Bacry Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 cięcie i hemferowanie to chyba tylko w szczególnych przypadkach. Displace byłby na pewno dobry. Tylko nie wiem w czym renderujesz? Bo mam na mysli Vraya i jego przyjemny displace :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Hyh sry za brak update'ow, ale musze sformatowac kompa i dopiero bede sie zabieral do roboty ;]. Moze w sobote sformatuje, wiec cos wrzuce w niedziele :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 No to ja wrzucam siakies takie przedstawienie ogolnej bryly mojego pomieszczenia - mam juz zrobione Sofy stolik krzesła i lampiszony ale narazie nie bede pokazywał. Aaaaa i bedzie to salon (ten na dole) i jadalnia (to wyżej) :) Na udejty trochę poczekacie-koniec wakacji jest-nie można czasu marnować przed komputerem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Bacry Displ. chyba bedzie lepszy. :) Knysha MaGuu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Update. Skromny ale jest. :) Numero uno to test luksferow. Rednerowalo sie godzine i jest... o kant d**y. ;) I to jeszcze w beznadziejnej jakosci. Nie krzyczec ze nie ma "spoiwa" miedzy luksferami, bo to byl tylko test. I na koniec progres pracy nad pomieszczeniem ogolnie. Nie chcialem sie wysilac na rendery wiec sa print screeny. EDIT: A co z reszta? :D Dawajcie cos bo udno sie oglada ciagle wlasne wypociny na koncu watku. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 RA - ładnie, ładnie :) Wrzucam żeby nie było że bitwa umarła ;) Nad światełkiem cały czas pracuję i napewno to nie final. Render w mentalu, ok 40 min. http://www.octavo.boo.pl//niedziela_28_1.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 lol konkurencja nie śpi - ja sie zabieram za kolejną scene bo miałem robić jeszcze przy szafeczce jakies bajery ale jakbym zapodał tv na szafke to by nie była orginalna szafa bo bym musiał wypieprzyć mocowania ;) Rabin fajnie fajnie - A co z reszta? :D Dawajcie cos bo udno sie oglada ciagle wlasne wypociny na koncu watku. :D teraz już wiesz jak ja sie czułem ostatnio :P Vorek - bardzo fajnie rośniesz w siłe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Hmm a ja wczoraj nie zrobilem formata wiec nici z renderkow :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 dobra dobra ty nam tu kitów nie cisnij tylk odawaj updaty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Wlasnie! :D EDIT: Vorek hindus pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Nuuu nie ciskam kitow, ino mowie jak jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Dobra dobra Knysha, my znamy te tanie numerki. :D A teraz lejdis end dzentelmen! Uroczyscie oswiadczam, ze do bitwy dolacza Barcisz. :) Witamy! :) I to juz definitywny koniec z zapisami... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 hej :) RA mnie namowil :P slaby jestem to sie dalem, tak na wstepie to witam wszytkich tak oficjalnie :) nom , tyle :D moj rys bedzie przedstawial kuchnie, to tyle narazie, niedlugo jakeis rys :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 fajnie że sie przyłączyłeś - zawsze to więcej ciekawych updatów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Barcisz witamy :) mały teścik :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Ten biped po lewej to jakis wscibski. ;) Bardzo ladne testy. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 no no ładnie wam to idzie:) dołaczyłby sie ale pewnie już za późno:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 to jest biped "lukam-podgladam-ruch@@m":D LPR :) :P a ten trzeci umie latac :) hie hie :P za duzo Red Bulla :) moje wypocinki,,, narazie bez renderku bo mi sie nie chcialo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Tak wyglada kuchnia u ciebie w chatce? Booombel pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 tzn - sciany tak wygladaja i rozmieszczenie okien i drzwi :) reszte wymyslilem :D najgorsze jest to ze w kuchni musza byc 2 lodowki ( jedna dla mnie druga dla babci ) :) i jakby 2 strefy predukcyjne - (babcia i ja) ale jedna kuchenka :P i czesc jadalna :D to duze biale to moja lodwka :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 No niezle... 2 kuchni w jednej jeszcze nie widzialem. :D Bedzie sie dzialo. hehe pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 No raczej za pozno, chyba, ze reszta uczestnikow bedzie chciala znow otworzyc zapisy. :) A co na to reszta uczestników???:> Ładnie proszę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Narazie najbardziej podoba mi sie wizka Vorka ;)... A to dlatego ze jest robiona w mentalu. Mimo ze narazie jest spory szum, to jestem pewien ze w finale bedzie extra :)... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Brutus jeden.... :D ahhh, ten mental, trudny w obsludze (przynajmniej w maxie), wiec fakt, Vorek niezla robutke od... robi. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Dzięki panowie, male - szum dodany w PS żeby ukryć niedociągnięcia FG :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 heh, po dluzszej rozmowie z RA, doszlismy do takiego wniosku : Ja (21:28) wiesz co , chyba zmienie moj pomysl na kuchnie, Ja (21:28) zrobie zupelnie inna :) Ja (21:28) ta mi sie nie podoba :D _max pl_RA (21:28) hehe _max pl_RA (21:28) hehe Ja (21:28) mozna ?:D _max pl_RA (21:28) jak mam byc szczery to mi tez ;) _max pl_RA (21:28) no pewnie:D _max pl_RA (21:28) to twoja praca Ja (21:29) mam czad pomysl _max pl_RA (21:29) hehe Ja (21:29) to zmienie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Narazie malo, ale ciągle myśle nad wnetrzem-jak je "zaprojektować" :P Mysle ze zostane przy tym niebieskim. Nie patrzcie na dywan on bedzie w innym kolorku, podłoga na drugim screenie raczej taka zostanie i bedzie tez (chyba) taka na tym pozimie wyżej :) A i nie wiem jak zrobic material ekranu TV - no ale jeszce nadejdzie na to czas. Idzie mi wolno bo pracuje tylko wieczorami nastepne updaty beda juz z większą ilością szczegółów :D P.S. Booombel Ja tam nie mam nic przeciwko, zawsze to kolejna osoba, z ktorą można porywalizować :D ____Edit_____ Acha pytanko - wie może ktoś dlaczego dywan lewituje? Jest robiony Displacmentem (czy jak to się pisze). Ustawilem go idealnie równo z podłogą (plane) i przy renderku wychodzi jak by byl jakies 2 cm nad podłogą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 generalnie za Ra i Hindusem :] Go!Go!Go! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 ładnie ładnie to ja jutro zapodam update bo już dzisiaj padam na pysk :) Vorek - nice Ra- niech będzie będziesz Ra a nie Rabin ;) Barcisz - i to chyba dobre posunięcie będzie :] MaGuu - może sofa na biało ? gdzie Ci lewituje ? :) chveti - generalnie za Ra i Hindusem :] Thnx Go!Go!Go! Yes Sir, Moving Out ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 chveti MaGuu hindus I pytanie do wszystkich: Otwierac te zapisy czy nie? ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 hindus: Jeszcze pomyśle nad tymi kolorami :) A lewituje na 2 renderku-przynajmniej takie wrażenie odnoszę :D RA: Dzięki :], a co do pytania: tak A ja mam pytania :D 1) ak zrobić zeby sciany (które mają najzyklejszy VRayMat Diffuse białe) nie przybieray koloru podłogi ani mebli - poprostu zeby były białe :/ 2) Czy mozna wykorzystac gotowe modele roślin - czy nie za bardzo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 nie starczy już bydła (ja też się zaliczam) ;) im więcej tym większa szansa że będziemy dłuzej czekać na zakończenie - za dużo nas do pieczenia chleba ;) ja narazie rezygnije bo mam awarie kompa i jakies gówno lsas nie wiem jeszcze c oto jest - ale mam problemy i musze formatowac - serio - jeszcze nigdy nie-sciemniałem(?) :P jak będe miał sprawnego pieca to zaczne nową wizke. MaGuu - co do kolorów to spytaj Marcina kiedyś tłumaczył ale jestem Po i nie pamiętam - poprawiny ;) co do dywanu to chyba nie lewituje. Co do roślin to nie niemożna :P rób sam - Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 No to wrzucam jakieś skromne updaty (zapomniałem warstwy z bipedkami wlaczyc :) ) Eksperymentuje z oświetleniem i zmieniłem kolory na inne niż białe żeby lepiej zobaczyć jak światło się będzie odbijać w finale. Wyjściowe kolorki to zielone, reszta to manipulacja w PS, tak dla próby. Dodam tylko że chciałbym żeby wizka miała bardziej artystyczny klimat i postaram się zrobić jak najmniej elementów odblaskowych ;) typu kafelki i szklana posadzka ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 pierwszy renderek zdecydowanie lepszy. może BW albo delikatna sepia? Edit: to fakt: noise i glow okrutny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 nie, nie :) wizualka będzie full color, nad kolorystyką jeszcze myślę, prawdopodobnie będzie to coś właśnie jak na pierwszym renderku. Teraz widzę że przesadziłem z noisem i glowem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Vorek: Dla mnie ostatni - ja lubię zielony, ja naprawdę lubię zielony :D hindus: Yyy ale o co Ci chodzi:P o co ja mam się Marcina spytać - o to jaki kolorek tam pasuje czy o co :P a i co tłumaczył Marcin ? Jak wytrzeźwiejesz - to odpisz :D A co do roślinek - jednach chyba ich nie będzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 1) ak zrobić zeby sciany (które mają najzyklejszy VRayMat Diffuse białe) nie przybieray koloru podłogi ani mebli - poprostu zeby były białe :/ chyba o to hindusowi chodziło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 yyy no rzeczywiście- ale gafa :P Moze Marcin tu zagląda - to moze odpowie mi na to pytanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 renderek na dobranoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 No ale takiej podlogi chyba nie bedzie w finale, co? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 MaGuu yyy no rzeczywiście- ale gafa :P Moze Marcin tu zagląda - to moze odpowie mi na to pytanie :D Znalazłem w archiwum sposób Marcina - działa bo sam sobie pomagałem ;) przelicz irradiance mape bez koloru sofy i zapisz do pliku i pozneij zrenderuj ze zmienionym kolorem Ponoć w ten sposób też da sie coś osiągnąć - prawym na obiekcie, vray properties ale nie wiem nie sprawdzałem ;) Vorek -> no renderek b.fajny :], potnij dziure wkoło lampy na górze bo powiewa kwadratami ;) To teraz pytanie - ma ktoś może printy deski do surfingu - front, bok ? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 RA - jasne że nie będzie :D ale coś z betonami pomieszam :) Musze się przejść po domach handlowych itp. i pooglądać trochę oświetlenie i wykończenia ścian w toaletkach. Hindus - wiem o tym światełku ale nigdy nie chce mi się go poprawiać ;) Przy następnym renderku już będzie śliczne, zokrąglone :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 hindus: dzieki :) - tak sie sklada ze Marcin mi na PM odpowiedzial i po nieskonczonej ilosci prob w koncu "dojszłem" jak to sie robi, aczkolwiek sciany tym razem sa az za biale :P wygladaja jak by swieciły:P cos jeszce musze poprobowac. Tutaj efekt wczorajszej zabawy: http://img374.imageshack.us/img374/1007/080xo.jpg - lipa nie? :P a za moment pokażę dzisiejszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 spróbuj color mappingiem pooperować - Type na Exponential i parametrami Dark/Bright Multiplier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 no ja mam HSV coś tam coś tam :P mówisz Expenential no dobra popróbuję :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 vorek super to wyglada:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 pamiętaj że jak zwiększasz Bright to rozjaśnia jasne miejsca czy jakoś tak ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Sorka chlopaki , dzisiaj wrocilem z wakacji i moj komp juz sie niechcial sie wlaczyc(dobrze ze brachol zdazyl mgr wyslac do promotora;)) Za chwile jade do serwisu z kompem przy silnym wietrze mam nadzieje ze otrzymam go jeszcze w tym miesiacu poniewaz komp poleci kilka miast dalej :/ Jezeli do tego czasu bitwa sie utrzyma to napewno wrzuce finalny render ktory mialem juz prawie skonczony :/ Niestety siedze teraz na 900 z 1,2 gb dysk ;) jedyne co tu mi sie miesci to wings :( musicie mi wybaczyc ale niestety przez najblizszych kilkanascie dni poprostu nie bede mogl nic wrzucic :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 Kurcze, wszyscy jakies klopoty maja... hindus i KLICEK z kompami... MaGuu z dywanikiem... --Chris-- z alkoholem... ... Tylko Vorek nie ma problemow. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Kurcze, wszyscy jakies klopoty maja... --Chris-- z alkoholem... ... RA(bin) ;P to nie klopot tylko wene dzieki niemu ma:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi