Biger Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Materiał to nic nadzwyczajnego, dałem jakiś kolorek w diffuse, a do bumpa dałem odpowiednią texture (wpisz w google w grafice "silkbou3", to jest ta texturka), wartość przy bumpie dałem 200, i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 heh, ale jakie sa ustawienia materialu w simcloth? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biger Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Ahaa, trzeba było tak odrazu ;) Nie pamiętam co dokładnie zmieniałem więc daje screeny ze wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Slowem: standardowy material simcloth. Juz wiem w czym robilem blad, ale i tak wielkie dzieki za zainteresowanie i fatyge. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 "Uczestnicy bitwy: --Chris--, hindus, RA, Vorek, MOTHMAN, KLICEK, Knysha, MaGuu, Barcisz, JunioR" - ludzie gdzie Wy się podziewacie? A ja jednak zrezygnowałem z jadalni na górze, w jej miejsca dalem gabinet:D Co wy na to? Dam wam na pożarcie wersję z gabinetem i z jadalnią (ale i tak zostane przy gabinecie :P) Jeszcze dużo roboty, wleke sie wiem, ale to wszystko przez ta szkołę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 ja niebawem dodam renderek, tylko jak zrenderenuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Po mniej wiecej miesiecznej przerwie od jutra bede mial dzialajacego vray'a, wiec bede mial bodziec by dokonczyc modelowanie. Napewno nie spasowalem. MaGuu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 "Uczestnicy bitwy: --Chris--, hindus, RA, Vorek, MOTHMAN, KLICEK, Knysha, MaGuu, Barcisz, JunioR" - ludzie gdzie Wy się podziewacie? nie marudź -jesteśmy jesteśmy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Pamietacie moze jak sie nazywal taki program do robienia np. parkietow. Kiedys chyba SansSerif pokazal jakas scenke z korytarzem i pisal, ze testuje ten program. A moze to nie byl on... niewazne. Jezeli sobie przypomnicie, napiszcie prosze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Wood Workshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Wlasnie! Wielkie dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 ja dzisiaj coś pokaze tylko niech sformatuje kompa bo mi max sie kraczy :/ aha co do scenki to narazie używam jednego z free stuff także sie nie czepiać bo to tylko do testów co bym zarys całości miał ;). Mam nadzieje żę jak już przejde przez instalacje to zobacze tutaj jakieś wasze updaty - Ra zapodaj coś bo reszty sie nie doprosimy chyba ;) (poza MaGuu :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Przypominam sobie wlasnie, co to vray. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 No hindus fakt mi nie trzeba specjalnego zaproszenia :D Za jakąś godzinkę wrzuce renderek gabinetu w 1024x768...czekać ciepliwie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 :) ja tez zyje i rysuje :) tyle tylko ze do 18 siedze w pracy i pozniej juz mi sie nei chce na kompa patrzec :D , a po za tym padl vray :( / ale lepiej pozno niz wcale / prace dokoncze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Zapowiadany render Render 1024x768 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 No niezle, ale co z tym dywanem sie stalo? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 a dywan wpindolily mole... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 loool dopiero zauwarzylem:P Sie poprawi, ale to jutro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 MaGuu - wiecej niebieskiego w skylighcie ... i wiecej beżu dla direct lighta ... taka uwaga ... przy takim polozeniu slonca jak widac u ciebie powinein byc zachód ... i niebieskiego tam by duzo nei bylo ... podnies tego directa o iles tam stopni , skylight daj bardziej niebieski i render ... cwicz z kolorami ... i natęzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Szczerze to mam skylight wyłaczony(jeśli dobrze kojarzę to to jest w ustawieniach V-Ryja:P), a direct jest idealnie biały :P Dzięki za rady, jutro wszystko wypróbuję :D Acha i jeszcze pytanko - jak się wkleja tło za okna ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Zrob plane'a za oknem i naloz bitmapke. Czasem mozesz/musisz sie pokusic o np. plane dla podloza. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Slaby sampling + reczniki z gumy = render kupa. ;) Tu nie ma materialow, oprocz szkla, wiec ciii... Dobranoc: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 MaGuu - Marcin dobrze prawi, co do pracki to proporcje mi nie pasują, Imo te obramowania etc są za grube :/ ale ładny render wyszedł - takie lubie ;) no to moje 3grosze :] i tak jak pisałem na krzesła nie lukac i w kuchni będzie stół koło lapmy :] sey joł ;) aha podłogi jeszcze niet-bulin dlatego wystaje poza obszar pomieszczenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 A mozna nie "wire"? Hindus napisal "poka", to daje, mimo ze nic nie wnosi do sceny: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 bardzo fajnie to RA wygląda - powinnismy kiedyś stworzyć wspólną wizke ;) a co do wire - moge ci prepasem po oczach rzucić najwyżej ;) a tymczasem biore się za robienie jakiejs kanapy bo ta co mam to jakaś poracha ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 No RA bardzo klimatycznie:D Naprawde nigdy nie lubiałem ciemnych łazienek, ale Twoja do mnie przemawia :) Acha..ale te luksfery - jakieś takie...:/ MaGuu - Marcin dobrze prawi, co do pracki to proporcje mi nie pasują, Imo te obramowania etc są za grube :/ (...) w kuchni będzie stół koło lapmy :] A gdzie ta kuchnia ? :P i jakie obramowania - mógłbyś zaznaczyć na renderku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 hindus MaGuu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 nie w twojej kuchni tylko w mojej będzie stół - jest tam kuchnia tylko siatka to zniekształca ;):P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 hi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 ładne , ale twoje wizki są takie surowe :] nie dawaj do niej białych ścian i tej podłogo co zawsze dajesz bo to jest ochydne. concept ładny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 RA - no te luksfery...hmmm nie podoba mi się ich wzór, ja lubie takie najpopularniejsze, zwykły noise i juz :P hindus - No ładne w sensie interesujący pomysł, ale bedziesz robił zachód słońca, ze aż tak długie cienie? No i moje dzisiejsze wypociny na pożarcie:D (To cos pod stolikiem to będzie dywan, coś się texturki pokopały i wyjszło drewno, i jeszcze za tymi garnkami w ścianie będzie biało a nie tak jak jest teraz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Chveti - dzięki - wiem że troche zimne i surowe ale lubie białe sciany w wizkach ;) postaram sie cos wykombinowac. MaGuu good one ;) nie lubie zielonego ale fajowo wyszło :] tylko ten stolik taki oklepany. Z tym światłem to nie jest tak do końca tak że wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Hmm... Nie wiem ktora prace wybrac, wszystkie piekne :D. Nie wiem jak zrobic taka wizke, ile razy o tego podchodzilem a nigdy nic nie wyhodzi ; p. MaGuu, jedyne co mi sie w twojej pracy nie podoba to ten stolik. Jest jakis taki za maly i zrobiony kompletnie na "odwal sie":P (przynajmniej ja tak uwazam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Dlatego biore się za jego poprawianie - to będzie kolejne zetknięcie z wzornictwem - bo mam zamiar go wymyślic :D Wiem wiem juz słysze te buczenia z tłumu - ale to co :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 nara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 ładnie :) ale nadal biało :P , zmiejsz gloisa na telewizorze , popraw AA ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 hindus - no no ładne ładne, nawet bardzo :) A teraz moja odpowiedź :D Dodałem pare szczególików i "stoliczek" - smieszny co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 wywal ten stół :P wnętrze ładne ale kadr zaciasny i wrażenie spłaszczonych kanap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 wywal ten stół :P wnętrze ładne ale kadr zaciasny i wrażenie spłaszczonych kanap -poprawione? It's a love song puto ;] -It's a love song f*cker... :P No juz powoli chyle się ku końcowi - jeszcze tylko szpargały tu i tam i chyba koniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip_87 Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 W pierwszym obrazku w prawej wnęce w ścianie co to jest ten cylinder ? Nawet żadnego cienianie daje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 a gdzie tam koniec ;) a mi Giraffe pisze żebym dał błękitne sciany co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 jak sie chwali pfffff :F ps. to twoja praca czy giraffe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 a kto to jest Giraffe ? ;) w sumie z niebieskim było by ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 giraffe jest z evermotion ;] kome - hahahahah :D edit - sygnaturka też :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Hmmm.... narazie nie powiem która lepsza ale powiem tyle że mi sie podoba za krótko siedze w wątku by wytykac jakies rzeczy ale mam nadzieje że jakos ciekawie to wyjdzie (znaczy już jest ciekawie) ale wiecie zawsze mozna lepiej. U Hindusa gryzie mnię przejarana podłoga a ogólnie spox czekam na niebieskie ścianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 No wiec co tu tak cicho?:D Mam pytanko, powiedzmy ze jutro dam ostateczne trzy rendery, no i ja juz se skończyłem nie?... No i co wrzucam Tu rendery, potem czekam az więcej osób skończy, zakładamy Topic w Galerii z jakąs sondą coby userzy wybrali najciekawsze rendery? Tak to będzie działało? No to jutro trzy rendery do oceny. Raczej ostateczne, no chyba ze będą jakieś drastyczne błędy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 nei to lepiej wal do galeri bo jak wrzucisz tu to potem ci w galeri nie będą komentowac - tak mi sie wydaje :] edit -> widze że wszyscy konczymy - ja też juz tylko rendery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Październik 2005 Autor Share Napisano 7 Październik 2005 Do galerii. :) edit -> widze że wszyscy konczymy [..]Nic mi o tym nie wiadomo. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 heh a kiedy będziesz kończył ? mi zostało te rendery porobić ale jakoś nei mam nigdy pc wolnego - swojądrogą wszystkie modele polecą chyba do free stuff :) bo przecie to tylko zabawa - jak będzie z wami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi