ofca Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 piksar - ten domek to czym renderowales ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 głupie pytanie - jak robicie te czarne ramki wokół zdjęć ? czas kończyc to zaśmiecanie forum ostatnie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 piksar: trzeba było stanąć na środku drogi. byłaby fajna perspektywa :] ode mnie na dobranoc: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Góry stołowe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 ja bym zrobił ramke stroke'm w ps'ie chyba ze macie lepsze patenty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Robisz nową warstwe w ps'e dusisz ctrl+A -> edit-> stroke (tam ustawiasz np. na 20) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 ja po prostu w szopie ustawiam drugi kolor wybrany jako czarny (te takie dwa kolorowe kwadraciki na pasku narzedzi) i powiekszam canvas o okolo 100 pikseli po kazdej stronie (robie to ofkoz na zdjeciu w wysokiej rozdielczosci). tym samym nie musimy nic wycianac itp, a calosc zdjecia jest zamknieta w ramce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 po skończonej obróbce zmniejszam do 800px. potem powiększam Canvas Size o 20px po każdej stronie, kolor na czarny i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 prawie tak profesjonalnie jak ja :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 tutorial do stroke'a ;) ps fota kolegi robiona prostacką cyfrówką - http://www.digart.pl/praca/470310/pain.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 dzięki Panowie za tutka, po pracy przetestuje w/w metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 :/ co o tym powiecie ... ?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 ja juz niedlugo zamieszcze foty z wesela ale nie mojego tylko kumpla :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 I jeszcze takie odbicie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Ehh te twoje składanki :) Symtaczynie :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 ojczyzna wzywa .: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 miles - bardzo ładne to odbicie a tu moje kasztaniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 chveti: dzięki :) kolejna fotka... w zamyśle wyglądała genialnie, niestety w praniu okazała się niewypałem... więc trafia do bazy pomysłów w dziale: 'do ponownej realizacji'... mimo wszystko wrzucam: pozdrawiam wszystkich dobitych polską polityką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 jaras te kasztany dobrze by wyglądały wystając spod ociekających deszczem pożółkłych liści ;] everyman i wykonanie good. Masz dobry styl... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Zrobione aparatem Panasonic Lumix DMC-LS2, program makro, żadnych cudów typu obróbka. Ustawienia: program makro i to wszystko, czyli pełna automatyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Kolejna panorama z moje okna :p Musiałem troszke przyciąć . 3616x666 http://www.slibe.com/image/926610c1-Stit_hed_001_JPG/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 wali się coś to twoje osiedle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Kolejna panorama z moje okna :p Musiałem troszke przyciąć . 3616x666 http://www.slibe.com/image/926610c1-Stit_hed_001_JPG/ ale krzywo tam masz jak tam stawiac cos na stolach ? :D a to ze slubu kumpla potem dam wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 ale krzywo tam masz jak tam stawiac cos na stolach ? :D Na jakiej podstawie stwierdziłeś ze jest krzywo ??:p wali się coś to twoje osiedle Teraz wszystko odnawiają Moze nie jest najlepiej ale mam fajny widoczek z okna :p http://www.slibe.com/image/8e85669e-DSCN1334_JPG/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 ja pisząc że się wali - miałem na myśli że krzywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zusia-27 Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Wspomienie minionych wakacji... http://img511.imageshack.us/my.php?image=img1454lm7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 To moze i ja cos wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 to z dziś .. to właśnie dziś miałem piach w zębach ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 nieco większa wersja pod linkiem: http://members.lycos.co.uk/every84s2/pejzaz_8-10-06.html POLECAM pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 everyman: nieźle, jak zawsze :) wersję w kolorze poprosze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 tweety: dzięki :) wersja w kolorze niestety nie istnieje... najpierw przerobiłem na kompie na b&w i dopiero PSułem... z kolorem pewnie niedałbym sobie rady :/ oto wyjaśnienie: http://img176.imageshack.us/img176/480/fotografikabx1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 pierwsza wersja kolor najlepsza ;) druga strasznie mroczna trzecia to niewypał ;) super wyszło. jakie wartości czasu i przysłony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 1. 1/160s; F11; ISO200 2. 1/4000s; F11; ISO200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Uwaga! W związku z małym zamieszaniem jakie się tutaj zrobiło zmuszony jestem zaprowadzić mały porządek :] 1.Zamieszczone obrazki mogą być nie większe niż 1000px na szerokość i 1200px na długość. 2. Większą wersję proszę podawać w formie linków do obrazków (przykład). 3. Proszę o zmaieszczanie jak najwięcej informacji (rodzaj paratu, ISO, czas naświetlania, przysłona). 4. Jesli zdjęcie zostało poprawione lub złożone w Photoshopie (lub innym programie graficznym) proszę o napisanie tego w komentarzu do zdjęcia. To tyle. Powyższe zasady mają na celu jedynie zaprowadzenie ładu i porządku w wątku :] Jeśli ktoś się nie zgadza lub ma inne propozycje proszę o informację na PM. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 nie sadzicie ze odkad tweety zostal modem, troche zbyt sztywno podchodzi do forumowego zycia? :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Październik 2006 Autor Share Napisano 10 Październik 2006 to ja może jeszcze dodam (jako autor wątku ;) ) Żeby zamieszczane zdjęcia prezentowały jakiś konkretny poziom. Wystrzegajmy się przypadkowej makrofotografii, zdjęć rodzinnych, "podwórkowych" itp. Troszkę samokrytyki Panie i Panowie. Pamiętajcie że jednak jest to FOTOGRAFIA, jako forma sztuki a nie album z "fotkami". Było by fajnie jakby przy każdym zdjęciu poza szczegółami technicznymi było także conieco o inspracji, motywach powstania zdjęcia i tego typu informacje nakłaniające do dyskusji na temat nie tylko formy ale i treści fotografii. Drakula - na temat porządku w tym wątku rozmawialiśmy z tweetym na dłuuuugo przed tym zanim zostal modem ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Drakula: moge być jeszcze większym sztywniakiem. chcesz? :] ale na serio: jakiś czas temu ktoś zapostował rozdziałkę ponad 1500px ściągany z nieszczęsnego imageshack.us Zdążyłem pójść po kawę potem obejrzeć Teraz My na TVN i wracając zobaczyłem, że mam obrazek załodowany w 3/4 wysokości. To prawie jak rendering! Nie wspomnę już o tym, że nie mam ochoty ściągać zdjęcia na dysk i zmniejszac w PSie, żeby obejrzeć go całego na raz a nie po kawałku przesuwając suwaczkami w Firefoxie. Pewne zasady istnieją w innych działach. Z Vorkiem juz dawno doszliśmy do porozumienia o zmianach więc jako moderator działu uważałem za stosowne wprowadzić pewne modyfikacje mające na celu tylko usprawnienie przeglądania stron. Vorek: no właśnie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 To i ja coś dodam. Falochron we Władysławowie. Aparat -> Idiotokamera Sony DSC-P73 Postprodukcja -> Pain Shop Pro 9 TUTAJ LINK DO FULL SIZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 mvp dzisiejszego wypadu .: więcej na: www.sarcasm.fotolog.pl 350d @ kit, post pS pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Vorek: Co to znaczy "przypadkowej makrofotorgafii"? Odniosłem wrażenie, że pijesz do mnie. Otóż to zdjęcie na tej stronie jest zamierzone. Jaki jego cel? Przede wszystkim pokazać jak radzi sobie ten aparat z takimi rzeczami w słabo oświetlonej scenie. Po drugie jest w tym ośwetleniu coś magnetycznego, co lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 routee za duzo odcieni zieleni-duotone wszedzie na twoich fotkach, nie myslales o zmianie stylu/ewoluowaniu niz bycia non stop w jednym ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Lis fajnie wyszlo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Kuciel -> Dzięki :) Zamieszczam jeszcze wersje bez popsucia: http://img279.imageshack.us/img279/3074/panoramkaprzedpoqh6.jpg [mod mode on] a prosiłem o max1000px... [mod mode off] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 w!e8 taki styl to lubie.Poniekąd to moja alternatywa dla b&w w większości przypadków, wydaje mi się że dobrze pasuje do odzwierciedlenia przyrody. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Jak dla mnie styl routee to bomba i za nic bym go nie zmieniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 Everyman - swietne foto, mroczne b&w, klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 wiggles: dzięki kolejny kadr w podobnym klimacie... obserwator wieków większa wersja pod linkiem -> http://members.lycos.co.uk/every84s2/obserwator.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 Everyman- znowu swietne foto- masz jakas swoja galerie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi