javor Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 tak tak ... kolejny samochód na forum :P (ale przynajmniej nie 10 audi tt, nissan 350 z, czy ferrari enzo :P ) a teraz do rzeczy tak już dawno nie zamieszczałem nic na forum że aż wstyd :] a naszło mnie na zrobienie mojego poczciwego rekina (tak go niektórzy nazywają :) ) nie będzie całkiem seryjny tylko taki jakiego ja mam (jeśli chcecie siekne fotki żeby wam było lepiej błędy wytykać :D ) no i czas na render :) zaczełem od dupy strony czyli od koła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 brawo, coprawda niejest to moj ulubiony model (jest nim 5 z 1981-1987) ale ten tez bardzo lubie i w recz niemoge sie doczekac kiedy zaczniesz karoserie, bo kolo wyglada naprawde super (polonezy byly wyposazane w takie same BBS`ki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 kolo na pierwszy rzut oka wyglada swietnie, ale na drugi mozna zauwazyc ze miejsca w ktorych te szprychy sie przecinaja nie sa tak wypukle jak same szprychy :P ale to taki detal ktorego nie bedzie widac, nie przejmuj sie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 No to czekamy na dalsze screeny, koło bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2005 no to macie mały update ... zrobił bym dzisiaj więcej ale miałem 3 pół godzinne przerwy w dostawie prądu :( myślałem że coś mnie trafi :] troche poprawiłem felge no i zaczełem karoserie - od razu mówie że nie będzie na niej mesh smooth'a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 BMW Rulez!!!!! fajny model tego koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 Spoko autko :) Zarówno model jak i sam samochodzik fasjowy jest :) MOżna prosić o siatke??? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 no no bmw sam mam zamiar sobie takie sprawic:) a tak z innej beczki chcialbym zobaczyc siateczke felgi plissssssssssss i jeszcze inne pytanie czy bieznik modelowany czy tex?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 no no zapowiada się super model Powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 no poki co prosciutko...niema zadnych bledow..pracuj tak dalej a render finalny napewno bedzie swietny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2005 dzięki za komentarze nielot007: bierznik jest modelowany jak wszystko :P siateczki ..... :] no kiedyś jakieś pokaże ale to chyba jeszcze nie czas bo będą się jeszcze bardzo mocno zmieniały ... koła moge pokazać ale to już nie dzisiaj :P a tu kolejny progress - kawałek dachu i okolic oraz zaczątki orginalnego pługu produkcji BBS albo M Technic ... sam niewiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 daje rade ale te rendery kuja w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2005 obiecana siateczka koła troche dziwnie wyszła ale musiałem tak bo z wievportu to już totalnie nic nie było widać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 o rzesz! ile to ma poly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 bez kitu... moj caly podracer nie ma tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 łooooj tam :) Nie ważne ile ma :) Ważne, że ładna :D A bieżnik niczego sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2005 opona 22.000 a felga ze śrubkami i duperelami 16.000 :] troche sporo wyszło ale to chyba nie problem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 to zależy na czym męczysz maksa..... a tak to całkiem git, podoba mi się takie retro, działaj dalej a zobaczymy jak Ci będzie szło pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Opona i fela bardzo mi sie podoba... Ja tez w nie dalekiej przyszlosci wezme sie za swoja Bawarke tyle ze 5 Touring... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 jak zobaczyłem ten topic to aż zacząłem kwiczeć ze szczęścia, Javor coś modzi, jeeee! :D jesteś chyba jedyną osobą na forum, która ma meshsmootha w rękach ;) początek świetny, idealnie zaokrąglone nadkole wydobyło z mojego oka łezkę szczęścia, coś pięknego, aż strach pomyśleć co by było gdybyś się do NURBSów dorwał ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2005 troche porobiłem przodu więc update poniżej :) Loozack: też się ciesze że tu zawitałeś ;] nurbsami się troche już w rhino bawiłem ale na autko jeszcze troche zawcześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marqz Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 Javor - piękna robota ... Nie widziałem towich wcześniejszych prac ... a szkoda. Napewno revelka. Widzę że WWW masz jescze w robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 uchyl rąbka tajemnicy jak robisz taką regularną siatke :) te wszystkie łuki zaokrąglenia itd bo w maxie z tego co wiem niema nic co ułatwia ich robienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 jest slicznie te kanty znikna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 To może być.... to BĘDZIE super autko, chyba biore się za swoje i to od zaraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2005 marqz: jak byś użył wyszukiwania na forum to napewno znajdziesz moje prace ... i nawet obrazki powinny się jeszcze wgrywać w niektórych :P sikham: żadna tajemnica :] jak robie ??? tak poprostu zwyczajnie :] dużo używam edgeloop, cut, connect, chamfer, extrude, bevel, target weld i sporadycznie bend (np cały bok tej bmki wygiełem bevelem w kierunku przód-tył - chyba wiesz o co chodzi :P ) no i sporo też ustawiam ręcznie wzorując się na cylindrach lub jakichś liniach .... prawda że nic nadzwyczajnego ?? kome: jeżeli myślimy o tych samych kantach no to przecierz oczywiste że znikną - to tak troche jak w nurbsach, dopiero jak zrobie co trzeba to je chamferem przejade (jak filletem :] ) i wszystko wygładze ardeni: hehe to się bierz a nie się obijasz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 nie trzeba tak lopatologicznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 19 Lipiec 2005 Share Napisano 19 Lipiec 2005 No autko będzie fajniusie!!! ALe mam pytanie masz moze (albo ktoś ma) blueprinty do Hondy Civic 92-95 Hatchback 3 drzwiowa, wszędzie szukałem i nigdzie nie moge znalezc ;( a chciałem sobie to autko wymodelować!! POMOCY!! p.s. sprawdz swoją poczte na forum :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 19 Lipiec 2005 Share Napisano 19 Lipiec 2005 Elo javor, bryka jak narazie full wypas, mam nadzieje ze bendzie tak samo wypasiona jak twoja Honda CIVIC w maxie :), Pozdro i 3maj tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 Javor :) Hondka dokonczona? Hehehe swietny model juz nie mowiac o feldze. A powie mi ktos czemu na karoserii sa takie poziome pasy? Dawno MS nie uzywalem i moze czegos nie wiem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2005 illy: miałem kiedyś ochote dokończyć tamtą honde ale jak otworzyłem plik i zobaczyłem ile tam jest błędów i niezgodności z orginałem to się załamałem i zrezygnowałem :P ale jeszcze siedzi na dysku :] a dlaczego są kanty na karoserii ??? bo to wip :) z czasem znikną a teraz pora na obrazki :] dużo nie przybyło bo mało mam czasu ostatnio - ojcu się zachciało zmieniać shadery na płocie do okoła domu i oczywiście ja to musze robić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 WItam!! nie moge jak to widze w pierwszym poscie jest napisane--> ale przynajmniej nie 10....ferrari enzo:) przeciez enzo n ie jest duzo 2 gora 3:D:D a model perfekt poprostu klasa blagaM PROSZE ITP. pokaz siatke kurde z tymi kantami wyglada supr a co dopiero bez nich:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 kolejny strasznie mały apdejt :] tylko nie bijcie .... :P nielo007: no dobra już wrzuce tą siatke ale później bądź jutro bo teraz mój max jest zajęty pewnym dłuuuugim renderingiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Tez kiedys przymierzalem sie do rekinka ale 6, ale jakos ciezko mi byl znalesc jakies dobre fotki ;]. Co tu duzo mowic przednie ci wychodzi ta furka a powalila mnie juz sama fela. Czekam na wiecej i powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 czas na obiecaną siatke oczywiście ulegnie ona jeszcze sporym zmianom imageshack zmniejsza obraz do wielkości ekranu więc muscie zakombinować żeby obejzeć w pełnej rozdziałce (by zobaczyć mniejsze krawędzie, ale i tak nie wszystkie :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 chciałbym mieć możliwośc wyrenderowania tego cuda ;) bardziej niż najs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 cały pojazd (karoseria) bedzie smoothowany meshsmothem z interations 1 czy 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 mentaller: z interlations 0 :P szkoda polygonów na ms :] dojdzie jeszcze troche chamferów i podobnych głupot i zwykły smooth na to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 javor nie lepiej by bylo zrobic render siatki przy pomocy procedurala edgemap :) bo ten fall. wyglada tragicznie i jest zalezny od wielkosci i proporcji polygonow http://www.bytegeistsoftware.com/prod01.htm Ogolnie ladnie chyba lubie med poly ale nie BMW niestety :D czemu nie zrobisz jakiegos nowego modelu jakiegos 2004 2005 ;) bylo by milej mentaller-> napewno nie bedzie MSa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 bzyku: to jest edgemap :| też mnie to denerwuje że linia jest zależna od wielkości polygona ... jak to zrobić żeby były jednakowe ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 no tym proceduralnym pluginem wlasnie ale czekaj jako to jest edgemap niemozliwe bo tam sie ustawia grubosc renderowanego edgesa czyli wszystki edgesy musza byc wtedy jednakowej grubosci sciagnij http://www.bytegeistsoftware.com/various/sm/EdgeMap2.zip i pod diffuse podepnij albo zrob ten no blenda jak chcesz jakis konkretny kolor ja to testowalem i i jakos niewidzialem zadnych problemow a ty uzywasz sposobu z mapowaniem na polygona czy jakos tak i gradientem czy falloftem jakos tak juz mi sie zapomnialo ale jednak chyba gradient Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 A wiecie co...?? Podoba mi się ten pomysł/rozwiązanie z siatką... Faktycznie dodając jeszcze parę chamferów można będzie zrezygnowaćz "tradycyjnego" MS - tak jak nas uczyły liczne tutoriale... ;) Efekt będzie OK biorąc pod uwagę ułomność naszego "doskonałego" oka ;> Tylko przy wyższych rozdzielczościach renderingu może być "brzydko" :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 kolejny malutki aptejcik :] bzyku: niewiem czemu mi ten edgemap dalej nie wychodzi :( może robie coś źle ?? biore standardowy materiał i w difuse color wkładam właśnie edgemap (bo innego sposobu nie widze), do ustawiania mam tylko grubość lini (np 0,02 długości polygonu) i jej blur, a wersje pluginu mam najnowszą (ta co dałeś linka) tylko prosze się nie bulwersować tą dziurą na bagażniku :P niedługo zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 chyba ta rura wisi w powietrzu, ale jak na razie bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 javor -- mala prosba do ciebie czy moglbys mi przeslac printy tych felg lub rendera z boczku(w duzej rozdzielczosci) bo chcialem sobie podobna felge zrobic w zmodelerze d bmw 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 piterus_123: to był mój "blueprint" ... ale ja jeszcze biegałem do garażu z miarką :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 super, sorry ze zawracam glowe ale czy moglbys zrobic renderka swojej bo tu niema kilku elementow i na dodatek jest troszke przekoszone (niestety w zmodzie im lepsze bp tym lepszy efekt), gdybys mogl to zrobic to bylbym twoim dozgonnym dluznikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 kurde javor mozesz pokazac siatke z tej samej pozycji co render wyzej:D plis SUPER!! jak narazie wedlug mnie najlepszy model na Forum!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 nie no nielot jest super ale czy przebije bzyka loozacka czy jeszcze paru chłopa ? ps fajna fela ale jak na koncu niedasz rendera 2000x2000 to sie zmarnuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 hehe hindus wedlug mnie tak!! jest 100 razy lepiej:) znaczy mi sie bardziej podoba:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi