Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5k
  • Wyświetleń 132,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

szkoda że nie ma całego łokcia :]

ATTENTION!

jutro na rynku o godzinie 12:30 jest finał meczu drużyn III ligowych.

w sumie dość nietypowa impreza. ja i mój znajomy będziemy się tam szwędać i cykać fotki.

ktoś reflektuje spotkanie? PikSar i Vorek: liczę na Was panowie :]

Pozdrawiam

Napisano

witam Szanowne grono , też sobie troszkę pstrykam, niebawem dołączę do szczęśliwego grona posiadaczy Canona 350 D , na razie mam Eosa 500 + obiektyw Sigma 28/200 i małego Canonka A70. Tweety już mnie uspokoił że obiektyw z Eosa będzie pasował do 350-tki ale jakby ktoś miał jakieś info nt. temat to chętnie posłucham. Dla mnie warunkiem zakupu 350 -tki jest właśnie to żeby mi pasował ten obiektyw za którego swego czasu dałem 1.500 zł

jesien.jpg

listek.jpg

100_0053a.jpg

Napisano

b626bd36bacefd47.jpg

02206f6d9f25a55e.jpg

Tweety: krytykuj mnie do bólu, jestem głodny krytyki, pisz co jest nie tak

co do wypadu do rynku - postaram się być, jak "odsprzedam" dziecko na 3-4 godziny

Napisano

Jaras: pierwsza fotka jak dla mnie byłaby o wiele lepsza, gdyby z pierwszego planu zniknęły liście z drzewa, pod którym stałeś. Poza tym fajnie by wyglądał centralny kadr z ławeczką umieszczoną pośrodku. Tak to trochę jest krzywo, przez co robi wrażenie zdjęcia cykniętego od niechcenia.

Drugie makro jest całkiem całkiem :)

Piksar: rybcia super! Naprawdę mi się podoba. Wykadrowałbym tylko w 16:9 w poziomie i umieścił Nemo w lewym rogu. Ale tak to kolorki jak i sam przedmiocik super!

Ukwiał też daje radę. Ale myślę, że w takich rzeczach lepiej pokazać cały ogrom i piękno zwierzątka niż tylko jego kawałek :]

Pozdrawiam

[++]

piksar: co do jutrzejszego dnia to jakby co to daj znać na kom. ja tam będę na pewno :)

Napisano

Dzisiejszy wypad do Rynku (Wrocław).

Reszta zdjęć w toku.

na początek Grand Prix

6d68fe6262d232c3.jpg

Napisano

routee: czym to robiles? ostrosc miejscami poraza...

Piksar, co z tymi fotkami z pergoli? ;(

Napisano
routee: czym to robiles?

pełen standard -> 350-tka @ kit

pozdrawiam

.: i jeszcze kolor który się zapodział:

0afc341650d11865.jpg

Napisano
  • Autor

MOLOCH (inspiracja filmem Marcina Pazery, jak nietrudno się domyślić ;] ) Zrobione dosłownie przed chwilką

moloch.jpg

Napisano
  • Autor

kawałek mojego lubitelka, jak widać strasznie zakurzonego ;)

Napisano

ofca: to jest zdjecie trzaskane komóką?? hmm... tak defacto to nie wiem o co tutaj chodzi.

straszne przejaranie tła + poruszenie w kadrze + brak ostrości + dziwna poza modela/modelki skazują ta fotkę na domysł: "cyknięte z nudów i bez zastanowienia: a może coś wyjdzie..."

a co zrobiłeś w PS?

Pozdrawiam

Napisano

Jeżeli tam jest jakieś głębsze przesłanie (drugie dno) to ja go nie odkryłem.

Napisano

illy: Ładnie ale przydałby się szerszy kadr z większym helikopterem, za dużo nieba.

ciesząc się nowym sprzętem czas podziękować staremu ciągnikowi :D:

.:

a16a9a7e7e89ad04.jpg

komentarze mile widziane

Pozdrawiam

Napisano

Witam wszystkich :)Widać niektóre fotki baardzo udane więc i ja co nieco od siebie dorzucę.

Ostatnio mnie wzięło na kwadratowe kadry więc:

1001040zg1.th.jpg

1001122pp8.th.jpg

1001221lb1.th.jpg

Wszystko robione kodakiem P880 i edytowanie w fotoszopie.

Napisano

routee: heh... miałem takiego :)

kome: słodziutki :]

nev:

pierwsza fotka: ciekawa ale imo za miękka. kwadratowy kadr wyszedł całkiem niezle :)

druga fotka: nie leży mi zupełnie, przekrzywiony kadr, przepalenia na nogach i zimna kolorystyka...

trzecia fotka: temat ciekawy. wykonanie już gorzej: zdjęcie poruszone, niebo jendolite, za ciemne miejsca zacienione i ta wredna antena satelitarna...

wiggles:

pierwsza: super! szkoda, że uciąłeś ramiona ale to w sumie niewazne :]

druga: super kolorki i słońce. nice shot :)

Napisano

tweety Dzięki za ocenke :) Postaram się to w nastepnych fotach poprawić.

wiggles Pierwsza fota mnie zmiażdżyła :D, droga mniej co wcale nie znacza że jest zła, wręcz przeciwnie.

Napisano

kominy : albo za dużo PS-a albo abberacje chromatyczne

chyba to pierwsze, mogłeś to trochę zmiękczyć

Napisano

gradient nieba wgniata w fotel :]

robiłeś cyfrą czy analogiem?

Pozdrawiam

Napisano

Wszystkie zdjecia robie cyfra Sony DSC-S60 bez zadnych filtrow, przejsciowek, obiektywow itd, dlatego na moich zdjeciach jest tyle szopa ;]. Jesli ktos ogladal moja galerie na Digarcie to zauwazy ze taki mam juz styl :). Narazie nie jestem jeszcze zadowolony z wielu prac bo zdjeciami nie zajmuje sie dlugo- od stycznia, a photoshopa poznaje od moze 4 miesiecy.

Napisano

pierwsze proby makro:

3yc3.jpg

Piksar- niepotrzebnie centralny kadr slonca, ucialbym takze troche gory i wzmocnil kontrast zeby ten meczet i reszta byla czarna calkowicie

Napisano

wiggles Jak na pierwsze próby to ładnie, ja tam makro sięnie interesuję ale zdecydowanie za bardzo szumi.

Napisano

No moze nie szumi ale jakeś takie jak dla mnie dziwne ziarno albo co....

Napisano
Meczet we Wrocławiu - dzisiaj rano

84d7eb8d54291d48.jpg

To jest ten kosciolek na Nowym Dworze :)?

Napisano

ładnie kome wychodź częsciej ;]

ps. masz może ten drut w kolorze ?

pozdrawiam

Napisano

fajne fotku tutaj dajecie... milo sie patrzy:)

kome -- malczaki SUPER

eto moja amatorka... robiona telefonem ;)

dsc00896en8.jpg

dsc00787ji3.jpg

dsc00755nd9.jpg

dsc00899bc4.jpg

Napisano

dzięki :D

routee niestety nie. robiłem wszystko na bw ustawionym w aparacie bo jak zjeżdżam z saturacją kolorowych w psie to robią się brzydkie plamy. sofciak jestem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności