Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Materiał to nic nadzwyczajnego, dałem jakiś kolorek w diffuse, a do bumpa dałem odpowiednią texture (wpisz w google w grafice "silkbou3", to jest ta texturka), wartość przy bumpie dałem 200, i tyle :)

• Odpowiedzi 462
  • Wyświetleń 42,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

heh, ale jakie sa ustawienia materialu w simcloth? ;)

Napisano

Ahaa, trzeba było tak odrazu ;)

Nie pamiętam co dokładnie zmieniałem więc daje screeny ze wszystkiego.

Napisano
  • Autor

Slowem: standardowy material simcloth. Juz wiem w czym robilem blad, ale i tak wielkie dzieki za zainteresowanie i fatyge.

pozdrawiam

Napisano

"Uczestnicy bitwy: --Chris--, hindus, RA, Vorek, MOTHMAN, KLICEK, Knysha, MaGuu, Barcisz, JunioR" - ludzie gdzie Wy się podziewacie?

A ja jednak zrezygnowałem z jadalni na górze, w jej miejsca dalem gabinet:D Co wy na to? Dam wam na pożarcie wersję z gabinetem i z jadalnią (ale i tak zostane przy gabinecie :P) Jeszcze dużo roboty, wleke sie wiem, ale to wszystko przez ta szkołę :/

Napisano
  • Autor

Po mniej wiecej miesiecznej przerwie od jutra bede mial dzialajacego vray'a, wiec bede mial bodziec by dokonczyc modelowanie. Napewno nie spasowalem.

MaGuu

pozdrawiam

Napisano
"Uczestnicy bitwy: --Chris--, hindus, RA, Vorek, MOTHMAN, KLICEK, Knysha, MaGuu, Barcisz, JunioR" - ludzie gdzie Wy się podziewacie?
nie marudź -jesteśmy jesteśmy :]
Napisano
  • Autor

Pamietacie moze jak sie nazywal taki program do robienia np. parkietow. Kiedys chyba SansSerif pokazal jakas scenke z korytarzem i pisal, ze testuje ten program. A moze to nie byl on... niewazne. Jezeli sobie przypomnicie, napiszcie prosze.

pozdrawiam

Napisano

ja dzisiaj coś pokaze tylko niech sformatuje kompa bo mi max sie kraczy :/ aha co do scenki to narazie używam jednego z free stuff także sie nie czepiać bo to tylko do testów co bym zarys całości miał ;). Mam nadzieje żę jak już przejde przez instalacje to zobacze tutaj jakieś wasze updaty - Ra zapodaj coś bo reszty sie nie doprosimy chyba ;) (poza MaGuu :))

Napisano
  • Autor

Przypominam sobie wlasnie, co to vray. ;)

Napisano

No hindus fakt mi nie trzeba specjalnego zaproszenia :D Za jakąś godzinkę wrzuce renderek gabinetu w 1024x768...czekać ciepliwie :P

Napisano

:) ja tez zyje i rysuje :)

tyle tylko ze do 18 siedze w pracy i pozniej juz mi sie nei chce na kompa patrzec :D , a po za tym padl vray :( / ale lepiej pozno niz wcale / prace dokoncze :)

Napisano
  • Autor

No niezle, ale co z tym dywanem sie stalo? :)

Napisano

MaGuu - wiecej niebieskiego w skylighcie ... i wiecej beżu dla direct lighta ...

taka uwaga ... przy takim polozeniu slonca jak widac u ciebie powinein byc zachód ... i niebieskiego tam by duzo nei bylo ...

podnies tego directa o iles tam stopni , skylight daj bardziej niebieski i render ... cwicz z kolorami ... i natęzeniem

Napisano

Szczerze to mam skylight wyłaczony(jeśli dobrze kojarzę to to jest w ustawieniach V-Ryja:P), a direct jest idealnie biały :P Dzięki za rady, jutro wszystko wypróbuję :D

Acha i jeszcze pytanko - jak się wkleja tło za okna ? :D

Napisano
  • Autor

Zrob plane'a za oknem i naloz bitmapke. Czasem mozesz/musisz sie pokusic o np. plane dla podloza.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Slaby sampling + reczniki z gumy = render kupa. ;)

Tu nie ma materialow, oprocz szkla, wiec ciii...

Dobranoc:

lazienka227yu.th.jpg

pozdrawiam

Napisano

MaGuu - Marcin dobrze prawi, co do pracki to proporcje mi nie pasują, Imo te obramowania etc są za grube :/ ale ładny render wyszedł - takie lubie ;)

no to moje 3grosze :] i tak jak pisałem na krzesła nie lukac i w kuchni będzie stół koło lapmy :] sey joł ;)

my1lx.jpg

aha podłogi jeszcze niet-bulin dlatego wystaje poza obszar pomieszczenia :]

Napisano
  • Autor

A mozna nie "wire"?

Hindus napisal "poka", to daje, mimo ze nic nie wnosi do sceny:

lazienka235sf.th.jpg

pozdrawiam

Napisano

bardzo fajnie to RA wygląda - powinnismy kiedyś stworzyć wspólną wizke ;)

a co do wire - moge ci prepasem po oczach rzucić najwyżej ;)

a tymczasem biore się za robienie jakiejs kanapy bo ta co mam to jakaś poracha ;)

Napisano

No RA bardzo klimatycznie:D Naprawde nigdy nie lubiałem ciemnych łazienek, ale Twoja do mnie przemawia :)

Acha..ale te luksfery - jakieś takie...:/

MaGuu - Marcin dobrze prawi, co do pracki to proporcje mi nie pasują, Imo te obramowania etc są za grube :/ (...) w kuchni będzie stół koło lapmy :]

A gdzie ta kuchnia ? :P i jakie obramowania - mógłbyś zaznaczyć na renderku ?

Napisano

nie w twojej kuchni tylko w mojej będzie stół - jest tam kuchnia tylko siatka to zniekształca ;):P

Napisano

ładne , ale twoje wizki są takie surowe :]

nie dawaj do niej białych ścian i tej podłogo co zawsze dajesz bo to jest ochydne.

concept ładny :)

Napisano

RA - no te luksfery...hmmm nie podoba mi się ich wzór, ja lubie takie najpopularniejsze, zwykły noise i juz :P

hindus - No ładne w sensie interesujący pomysł, ale bedziesz robił zachód słońca, ze aż tak długie cienie?

No i moje dzisiejsze wypociny na pożarcie:D (To cos pod stolikiem to będzie dywan, coś się texturki pokopały i wyjszło drewno, i jeszcze za tymi garnkami w ścianie będzie biało a nie tak jak jest teraz :P

Napisano

Chveti - dzięki - wiem że troche zimne i surowe ale lubie białe sciany w wizkach ;) postaram sie cos wykombinowac.

MaGuu good one ;) nie lubie zielonego ale fajowo wyszło :] tylko ten stolik taki oklepany. Z tym światłem to nie jest tak do końca tak że wiesz.

Napisano

Hmm... Nie wiem ktora prace wybrac, wszystkie piekne :D. Nie wiem jak zrobic taka wizke, ile razy o tego podchodzilem a nigdy nic nie wyhodzi ; p. MaGuu, jedyne co mi sie w twojej pracy nie podoba to ten stolik. Jest jakis taki za maly i zrobiony kompletnie na "odwal sie":P (przynajmniej ja tak uwazam)

Napisano

Dlatego biore się za jego poprawianie - to będzie kolejne zetknięcie z wzornictwem - bo mam zamiar go wymyślic :D Wiem wiem juz słysze te buczenia z tłumu - ale to co :P

Napisano

ładnie :)

ale nadal biało :P , zmiejsz gloisa na telewizorze , popraw AA ;)

pozdr.

Napisano

hindus - no no ładne ładne, nawet bardzo :)

A teraz moja odpowiedź :D Dodałem pare szczególików i "stoliczek" - smieszny co nie?

Napisano

wywal ten stół :P

wnętrze ładne ale kadr zaciasny i wrażenie spłaszczonych kanap

Napisano
wywal ten stół :P

wnętrze ładne ale kadr zaciasny i wrażenie spłaszczonych kanap

-poprawione?

It's a love song puto ;]

-It's a love song f*cker... :P

No juz powoli chyle się ku końcowi - jeszcze tylko szpargały tu i tam i chyba koniec?

Napisano

W pierwszym obrazku w prawej wnęce w ścianie co to jest ten cylinder ? Nawet żadnego cienianie daje....

Napisano

a gdzie tam koniec ;)

a mi Giraffe pisze żebym dał błękitne sciany co o tym myślicie ?

Napisano

a kto to jest Giraffe ? ;)

w sumie z niebieskim było by ciekawie :)

Napisano

giraffe jest z evermotion ;]

kome - hahahahah :D

edit - sygnaturka też :>

Napisano

Hmmm.... narazie nie powiem która lepsza ale powiem tyle że mi sie podoba za krótko siedze w wątku by wytykac jakies rzeczy ale mam nadzieje że jakos ciekawie to wyjdzie (znaczy już jest ciekawie) ale wiecie zawsze mozna lepiej. U Hindusa gryzie mnię przejarana podłoga a ogólnie spox czekam na niebieskie ścianki

Napisano

No wiec co tu tak cicho?:D

Mam pytanko, powiedzmy ze jutro dam ostateczne trzy rendery, no i ja juz se skończyłem nie?... No i co wrzucam Tu rendery, potem czekam az więcej osób skończy, zakładamy Topic w Galerii z jakąs sondą coby userzy wybrali najciekawsze rendery? Tak to będzie działało?

No to jutro trzy rendery do oceny. Raczej ostateczne, no chyba ze będą jakieś drastyczne błędy :P

Napisano

nei to lepiej wal do galeri bo jak wrzucisz tu to potem ci w galeri nie będą komentowac - tak mi sie wydaje :]

edit -> widze że wszyscy konczymy - ja też juz tylko rendery :)

Napisano
  • Autor

Do galerii. :)

edit -> widze że wszyscy konczymy [..]
Nic mi o tym nie wiadomo. ;)

pozdrawiam

Napisano

heh a kiedy będziesz kończył ? mi zostało te rendery porobić ale jakoś nei mam nigdy pc wolnego - swojądrogą wszystkie modele polecą chyba do free stuff :) bo przecie to tylko zabawa - jak będzie z wami ?