Napisano 27 Lipiec 200519 l model uważam za skończony. oczywiście można poprawiać drobne błędy, bo zawsze się znajda, ale szkoda mi na to czasu, wolę powiększać swoją wiedzę w nowych projektach. jutro powinny pojawić się nowe rendery. P.S. wielkie dzięki gripiemu i hindusowi, oni już wiedzą za co ;-P
Napisano 27 Lipiec 200519 l Lakier wyszedł słabo szczególnie na drugim renderze i tylne lampy oraz miejsce z klamką bagażnika, no i szyby są pofalowane albo źle sie refleksy układają :] Można by scene zrobić fajniej - ale wiem że nie o to tutaj chodzi. Pierwszy render ujdzie ale drugi juz nie.
Napisano 27 Lipiec 200519 l z tym lakierem to wyglada jak zabawka :/ render ogolnie nie przemawia do mnie(no po prostu wydaje mi sie sztuczny), ale sam model jest b.dobry. 7\10 edit: dzieki :)
Napisano 28 Lipiec 200519 l Model dobry, ale lakier pozostawia wiele do zyczenia. Poczawszy od nijakiego przechodzacego w roz koloru na zlych, zbyt wyraznych odbiciach konczac. Modelowanie Ci wychodzi, ale nad renderingiem bedziesz musial troszku popracowac. ;) pozdrawiam
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor no rzeczywiście rendery nigdy mi zbyt dobrze nie wychodziły ;-). wrzucę pózniej poprawioną wersję... miejmy nadzieję ;-P
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor ...tym razem szare... zmieniłem krzywą fallofa i takie tam ;-). ostatni render z lakierem majestica
Napisano 28 Lipiec 200519 l lepiej, ale wciaz nie jest swietnie. razi mnie tlo, wydaje mi sie strasznie sztuczne(to takie przejscie, z jasnego oswietlenia, do calkowitego mroku, imho lepiej by tu sie sprawdzila splaszczona sfera.
Napisano 28 Lipiec 200519 l no co ty juz skonczyles, dawaj jakas scenke fajna!! No a te lakierki jakos lepiej ci wychodzily w WIP'ie
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor scenka mówisz... zrobiłem ja przy nissanie i uwierz mi 6h renderu może dać w kość ;-). co do lakierków to być może, że tak.
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor a tu się mylisz ;-P. to zwykły shellac na 100 + vraymtl z fresnelowym fallofem w reflekcie, żadnych fallofów w diffuse i refl.glossines ;-)
Napisano 29 Lipiec 200519 l lakier jakis nie taki jak trzeba, mysle ze za duzy reflex -ta listwa na zderzaku, ponizej reflektora wydaje sie byc jakos za ostro zgieta - rowek w przednich drzwiach- ten kolo lusterka jest za gładki- chamfer za maly ;) material felg moglby byc rowniez lepszy tak w ogole troche ziarno wyszlo- na masce i dachu widac mimo to na plus :)
Napisano 29 Lipiec 200519 l Good work. Ten lakier jest jednak taki sobie, widzialem lepsze. Ale ogolne wykonanie i render jak dla mnie 5/6.
Napisano 29 Lipiec 200519 l Autor heh dzieki. co do shadera to w sumie taki efekt chciałem osiągnąć, a dopiero teraz słysze że w rzeczywistości sa inne ;-P, no coż trudno, następnym razem będzie lepiej.
Napisano 29 Lipiec 200519 l mi sie nawet podoba mimo to ze lakier swieci sie jak psu jajca i kilku bledow, jak dla mnie 4/6. pozdro
Napisano 29 Lipiec 200519 l Autor jak psu jajca --> rzeczywiście nigdy nie myślałem w ten sposób ;-P jeszcze czarny...
Napisano 29 Lipiec 200519 l jak psu jajca LOL... heh od kiedy sie jajca swieca psowi:P ale mniejsza oto fajny ten czarny, ogolnie to fajne autko... tylko te alumy, eeeh jakby troszke za proste. Pozdr
Napisano 29 Lipiec 200519 l Tak tylko się zastanawiam co to jest to co się odbija w lakierze tego samochodu. Otoczenie wygląda na raczej puste, więc użycie w tym wypadku HDRI jako mapy odbić jest chyba złym pomysłem. Proponuję pobawić się materaiłami vraya.
Napisano 30 Lipiec 200519 l ehh tam simple-man bredzisz ;) jest spoko i fajnie że dałes czarny lakier ;)
Napisano 30 Lipiec 200519 l Autor hehe myślałem jeszcze nad różowym ;-P to jak myślicie : przekręcić hdri czy rozjaśnić szyby?
Napisano 30 Lipiec 200519 l jak dla mnie to masz dziwnego falloffa w szybach :p poza tym w sumie ok. a pinkiego sobie wybij z glowy :P barbie out!
Napisano 30 Lipiec 200519 l Autor chyba uporałem się z tymi szybami ;], GRiPi dlaczego pink carpaint jest zły ;P
Napisano 30 Lipiec 200519 l a chcialbys jezdzic po miescie rozowym samochodem? lepiej zrob krwisto czerwonego :D a i nadal dziwne sa te odbica, na przedniej slabiutkie, a zboku takie mocne... fresnel powinien powodowac, ze te najbardziej pod katem sa najmocniejsze, a nie na odwrot :P