Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

To ja też się dorzucę.

Skoro nie stać mnie na coś takiego to chociaż sobie wymodeluję ;)

ferrari_f430.jpg

Zacząłem wczoraj wieczorem i powoli brnę do przodu. Na razie jest tyle :)

16mq.jpg

Wire: wire15zq.th.jpg

Pozdrowienia :)

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 8,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

siema. jak na razie jest spoko tylko pare bledow widze: zlikwiduj ten trojkat na lewo od swiatel bo ci krzywi siatke(widac to) i cos sie krzywi na krawedzi ponad srodkowym swiatlem (chyba stopu) nie ma ciaglasci chamfer. nie zebym sie wymadrzal :):) ale ogolnie jest b. dobrze. pozdrawiam

Napisano

kurde jak ja kocham takie auta...:D....zeby jakies moc miec...poki co ladniutko..duzo szczegolow i bez wiekszych bugow:)

pozdrawiam

Napisano

Piękne autko wybrałeś sam się właśnie zastanawiałem nad nim czy nie robić;) no, ale nic.

Jako że robisz Ferrari to błędy powytykam ;P

A to na zielono to chyba za światłami powinno iść bardziej do góry.

Napisano
  • Autor

Dzięki za komenty :)

Z tym wycięciem na wydech to jest tak, że jak ruszę coś w jedną stronę to gnie się gdzieś indziej :/ Na razie szukam porządnych zdjęć, żeby zobaczyć jak dokładnie to ma wyglądać.

Mógłbyś tylko powiedzieć co w/g Ciebie jest nie tak z tym na środku? To akurat nieźle widziałem na zdjęciach i wydawało mi się, że jest ok. Na obronę daję to, na którym się opierałem ;)

http://supercarfreak.net/gallery/album1378/DSC05229_1

Napisano

wiec wydaje mi się że ten drugi kant jest trochę za ostry ale z tego co ty pokazałeś widać ze jest jednak dobrze a jak możesz daj mi printy tego autka :P

edit: dzieki za printy

Napisano
  • Autor

Hmm, to bym musiał wysłać na maila, bo jest za duży na ImageShack.

Chyba, że znasz jakiś serwer, który przyjmie plik prawie 1,5 mb.

edit: Nie ma sprawy. Czyli jednak przeszło.

Illy, dzięki za adres. Na pewno się przyda :)

Napisano
  • Autor

Ok, to daj znac jak bedziesz chcial wieksze, bo ten na którym ja działam mają 5000x2000 rozdzielczości ;)

gg nr 1636029 żeby nie robić OT.

Napisano
  • Autor

Żeby nie było, że się obajam - mały apdejcik :)

22pf.jpg

Trochę czasu pewnie zajmie mi prostowanie skrajnej lewej dziury na światła, bo cuda tam się dzieją. Ech.

Cheers :)

Napisano

Slicznie, równo, ładnie dla oka !! czekam na dalsze postępy POZDRAWIAM I POWODZENIA PRZY MODELOWANIU...

Napisano
  • Autor

wire21yo.th.jpg

Siatka może nie jest najpiękniejsza, ale nie mam za dużo obycia z takimi kształtami i niektóre rzeczy są robione na czuja ;)

Mam jednak nadzieję, że jak znajdziecie jakiś duży błąd to o nim napiszecie :)

Napisano

Zaznacz czerwone --> connect --> polacz zielone punkty cut'em --> Uloz vertexy by tworzyly miekka linie (biala linia) --> wygnij powstale w wyniku connecta vertexy do zewnatrz aby powstalo lekkie wygiecie blachy.

jgfhgf0fz.jpg

pozdrawiam

Napisano

ZObaczymy co z tego bedzie, dawno nie bylo w Finished jakiegos Dobrego autka, moze to bedzie wlasnie to? ;)

Napisano

Ach...... moj najulubieńszu ferrari super trzymam kciuki jak narazie bez zadnych zastrzezeń

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :)

Powoli do przodu....

40ie.jpg

Przede mną chyba najgorsze: przedni zderzak i szyby :/ Potem będzie z górki... felgi, opony, tarcze, klocki, światła ;)

Pozdrowienia

Napisano
  • Autor

Na dzisiaj koniec. Robienie uszczelek przy szybach to chyba największy szajs w tej całej robocie. Trzy godziny a i tak wygląda byle jak :/

Poprawiłem trochę wlot za drzwiami ale i tak nie wiem do końca jak on powinien wyglądać ;)

55zj.th.jpg

Napisano

Co do uszczelek to sie zgodze, tez mialem takie roblemy (nie mowie wcale ze mi sie udalo z nich wybrnac) Teraz bede modelowal nie wycinajac wogle szyb, potem jest poprostu latwiej je objechac cut'em gdzie potrzeba, uszczelki tez mozna sobie wyciac, potem uszzczelki i szybe odpowiednio detach'nac :p, wymodelowac dalej wedle uznania i wtedy wszystko ladnie pasuje, a tak to az glowa boli, jak cos gdzies nie przylega scisle i ladnie.

Napisano
  • Autor

Bry. Nie wytrzymałem i zrobiłem rendera z lakierem :)

Drugi obrazek ma podkręconą gammę, bo nie wiem czy to mój monitor jest taki ciemny, czy muszę podkręcić hdri a nie mam w tej chwili jak tego sprawdzić na drugim monitorze. Enjoy :)

1227qr.th.jpg 1233wh.th.jpg

Napisano

Fajnie to wyglada:), duzo pracy jeszcze jednak sam model wymaga. Ja tam ostatnio nerwicy dostaje jak mi przychodzi cos renderowac, cofnelem sie pod tym wzgledem w rozwoju chyba ^^' A tak apropo to szkoda ze lakier nie czerwony, do tego samochodu niewatpliwie najlepiej pasuje :)

Napisano
  • Autor

Czerwony? No powiem szczerze, że chciałem go uniknąć, bo gdzie się nie obejrzysz to czerwone Ferrari ;) No ale skoro społeczeństwo się domaga... póki co o kolorach za dużo nie myślę, bo do finału jeszcze kawałek.

Co do modelu, to obecnie ślęczę nad felgą w Rhino i trochę mi się nie chce. Nie ma ktoś gotowej felgi do Ferrarki w zasobach? Myślę, że od Enzo by pasowała :P

Napisano

rosso corsa, zolty albo czarny te kolory napewno pasuja, a jak chcesz byc oryginalny to zrob seledynowy...

Napisano

Super autko .Powiedzcie mi skąd macie takie zdjątka (projekty 2d) pojazdów wg których można sobie spokojnie modelować ?.

Napisano
  • Autor

Po kilku godzinach, jakichś 5 próbach i zaczynaniu od nowa wyszła felga.

Robiona ze zdjęcia, więc nie jestem do końca pewny proporcji :)

rim12pu.th.jpgrim20fp.th.jpg

Pixelman -> http://www.smcars.net

p.s. Komu podziękować za gwiazdki? ;)

Napisano

Samochodzik jest piękny. Bardzo fajnie wyszła felga. Co do proporcji to mogą być. Pozdro ;)

Napisano

Ładna felga ale jak dla mnie to ona nie wygląda na skończoną musisz jeszcze nad nią popracować. I pokaż jej siatkę ;p

Napisano
  • Autor

Pokaż siatkę, pokaż siatkę... jakby było się czym chwalić to bym wrzucił od razu :P

Enyłej macie... ale wiecie... pierwszy raz w życiu robiłem felgę ;)

Wiem, że śruby wiszą w powietrzu - to się poprawi.

rimwire3zk.th.jpg

Napisano
  • Autor

A może i za cienka. Jak wrócę z angola wieczorem to poprawię ;)

Napisano

Rzyczywiście Baton... Wcześniej jakoś nie widziałem, ale ogólnie poza obręczą i śrubami to nie ma nic do poprawy ;)

Napisano
  • Autor

Hmmm, dzisiaj updatu nie będzie. Podczas importu felgi wiesza mi się max. Próbowałem z stl i 3ds. Może jutro się uda jak komp trochę ostygnie.

Napisano
  • Autor

Skromny update. Bugi śmiało wytykać ;)

Dzisiaj pracuję nad tyłem. Efekt wrzucę wieczorem, jak zrobię wystarczająco dużo ;)

139jl.th.jpg

Napisano
  • Autor

Wrzucam obieacny tył. Jeżeli możecie, to nie czepiajcie się świateł, bo one są prowizoeyczne ;)

150re.th.jpg

p.s. Takie małe pytanie... jak widać, siatka w dziurze pod światłem stopu i we wnękach na wydech jest ledwo widoczna. Robiłem ją za pomocą mapy opacity i VrayDisplaceMod (materiał vray). Czy jedynym sposobem na wyostrzenie jej jest zwiększenie rozdzielczości rendera?

Próbowałem zwiększyć próbkowanie antialiasingu, ale max się wykrzacza, więc muszę zostawić jak jest.

Pozdrowienia.

Napisano
  • Autor

Wypadłem z pierwszej strony, więc chyba czas coś wrzucić. A więc prawie skończony tył:

166bm.th.jpg

Opona paskudna, wiem. Ale kompletnie nie chce mi się nowej robić :/

Napisano

siateczka pierwsza klasa, ale pewnie to już wiesz ;)))

Pozdro

Napisano
  • Autor

Hello, dzisiaj przyszedł czas na przód. Kurde ile tam jeszcze wygładzania przede mną. Aż się odechciewa ;)

174lf.th.jpg