Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No więc Świerszcz zabrał sie za modelowanie samochodzików... jestem zielony w temacie, takze bede zamieszczał tu wszystkie postępy - prosze o rady itp. etc. itd...

update:

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Siatka chyba jest troche źle ułożona, ale ja sie za bardzo nie znam. :] Moim zdaniem jak są te "ostre" krawędzie świateł to są chyba zbyt wybrzuszone... Powodzenia i pozdrawiam.

Napisano

oj ciezki samochod, mi narazie wogole nie przypomina tej limuzynki,

bedzie ci sprawiac duzo trudnosci :)

Napisano

WItam!!

1.pokaz zdjecie tego pezota

2. zacznij od nowa

3. poogladaj siatki jakis masterow od samochodow...

4. powodzenia i sie nie zalamuj....

5. pozdro

Napisano
  • Autor

masakra, chyba rzeczywiscie wybralem zly model - za trudny jak na moje łapska :( zaczne od nowa, ale jak w kolko nie bedzie wychodzic to wezme sie za cos latwiejszego

Napisano

taki malutki bug przy swietle a poza tym gratuluje odwagi przy wyborze modelu powodzenia.....

Napisano
  • Autor

poprawiłem troszke maske, dla porownania zamieszczam obie (ta cała to nowa, heheh)

Napisano
  • Autor

jeszcze małe poprawki, nie jedźcie mnie za siatke, namieszalem niezle... ale chyba tak juz zostawie

Napisano

W górnym rogu światłą chyba bug. No i namieszałeś z tą siatką fakt ;) POwodznia i POzdro :D

Napisano

ja bym zaczynał od nowa :) Pod względem dziwności siatki pobiłeś nawet RA, gratulacje ;)

Napisano
  • Autor

wiem, ze weterani car-modelingu zaczeli by odnowa, ale to moj pierwszy wozik wiec na nim sie pewnie duzo naucze. Kolejne beda lepsze i siatka ladniejsza :) na razie zostawiam to tak jak jest i biore sie za reszte. Pozdrawiam

Napisano

Ugh, podziwiam ze kazdy element karoseri bedziesz robil osobno ^_^. Dla mnie wiele wygodniej sobie zrobic cale, potem pociac i modelowac dalej :p

Napisano

jeeeeeeeeeeeeeeeezu ale masz tą siatke dziwną ;] dołącze sie do innych i powiem: zacznij od nowa!!!! wyjdzie na lepsze

no i może popatrz sie na zdjęcia tego auta jak wygląda ten 'garb' na masce bo u ciebie to całkiem inaczej sie prezentuje niż powinno

Napisano

po co dajesz lakier? ukrywasz tylko bledy, daj zwykly szary ze skylightem i tyle

jeszcze to ziarno

Napisano

nom tropche jest tych błędów, i lakier tu nic nie da :P i tak je widać ale też nie wiem po co na tym etapie lakier "nakładać" O_o!?

Napisano

na rederach zbyt wiele niewidac, jakbys zapodal siatke i model ze zwyklym materailem bylo by o wiele lepiej, no i oczywiscie to ziarno :/

btw. fajny ten lakier z tego co widze

Napisano
  • Autor

ok, doaje kolejny render bez ziarna, co do lakieru to dam następny render bez niego. update:

Napisano

ale to auto nie rowne:/...nie renderuj zajmij sie wyrownywaniem bo nawet lakier w tym projeckcie nie ukrywa bledow a to dobrze nie wrozy:)

Napisano

szczeże mówiąc to ja bym zaczoł od początku :)

P.S. robie własnie trabanta [też mój pierwszy samochód] i zaczynam go już chyba z 4x :d

Napisano

ciekawa nowa koncepcja opony z wklęsłym grzbietem i bokami które będą przylegać do nawierzchni

tarcza hamulcowa wygląda na 'pływającą' (to określenie żeby nie używać plastelinową)

Napisano

no i ta tarca raczej wygląda na chromowaną ;-/ a co do opony to...

P.S zacznij może od nowa ;>?

Napisano

ja też radziłbym Ci zacząć od nowa ;) no i pogrub troszke tą tarcze bo wygląda jak do roweru :)

Napisano

Nie latwiej i "zgrabniej" byloby zrobic bieznik mapą...?? Nie wyszedl by taki "prostokatny"... Taka metoda bylaby dobra do zrobienia kostkowanej opony do crossa ;) I po co renderujesz z materiałami juz na takim etapie?? No chyba ze juz skonczyles... A poza tym te sroby (bo to sa chyba sruby?) to stanowczo za male... :/ Ale ogolnie podoba mi sie to ze wziales sobie tak trudny wozek :)