Gość cwieq Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Scenkę zrobiłem sobie, aby zobaczyć czy potrafiłbym wykonać stronę do katalogu. Wykonanie oczywiście 3ds max 7 + Maxewll + Photoshop wszystkie uwagi mile widziane p.s nie wczytujcie się w opis komody nie wiedziałem co wymyśleć;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 ladnie! mam kilka uwag: podloga ma za malego bumpa> w srodkowej czesci widac ze jest b. plaska! ( mozesz w p.szopie dodac ciemna kreske w kazde zaglebienie i powinno byc ok, ale lepiej normalnego bumpa w maxie dac) i jeszcze to, ze zazwyczaj w katalogach na meblach nic nie stoii,. tak chyba jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 W sumie fajne. Nie wiem, czy nie lepiej byłoby bez tych gratów na komodzie, zwłaszcza tych pomarańczowych. Tak się zastanawiam, że chyba w tego typu ujęciach lepszy jest jakiś VRay, czy coś takiego, Maxwell daje ten rodzaj realizmu, który odbiera trochę esetyki obiektom. Moim zdaniem bardziej pasowałaby tu nieco sterylna sztuczność niż realizm Maxwella, który w tym wypadku średnio mi pasuje. Podłoga jak napisał kurt jest średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 ale ziom, czego ty chesz? wg. mnie realzim jest na wysokim poziomie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 za szaro maxwel to aparat , jak wiesz jak ustawic studio fotograficzne i masz jakies tam pojecie o fotografii to render bedize pikny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Podloga jest srednia, ale nie dlatego, ze nie ma bump'a. Dobre podlogi nie maja widocznych zadnych laczen itp, wiec nie wiem czego sie czepiac. Podloga jest po prostu smutna przez to nieciekawe oswietlenie. Taka senna strona z katalogu wyszla. Graty na szafce faktycznie nie pasuja. Najgorsze jednak, co rzuca sie w oczy, to typografia. Za duzo rozmiarow czcionek, pozatym czcionka tez malo ciekawa. Ale nie jest zle, zawsze jakis dobry poczatek. Ale czemu maxwell... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 chłopaki tylko prosze nie zaczynać dyskusji na temat maxwell kontra v-ryj co do wypowiedzi kurta to najpierw odpowiem na 2 pytanie a więc w katalogu moga pierdoły stać na obiektach zobacz np katalogi BRW a co do bumpa na podłodze to jest ustawiony na 30 a pozatym zobaczcie na to http://www.daglezja.slupsk.pl/images/classen.jpg ja tu nie zabardzo widze bumpa ale jak coś już ustawiłem render z bumpem na 100 aby zobaczyć co się stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Ośiwtlenie nie jest ciekawe - taka szara scenka wyszła. Podłoga chyba zbyt zblurowana jest. Poza tym jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 jakis dziwny stereotyp z tym bumpem na podlodze powstal panele to panele , ja u siebie bumpu na podlodze nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 cwieq BTW: kurt, fajny bumpik na tej podlodze classena prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 za szaro maxwel to aparat , jak wiesz jak ustawic studio fotograficzne i masz jakies tam pojecie o fotografii to render bedize pikny no dokładnie.... i za to go nie lubie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 ładne. aż sie prosi by piony były pionami, ale to trzeba mieć obiektyw z shiftem a nie wiem czy ten "aparat" ma taką możliwość ;) napisy możnaby dać w większej odległości od krawędzi i mniejszym fontem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 ale to trzeba mieć obiektyw z shiftem a nie wiem czy ten "aparat" ma taką możliwość ;) nie ma ;] i to mnie bolało kilka razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Szaro, smutno :P. To co powyzszy postach. BTW. Opis komody pokrecony na maxa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 ładnie ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Dla mnie REWELKA! Nie rozumiem niektórych postów (jeden lubi kwiatki drugi piwo) dot. bumpa i bluru na podłodze. Poziom realizmu wysoki, charakterystyczny szum dla Maxwella I TA RADIACJA typowa dla Metrolpolis..... Render mógłby mieć trochę większą dynamikę w kolorach (niektóre odcienie wydają mi się za szarawe, wyblakłe...) Podaj czas renderingu (napewno długi jak to maxwell) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 jeśli chodzi o czas to wydaje mi się że nie długi jakieś 2h 30min na atlonie 2.8 z 1giga ramu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 render +++, ujęcie -. Ukazał bym komode w większej okazałości a nie tylko bok. Mimo wszystko dobra praca, mile się ogląda. POzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 0drazu + za to że to mw. Ogólnie 5.5/6 Jak długo renderowało ? jedyne co - podkręcił bym w szopie kontrast tak na +9 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 [..] Jak długo renderowało ? [..]Dwa posty wyzej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 plus za to ze mw? a dlaczego? IMO uzyskanie fotoreala na mw jest duzo latwiejsze niz na innych renderach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 hindus chyba bardzo lubi mw i dlatego odrazu plus ja np bardzo lubie czekolade i jak ktoś by ją zrobił w maxie to też dał bym mu odrazu plus;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 plus pewnie za cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 plus pewnie za cierpliwość hindus chyba bardzo lubi mw i jedno i drugie :P a co do plus za to ze mw? a dlaczego? IMO uzyskanie fotoreala na mw jest duzo latwiejsze niz na innych renderach... to udowodnij mi to :P pokaż jakis fotorealistyczny render - własny a nie czyjs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 render realistyczny, ale brzydki. imo nie do katalogu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Mi sie podoba. Wyszlo bardzo realistycznie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Wyszlo bardzo realistycznie. hehe, a jak miało wyjść - jeśli materiałów się nie skoppie, to zawsze bedzie real :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Pracka bardzo fajna jednak przydąły by się bardziej wyraziste kolory bo jest troszke blado, co do renderku to bardzo realistycznie wyszło ! I nie wiem dlaczego ktoś się czepia bumpu na panelach ?! Tak ma być ;) A jeszcze wydaje mi się, że jest troszke za duże mapowanie na podłodze, ale ogolnie bardzo fajnie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 hindus: wszyscy wiemy, ze ustawienia mw ograniczaja sie do kilku ekranow i ze jest on obecnie chyba najpoprawniejszym fizycznie renderem... nie mam w portfolio fotoreala - co do mw to nie bawilem sie nim - bazuje na opinii innych, a Cwieqa znam osobiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 popraw swiatlo a bedzie piknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 hidenij ten czajniczek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Projekt jest ładny ale mogłeś dać intensywniejsze kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 bardzo ładny render, no moze światło lekko mozna by poprawic, fajnie by było jakby bło ostrzejsze lekko, materiały git ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 RA: staram sie jak moge, ale do poządnych renderow jeszcze dluga droga :) a dla Cwieqa należą sią gratulacje za postępy :) choć caly czas czekam na jego większe sceny i się nie moge doczekać :( Cwieq pokaż co potrafisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Skladajac wszystkie opinie do kupy " jest pieknie ale nie az tak pieknie, zacznij od nowa a bedzie lepiej.. ". Mi osobiscie sie podoba niemam nic przeciwko , apropos tego bumpa na podlodze ludzie nie przesadzajcie :) bo dojdziemy do momentu modelowania kurzu na podlodze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Bardzo ładnie. render mi sie podoba. I zgadzam sie z Marcinem...przesadzacie z tym bumpem na panelach...ale rzadzi moda. A od jakiegos czasu panuje moda na bumppodłogi. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 Gdzie znajde teksture takiej podłogi i tego mebelka :P ?? A komoda mi się bardzo podoba ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi