Napisano 2 Listopad 200519 l No więc Świerszcz zabrał sie za modelowanie samochodzików... jestem zielony w temacie, takze bede zamieszczał tu wszystkie postępy - prosze o rady itp. etc. itd... update:
Napisano 2 Listopad 200519 l Siatka chyba jest troche źle ułożona, ale ja sie za bardzo nie znam. :] Moim zdaniem jak są te "ostre" krawędzie świateł to są chyba zbyt wybrzuszone... Powodzenia i pozdrawiam.
Napisano 2 Listopad 200519 l oj ciezki samochod, mi narazie wogole nie przypomina tej limuzynki, bedzie ci sprawiac duzo trudnosci :)
Napisano 2 Listopad 200519 l po co zrobiłeś to wybrzuszenie na masce? ten element powinieneś zrobić inaczej moim zdaniem przynajmniej.
Napisano 2 Listopad 200519 l WItam!! 1.pokaz zdjecie tego pezota 2. zacznij od nowa 3. poogladaj siatki jakis masterow od samochodow... 4. powodzenia i sie nie zalamuj.... 5. pozdro
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor masakra, chyba rzeczywiscie wybralem zly model - za trudny jak na moje łapska :( zaczne od nowa, ale jak w kolko nie bedzie wychodzic to wezme sie za cos latwiejszego
Napisano 2 Listopad 200519 l model nie jest trudny taki średni dassz rade nie podawaj sie:) jak cos służżę pomocą:P
Napisano 2 Listopad 200519 l taki malutki bug przy swietle a poza tym gratuluje odwagi przy wyborze modelu powodzenia.....
Napisano 4 Listopad 200519 l Autor poprawiłem troszke maske, dla porownania zamieszczam obie (ta cała to nowa, heheh)
Napisano 4 Listopad 200519 l Autor jeszcze małe poprawki, nie jedźcie mnie za siatke, namieszalem niezle... ale chyba tak juz zostawie
Napisano 4 Listopad 200519 l W górnym rogu światłą chyba bug. No i namieszałeś z tą siatką fakt ;) POwodznia i POzdro :D
Napisano 4 Listopad 200519 l ja bym zaczynał od nowa :) Pod względem dziwności siatki pobiłeś nawet RA, gratulacje ;)
Napisano 4 Listopad 200519 l Autor wiem, ze weterani car-modelingu zaczeli by odnowa, ale to moj pierwszy wozik wiec na nim sie pewnie duzo naucze. Kolejne beda lepsze i siatka ladniejsza :) na razie zostawiam to tak jak jest i biore sie za reszte. Pozdrawiam
Napisano 4 Listopad 200519 l nie nie nie zacznij od nowa !! i zobacz jak powinna wygladac siatka bo to to jest nie ladne :D
Napisano 4 Listopad 200519 l Ugh, podziwiam ze kazdy element karoseri bedziesz robil osobno ^_^. Dla mnie wiele wygodniej sobie zrobic cale, potem pociac i modelowac dalej :p
Napisano 5 Listopad 200519 l jeeeeeeeeeeeeeeeezu ale masz tą siatke dziwną ;] dołącze sie do innych i powiem: zacznij od nowa!!!! wyjdzie na lepsze no i może popatrz sie na zdjęcia tego auta jak wygląda ten 'garb' na masce bo u ciebie to całkiem inaczej sie prezentuje niż powinno
Napisano 11 Listopad 200519 l czeka Cie duzo roboty ... poprzegladaj forum i zobacz jak powinna wygladac siatka
Napisano 12 Listopad 200519 l po co dajesz lakier? ukrywasz tylko bledy, daj zwykly szary ze skylightem i tyle jeszcze to ziarno
Napisano 12 Listopad 200519 l nom tropche jest tych błędów, i lakier tu nic nie da :P i tak je widać ale też nie wiem po co na tym etapie lakier "nakładać" O_o!?
Napisano 12 Listopad 200519 l na rederach zbyt wiele niewidac, jakbys zapodal siatke i model ze zwyklym materailem bylo by o wiele lepiej, no i oczywiscie to ziarno :/ btw. fajny ten lakier z tego co widze
Napisano 13 Listopad 200519 l Autor ok, doaje kolejny render bez ziarna, co do lakieru to dam następny render bez niego. update:
Napisano 13 Listopad 200519 l ale to auto nie rowne:/...nie renderuj zajmij sie wyrownywaniem bo nawet lakier w tym projeckcie nie ukrywa bledow a to dobrze nie wrozy:)
Napisano 13 Listopad 200519 l szczeże mówiąc to ja bym zaczoł od początku :) P.S. robie własnie trabanta [też mój pierwszy samochód] i zaczynam go już chyba z 4x :d
Napisano 15 Listopad 200519 l ciekawa nowa koncepcja opony z wklęsłym grzbietem i bokami które będą przylegać do nawierzchni tarcza hamulcowa wygląda na 'pływającą' (to określenie żeby nie używać plastelinową)
Napisano 15 Listopad 200519 l no i ta tarca raczej wygląda na chromowaną ;-/ a co do opony to... P.S zacznij może od nowa ;>?
Napisano 15 Listopad 200519 l ja też radziłbym Ci zacząć od nowa ;) no i pogrub troszke tą tarcze bo wygląda jak do roweru :)
Napisano 15 Listopad 200519 l Nie latwiej i "zgrabniej" byloby zrobic bieznik mapą...?? Nie wyszedl by taki "prostokatny"... Taka metoda bylaby dobra do zrobienia kostkowanej opony do crossa ;) I po co renderujesz z materiałami juz na takim etapie?? No chyba ze juz skonczyles... A poza tym te sroby (bo to sa chyba sruby?) to stanowczo za male... :/ Ale ogolnie podoba mi sie to ze wziales sobie tak trudny wozek :)