Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

cięcie i hemferowanie to chyba tylko w szczególnych przypadkach. Displace byłby na pewno dobry. Tylko nie wiem w czym renderujesz? Bo mam na mysli Vraya i jego przyjemny displace :D

• Odpowiedzi 462
  • Wyświetleń 42,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hyh sry za brak update'ow, ale musze sformatowac kompa i dopiero bede sie zabieral do roboty ;]. Moze w sobote sformatuje, wiec cos wrzuce w niedziele :). Pzdr

Napisano

No to ja wrzucam siakies takie przedstawienie ogolnej bryly mojego pomieszczenia - mam juz zrobione Sofy stolik krzesła i lampiszony ale narazie nie bede pokazywał. Aaaaa i bedzie to salon (ten na dole) i jadalnia (to wyżej) :)

Na udejty trochę poczekacie-koniec wakacji jest-nie można czasu marnować przed komputerem :D

Napisano
  • Autor

Bacry

Displ. chyba bedzie lepszy. :)

Knysha

MaGuu

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Update. Skromny ale jest. :)

Numero uno to test luksferow.

Rednerowalo sie godzine i jest... o kant d**y. ;) I to jeszcze w beznadziejnej jakosci.

Nie krzyczec ze nie ma "spoiwa" miedzy luksferami, bo to byl tylko test.

lazienka173xw.th.jpg

I na koniec progres pracy nad pomieszczeniem ogolnie.

Nie chcialem sie wysilac na rendery wiec sa print screeny.

lazienka182nk.th.jpg lazienka190or.th.jpg

EDIT:

A co z reszta? :D

Dawajcie cos bo udno sie oglada ciagle wlasne wypociny na koncu watku. :D

pozdrawiam

Napisano

lol konkurencja nie śpi - ja sie zabieram za kolejną scene bo miałem robić jeszcze przy szafeczce jakies bajery ale jakbym zapodał tv na szafke to by nie była orginalna szafa bo bym musiał wypieprzyć mocowania ;)

Rabin fajnie fajnie -

A co z reszta? :D

Dawajcie cos bo udno sie oglada ciagle wlasne wypociny na koncu watku. :D

teraz już wiesz jak ja sie czułem ostatnio :P

Vorek - bardzo fajnie rośniesz w siłe ;)

Napisano
  • Autor

Wlasnie! :D

EDIT:

Vorek

hindus

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dobra dobra Knysha, my znamy te tanie numerki. :D

A teraz lejdis end dzentelmen!

Uroczyscie oswiadczam, ze do bitwy dolacza Barcisz. :)

Witamy! :)

I to juz definitywny koniec z zapisami...

pozdrawiam

Napisano

hej :) RA mnie namowil :P slaby jestem to sie dalem, tak na wstepie to witam wszytkich tak oficjalnie :)

nom , tyle :D

moj rys bedzie przedstawial kuchnie, to tyle narazie, niedlugo jakeis rys :P

Napisano

fajnie że sie przyłączyłeś - zawsze to więcej ciekawych updatów :)

Napisano
  • Autor

Ten biped po lewej to jakis wscibski. ;)

Bardzo ladne testy. :)

pozdrawiam

Napisano

no no ładnie wam to idzie:) dołaczyłby sie ale pewnie już za późno:(

Napisano

to jest biped "lukam-podgladam-ruch@@m":D LPR :) :P

a ten trzeci umie latac :) hie hie :P za duzo Red Bulla :)

moje wypocinki,,, narazie bez renderku bo mi sie nie chcialo :D

Napisano
  • Autor

Tak wyglada kuchnia u ciebie w chatce?

Booombel

pozdrawiam

Napisano

tzn - sciany tak wygladaja i rozmieszczenie okien i drzwi :) reszte wymyslilem :D

najgorsze jest to ze w kuchni musza byc 2 lodowki ( jedna dla mnie druga dla babci ) :)

i jakby 2 strefy predukcyjne - (babcia i ja) ale jedna kuchenka :P i czesc jadalna :D to duze biale to moja lodwka :D:D

Napisano
  • Autor

No niezle... 2 kuchni w jednej jeszcze nie widzialem. :D

Bedzie sie dzialo. hehe

pozdrawiam

Napisano
No raczej za pozno, chyba, ze reszta uczestnikow bedzie chciala znow otworzyc zapisy. :)

A co na to reszta uczestników???:> Ładnie proszę:)

Napisano

Narazie najbardziej podoba mi sie wizka Vorka ;)... A to dlatego ze jest robiona w mentalu. Mimo ze narazie jest spory szum, to jestem pewien ze w finale bedzie extra :)...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Brutus jeden.... :D

ahhh, ten mental, trudny w obsludze (przynajmniej w maxie), wiec fakt, Vorek niezla robutke od... robi. ;)

pozdrawiam

Napisano

Dzięki panowie, male - szum dodany w PS żeby ukryć niedociągnięcia FG :)

Pozdrawiam

Napisano

heh, po dluzszej rozmowie z RA, doszlismy do takiego wniosku :

Ja (21:28)

wiesz co , chyba zmienie moj pomysl na kuchnie,

zrobie zupelnie inna :)

ta mi sie nie podoba :D

_max pl_RA (21:28)

hehe

hehe

mozna ?:D

jak mam byc szczery to mi tez ;)

no pewnie:D

to twoja praca

Ja (21:29)

mam czad pomysl

_max pl_RA (21:29)

hehe

Ja (21:29)

to zmienie :D

Napisano

Narazie malo, ale ciągle myśle nad wnetrzem-jak je "zaprojektować" :P Mysle ze zostane przy tym niebieskim. Nie patrzcie na dywan on bedzie w innym kolorku, podłoga na drugim screenie raczej taka zostanie i bedzie tez (chyba) taka na tym pozimie wyżej :) A i nie wiem jak zrobic material ekranu TV - no ale jeszce nadejdzie na to czas. Idzie mi wolno bo pracuje tylko wieczorami nastepne updaty beda juz z większą ilością szczegółów :D

P.S. Booombel Ja tam nie mam nic przeciwko, zawsze to kolejna osoba, z ktorą można porywalizować :D

____Edit_____

Acha pytanko - wie może ktoś dlaczego dywan lewituje? Jest robiony Displacmentem (czy jak to się pisze). Ustawilem go idealnie równo z podłogą (plane) i przy renderku wychodzi jak by byl jakies 2 cm nad podłogą :/

Napisano

ładnie ładnie to ja jutro zapodam update bo już dzisiaj padam na pysk :)

Vorek - nice

Ra- niech będzie będziesz Ra a nie Rabin ;)

Barcisz - i to chyba dobre posunięcie będzie :]

MaGuu - może sofa na biało ? gdzie Ci lewituje ? :)

chveti -

generalnie za Ra i Hindusem :]
Thnx
Go!Go!Go!
Yes Sir, Moving Out ;)
Napisano
  • Autor

chveti

MaGuu

hindus

I pytanie do wszystkich:

Otwierac te zapisy czy nie? ;)

pozdrawiam

Napisano

hindus: Jeszcze pomyśle nad tymi kolorami :) A lewituje na 2 renderku-przynajmniej takie wrażenie odnoszę :D

RA: Dzięki :], a co do pytania: tak

A ja mam pytania :D

1) ak zrobić zeby sciany (które mają najzyklejszy VRayMat Diffuse białe) nie przybieray koloru podłogi ani mebli - poprostu zeby były białe :/

2) Czy mozna wykorzystac gotowe modele roślin - czy nie za bardzo ??

Napisano

nie starczy już bydła (ja też się zaliczam) ;) im więcej tym większa szansa że będziemy dłuzej czekać na zakończenie - za dużo nas do pieczenia chleba ;) ja narazie rezygnije bo mam awarie kompa i jakies gówno lsas nie wiem jeszcze c oto jest - ale mam problemy i musze formatowac - serio - jeszcze nigdy nie-sciemniałem(?) :P jak będe miał sprawnego pieca to zaczne nową wizke.

MaGuu - co do kolorów to spytaj Marcina kiedyś tłumaczył ale jestem Po i nie pamiętam - poprawiny ;) co do dywanu to chyba nie lewituje. Co do roślin to nie niemożna :P rób sam - Pozdrawiam.

Napisano

No to wrzucam jakieś skromne updaty (zapomniałem warstwy z bipedkami wlaczyc :) )

Eksperymentuje z oświetleniem i zmieniłem kolory na inne niż białe żeby lepiej zobaczyć jak światło się będzie odbijać w finale. Wyjściowe kolorki to zielone, reszta to manipulacja w PS, tak dla próby.

Dodam tylko że chciałbym żeby wizka miała bardziej artystyczny klimat i postaram się zrobić jak najmniej elementów odblaskowych ;) typu kafelki i szklana posadzka ;)

Pozdrawiam

Napisano

pierwszy renderek zdecydowanie lepszy. może BW albo delikatna sepia?

Edit: to fakt: noise i glow okrutny :D

Napisano

nie, nie :) wizualka będzie full color, nad kolorystyką jeszcze myślę, prawdopodobnie będzie to coś właśnie jak na pierwszym renderku.

Teraz widzę że przesadziłem z noisem i glowem :D

Napisano

Vorek: Dla mnie ostatni - ja lubię zielony, ja naprawdę lubię zielony :D

hindus: Yyy ale o co Ci chodzi:P o co ja mam się Marcina spytać - o to jaki kolorek tam pasuje czy o co :P a i co tłumaczył Marcin ? Jak wytrzeźwiejesz - to odpisz :D A co do roślinek - jednach chyba ich nie będzie :P

Napisano

1) ak zrobić zeby sciany (które mają najzyklejszy VRayMat Diffuse białe) nie przybieray koloru podłogi ani mebli - poprostu zeby były białe :/

chyba o to hindusowi chodziło :)

Napisano

yyy no rzeczywiście- ale gafa :P

Moze Marcin tu zagląda - to moze odpowie mi na to pytanie :D

Napisano
  • Autor

No ale takiej podlogi chyba nie bedzie w finale, co? ;)

Napisano

MaGuu

yyy no rzeczywiście- ale gafa :P

Moze Marcin tu zagląda - to moze odpowie mi na to pytanie :D

Znalazłem w archiwum sposób Marcina - działa bo sam sobie pomagałem ;)

przelicz irradiance mape bez koloru sofy i zapisz do pliku i pozneij zrenderuj ze zmienionym kolorem

Ponoć w ten sposób też da sie coś osiągnąć - prawym na obiekcie, vray properties

gi1it.jpg

ale nie wiem nie sprawdzałem ;)

Vorek -> no renderek b.fajny :], potnij dziure wkoło lampy na górze bo powiewa kwadratami ;)

To teraz pytanie - ma ktoś może printy deski do surfingu - front, bok ?

board.jpg

Dzięki.

Napisano

RA - jasne że nie będzie :D ale coś z betonami pomieszam :) Musze się przejść po domach handlowych itp. i pooglądać trochę oświetlenie i wykończenia ścian w toaletkach.

Hindus - wiem o tym światełku ale nigdy nie chce mi się go poprawiać ;) Przy następnym renderku już będzie śliczne, zokrąglone :D

Pozdrawiam

Napisano

hindus: dzieki :) - tak sie sklada ze Marcin mi na PM odpowiedzial i po nieskonczonej ilosci prob w koncu "dojszłem" jak to sie robi, aczkolwiek sciany tym razem sa az za biale :P wygladaja jak by swieciły:P cos jeszce musze poprobowac. Tutaj efekt wczorajszej zabawy: http://img374.imageshack.us/img374/1007/080xo.jpg - lipa nie? :P

a za moment pokażę dzisiejszy :D

Napisano

spróbuj color mappingiem pooperować - Type na Exponential i parametrami Dark/Bright Multiplier.

Napisano

no ja mam HSV coś tam coś tam :P mówisz Expenential no dobra popróbuję :D

Napisano

pamiętaj że jak zwiększasz Bright to rozjaśnia jasne miejsca czy jakoś tak ;)

Napisano

Sorka chlopaki , dzisiaj wrocilem z wakacji i moj komp juz sie niechcial sie wlaczyc(dobrze ze brachol zdazyl mgr wyslac do promotora;))

Za chwile jade do serwisu z kompem przy silnym wietrze mam nadzieje ze otrzymam go jeszcze w tym miesiacu poniewaz komp poleci kilka miast dalej :/

Jezeli do tego czasu bitwa sie utrzyma to napewno wrzuce finalny render ktory mialem juz prawie skonczony :/

Niestety siedze teraz na 900 z 1,2 gb dysk ;) jedyne co tu mi sie miesci to wings :(

musicie mi wybaczyc ale niestety przez najblizszych kilkanascie dni poprostu nie bede mogl nic wrzucic :(

Napisano
  • Autor

Kurcze, wszyscy jakies klopoty maja...

hindus i KLICEK z kompami...

MaGuu z dywanikiem...

--Chris-- z alkoholem...

...

Tylko Vorek nie ma problemow. :D

Napisano
Kurcze, wszyscy jakies klopoty maja...

--Chris-- z alkoholem...

...