kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Tak sie złożyło ze DraB zaczał ten sam model ale jestem za daleko z modelowaniem zeby odpuścic, słowem druga pantera w WIPie . DraB, nie traktuj mojej pracy jako konkurencji:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 referki daj, ciezko znalezc wiec nam sie nie chce szukac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 jak dotąd jest nieźle, może jakaś siatka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 ...I kolejne obrazki: http://kliment.ovh.org/PANTHER02.jpg http://kliment.ovh.org/PANTHER03.jpg http://kliment.ovh.org/PANTHER04.jpg http://kliment.ovh.org/PANTHER05.jpg http://kliment.ovh.org/PANTHER06.jpg http://kliment.ovh.org/PANTHER07.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Normalnie przegiąłeś, dawaj więcej Poprostu super cacuszko ci wychodzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Ładnie. Musisz miec naprawde dobre referencje ;)... Ile obecnie ma to poly ;> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Mam tylko jedno pytanko, normalnie to chyba wachaczy nie widać więc po co taka dokładność? chyba że scena tego wymaga, gdybyś mógł mnie oświecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Kome- referek mam setki..nie wiem które wrzucić!:) xeaV, Matchias- thx malefatal - jak to u mnie pierdylion, słowem za duzo:D EDIT: co do referencji jeszcze, owszem..mam rysunki niemal z fabryki, jakies niemieckie opracowanie: Panther wariants.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Matchias: taka dokladnosc jest wazna :D... Mozna potem prezentowac model bez gosienic itp, ogolnie fajne rzeczy... Kliment: Zapewne na segmencie gasienicy mozna wiele zaoszczedzic, np. zbudowac go z kilku obiektow. (nie wiem jak teraz jest zrobiony) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Mathias....oswiecam więc: bo tak lubie:D malefatal- ogniwko wymodelowane z Boxa...duzo ma...musze pomysleć jak je odchudzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 wybierz kilka zeby bylo widac jak to wyglada w porzadnych rozdzialkach i z detalami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Ladnie, schludnie, pr0! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Segmencik z T-34, moze to da Ci do myslenia, ma okolo 860 faces : http://img428.imageshack.us/img428/7145/segment6zx.jpg tutaj jak sie prezentuje: http://img36.imageshack.us/img36/1917/300720054post24uy.jpg I pozwolilem sobie zabawic sie z Twoim renderem, nie gniewaj sie ;) : http://img417.imageshack.us/img417/5363/panther016kr.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Soczek obywatelu woroszyłow, soczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 malefatal> tak...fakt....dawac czysty render bez podciagnięcia w PS to nie po Bożemu :D poprawie sie. Co do ogniwka to powysle moze istotnie to jest metoda...dorwałem wczoraj nowe referki i mam rysunki ogniwek bardzo dokładne..zobacze jak mi wyjdzie "chudziej" w kazdym razie to i owo w modelu sie moze jeszcze zmienic..w miare wgryzania sie w referki i setki zdjęc:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Male.....a tak przy okazji, T-34 tp skończyłes bo nie zarejestrowałem, czy wisi?? Byłem bardzo ciekaw końca tego projektu bo to co widziałem było naprawde doskonałe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Kome włala!: http://kliment.ovh.org/referka01.jpg http://kliment.ovh.org/referka02.jpg http://kliment.ovh.org/referka03.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Widzę Kliment że się dobrze przygotowałeś do projektu, normalnie szacunek. Zdradź mi jeszcze jedno, na jakim sprzęcie to robisz, bo patrząc na szczegóły to prócz sprzętu musisz mieć anielską cierpliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 moj najlepszy uczen :D hehe ale powaznie, jak juz Ci mowilem na gg bardzo fajnie Ci wychodzi, ostro pojechales z detalami a to jeszcze nawet nie polowa czolgu..., szczerze (jak zawsze;) ) to ciagle czekam az pokazesz klase z materialami/renderingiem i postprodukcja ;). @Matchias, pan kliment nie musial sie specjalnie przygotowywac bo jest maniakiem militariow i samych referek pantery ma od groma, zreszta i bez nich zrobilby taki sam detal z glowy hehe ;). czekam na nowe updaty :) serdecznosci ...i pozdrow Carmen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 elegancja francja przekozaczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Ostro to mało powiedziane. Co on ze szkła będzie, że w takie szczegóły się pchasz? :) Nawet ich nie będzie widać, podziw. Czy od środka też zrobisz ;)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Widzę Kliment że się dobrze przygotowałeś do projektu, normalnie szacunek. Zdradź mi jeszcze jedno, na jakim sprzęcie to robisz, bo patrząc na szczegóły to prócz sprzętu musisz mieć anielską cierpliwość. AMD barton mobile 2500 + przekrecony na jakieś 3200, 1GB ram-u Geila....a cierpliwości ci u mnie dostatek:D Pionier - yes my master! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 kliment woroszylow: T-34 chwilowo jest w zawieszeniu, ale i tak go skoncze, kiedys ;) ... Twoj sprzet jest calkiem calkiem wiec szykuje sie super detail model ;) Pionier: Pouczysz i mnie ;) ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Hmm, zostałem zmiażdzony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Panie z takim sprzetem to nie dziwie sie ze takie "cuda" nam tu pokazujesz. Chyle czola i podziwiam. Cieszy mnie to ze Kolega z Kielc taki poziom prezentuje. Czekam na wiecej i wiecej. Byl taki moment na forum ze nasz 3 prace (militaria) czyli Seba711 Twoj i skromny moj byly na pierwszym miejscu ;P, gdzie stale ktos zagladal :D. Pozdrawiam i zycze dalszych update(ów);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Październik 2005 Autor Share Napisano 27 Październik 2005 Dzieki ziom:) No to mały updat kadłuba....... tego tam w srodku na zdjeciu nie bede chyba robił, jak myslicie?:D Na tym dzis zakończe. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 ee moze nie rob bo ja wtedy bede musial modelowac bloto zebys Cie 'przeskoczyc' :) bardzo ladnie, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 tysko skonczcie te blizniacze pracki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 fajnie sie zapowiada :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Jaw-dropper jak na tym poziomie pracy. Boje sie pomyslec co bedzie, gdy zdecydujesz sie na modelowanie 'elektroniki' na tej focie[tak przypuszczam, bo duzo tam przewodow :P] i wnetrza :]. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Hmm, chyba rezygnuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 DraB no daj pokój..rób rób mna sie nie przejmuj, mozemy sie umówic ze ja robie inna wersję, ok?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 pomału do przodu...zrobiłem wydech..i pare detali...render vray...kurcze, cienki jestem w nim jak ...niewazne..jednak do czołgów brazil lepszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 kanty tu i tam popraw - wiem ze wiesz tak pisze zebys nie zapomnial :) ( vray? phi;P ) dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 A tam gadacie, vray jest spoko. :) Poza tym rendery klimenta sa bardzo ladne. Podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 :) RA Panie mój, dzięki za pochwały...do wnetrz vray jest swietny..nie przecze..ale pojazdy wole robić brazilem.....moze z czasem sie przekonam jak opanuje vraya lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 kliment woroszylow, a testowales kiedykolwiek vraylight ustawiony na dome ? efekt skylight'u jak w brazilu. A jezeli chodzi o ladny skylight tworzony przez GI to polecam Mental raya, jest szybszy od brazila ;).. jakbys chcial moge rzucic ustawienia ;) ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Oj podnosisz poprzeczkę Kliment, podnosisz i to wysoko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 ja bym tylko poprosil o jakies normalniejsze ujecia, bo na tcyh mi oczy wyplywaja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Ratunku!!! Jeden z myślicieli foum kome traci wzrok!!! Jaki był nr. na pogotowie ??? ;) Kliment - fajnie Ci wychodzą detale, wogóle ładnie. Powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 malefatal- jasne ze jestem zainteresowany:) kome - normalne ujęcia czyli jakie? takie dobre kome? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 podziwiam za cierpliwosc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 ładnie, ładnie, teraz tylko zaczekac na nowe renderki ;) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Wybije sie ponad malefatal'a i napisze, ze jest BARDZO ladnie. ;) A ja czekam i czekam, az ktos zrobi moj ulubiony czolg - Merkave. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 ja się wyniosę ponad malefatal'a iRA i napiszę że jest Bardzo bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 a ja się wybiję ponad malefatala, RA i chveti'ego i powiem że nie jest wcale ładnie .... jest pięknie :) p.s. a Vray jest spoko i proszę nie obrzucać go błotem :) lepiej obrzuć swój model - będzie mi sie jeszcze bardziej podobał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Fajnie. Dużo szczegółów. Widać, że się przykładasz. Ogólnie nie mam się czego przyczepić, ale zawsze może być lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 nie moge sie doczekac az pokazesz to w calosci ... bardzo ladny czysty i szzegolowy model ... jest co podziwiac :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 ... nie obrzucać go błotem :) .... no ale na czołgu jest to jak najbardziej wskazane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 obejrzałem ostatni render i przeżyłem szok! czyzby Kliment zrobił koła nie od tego czołgu? ale obejrzałem poprzednie rendery i jednak są dobre, ufff to tylko ustawienie ostatniego rendera sprawiło ze koła wydają sie płaskie. a juz sie wystraszyłem ;) bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi