Badyl Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Witam! chcialbym Wam zaprezentowac postęp prac nad jednym z najladniejszych niemieckich autek - gdzie tam bmw i mercedesy :P oto i on - kubelwagen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 o nawet błotnik przyspawałeś :) dobry model się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 hehe,niezły ten spaw przy błotniku :) ile ma poly? sam błotnik juz nieco gorszy - wydaje się nieco kanciasty i jakiś taki nieco krzywy. popracuj jeszcze nad oponami, bo w ogóle nie odkształcają się przy podłożu. jeśli bieżnik robiłeś z jakiś referencji, to pokaz je, bo wydaje mi się jakiś taki dziwny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 kola sa ok (duzo powietrza jest w nich i dlatego sie nieodksztalcaja :-p) podobnie jak bierznik, widzialem taki naprawde. a co do spawu to prawdziwy majstersztyk, ale sam blotnik do poprawy no chyba ze jest powyginany "trudami wojny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 opony są zapożyczone od willysa, żeby nie musiał stac na cylindrach ;), całe koła są raczej tylko żeby jakieś były. spaw to taki lanc :P - uncle takie cuś kiedyś pokazał w swoim czołku. - bump z noisem na określonych poly blotniki sa kanciaste - to zle, a ze krzywe to dobrze. to jest samochod terenowy i nie jedno musial drzewo zaatakowac po drodze :P bez opon i felg ma 19395 face, ms jest tylko na hakach z przodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 udało się te przetłoczenia zrobi wreszcie :) co myslicie o takich balonach? chyba takie będą docelowe :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 mnie sie niepodobaja (jakies takie dziwne), juz wolal bym widziec w nim takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 kurcze tak patrze na to foto i widze ze za glebokie sa przetloczenia... :\ tu jako ciekawostka moj kubelwagen '01 :P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 hehe badyl no to bedzie progress do tego 01:D powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 sliczny BADYLU ... czekam z niecierpliwościa na więcej, a wytłoczenia istotnie za duze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 nielot007 kliment woroszyłow poki co walcze z tyłem auta. i nie wiem czy robic rowniotkie i gładziutkie czy tez powyginac go troche, tak jak na tej fotce z baloniastymi oponami. pozdro --- zapomniałem dodac, ze bez felg i opon jest 32566 face. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Badyl - ladnie ladnie ;>. Zreszta co mozna sie po tobie spodziewac? Nic ino pr0 modele ;>. BTW. Model bedzie 'sliczny, cacy' czy masz go zamiar troszku uszkodzic :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Badyl -> masz jakąś recepturę na te spawy ? Całkiem przyzwoicie wyglądają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 no nie ma sie do czego przyczepic ! ...:) przyłączam sie do uwagi Lerego...zrób kolegom z forum pokaz jak robiłes te spawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 heh cieszę się kliment, że tak uważasz, ale ja wiem gdzie są babole, ale nie będę mówił :P spawy, to tak jak już pisałem, zrobiłem tak jak uncle w swoim czołgu kiedyś, tylko zmodernizowalem je troszkę - żeby je uwydatnic, polygony, na których daje ten materiał z bumpem dotatkowo bevelowałem (no nie wiem jak to określic - po prostu je uwypuklałem na kształt wałka - wszystko na załączonych obrazkach można zobaczyc :)) uff mam nadzieje ze sprostałem;P pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 prosto i skutecznie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 wreszcie na własnych kapciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 świetnie! chociaż te kapcie dziwnie wyglądają trochę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 świetnie! chociaż te kapcie dziwnie wyglądają trochę :P Indeed ;>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 kapcie sux :P reszta miodzio - ten pogięty przód to tak specjalnie ja myśle :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 dzieki ;) no nieeee, czego brakuje tym oponkkom? :( pogiety przód to taka przymiarka do ogólnego przegięcia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 czego brakuje tym oponkkom? :( nie wiem czemu ale przypominają mi..eeee.....koło ratunkowe, obwarzanki ? jakies takie napęczniałe ? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 wzorowałem się na tej fotce: no ale cos podłubie przy normalnych oponachh. takie balony maja czesto na zdjeciach egzemplarze z oddzialow pustynnych, a taki w sumie chce zrobic... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 te opony na zdjeciach nie sa az tak chyba zaokraglone, moze dlatego wygladaja nienaturalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Ooo... tez kiedys chcialem zrobic to auto. Ale jak tobie tak swietnie wychodzi, to sie powstrzymam. ;) Te wypukle podlozne wstawki przypominaja mi troche Citroena Mehari. Cudowny samochod. Kolejna praca Badyl'a, do ktorej nie mozna sie przyczepic. :) I dobrze. hehe Ciekawy patent z tymi spawami. Wygladaja na modelowane. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 heh, nie sądziłem, że ktoś pamieta inne moje pracki :o dzięki :) mną się nie przejmuj - i tak pewnie go nie skończe :/ oponki troszkę odkształciłem - i takie chyba zostaną. przedstawiam Wam Pana Reflektora :) to byłoby na tyle, jutro wyjeżdżam odpocząc od miasta, komputera itd. Następny apdejt za jakiś tydzień. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 spróbój dać ostrzejsze rowki w oponie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 no teraz oponki wygladaja duzo lepeiej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 jeszcze troszke to wyprostuj to będzie dobrze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 to są oponki po duzym przebiegu i dlatego juz wytarte, prawda Badylku? oni sie nie znaja! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 jak dla mnie gites nawet oponki, czekam na wiecej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2005 ciesze sie ze sie podobja- rowki na oponkach w miejscu gdzie styka sie opna z ziemia troche splycilem - ze niby zuzyte :P tylko poniosło mnie i zapomnialem odlaczyc od instance zapasówki i to samo z nią sie stało :). mam pytanko: jak zrobic słpaszczenie opony przy podłożu spowodowane ciezarem samochodu? tak zeby sie za bardzo w siatce nie babrac... pracuje teraz nad kanapą i fotelami i wogle wnetrzem, moze cos dzis wrzuce :D pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 mam pytanko: jak zrobic słpaszczenie opony przy podłożu spowodowane ciezarem samochodu? tak zeby sie za bardzo w siatce nie babrac... Moze ffd ? Modelik super :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2005 ffd podziałał - dzięki!! :D cały czas do przodu, choc czasu nie mam tyle ile chcialbym miec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 swietny model.. z checia bym sie nim przejechal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 swietny model.. z checia bym sie nim przejechal :D OT: zawsze mozna zrobic szybka animke jak samochod przejezdza przez biped`a 8-))) MSPANC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 te druty na kierownicy nie za cienkie ? przeciez przy szybkim manewrze kierownica zostałaby w rękach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 heh a ja jechałem takim tralalala :P powoli powoli ale brnę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 no na razie super :) brnij tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 a Hans Kloss w środku tez bedzie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2005 nie ze mną te brunery numer! :D jestem na dobrej drodze, zeby zrobic w koncu drzwi. a potem zajmę się detalami. tak ze spraw technicznych: całośc, to co widac, ma 276531 face, z czego sama lina na masce zjada ok. 70k, a kazde koło (opona + stalufelga) ok 30k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 piekne:) bardzo ladne!! tylko bieznik mi sie nie podoba:) ale to maly szczegol pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 fajne spawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 z czego te siedzenia są zrobione ?? mógłbyś je troche pomarszczyć - chyba że zrobisz to na końcu displacem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Swietnie to wyglada!!! ucz mnie mistrzu ucz :)...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 heh. Co seria renderow, to w innym kolorze. Ciekawie to wyglada i urozmaica watek. Model oczywiscie piekny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 dzieki za posty :) na siedzeniach namalowałem juz jako taka teksturke i wydaje mi sie ze bedzie ok. wogole cos tam podłubałem dzis, ale nie bede nic wrzucał - niewielki update. na kanapie, z tyłu, zamierzam jakies farfocle, skrzynki i inne kanistry polozyc i przykryc to reaktorem, takze kanapą prosze nie sugerujcie sie - jest zeby cos tam było - widoczna bedzie tylko gorna krawedz oparcia.. Swietnie to wyglada!!! ucz mnie mistrzu ucz :)...... eno, kurtka, nie przesadzajmy :) taki ze mnie miszcz jak z koziej... (itd.) heh. Co seria renderow, to w innym kolorze. Ciekawie to wyglada i urozmaica watek. jeeeeeeessss!!! :D:D:D:D wreszcie ktos zwrocił uwage! :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 hihi lubie te twoje kolorowe rendery :) jak ty to robisz ze zawsze inny kolor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 badylku...a w jakim malowaniu to bedzie...tak sie zapytam niezobowiązująco?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 pustenne malowanie mialem w zamiarach od poczatku, baloniaste opony mu zrobilem z tego tez powodu. moze uda sie. :] a tu zeby nie bylo juz kompletnie sie opier...niczam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi