-MW- Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 ok po stanowczo zbyt dlugiej przerwie maly update, dodałem parędetali w trawie, i zmieniłem dalikatnie pozycję kamery teraz jest troszeczkę niżej chociażakurat na tym obrazku słabo to widać. I na dodatek jakieś dziwne czarne plamy mi wychodzą co widać na prawie czarnym u dłu drzewie i zaciemnionym pniu. Nie chcę terz zaśmiecić pierwszego planu zbyt dużą ilością krzaków drzewek itp. i co do pytania o ilość trujkątów to jest ich okolo 826556 - nie wliczając w to trawy nie konwertowałem jej na trujkąty, obecnie scena w rozdzielczości 1280x820 liczy mi się jakies 1,5 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 zaskoczyles mnie mega pozytywnie !!!! Piekna pracka Ci wychodzi !! Naprawde rewelka !! Tylko teraz czegos nie zepsuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 nie podoba mi sie tylko galaz, jest pofalowana:) ale ogulnie to roxujesz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Miłe, bardzo miłe jak dla mnie dla oka, ale gdzie to "delikatne" jest ;)...a bedzie taki jakis "pylek" od kwiatków?, mysle ze fajnie by to wygladało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Oto i pierwsza wersja z tłem, (chmurki zepsuły mi gałązke :mad:) a bedzie taki jakis "pylek" pyłek przydałby się owszem wszystko będzie zależało czy będe potrafił zrobić taki żeby wyglądał ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 SUper, przypomina troche 2D, popraw ta zieleninke (ta wysoka), jest troche za jasna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 fajnie, fajnie ale to niebo troche slaba jakosc ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 fakt chmutki do kitu - przyłozyłem się wiec trochę bardziej do chmurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 czadzik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 wg mnie bardzo fajnie... a mógłbyś przy okazji pokazać wersję z najzwyklejszymi chmurkami?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 mógłbyś przy okazji pokazać wersję z najzwyklejszymi chmurkami?? chodzi o zrodlo z kturego chmurki powstaly ??, o ile tak to poniżej - sam ich oczywiście nie rysowałem powstały tego wyszukanego w googlach zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Przy takich ciemnych chmurkach oswietlenie do wymiany...bo teraz wyglada jakby ktos lampa nieumiejetnie zastosowal lampe blyskowa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 o takie właśnie tło chciałbym zobaczyć ( tak dla porównania ), pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 o takie właśnie tło chciałbym zobaczyć Troszeczkę z tym problem poniewarz na samym początku oryginalne chmurki skonwertowałem z rgb na grayscale i niestety zwykła podmiana nie zawiele da Przy takich ciemnych chmurkach oswietlenie do wymiany...bo teraz wyglada jakby ktos lampa nieumiejetnie zastosowal lampe blyskowa Pracuje nad tym głuwnie chodzi mi o coś takiego aby w głebi za czołgiem były ciemne chmurki prawie czarne a przed jasne, trochę właśnie mam z tym problem bo nie bardzo widać tą głębię:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 bardzo ładne z tą trawką, tylko nad kolorami popracuj bo teraz to jakby zlepek z trzech różnych zdjęć, trawa i krzaczki mają zbyt krzykliwy kolor. tekstura pojazdu świetna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 tak jak mowi Ania kolor jest krzykliwy, moze zmniejsz jego saturacje(chodzi o kolor trawy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 to samo co Archangel, nie pasuje tlo do oswietlenia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Od siebie dorzucę uwagę dotyczącą prawej strony. Na obrazku w załączniku widać ostatni cały render (monochromat) z zaznaczonymi liniami. Tak właśnie widzę to w jaki sposób się układają linie w scenie i dlatego po prawej stronie bym drzewo zastąpił jakimiś krzewami zawierającymi się w liniach przeciwnie ustawionych do tych po lewej stronie. Trochę jak John Matejko ;) Przypominam o zbliżającym się terminie nominacji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 ok przykombinowałem trochę (wrzucam z mniejsza rozdzielczością, na dużą nie chciało mi się czekać:p) więc poprawiłem troszeczkę chmurki mam z nimi problem bo jakoś nie zabardzo widaćto że daleko z tyłu ma być ciemno a z przodu jasno Nie zwracajcie uwagi na zderzak - wcieło mi z niego materiał jeszcze nie wiem dlaczego:mad: przybladziłem terz trawęwedle słusznych wcześniejszych uwag Leru napisał: dlatego po prawej stronie bym drzewo zastąpił jakimiś krzewami durze drzewo po prawej spełnia mi role przeciwwagi do dużego czołgu po lewej bez czegoś dużego tam to wszystko mi jakoś dziwnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 zrob cos z tym drzewem po prawej nie no, genialnie to wygląda :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Leru--> ty siakis artysta jestes czy co? hehe. odnosnie pracy wszytko sie pieknie prezentuje tylko dalej swiatlo jakies taki, dziwne, czolg wyglada jak by byl oswietlony od kamery bialym swiatlem i to tak na wysokosci wierzyczki, drzewo do poprawy wyglada jak slup z powbijanymi patykami: ], reszta jak juz pisalem i to pewnie nie raz jest wspaniala, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 -MW- -> tak tak masz rację :) dziwnie by było bez niczego, ja myślałem o krzewach. KoMic -> ech teorio o kompozycji, żebym ja Cię znał dobrze, a nie brał na oko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 teoretycznie jeden z koncowych renderow, czasu juz nie ma bardzo wiele a i kombinowanie już chyba terz mi sie nie opłaca bo z dnia na dzien coraz mniej mi sie ta scena podoba :p(zmęczenie materiału chyba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 przytłacza wielkoscią :) mi sie bardzo podoba ale... poza wiezyczką. wedłóg mnie niepasuje jakas taka kosmiczna względem reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 O kurde. Zarąbiste pod kazdym wzgledem. No do drzewka mozna sie doczepic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 No rewelacja teraz to się czuje ciężar i moc(tz małość i delikatność ;)) tej maszynki tylko chmurki troche się "zpikselowały" ale to chyba wina kompresji powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 -OBRAZEK DO NOMINACJI- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 fajna praca , fajne textury, fajny model , fajna trawa, fajna ziemia !! ale ... drzewo bym wywalił , możesz spokojnie obciąć kadr o ten kawałek jakby co. i ten mały obcięty pieniek też - dodaj jakieś gałęzie po bokach sceny tak jak radził Leru i będzie lepiej. pozdrawiam i gratuluję ukończenia pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 wywal drzewo i możesz dawać do finished :) gret work ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 zdejmij dwie trzecie koloru z trawy i liści najprosztszy sposób a moim zdaniem dużo da obrazkowi bardzo fajne cjociaż brakuje mi miejsca po lewej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 troszkę się poczepiam żeby było moim zdaniem lepiej :-) -drzewko przytnij albo w połowie (zeby widac było tylko pół pnia) albo wywal całe. -pozatym za ostre białe swiatło na górze czołgu -chmurki są jak z innej bajki trochę(takie troszkę płaskie bez perspektywy) -jak na taką pogodę to trawa i liscie na gałązkach są zbyt jaskrawe moza to w PS-ie skorygować. wymieniłbym chmurki na cos takiego np lub np takiego i puscił na czołg swiatło koloru nieba mysle ze będzie bardziej naturalnie i klimatycznie niz ta biała mocna lampka nocna przystawiona do wieżyczki ;-) ...jak poprawisz to i owo to wyjdzie z tego niezła pracka myslę , napieraj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 wnętrza luf zaciemnij inaczej wygląda jakby nigdy nie strzelał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 dzięki za komentarze - właśnie pracuje nad tym mam jeszcze takie pytanie- czy w czasie oczekiwania na nominacje można zrobić update obrazka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 hmmm, przeciez juz dostales nominacje. mozesz wiec ulepszac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 -MW- -> nominacje zostały ogłoszone :) Moje gratulacje! Teraz możesz dopieszczać obrazek do finału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Witam IMO jedna z lepszych prac w bitwie, wszystko pięknie wyważone, i super klimacik. Do niczego się nie można przyczepić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Fajny klimacik, choć przypomina mi to jakąś prackę, bodajże z bitwy Low-poly na cg... Niemniej jednak, w obu przypadkach, świetny koncept!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 No i wkońcu nadszedł ten dzień :p - oto ukończona praca na konkurs Założenie na ten obrazek było proste chciałem przedstawić coś dużego brudnego i mechanicznego w środku czegoś bardziej subtelnego i delikatnego, na początku miał to być biały śnieg, jednak po kilku prubach zdecydowałem jednak że wolę zrobić w miarę dobrą trawę niż słabo wyglądający śnieg. Modelując maszynę bojową wzorowałem się na już istniejącym obrazku wraz z dalszymi pracami zmodyfikowanym wedle wlasnego uznania. A jaki obrazek jest teraz to widać dla objaśnienia powiem tylko że obrazek ten przedstawia dużą mechanicznie brutalną maszyną niszczącą wszystką zieleń jaka stanie jej na drodze, za sobą pozostawia tumany kurzu, dymu zakrywającego błękitne niebo, przyroda przy niej nie ma szans. Jeśli chodzi o sprawy techniczne, całość prac 3d wykonałem w programie Maya, wyrenderowane takrze przy pomocy standardowego renderera, trawa powstała przy urzyciu paintfx w mayi. Chmury są kompozycją dwuch zdjęć dla niepoznaki zedytowanych w photoshopie, na samym końcu takrze w photoshopie skorygowałem troche kolory . To chyba tyle co mogę po krutce napisać o tym co i jak miało być, co jest, a co będzie to się jeszcze okaże. Dziękuję za wszystkie posty i życzę wszystkim powodzenia w niedziele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 podoba mi się, widać ogrom, świetne detale, klimat fajny. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 nie widze tu momentu krytycznego :p a ogólnie jest PIĘKNIE (no dobra, bez krzaczków, ale znacznie lepsze od tego drzewa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 -MW- -> Avenger poniekąd ma rację :) mam nadzieję, że zostanie to jakoś wyjaśnione, jury też może podobnie odebrać pracę. Dopisz proszę ten wymagany krótki tekst mówiący o technice, historii, coś o tym co widać na obrazku. gratuluję ukończenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 hym szczeze przyznam że nie wiem co powiedzieć nie mam nic na swoją obronę fakt jest faktem momentu krytycznego nie widać, ale tematem bitwy jest maszyna bojowa/moment krytyczny wiec co jak co ale maszyne bojową chyba widać;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 nie chciałem nikogo niszczyć, kolega się postarał no trudno w ostatni dzień wywalić :/ ... ja proponuję wytłumaczyć to wjazdem czołgu (początek wojny etc.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 może po prostu temat zmienisz na MASZYNY BOJOWE i będzie git :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 Leru może po prostu temat zmienisz na MASZYNY BOJOWE i będzie git :) ? W regulaminie nie została przewidziana taka sytuacja, oczywiście że mugłbym zmienić temat ale czy taka zmiana nie zrobi mi nic złego - wolalbym jednak aby moj obrazek był brany pod uwage przy koncowych ocenach ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Gratuluję zwycięstwa. W pełni zasłużona nagroda. Szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Moje gratulacje! Świetna robota. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Dołączam się do gratulacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Cieszy mnie ze moj glos oddany w nagrodzie publicznosci pokryl sie ze zwyciezca. Ogromne gratulacje. Pracka przyspozyla mi mnustwo wizualnej przyjemnosci. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi