Napisano 8 Grudzień 200519 l Witam Zamieszczam najnowasza pracę, komentarze mile widziane info: ---------------------- Max 3d, Vray Dual P4, 2.4 GHz RT: 4 h
Napisano 8 Grudzień 200519 l Mariusz W - zapoznaj się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków i nanieś niezbędne poprawki : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 jak tez z całym regulaminem forum aby uniknąc takich sytuacji (jesli jeszcze tego nie zrobiłeś) : http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 a co do pracki , to bardzo ładnie , swiatło piekne , pokaz jak mozesz inne ujęcia
Napisano 8 Grudzień 200519 l Fajne wejscie na forum. Witamy. Fajny modelik fotela i kanapy, texturka na podłodze. Kontynuuj i pokaz siatki jak mas zjakies - szczególnie tego czegos w głębi w rogu :D
Napisano 8 Grudzień 200519 l REnder jest fajny,a widok camery jest bez kompozycji. W oko pada gzejnik, a on hiba ne jest centralnym mejscem w inerjeze. I jeszcze, ot takej iloszczi swiatel pokOj muszi bycz nie takij Ciemnyj.
Napisano 8 Grudzień 200519 l Bardzo ladne, dopisuje sie do Marcina, chetnie zobacze inne ujecia. pozdr
Napisano 8 Grudzień 200519 l bardzo fajnie wyszlo.. moze te przepalenia troszke zamocno ..niemniej wyszlo fajnie tak jak wczesniej.. przydalo by sie bogatsze yjecie.. tu troxche kompozycyjnie lezy..
Napisano 8 Grudzień 200519 l Bardzo ladnie. Zmienilbym jedynie material lampy tak aby bylo widac gdzie znajduje sie zarowka, bo teraz wyglada dziwnie - taki swiecacy klocek. ;) I troche sampling wyszedl na grzejniku. :) Pozatym super. pozdrawiam
Napisano 8 Grudzień 200519 l Dla mnie super, wyglada jak fotka. Bo to nie jest fotka...? prawda? Pokazesz siatke i napiszesz jak i czym renderowane? Bardzo mi sie podoba jesli chodzi o realim, choc jesli miala to byc wizka, to mozna sie poprzyczepiac.
Napisano 8 Grudzień 200519 l Czesc moj imienniku :P Powiem ktotko naprawde kawal dobrej roboty. Najbardziej podoba sie ta czesc z oknem i tymi dziwnymi "zaslonami" naprawde fajne. Mozesz pokazac siateczke. Ta roslina ktora jest po lewej stronie to xfrog czy cos innego. Witam na forum
Napisano 8 Grudzień 200519 l Dla mnie cyna;) rewelacujne materiały i światło. Mario ma racje co do okna, wygląda przepięknie.
Napisano 8 Grudzień 200519 l nie jestem specjalista w dzedzinie kompozycji ale rzeczywiście pierwsza rzeczą która mi się rzuciła w oczy to ten grzejnik - no chyba że o to chodziło:)...ale pozatym to normalnie miodzio szczególnie kanapa!!
Napisano 8 Grudzień 200519 l Bomba. Bardzo ładnie wymodelowałeś poszczególne części kanapy m.in. te poduszki...
Napisano 8 Grudzień 200519 l Autor Witam ponownie Dzieki za komentarze. Teraz widze ze moglem lepiej to umiescic w "Work in progress" :) Mialbym szanse na poprawienie bledow. Bo juz sie tak zamiksowalem w projekcie ze nie widze bledow szczegolnie kompozycyjnych. Do Mrw1980: Na pewno mi nie chodzilo o wyeksponowanie grzejnika :) tylko nie wiem co jest nie tak ... dO Sith_LORD'a: Co zmienilbys w kompozycji ? Czekam na propozycje :) Dzieki pozdro wszsytkich!
Napisano 8 Grudzień 200519 l na ogół w miejscu gdzie jest dywanik powinien być jakiś stolik (np. ze szklanym blacikiem ) myślę że byłoby lepiej - praca b. ładna - jakbyś zamieścił siateczkę też byłoby fajnie :) gratulacje frontpejdża - niezłe wejście na forum
Napisano 8 Grudzień 200519 l Ladnie, bardzo ladnie. Bajeranckie oswietlenie, nie przepalone, shaderki tez dobre :]. 5+/6 :)
Napisano 9 Grudzień 200519 l dołanczam się do wszytkich -dobra robota.Może jakieś ustawienia pokażesz?pozdr
Napisano 9 Grudzień 200519 l jeszcze zadna wizka nie zrobila na mnie takie wrazenia(nie obrazajac nikogo) po prostu widac w niej klimacik, moze to troche dziwne ze w wizce widze klimacik, no ale postarajcie sie nietraktowac tego jak wizki :p. Ale namieszalem, ehh poprostu bardzo fajne :]
Napisano 9 Grudzień 200519 l mając na mysli przepalenia mówiłęm o lampach jak juz to ktos dobrze nazwal "biale pudła w powietrzu", co zas sie tyczy ko0mpozycji to w pierwszym ujeciu przeszkadza troszke to ze po prawej widok ogranicza sciana, za to qw drugim troszke za blisko i za ciasno.. ale to takie moje.. swietne swiatlo i atmosfera, i dobrze dobrane materialy.. porządna praca jak na debiut;) pozdrawiam
Napisano 10 Grudzień 200519 l jak bardzo nielubie ogladac wizualizacji bo przewaznie sa kopiowanez katalogow IKEA to twoja jest baba ..kolorystyka..meble ...projekt pokoju ...no moze ten telefon i ta gazeta przeszkadzaja ...moim zdaniam nietrzeba pokój niewydaje sie pusty ....ale to tylko elelmenty ..i kaloryfer !!....jest stary ..nowe zeberkowe na prad ..male oklolo 120 cm x 60 ...ekstra.....tak wypoczynek
Napisano 11 Grudzień 200519 l Krótko i zwięźle: Bardzo ładne. Widzę sporo szczegółów więc było włożone sporo pracy w tę scenkę. Może trochę za mocne "przepały" na ścianach ale ogólnie widzę niezły realizm... no cóż znowu punkt dla V-raya.... pozdr.
Napisano 14 Grudzień 200519 l super kaloryfer i super okno, dobre oświetlenie(nawet te przepały), daje wrażenie że scena była fotografowana zwykłym aparatem, (chociaż pewnie nie taki był zamierzony efekt). reszta średnio
Napisano 14 Grudzień 200519 l Dołączam się do reszty... Super robota... Podoba mi sie ten... "krzak???" w rogu pokoju, pokazałbyś siatkę jakąś...
Napisano 15 Grudzień 200519 l mnie też się podoba... ładnie i porządnie zrobione te oxfordy, bo to oxfordy nieprawdaż??
Napisano 27 Grudzień 200519 l Autor Czesc :) Wrzucam kolejne rendery ... znaczy ten sam temat ale z innych kamer przepalenia zmniejszylem ..to dla kogos kogo "oslepialy" ! :) Walcie smialo - czy pasi czy nie ...:D p.s. beda nastepne ale duzo roboty ...
Napisano 28 Grudzień 200519 l widze ze kazda twoja praca jest na maxa fotorealistyczna...super:)...moze makro czasem za duze...ale i tak jest good:)
Napisano 29 Grudzień 200519 l Teraz lampa wyglada jak lampa. :) Boli mnie troche serduszko jak patrze sie na tego IES'a na scianie z prawej na pierwszym obrazku, ale sam nie wiem czemu...
Napisano 29 Grudzień 200519 l Autor Ciesze sie ze sie wam podobaja :) ....nie daje korepetycji ... :):):) Jak macie jakies pytania to smialo ... nie ma problemu ...postaram sie odpowiedziec (za darmo :)) pozdrawiam
Napisano 29 Grudzień 200519 l Witam ! Juz gdzies widzialem te prace ... hmm albo na evermotionie, albo na cgtalk, albo i tu i tu ... heh mam nadzieje ze to twoje ;] nie mniej bardzo mi sie podoba ta wizka :) pozdr ! i zapraszam do mnie, rady mile widziane :P
Napisano 30 Grudzień 200519 l Świetne. Takie kadry w wizualizacjach uwielbiam poprostu, dynamiczne i "z życiem" Gratulacje :) Pozdrawiam
Napisano 30 Grudzień 200519 l Skoro mozna zadac pytanie: To jest irr. mapa i light mapa czy jeszcze inna konfiguracja? :)
Napisano 30 Grudzień 200519 l Autor do: RA zgadza sie to jest dokladnie taka konfiguracja ...praktycznie nie ma tu zadnych patentow! nie uzywam jakis nietypowych ustawien ... glownie to bawie sie swiatlem i textura bo modele to jakies szczegolnie zlozone tez nie sa do: Szpaner zgadza sie ... to ta sama praca ...umiesielem je na roznych forach zeby skonfrontowac opinie... jest jeszcze na forum3d - i tam zbieram raczej niepochlebne recenzje - okazuje sie byc najbardziej wymagajace :):):) pozdrawiam