Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

model uważam za skończony. oczywiście można poprawiać drobne błędy, bo zawsze się znajda, ale szkoda mi na to czasu, wolę powiększać swoją wiedzę w nowych projektach.

jutro powinny pojawić się nowe rendery.

P.S. wielkie dzięki gripiemu i hindusowi, oni już wiedzą za co ;-P

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lakier wyszedł słabo szczególnie na drugim renderze i tylne lampy oraz miejsce z klamką bagażnika, no i szyby są pofalowane albo źle sie refleksy układają :]

Można by scene zrobić fajniej - ale wiem że nie o to tutaj chodzi.

Pierwszy render ujdzie ale drugi juz nie.

Napisano

z tym lakierem to wyglada jak zabawka :/ render ogolnie nie przemawia do mnie(no po prostu wydaje mi sie sztuczny), ale sam model jest b.dobry. 7\10

edit: dzieki :)

Napisano

Model dobry, ale lakier pozostawia wiele do zyczenia. Poczawszy od nijakiego przechodzacego w roz koloru na zlych, zbyt wyraznych odbiciach konczac. Modelowanie Ci wychodzi, ale nad renderingiem bedziesz musial troszku popracowac. ;)

pozdrawiam

Napisano

lepiej, ale wciaz nie jest swietnie. razi mnie tlo, wydaje mi sie strasznie sztuczne(to takie przejscie, z jasnego oswietlenia, do calkowitego mroku, imho lepiej by tu sie sprawdzila splaszczona sfera.

Napisano

lakier jakis nie taki jak trzeba, mysle ze za duzy reflex

-ta listwa na zderzaku, ponizej reflektora wydaje sie byc jakos za ostro zgieta

- rowek w przednich drzwiach- ten kolo lusterka jest za gładki- chamfer za maly ;)

material felg moglby byc rowniez lepszy

tak w ogole troche ziarno wyszlo- na masce i dachu widac

mimo to na plus :)

Gość WojciechZ
Napisano

Good work. Ten lakier jest jednak taki sobie, widzialem lepsze. Ale ogolne wykonanie i render jak dla mnie 5/6.

Napisano

heh dzieki. co do shadera to w sumie taki efekt chciałem osiągnąć, a dopiero teraz słysze że w rzeczywistości sa inne ;-P, no coż trudno, następnym razem będzie lepiej.

Napisano
jak psu jajca

LOL... heh od kiedy sie jajca swieca psowi:P ale mniejsza oto fajny ten czarny, ogolnie to fajne autko... tylko te alumy, eeeh jakby troszke za proste. Pozdr

Napisano

Tak tylko się zastanawiam co to jest to co się odbija w lakierze tego samochodu. Otoczenie wygląda na raczej puste, więc użycie w tym wypadku HDRI jako mapy odbić jest chyba złym pomysłem. Proponuję pobawić się materaiłami vraya.

Napisano

a chcialbys jezdzic po miescie rozowym samochodem? lepiej zrob krwisto czerwonego :D a i nadal dziwne sa te odbica, na przedniej slabiutkie, a zboku takie mocne... fresnel powinien powodowac, ze te najbardziej pod katem sa najmocniejsze, a nie na odwrot :P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności