twojej postaci. Przewody tez jakies takie kanciaste:)) I pewnie mógłbym jeszcze wyliczać, ale podaruję sobie i Tobie:)) czesc powiedziałem ci na GG, reszte przemilcze:D ogolne wrazenie jest calkiem całkiem, tyle, ze razą niedopracowane detale:)) Nie mam tu na myśli braku detali a jedynie ich niedporacowanie.... I tyle.... POzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Lookas- w jednostkach pancernych waffen-SS występowało kilka rodzajów nakryć głowy. Wspomnianego Wittmana na róznych zdjęciach widziałem najcześciej w dwóch: "narciarce" i klasycznej czapce oficerskiej. Trzecim nakryciem głowy była furażerka. Wbrew temu co sądzą laicy obowiazującym kolorem umundurowania był feldgrau tzn, czapka zaprezentowana przeze mnie w warunkach polowych była czapką zielona z czarnym otokiem SS. Cała czarna czapka oficerska była tylko czapką paradną. Reszta klasycznego munduru pancerniaka była istotnie czarna ale dość często wystepowały przeróżne odstepstwa: od zielonych bluz róznego kroju az po kurtki w barwach ochronnych i wariacje tych strojów. Zobaczymy na co ostatecznie zdecyduje sie Pionierro bo to jest najwazniejsze. Tyle ode mnie, reszta w rękach autora:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 :)) anooo:)) czyli co do generaliów jestesmy zgodni:)) Zatem ja obstawiałbym jednak narciarke. jakos tak najbardziej mi pasuje. No i feldgrau do niej pasuje tak samo dobrze, jak czerń.... jest tylko jeden drobny ( dośc drobny) kłopot z Feldgrau. Mianowicie, ciezko dobrac odpowiednie RGB. Kiedys próbowałem to przeliczyc biorac jakis ptam wzornik znaleziony w internecie, ale efekt nie był zadowalajacy;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Zeby nie byc gołosłownym w kolejności: Wittman, Kurt "panzer" Mayer, Wittman, Peiper x 2 - słowem sama smietanka panzerwaffe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 ech .. Lookas wspomniales o niedopracowanych detalach sprzetu radiowego.. coz moze i bym mozna to poprawiac.. ale jak sam autor stwierdzil.. po co - skoro i tak nie bedzie tego az tak widac.. Kliment: jakos tak nie lubie ogladac niemcow z II wojny swiatowej .. mam do nich uraz.. :P aa jeszcze jedno.. pokazales rendera z czapka.. Ty wymodelowales ta szlachmycke ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Pinki- Chodziło o czapki nie o "nosicieli" :D. I owszem ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 no i.....dałem sie przekonac do czapki:)) Tyle, ze tu jakos tak niecałkiem pasuja mi te słuchawki. Wiec ja nadal optowałbym za narciarką. IHMO nabradziej jest "twarzowa" Pinki- detal jest detalem. Niedopraciowany msci sie w zadziwiajacy sposób, rozbijaja kompozycję. nie darmo mowi sie, ze diabeł tkwi w szczególach. To detale własnie stanowia o jakosci i poziomie całej pracy. Gdyby tak nie było, nikt nie wykanczałby prac w Zbrushu, nie robił ogromnych tekstur i nie bawił sie w kolor oczu wymodelowanych postaci.....I niewielkie znaczenie ma (wg mnie) czy obiekt jest pierwszo- czy drugo-planowy. Z pewnej odległości nadal widac bedzie rozciagniety laryngofon i kanciaste kabelki:)) za pozwoleniem, skorzystam z ilustracji zamieszczonej przez Klimenta: http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=22847 zwróc uwage jak tutaj umieszczone sa mikrofony laryngofonu i jak układaja sie przewody......:)) POzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Lookas... dobra.. rzeczywiscie.. tak jest z detalami.. bede o tym pamietal w swoich prackach.. poprawic kabelki to juz nie bedzie problem.. teraz tylko Pionier zdecyduje, ktora czapka bedzie najlepsza.. ;) ps. tak jak pisal Lookas.. troszke przydaloby sie postarzec kapitana.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Pan pałkownik wyglada dobrze :) mi tam czapka sie podoba ( ta twoja Pionierowa :D ) mysle ze nie powinienes nic w niej zmieniac. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne updaty, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 OMFG :O wspaniała robota - jak zwykle zresztą ;) tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 widze ze mnie olales i nie poprawiles tego co Ci mowilem nie dobry Pionier ! ;) Glowka fajna,ale mogla byc jeszcze fajniejsza z charakterkiem narazie to taki zwykly szarak, chyba ze o to chodzilo :) niezla robota tak 3m i jedziesz dalej ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 hehe spoko panowie, dzieki za komentarze, jutro postaram sie wrzucic prawie final, jak dobrze pojdzie postaram sie poprawic wymienione bledy, postac jest juz na wykonczeniu pozdro ziomki Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 kolejna pocztóweczka:) jesli uda ci sie nadac czołgiście wyraz twarzy jak na tym rysunku by wygladał jak germańskie wcielenie herosa który z nie jednego pieca chleb jadł to bedzie super. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 fajnie, fajnie :) witam po urlopie i widze że ostro poleciałeś z tym koksem :D co do mordki "porucznika" to zrobiłbym ją chudszą - z ostrymi rysami twarzy p.s. jesteś już w teamie ever ? gratulacje ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 wszyscy z tych wczasow wracaja to co mi tam tez wrocilem :P Widze ze sporo sie zmienilo od mojej ostatniej wizyty tutaj :) Pan porucznik bardzo ladnie sie prezentuje choc twarz moglaby byc odrobine mniej "okrągła" Zgodze sie z jarasem ze przydalyby sie troche ostrzejsze rysy. Co do czolgu nawet sie nie wypowiadam bo jak zawsze zwala z nog :D Powodzenia i 3mam kciuki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 update :]... dalej wip oczywiscie, renderek marny, spoko wiem :P.. pozdro :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 no fajniasty :) bedzie bardzo dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 to ja rozumiem :) będzie wypas na maxa ! ... teraz musisz się juz chyba powoli brać za otoczenie i texturki ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 no prosze.. piekny szkop!!! Widze ze dosc oszczednie potraktowales siateczke munduru ,a efekt jest bardzo fajny. Gratuluje IMO wydaje mi ise ze powinien mies troche fald na lokciach , bo chyba nie bedzie tak stal z rekami... jak jakis meserszmit? ;) Pozdrawiam dobra robota. Dawaj teraz tekstury. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 no no piknie piknie :) nie ma troszke za chudych raczek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Dajesz rade :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Pionier ciebie pogieło ! Jesteś prze koleś ! Bardzo wypas na maxa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Hehehe. Eksta ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 pionier-zostaniesz moim mężem???:*:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 pionier-zostaniesz moim mężem???:*:) hmm.. Booombel: to jakiej Ty plci jestes ?? :P pracka.. wiadomo.. najwyzszy poziom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 OMFG - nie no ładny retusz zdjęcia w PS'ie:P ale tak na serio to piękny model, czy Ty czasem nie przesadzasz:>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 hmm.. Booombel: to jakiej Ty plci jestes ?? :P pracka.. wiadomo.. najwyzszy poziom ;) LOL,dla takich modeli moge zostac gejem:)::D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Pospolita praca... ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 taka tam niewyróżniająca się lipa :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 hyh i ten pan jest z mojego miasta :D hyh chyba sie na jakies korki zapisze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 macie racje, juz czas zabrac sie za textury, skonczylem robic kapitana, poprawilem pasek, rekawy, dodalem odznaki i rekawice, jutro postaram sie wrzucic rendery kapitana a za pare dni renderki HiRes jak juz sobie bedzie siedzial na czolgu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 no fajno jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 fajnie :D tylko czy to jest blad czy tak ma byc ? chodzi mi o pasek -jest jakby troche dziwny w tym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 ZiBi - z tego co widze to pasek jest bez MS i dlatego nie pasuje do munduru :) Pionier - świetna robota, dawaj te texturki :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 hehe, czlowieku opanuj sie,,, chcesz, mam pogadac z Twoimi rodzicami, pomysl zabiora Ci kompa, i po co Ci to, no sam powiedz po co sie pchasz w klopoty...: ] hehe, fantastyczna robota, tylko czy bedzie widac efekt w koncowym obrazku, szkoda by bylo teraz scisnac kolesia do rozmiarow 10 pixelkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Śliczny SS-Hauptsturmfuhrer :) jedna uwaga tylko, opaska z nazwą dywizji powinna byc nizej. chce mi sie modelowac kiedy widze takie pracki:D. Texturuj wreszcie bo sie doczekac nie moge!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi