Napisano 25 Sierpień 200519 l cięcie i hemferowanie to chyba tylko w szczególnych przypadkach. Displace byłby na pewno dobry. Tylko nie wiem w czym renderujesz? Bo mam na mysli Vraya i jego przyjemny displace :D
Napisano 25 Sierpień 200519 l Hyh sry za brak update'ow, ale musze sformatowac kompa i dopiero bede sie zabieral do roboty ;]. Moze w sobote sformatuje, wiec cos wrzuce w niedziele :). Pzdr
Napisano 25 Sierpień 200519 l No to ja wrzucam siakies takie przedstawienie ogolnej bryly mojego pomieszczenia - mam juz zrobione Sofy stolik krzesła i lampiszony ale narazie nie bede pokazywał. Aaaaa i bedzie to salon (ten na dole) i jadalnia (to wyżej) :) Na udejty trochę poczekacie-koniec wakacji jest-nie można czasu marnować przed komputerem :D
Napisano 26 Sierpień 200519 l Autor Update. Skromny ale jest. :) Numero uno to test luksferow. Rednerowalo sie godzine i jest... o kant d**y. ;) I to jeszcze w beznadziejnej jakosci. Nie krzyczec ze nie ma "spoiwa" miedzy luksferami, bo to byl tylko test. I na koniec progres pracy nad pomieszczeniem ogolnie. Nie chcialem sie wysilac na rendery wiec sa print screeny. EDIT: A co z reszta? :D Dawajcie cos bo udno sie oglada ciagle wlasne wypociny na koncu watku. :D pozdrawiam
Napisano 27 Sierpień 200519 l RA - ładnie, ładnie :) Wrzucam żeby nie było że bitwa umarła ;) Nad światełkiem cały czas pracuję i napewno to nie final. Render w mentalu, ok 40 min. http://www.octavo.boo.pl//niedziela_28_1.jpg Pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l lol konkurencja nie śpi - ja sie zabieram za kolejną scene bo miałem robić jeszcze przy szafeczce jakies bajery ale jakbym zapodał tv na szafke to by nie była orginalna szafa bo bym musiał wypieprzyć mocowania ;) Rabin fajnie fajnie - A co z reszta? :D Dawajcie cos bo udno sie oglada ciagle wlasne wypociny na koncu watku. :D teraz już wiesz jak ja sie czułem ostatnio :P Vorek - bardzo fajnie rośniesz w siłe ;)
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor Dobra dobra Knysha, my znamy te tanie numerki. :D A teraz lejdis end dzentelmen! Uroczyscie oswiadczam, ze do bitwy dolacza Barcisz. :) Witamy! :) I to juz definitywny koniec z zapisami... pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l hej :) RA mnie namowil :P slaby jestem to sie dalem, tak na wstepie to witam wszytkich tak oficjalnie :) nom , tyle :D moj rys bedzie przedstawial kuchnie, to tyle narazie, niedlugo jakeis rys :P
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor Ten biped po lewej to jakis wscibski. ;) Bardzo ladne testy. :) pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l to jest biped "lukam-podgladam-ruch@@m":D LPR :) :P a ten trzeci umie latac :) hie hie :P za duzo Red Bulla :) moje wypocinki,,, narazie bez renderku bo mi sie nie chcialo :D
Napisano 28 Sierpień 200519 l tzn - sciany tak wygladaja i rozmieszczenie okien i drzwi :) reszte wymyslilem :D najgorsze jest to ze w kuchni musza byc 2 lodowki ( jedna dla mnie druga dla babci ) :) i jakby 2 strefy predukcyjne - (babcia i ja) ale jedna kuchenka :P i czesc jadalna :D to duze biale to moja lodwka :D:D
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor No niezle... 2 kuchni w jednej jeszcze nie widzialem. :D Bedzie sie dzialo. hehe pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l No raczej za pozno, chyba, ze reszta uczestnikow bedzie chciala znow otworzyc zapisy. :) A co na to reszta uczestników???:> Ładnie proszę:)
Napisano 28 Sierpień 200519 l Narazie najbardziej podoba mi sie wizka Vorka ;)... A to dlatego ze jest robiona w mentalu. Mimo ze narazie jest spory szum, to jestem pewien ze w finale bedzie extra :)... Pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor Brutus jeden.... :D ahhh, ten mental, trudny w obsludze (przynajmniej w maxie), wiec fakt, Vorek niezla robutke od... robi. ;) pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l Dzięki panowie, male - szum dodany w PS żeby ukryć niedociągnięcia FG :) Pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200519 l heh, po dluzszej rozmowie z RA, doszlismy do takiego wniosku : Ja (21:28) wiesz co , chyba zmienie moj pomysl na kuchnie, Ja (21:28) zrobie zupelnie inna :) Ja (21:28) ta mi sie nie podoba :D _max pl_RA (21:28) hehe _max pl_RA (21:28) hehe Ja (21:28) mozna ?:D _max pl_RA (21:28) jak mam byc szczery to mi tez ;) _max pl_RA (21:28) no pewnie:D _max pl_RA (21:28) to twoja praca Ja (21:29) mam czad pomysl _max pl_RA (21:29) hehe Ja (21:29) to zmienie :D
Napisano 28 Sierpień 200519 l Narazie malo, ale ciągle myśle nad wnetrzem-jak je "zaprojektować" :P Mysle ze zostane przy tym niebieskim. Nie patrzcie na dywan on bedzie w innym kolorku, podłoga na drugim screenie raczej taka zostanie i bedzie tez (chyba) taka na tym pozimie wyżej :) A i nie wiem jak zrobic material ekranu TV - no ale jeszce nadejdzie na to czas. Idzie mi wolno bo pracuje tylko wieczorami nastepne updaty beda juz z większą ilością szczegółów :D P.S. Booombel Ja tam nie mam nic przeciwko, zawsze to kolejna osoba, z ktorą można porywalizować :D ____Edit_____ Acha pytanko - wie może ktoś dlaczego dywan lewituje? Jest robiony Displacmentem (czy jak to się pisze). Ustawilem go idealnie równo z podłogą (plane) i przy renderku wychodzi jak by byl jakies 2 cm nad podłogą :/
Napisano 28 Sierpień 200519 l ładnie ładnie to ja jutro zapodam update bo już dzisiaj padam na pysk :) Vorek - nice Ra- niech będzie będziesz Ra a nie Rabin ;) Barcisz - i to chyba dobre posunięcie będzie :] MaGuu - może sofa na biało ? gdzie Ci lewituje ? :) chveti - generalnie za Ra i Hindusem :] Thnx Go!Go!Go! Yes Sir, Moving Out ;)
Napisano 29 Sierpień 200519 l Autor chveti MaGuu hindus I pytanie do wszystkich: Otwierac te zapisy czy nie? ;) pozdrawiam
Napisano 29 Sierpień 200519 l hindus: Jeszcze pomyśle nad tymi kolorami :) A lewituje na 2 renderku-przynajmniej takie wrażenie odnoszę :D RA: Dzięki :], a co do pytania: tak A ja mam pytania :D 1) ak zrobić zeby sciany (które mają najzyklejszy VRayMat Diffuse białe) nie przybieray koloru podłogi ani mebli - poprostu zeby były białe :/ 2) Czy mozna wykorzystac gotowe modele roślin - czy nie za bardzo ??
Napisano 29 Sierpień 200519 l nie starczy już bydła (ja też się zaliczam) ;) im więcej tym większa szansa że będziemy dłuzej czekać na zakończenie - za dużo nas do pieczenia chleba ;) ja narazie rezygnije bo mam awarie kompa i jakies gówno lsas nie wiem jeszcze c oto jest - ale mam problemy i musze formatowac - serio - jeszcze nigdy nie-sciemniałem(?) :P jak będe miał sprawnego pieca to zaczne nową wizke. MaGuu - co do kolorów to spytaj Marcina kiedyś tłumaczył ale jestem Po i nie pamiętam - poprawiny ;) co do dywanu to chyba nie lewituje. Co do roślin to nie niemożna :P rób sam - Pozdrawiam.
Napisano 29 Sierpień 200519 l No to wrzucam jakieś skromne updaty (zapomniałem warstwy z bipedkami wlaczyc :) ) Eksperymentuje z oświetleniem i zmieniłem kolory na inne niż białe żeby lepiej zobaczyć jak światło się będzie odbijać w finale. Wyjściowe kolorki to zielone, reszta to manipulacja w PS, tak dla próby. Dodam tylko że chciałbym żeby wizka miała bardziej artystyczny klimat i postaram się zrobić jak najmniej elementów odblaskowych ;) typu kafelki i szklana posadzka ;) Pozdrawiam
Napisano 29 Sierpień 200519 l pierwszy renderek zdecydowanie lepszy. może BW albo delikatna sepia? Edit: to fakt: noise i glow okrutny :D
Napisano 29 Sierpień 200519 l nie, nie :) wizualka będzie full color, nad kolorystyką jeszcze myślę, prawdopodobnie będzie to coś właśnie jak na pierwszym renderku. Teraz widzę że przesadziłem z noisem i glowem :D
Napisano 29 Sierpień 200519 l Vorek: Dla mnie ostatni - ja lubię zielony, ja naprawdę lubię zielony :D hindus: Yyy ale o co Ci chodzi:P o co ja mam się Marcina spytać - o to jaki kolorek tam pasuje czy o co :P a i co tłumaczył Marcin ? Jak wytrzeźwiejesz - to odpisz :D A co do roślinek - jednach chyba ich nie będzie :P
Napisano 29 Sierpień 200519 l 1) ak zrobić zeby sciany (które mają najzyklejszy VRayMat Diffuse białe) nie przybieray koloru podłogi ani mebli - poprostu zeby były białe :/ chyba o to hindusowi chodziło :)
Napisano 29 Sierpień 200519 l yyy no rzeczywiście- ale gafa :P Moze Marcin tu zagląda - to moze odpowie mi na to pytanie :D
Napisano 30 Sierpień 200519 l MaGuu yyy no rzeczywiście- ale gafa :P Moze Marcin tu zagląda - to moze odpowie mi na to pytanie :D Znalazłem w archiwum sposób Marcina - działa bo sam sobie pomagałem ;) przelicz irradiance mape bez koloru sofy i zapisz do pliku i pozneij zrenderuj ze zmienionym kolorem Ponoć w ten sposób też da sie coś osiągnąć - prawym na obiekcie, vray properties ale nie wiem nie sprawdzałem ;) Vorek -> no renderek b.fajny :], potnij dziure wkoło lampy na górze bo powiewa kwadratami ;) To teraz pytanie - ma ktoś może printy deski do surfingu - front, bok ? Dzięki.
Napisano 30 Sierpień 200519 l RA - jasne że nie będzie :D ale coś z betonami pomieszam :) Musze się przejść po domach handlowych itp. i pooglądać trochę oświetlenie i wykończenia ścian w toaletkach. Hindus - wiem o tym światełku ale nigdy nie chce mi się go poprawiać ;) Przy następnym renderku już będzie śliczne, zokrąglone :D Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 200519 l hindus: dzieki :) - tak sie sklada ze Marcin mi na PM odpowiedzial i po nieskonczonej ilosci prob w koncu "dojszłem" jak to sie robi, aczkolwiek sciany tym razem sa az za biale :P wygladaja jak by swieciły:P cos jeszce musze poprobowac. Tutaj efekt wczorajszej zabawy: http://img374.imageshack.us/img374/1007/080xo.jpg - lipa nie? :P a za moment pokażę dzisiejszy :D
Napisano 30 Sierpień 200519 l spróbuj color mappingiem pooperować - Type na Exponential i parametrami Dark/Bright Multiplier.
Napisano 30 Sierpień 200519 l no ja mam HSV coś tam coś tam :P mówisz Expenential no dobra popróbuję :D
Napisano 30 Sierpień 200519 l pamiętaj że jak zwiększasz Bright to rozjaśnia jasne miejsca czy jakoś tak ;)
Napisano 30 Sierpień 200519 l Sorka chlopaki , dzisiaj wrocilem z wakacji i moj komp juz sie niechcial sie wlaczyc(dobrze ze brachol zdazyl mgr wyslac do promotora;)) Za chwile jade do serwisu z kompem przy silnym wietrze mam nadzieje ze otrzymam go jeszcze w tym miesiacu poniewaz komp poleci kilka miast dalej :/ Jezeli do tego czasu bitwa sie utrzyma to napewno wrzuce finalny render ktory mialem juz prawie skonczony :/ Niestety siedze teraz na 900 z 1,2 gb dysk ;) jedyne co tu mi sie miesci to wings :( musicie mi wybaczyc ale niestety przez najblizszych kilkanascie dni poprostu nie bede mogl nic wrzucic :(
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor Kurcze, wszyscy jakies klopoty maja... hindus i KLICEK z kompami... MaGuu z dywanikiem... --Chris-- z alkoholem... ... Tylko Vorek nie ma problemow. :D
Napisano 30 Sierpień 200519 l Kurcze, wszyscy jakies klopoty maja... --Chris-- z alkoholem... ... RA(bin) ;P to nie klopot tylko wene dzieki niemu ma:D