SWRSC Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 No więc Świerszcz zabrał sie za modelowanie samochodzików... jestem zielony w temacie, takze bede zamieszczał tu wszystkie postępy - prosze o rady itp. etc. itd... update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Siatka chyba jest troche źle ułożona, ale ja sie za bardzo nie znam. :] Moim zdaniem jak są te "ostre" krawędzie świateł to są chyba zbyt wybrzuszone... Powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 oj ciezki samochod, mi narazie wogole nie przypomina tej limuzynki, bedzie ci sprawiac duzo trudnosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 po co zrobiłeś to wybrzuszenie na masce? ten element powinieneś zrobić inaczej moim zdaniem przynajmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 WItam!! 1.pokaz zdjecie tego pezota 2. zacznij od nowa 3. poogladaj siatki jakis masterow od samochodow... 4. powodzenia i sie nie zalamuj.... 5. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 masakra, chyba rzeczywiscie wybralem zly model - za trudny jak na moje łapska :( zaczne od nowa, ale jak w kolko nie bedzie wychodzic to wezme sie za cos latwiejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 model nie jest trudny taki średni dassz rade nie podawaj sie:) jak cos służżę pomocą:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 taki malutki bug przy swietle a poza tym gratuluje odwagi przy wyborze modelu powodzenia..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 4 Listopad 2005 Autor Share Napisano 4 Listopad 2005 poprawiłem troszke maske, dla porownania zamieszczam obie (ta cała to nowa, heheh) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 pokaż siatkę i dodaj ten kant na masce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 4 Listopad 2005 Autor Share Napisano 4 Listopad 2005 jeszcze małe poprawki, nie jedźcie mnie za siatke, namieszalem niezle... ale chyba tak juz zostawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 W górnym rogu światłą chyba bug. No i namieszałeś z tą siatką fakt ;) POwodznia i POzdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 ja bym zaczynał od nowa :) Pod względem dziwności siatki pobiłeś nawet RA, gratulacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 4 Listopad 2005 Autor Share Napisano 4 Listopad 2005 wiem, ze weterani car-modelingu zaczeli by odnowa, ale to moj pierwszy wozik wiec na nim sie pewnie duzo naucze. Kolejne beda lepsze i siatka ladniejsza :) na razie zostawiam to tak jak jest i biore sie za reszte. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 nie nie nie zacznij od nowa !! i zobacz jak powinna wygladac siatka bo to to jest nie ladne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 Ugh, podziwiam ze kazdy element karoseri bedziesz robil osobno ^_^. Dla mnie wiele wygodniej sobie zrobic cale, potem pociac i modelowac dalej :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 jeeeeeeeeeeeeeeeezu ale masz tą siatke dziwną ;] dołącze sie do innych i powiem: zacznij od nowa!!!! wyjdzie na lepsze no i może popatrz sie na zdjęcia tego auta jak wygląda ten 'garb' na masce bo u ciebie to całkiem inaczej sie prezentuje niż powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Listopad 2005 Autor Share Napisano 11 Listopad 2005 No dobra, robie od nowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 czeka Cie duzo roboty ... poprzegladaj forum i zobacz jak powinna wygladac siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Listopad 2005 Autor Share Napisano 11 Listopad 2005 wiem, ze siatka nie jest idealna :( testowy render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 no nie jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Listopad 2005 Autor Share Napisano 12 Listopad 2005 kolejny update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 po co dajesz lakier? ukrywasz tylko bledy, daj zwykly szary ze skylightem i tyle jeszcze to ziarno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajw Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 nom tropche jest tych błędów, i lakier tu nic nie da :P i tak je widać ale też nie wiem po co na tym etapie lakier "nakładać" O_o!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 na rederach zbyt wiele niewidac, jakbys zapodal siatke i model ze zwyklym materailem bylo by o wiele lepiej, no i oczywiscie to ziarno :/ btw. fajny ten lakier z tego co widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 ok, doaje kolejny render bez ziarna, co do lakieru to dam następny render bez niego. update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 ale to auto nie rowne:/...nie renderuj zajmij sie wyrownywaniem bo nawet lakier w tym projeckcie nie ukrywa bledow a to dobrze nie wrozy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajw Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 szczeże mówiąc to ja bym zaczoł od początku :) P.S. robie własnie trabanta [też mój pierwszy samochód] i zaczynam go już chyba z 4x :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 opona + felga: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 a gdzie jest miejsce na sruby ? chyba ze felga ma rozmiar 35" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 ciekawa nowa koncepcja opony z wklęsłym grzbietem i bokami które będą przylegać do nawierzchni tarcza hamulcowa wygląda na 'pływającą' (to określenie żeby nie używać plastelinową) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajw Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 no i ta tarca raczej wygląda na chromowaną ;-/ a co do opony to... P.S zacznij może od nowa ;>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 ja też radziłbym Ci zacząć od nowa ;) no i pogrub troszke tą tarcze bo wygląda jak do roweru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 Nie latwiej i "zgrabniej" byloby zrobic bieznik mapą...?? Nie wyszedl by taki "prostokatny"... Taka metoda bylaby dobra do zrobienia kostkowanej opony do crossa ;) I po co renderujesz z materiałami juz na takim etapie?? No chyba ze juz skonczyles... A poza tym te sroby (bo to sa chyba sruby?) to stanowczo za male... :/ Ale ogolnie podoba mi sie to ze wziales sobie tak trudny wozek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi