Napisano 21 Lipiec 200519 l Witam! chcialbym Wam zaprezentowac postęp prac nad jednym z najladniejszych niemieckich autek - gdzie tam bmw i mercedesy :P oto i on - kubelwagen:
Napisano 21 Lipiec 200519 l hehe,niezły ten spaw przy błotniku :) ile ma poly? sam błotnik juz nieco gorszy - wydaje się nieco kanciasty i jakiś taki nieco krzywy. popracuj jeszcze nad oponami, bo w ogóle nie odkształcają się przy podłożu. jeśli bieżnik robiłeś z jakiś referencji, to pokaz je, bo wydaje mi się jakiś taki dziwny...
Napisano 21 Lipiec 200519 l kola sa ok (duzo powietrza jest w nich i dlatego sie nieodksztalcaja :-p) podobnie jak bierznik, widzialem taki naprawde. a co do spawu to prawdziwy majstersztyk, ale sam blotnik do poprawy no chyba ze jest powyginany "trudami wojny".
Napisano 21 Lipiec 200519 l Autor opony są zapożyczone od willysa, żeby nie musiał stac na cylindrach ;), całe koła są raczej tylko żeby jakieś były. spaw to taki lanc :P - uncle takie cuś kiedyś pokazał w swoim czołku. - bump z noisem na określonych poly blotniki sa kanciaste - to zle, a ze krzywe to dobrze. to jest samochod terenowy i nie jedno musial drzewo zaatakowac po drodze :P bez opon i felg ma 19395 face, ms jest tylko na hakach z przodu:
Napisano 21 Lipiec 200519 l Autor udało się te przetłoczenia zrobi wreszcie :) co myslicie o takich balonach? chyba takie będą docelowe :) pzdr.
Napisano 21 Lipiec 200519 l mnie sie niepodobaja (jakies takie dziwne), juz wolal bym widziec w nim takie
Napisano 21 Lipiec 200519 l Autor kurcze tak patrze na to foto i widze ze za glebokie sa przetloczenia... :\ tu jako ciekawostka moj kubelwagen '01 :P:P
Napisano 22 Lipiec 200519 l sliczny BADYLU ... czekam z niecierpliwościa na więcej, a wytłoczenia istotnie za duze:)
Napisano 22 Lipiec 200519 l Autor nielot007 kliment woroszyłow poki co walcze z tyłem auta. i nie wiem czy robic rowniotkie i gładziutkie czy tez powyginac go troche, tak jak na tej fotce z baloniastymi oponami. pozdro --- zapomniałem dodac, ze bez felg i opon jest 32566 face.
Napisano 22 Lipiec 200519 l Badyl - ladnie ladnie ;>. Zreszta co mozna sie po tobie spodziewac? Nic ino pr0 modele ;>. BTW. Model bedzie 'sliczny, cacy' czy masz go zamiar troszku uszkodzic :>
Napisano 22 Lipiec 200519 l Badyl -> masz jakąś recepturę na te spawy ? Całkiem przyzwoicie wyglądają :)
Napisano 23 Lipiec 200519 l no nie ma sie do czego przyczepic ! ...:) przyłączam sie do uwagi Lerego...zrób kolegom z forum pokaz jak robiłes te spawy:)
Napisano 23 Lipiec 200519 l Autor heh cieszę się kliment, że tak uważasz, ale ja wiem gdzie są babole, ale nie będę mówił :P spawy, to tak jak już pisałem, zrobiłem tak jak uncle w swoim czołgu kiedyś, tylko zmodernizowalem je troszkę - żeby je uwydatnic, polygony, na których daje ten materiał z bumpem dotatkowo bevelowałem (no nie wiem jak to określic - po prostu je uwypuklałem na kształt wałka - wszystko na załączonych obrazkach można zobaczyc :)) uff mam nadzieje ze sprostałem;P pzdr,
Napisano 24 Lipiec 200519 l kapcie sux :P reszta miodzio - ten pogięty przód to tak specjalnie ja myśle :] ?
Napisano 24 Lipiec 200519 l Autor dzieki ;) no nieeee, czego brakuje tym oponkkom? :( pogiety przód to taka przymiarka do ogólnego przegięcia :P
Napisano 24 Lipiec 200519 l czego brakuje tym oponkkom? :( nie wiem czemu ale przypominają mi..eeee.....koło ratunkowe, obwarzanki ? jakies takie napęczniałe ? :/
Napisano 24 Lipiec 200519 l Autor wzorowałem się na tej fotce: no ale cos podłubie przy normalnych oponachh. takie balony maja czesto na zdjeciach egzemplarze z oddzialow pustynnych, a taki w sumie chce zrobic... ;]
Napisano 24 Lipiec 200519 l te opony na zdjeciach nie sa az tak chyba zaokraglone, moze dlatego wygladaja nienaturalnie
Napisano 24 Lipiec 200519 l Ooo... tez kiedys chcialem zrobic to auto. Ale jak tobie tak swietnie wychodzi, to sie powstrzymam. ;) Te wypukle podlozne wstawki przypominaja mi troche Citroena Mehari. Cudowny samochod. Kolejna praca Badyl'a, do ktorej nie mozna sie przyczepic. :) I dobrze. hehe Ciekawy patent z tymi spawami. Wygladaja na modelowane. pozdrawiam
Napisano 24 Lipiec 200519 l Autor heh, nie sądziłem, że ktoś pamieta inne moje pracki :o dzięki :) mną się nie przejmuj - i tak pewnie go nie skończe :/ oponki troszkę odkształciłem - i takie chyba zostaną. przedstawiam Wam Pana Reflektora :) to byłoby na tyle, jutro wyjeżdżam odpocząc od miasta, komputera itd. Następny apdejt za jakiś tydzień. pozdrawiam :)
Napisano 26 Lipiec 200519 l to są oponki po duzym przebiegu i dlatego juz wytarte, prawda Badylku? oni sie nie znaja! :D
Napisano 2 Sierpień 200519 l Autor ciesze sie ze sie podobja- rowki na oponkach w miejscu gdzie styka sie opna z ziemia troche splycilem - ze niby zuzyte :P tylko poniosło mnie i zapomnialem odlaczyc od instance zapasówki i to samo z nią sie stało :). mam pytanko: jak zrobic słpaszczenie opony przy podłożu spowodowane ciezarem samochodu? tak zeby sie za bardzo w siatce nie babrac... pracuje teraz nad kanapą i fotelami i wogle wnetrzem, moze cos dzis wrzuce :D pzdr.
Napisano 2 Sierpień 200519 l mam pytanko: jak zrobic słpaszczenie opony przy podłożu spowodowane ciezarem samochodu? tak zeby sie za bardzo w siatce nie babrac... Moze ffd ? Modelik super :) Pozdrawiam
Napisano 2 Sierpień 200519 l Autor ffd podziałał - dzięki!! :D cały czas do przodu, choc czasu nie mam tyle ile chcialbym miec...
Napisano 3 Sierpień 200519 l swietny model.. z checia bym sie nim przejechal :D OT: zawsze mozna zrobic szybka animke jak samochod przejezdza przez biped`a 8-))) MSPANC
Napisano 3 Sierpień 200519 l te druty na kierownicy nie za cienkie ? przeciez przy szybkim manewrze kierownica zostałaby w rękach :)
Napisano 5 Sierpień 200519 l Autor nie ze mną te brunery numer! :D jestem na dobrej drodze, zeby zrobic w koncu drzwi. a potem zajmę się detalami. tak ze spraw technicznych: całośc, to co widac, ma 276531 face, z czego sama lina na masce zjada ok. 70k, a kazde koło (opona + stalufelga) ok 30k.
Napisano 5 Sierpień 200519 l piekne:) bardzo ladne!! tylko bieznik mi sie nie podoba:) ale to maly szczegol pozdro
Napisano 5 Sierpień 200519 l z czego te siedzenia są zrobione ?? mógłbyś je troche pomarszczyć - chyba że zrobisz to na końcu displacem
Napisano 6 Sierpień 200519 l heh. Co seria renderow, to w innym kolorze. Ciekawie to wyglada i urozmaica watek. Model oczywiscie piekny. pozdrawiam
Napisano 6 Sierpień 200519 l Autor dzieki za posty :) na siedzeniach namalowałem juz jako taka teksturke i wydaje mi sie ze bedzie ok. wogole cos tam podłubałem dzis, ale nie bede nic wrzucał - niewielki update. na kanapie, z tyłu, zamierzam jakies farfocle, skrzynki i inne kanistry polozyc i przykryc to reaktorem, takze kanapą prosze nie sugerujcie sie - jest zeby cos tam było - widoczna bedzie tylko gorna krawedz oparcia.. Swietnie to wyglada!!! ucz mnie mistrzu ucz :)...... eno, kurtka, nie przesadzajmy :) taki ze mnie miszcz jak z koziej... (itd.) heh. Co seria renderow, to w innym kolorze. Ciekawie to wyglada i urozmaica watek. jeeeeeeessss!!! :D:D:D:D wreszcie ktos zwrocił uwage! :P pozdro
Napisano 6 Sierpień 200519 l hihi lubie te twoje kolorowe rendery :) jak ty to robisz ze zawsze inny kolor :D
Napisano 8 Sierpień 200519 l badylku...a w jakim malowaniu to bedzie...tak sie zapytam niezobowiązująco?:)
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor pustenne malowanie mialem w zamiarach od poczatku, baloniaste opony mu zrobilem z tego tez powodu. moze uda sie. :] a tu zeby nie bylo juz kompletnie sie opier...niczam: