Vorek Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 ja myślę że można dać na początek tu jako final a po akceptacji większości wrzucać do galerii :) Kiedy wszyscy skończą (albo minie jakiś może kiedyś wyznaczony termin ;) Można by zrobić osobny wątek w mini-bitwach gdzie umieścimy wszystkie gotowe rendery, wrzuci się jakąs sondę i po sprawie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 dobry pomysl stwurzcie nowy watek i tam wrzucajcie rendery finalne z ustawieniami rendera ;) (w szczegolnosci ciekawi mnie vorka gdyz dziala na mentalu) :D jesli byscie nie mieli jakis tajemnic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Dobry pomysl, ale ustawienia rendera... wedle uznania. Nie wszyscy musza. hindus I czemu polki maja tyle polygonow??? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 I czemu polki maja tyle polygonow??? bo to rhino ;P - niechce mi sie boxa skalowac w maxie ;) ej a gdzie ten watek zakładac mamy - finished czy jak ? a jak ktos będzie miał > niż 1 wizke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 jak już będzie przynajmniej jeden finalny render to wtedy założymy wątek, narazie nie ma sensu, wszystko wrzucamy tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 bosz... boxa robic w rhino... :D Vorek ma racje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 zaznaczaj sobie simple planes przy exporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 A kome, skoro nie odbierasz wiadomosci na gg... to zapytam sie tutaj. ;) Przystepujesz do bitwy? Miales byc w pierwszej 4 zakladajacych watek. :) EDIT: I znowu go wywialo... uwielbiam to. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 zaznaczaj sobie simple planes przy exporcie tylko po co ? nie muli mi w viewporcie i nie przeszkadza :P Ra - nie robiłem go specjalnie bo prawie wszystko trzepałem w rhino a tylko render w maxie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Oki dodaje następny render ( większy :p ), zabieram sie juz za dodawanie mebli itp. Prosze oczywiście o komentarze i rady, pozdrawiam JunioR :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Te mebelki to z głowy ? bo jakoś mi nie pasują zbytnio, takie jakby nieprzemyślane. Nie wiem czy Japończycy używają oparć do tych poduszek, było by to chyba niepraktyczne. Nogi od stołu też jakieś takie nie w "klimacie" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Strasznie drazni ten bump. :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 no mebelki to z glowy, ale oczywiscie bede zmieniał. RA: a chodzi o podłoge tylko czy sciany i wogle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Mam jescze takie pytanko, gdzie moge znalezc meble w stylu japońskim lub chińskim. Oczywiscie chodzi mi o jakis katalog, lub cos w tym rodzaju. dziękuje z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Wszedzie drazni. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 heh, chyba rzucę pracę żeby to skończyć :D Czasu brakuje jak diabli, dizisiaj kilka speed testów materiałów, bawię się shaderkami, nawet dobrych bumpów nie miałem czasu zrobić... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 Nie wiem czy te klepki musza byc tak mocno widoczne. Teraz robia je tak, ze wychodzi z tego prawie rownomierna tafla. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Dzięki za uwagę, jeszcze brakuje mi wiedzy na ten temat, jeżeli znacie jakieś naprawdę dobre stronki z projektaim łazienek to będe bardzo wdzięczny za linki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 ja odpadam - wczoraj padł mi komp i prawie wszystkie sceny poszły prawie bo poza jedna którą miałem na serwerze - sorka ziomki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 uuuuuuuuuu :( :( :( szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 o Vorek moja tekstura :D ciesze sie ze sie komusprzydala:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Ale szajs. :( Ekipa sie wykrusza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 terefere a hindus odzyskal daane i sie nie chwaali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Cfaniak jeden. :> Trzeba go zjechac. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Hindus normalnie porażka :] jak ja nie lubie takiego czegoś że któś mówi ze stracił plik, jak juz chcecie zrezygnować to najlepiej sie nic nie odzywać a nie kłamać. pzdro. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 terefere a hindus odzyskal daane i sie nie chwaali miałem wpaść z zaskoczenia ;) Ekipa sie wykrusza... kto tak powiedział :] ? jak juz chcecie zrezygnować to najlepiej sie nic nie odzywać a nie kłamać.wizz bujaj garba ;P Po dniu odzyskiwania danych udało mi sie odzyskać pare scen także powróciłem - kolejny szok - reset komputera po 'zwyczajnym' zamknieciu maxa i zapisie pliku spowodował jakiś błąd w pliku ze sceną :] ale okazało się ze zdążyło zapodać backupa także wszystko wraca do normy - szkoda tylko ze z 1 partycji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 W końcu jakis pozytywny akcent :D Ja bym coś wrzucił ale ciągle męcze to aby ściany nie przyjmowały kolory podłogi, Marcinowi zajeło to 6 miechów ciekawe ile u mnie to potrwa :P Moze za niedługo wrzuce jakies renderki bez textur cobyście oblukali co tam nawrzucałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 No maci :D, po wielu probach udalo mi sie nie przebarwić ścian i nie uzywac metody Marcina :) Ale tak szczerze powiedziawszy nie wiem jak to zrobiłem :P Brakuje jeszcze: - cokolika - niebiskiego światła za luksferami (te takie białe kwadraty na ścianie to tam luksfery sa beda bardziej widoczne jak bedzie mniej intensywne swiatlo i bedzie niebieksie) - jakichs szpargalow obok TV Sorry za to ze render nie dokonczony - ale nie chcialo mi sie czekać - nara ide jeść. P.S. Acha i bez kitu taka sentencja "(...)i załatwił cos student w dziekanacie..." jest prawdziwa - ja tu kulturalnie chcialem sie o kurs rysunku zapytac a jakas jędza drze na mnie morde :P No ale to tak btw Pozdro pińcet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Maguu fajnie nawet, mnie się podoba. wizz bujaj garba ;P No wiesz co hindus ;) wstydził byś sie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Oj MaGuu szlejesz z kolorami, szalejesz. :D Ale jest dopsz. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Mozna sie dolaczyc ? Jesli tak to musialbym zaczynac nowa scene czy moge kontynuowac scenke, ktora juz robie ? Zrobiona mam wanne, umywalke, sedes, bidet, wiadro i wstepnie pomieszczenie - podloga (1/2), sciany, sufit, okna (1/3). Zebralem tez materialy ale jeszcze ich nie poprawilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Mozna sie dolaczyc ? nie - mamy już komplet :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Uczestnicy bitwy: --Chris--, hindus, RA, Vorek, MOTHMAN, KLICEK, Knysha, MaGuu, Barcisz, JunioR Uwaga! Nie przyjmujemy wiecej chetnych. DEFINITYWNIE Przykro mi :/ P.S. A tu dalszy etap wypocin - narazie pusto, ale to się zmieni :D Wytykać , wytykać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 nice - tylko czarny kolor straszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Myślę ze starczy na dzisiaj... hindus: hmmm nie widze tam innego koloru...mi jakos czarny pasuje :P Ale pomyśle nad zmianą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 jasny kremowy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Z jasnym kremowym scena bylaby troche mdla. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 "Z jasnym kremowym scena bylaby troche mdla." I tu się zgadzam z Ra Fristajl ziomy :D :P Chyba jednak zostanie czarny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 no to ja mówie sux ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 no to ja mówie nie znasz się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Robie sobie wlasnie reczniki i tu pytanie: czym radzicie je zrobic oprocz sim clotha i maxowych bajerow? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 chodzi o modelowanie ? polecam editable poly :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Ale ręczniki ulożone w kostke wiszące na wieszaku haczykowym (czy jak to tam się zwie) czy na takim podłużnym wieszaku, chodzi o modeling czy o co innego? :P Ja tam lubie reactora do wiszących rzeczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 niewiem czy o to chodzi ale VraydiscplaceMod ( chyba tak to sie pisze :p ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Chce zlozony raz na pol recznik wlozyc w wieszak w ksztalcie obreczy. Modelowac mi sie nie chce ;) totez zalezy mi na jakims programie w stylu sim cloth. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biger Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 RA----> ja niedawno robiłem taki wiszący ręcznik, zrobiłem to simclothem i nawet bardzo fajnie wyszło (przynajmniej dla mnie) :) Nie wiem czy mogę, ale jak chcesz to mogę tutaj dać render na którym jest pokazane jak mi to wyszło. Także dajcie znać czy moge (bo nie znam dokladnie tych zasad w minibitwach) :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Pewnie, ze mozesz. Dobrze jesli umiescilbys jeszcze ustawienia materialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biger Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Najpierw powiedz czy może być takie coś jak to, jak Ci sie będzie podobać to gdzieś odkopie ustawienia materiału :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Dla mnie bomba. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 piekne te reczniki, pokaz ustawienia ;:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi