Tymek Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 To ja też się dorzucę. Skoro nie stać mnie na coś takiego to chociaż sobie wymodeluję ;) Zacząłem wczoraj wieczorem i powoli brnę do przodu. Na razie jest tyle :) Wire: Pozdrowienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlos18 Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 siema. jak na razie jest spoko tylko pare bledow widze: zlikwiduj ten trojkat na lewo od swiatel bo ci krzywi siatke(widac to) i cos sie krzywi na krawedzi ponad srodkowym swiatlem (chyba stopu) nie ma ciaglasci chamfer. nie zebym sie wymadrzal :):) ale ogolnie jest b. dobrze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 kurde jak ja kocham takie auta...:D....zeby jakies moc miec...poki co ladniutko..duzo szczegolow i bez wiekszych bugow:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Piękne autko wybrałeś sam się właśnie zastanawiałem nad nim czy nie robić;) no, ale nic. Jako że robisz Ferrari to błędy powytykam ;P A to na zielono to chyba za światłami powinno iść bardziej do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Dzięki za komenty :) Z tym wycięciem na wydech to jest tak, że jak ruszę coś w jedną stronę to gnie się gdzieś indziej :/ Na razie szukam porządnych zdjęć, żeby zobaczyć jak dokładnie to ma wyglądać. Mógłbyś tylko powiedzieć co w/g Ciebie jest nie tak z tym na środku? To akurat nieźle widziałem na zdjęciach i wydawało mi się, że jest ok. Na obronę daję to, na którym się opierałem ;) http://supercarfreak.net/gallery/album1378/DSC05229_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 wiec wydaje mi się że ten drugi kant jest trochę za ostry ale z tego co ty pokazałeś widać ze jest jednak dobrze a jak możesz daj mi printy tego autka :P edit: dzieki za printy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Hmm, to bym musiał wysłać na maila, bo jest za duży na ImageShack. Chyba, że znasz jakiś serwer, który przyjmie plik prawie 1,5 mb. edit: Nie ma sprawy. Czyli jednak przeszło. Illy, dzięki za adres. Na pewno się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 yousendit.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 nie wiem ja mam plik co ma 50 kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Ok, to daj znac jak bedziesz chcial wieksze, bo ten na którym ja działam mają 5000x2000 rozdzielczości ;) gg nr 1636029 żeby nie robić OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Żeby nie było, że się obajam - mały apdejcik :) Trochę czasu pewnie zajmie mi prostowanie skrajnej lewej dziury na światła, bo cuda tam się dzieją. Ech. Cheers :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 bardzo fajnie moglbys zarzucic siateczka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Slicznie, równo, ładnie dla oka !! czekam na dalsze postępy POZDRAWIAM I POWODZENIA PRZY MODELOWANIU... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Siatka może nie jest najpiękniejsza, ale nie mam za dużo obycia z takimi kształtami i niektóre rzeczy są robione na czuja ;) Mam jednak nadzieję, że jak znajdziecie jakiś duży błąd to o nim napiszecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Zaznacz czerwone --> connect --> polacz zielone punkty cut'em --> Uloz vertexy by tworzyly miekka linie (biala linia) --> wygnij powstale w wyniku connecta vertexy do zewnatrz aby powstalo lekkie wygiecie blachy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Gesta masz siateczke, ale keep it up :D. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Dorzucam drzwi i kawałek przodu :) Knysha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 ZObaczymy co z tego bedzie, dawno nie bylo w Finished jakiegos Dobrego autka, moze to bedzie wlasnie to? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Ach...... moj najulubieńszu ferrari super trzymam kciuki jak narazie bez zadnych zastrzezeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Dzięki za komentarze :) Powoli do przodu.... Przede mną chyba najgorsze: przedni zderzak i szyby :/ Potem będzie z górki... felgi, opony, tarcze, klocki, światła ;) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 no fajnie fajnie zobaczymy jak dalej będzie ale jestem dobrej myśli Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 24 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Na dzisiaj koniec. Robienie uszczelek przy szybach to chyba największy szajs w tej całej robocie. Trzy godziny a i tak wygląda byle jak :/ Poprawiłem trochę wlot za drzwiami ale i tak nie wiem do końca jak on powinien wyglądać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 swiatelko przednie do poprawy :) ale i tak bardzo ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Co do uszczelek to sie zgodze, tez mialem takie roblemy (nie mowie wcale ze mi sie udalo z nich wybrnac) Teraz bede modelowal nie wycinajac wogle szyb, potem jest poprostu latwiej je objechac cut'em gdzie potrzeba, uszczelki tez mozna sobie wyciac, potem uszzczelki i szybe odpowiednio detach'nac :p, wymodelowac dalej wedle uznania i wtedy wszystko ladnie pasuje, a tak to az glowa boli, jak cos gdzies nie przylega scisle i ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Bry. Nie wytrzymałem i zrobiłem rendera z lakierem :) Drugi obrazek ma podkręconą gammę, bo nie wiem czy to mój monitor jest taki ciemny, czy muszę podkręcić hdri a nie mam w tej chwili jak tego sprawdzić na drugim monitorze. Enjoy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Fajnie to wyglada:), duzo pracy jeszcze jednak sam model wymaga. Ja tam ostatnio nerwicy dostaje jak mi przychodzi cos renderowac, cofnelem sie pod tym wzgledem w rozwoju chyba ^^' A tak apropo to szkoda ze lakier nie czerwony, do tego samochodu niewatpliwie najlepiej pasuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Lakier, jak dla mnie, zdał test ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 Czerwony? No powiem szczerze, że chciałem go uniknąć, bo gdzie się nie obejrzysz to czerwone Ferrari ;) No ale skoro społeczeństwo się domaga... póki co o kolorach za dużo nie myślę, bo do finału jeszcze kawałek. Co do modelu, to obecnie ślęczę nad felgą w Rhino i trochę mi się nie chce. Nie ma ktoś gotowej felgi do Ferrarki w zasobach? Myślę, że od Enzo by pasowała :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip_87 Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 MEEGA :D Będzie niezłe cacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 rosso corsa, zolty albo czarny te kolory napewno pasuja, a jak chcesz byc oryginalny to zrob seledynowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixelman Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Super autko .Powiedzcie mi skąd macie takie zdjątka (projekty 2d) pojazdów wg których można sobie spokojnie modelować ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 Po kilku godzinach, jakichś 5 próbach i zaczynaniu od nowa wyszła felga. Robiona ze zdjęcia, więc nie jestem do końca pewny proporcji :) Pixelman -> http://www.smcars.net p.s. Komu podziękować za gwiazdki? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Samochodzik jest piękny. Bardzo fajnie wyszła felga. Co do proporcji to mogą być. Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Ładna felga ale jak dla mnie to ona nie wygląda na skończoną musisz jeszcze nad nią popracować. I pokaż jej siatkę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 No fajnie wychodzi... Bardzo ładnie. Podoba mi się bardzo pracka. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 Pokaż siatkę, pokaż siatkę... jakby było się czym chwalić to bym wrzucił od razu :P Enyłej macie... ale wiecie... pierwszy raz w życiu robiłem felgę ;) Wiem, że śruby wiszą w powietrzu - to się poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Fajna felga, ale ta obrecz nie za cienka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 A może i za cienka. Jak wrócę z angola wieczorem to poprawię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Rzyczywiście Baton... Wcześniej jakoś nie widziałem, ale ogólnie poza obręczą i śrubami to nie ma nic do poprawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 Hmmm, dzisiaj updatu nie będzie. Podczas importu felgi wiesza mi się max. Próbowałem z stl i 3ds. Może jutro się uda jak komp trochę ostygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udziar Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Ja się nie znam. Ale dla mnie Bomba. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 Skromny update. Bugi śmiało wytykać ;) Dzisiaj pracuję nad tyłem. Efekt wrzucę wieczorem, jak zrobię wystarczająco dużo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Ja bym jeszcze lusterka poprawił a poza tym to bardzo ładnie się prezentuje. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 Wrzucam obieacny tył. Jeżeli możecie, to nie czepiajcie się świateł, bo one są prowizoeyczne ;) p.s. Takie małe pytanie... jak widać, siatka w dziurze pod światłem stopu i we wnękach na wydech jest ledwo widoczna. Robiłem ją za pomocą mapy opacity i VrayDisplaceMod (materiał vray). Czy jedynym sposobem na wyostrzenie jej jest zwiększenie rozdzielczości rendera? Próbowałem zwiększyć próbkowanie antialiasingu, ale max się wykrzacza, więc muszę zostawić jak jest. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 12 Październik 2005 Autor Share Napisano 12 Październik 2005 Wypadłem z pierwszej strony, więc chyba czas coś wrzucić. A więc prawie skończony tył: Opona paskudna, wiem. Ale kompletnie nie chce mi się nowej robić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 siateczka pierwsza klasa, ale pewnie to już wiesz ;))) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 no ładny tyłeczek ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 Hello, dzisiaj przyszedł czas na przód. Kurde ile tam jeszcze wygładzania przede mną. Aż się odechciewa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 no jest co wygładzać to fakt ale będzie dobrze ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Dla mnie tam wypas jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi