HEKTOR Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Witam! Prezentuje moją kolejną prackę. Tym razem, jest nawet tło i całe postacie :), no ale kosztowało to trochę więcej czasu, mam nadzieję, że wam przypadnie do gustu. Nie chciał bym, aby powstała tutaj dyskusja na temat hasła wypisanego na plakacie, dlatego bardziej od strony technicznej Proszę. Z założenia miał to być plakat propagandowy, albo coś podobnego, chciałem to zrobić w sepi, ale gdzieś nie mam przekonania. Mało tu dynamiki. Wzorowałem się na takich obrazach, z drugiej wojny takich jakby impresjonistycznych, nie znam autorów bo mam ich w książce od Polskiego, z chęcią bym wam je pokazał, też się wzorowałem na takim obrazie, jakby powstańców przed rozstrzelaniem, ale też nie znam autora ani tytułu. Jako referki to nie miałem problemu, pełno zdjęć, głównie do szkicu, z kolorowaniem były trudności, ale zdjęcia grup rekonstrukcyjnych się przydały. Normalna rozdzielczość z napisami: http://www.tibik.nazwa.pl/Grafika/Prace/2D/propaganda13p.JPG Duża rozdzielczość bez napisów: http://www.tibik.nazwa.pl/Grafika/Prace/2D/propaganda11p.JPG Pozdrawiam i z góry Dzięki za komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meetal Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Hmm strasznie odstają te flagi UE od reszty... Osobiscie wykonanie nie podoba mi sie, całość wyglada jak przefiltrowane/rozmazane zdjecie... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 myslalem ze to zdiecie,mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 malowałeś po foto? pokaż referkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Dzięki za komentarze, zdjęcie to nie jest. Co do referki to: Szkice: http://images.google.pl/images?hl=pl&q=german%20soldier&lr=&sa=N&tab=wi Kolorowanie: http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=galerie&iletab=jedna&sid=1134320054f6d06f7166c79506f3f642cb6feb3ad9 Głównie brałem postać i ją sam naszkicowałem, poczym, jak już był szkic to brałem i patrzałem jak wyglądają mundurki, tych Niemców to szkicowałem ze zdjęć, a tych ludzi to tak sobie. Nie malowałem po zdjęciu, no ale nie do końca, jak robiłem szkic taki wstępny, gdzie ma być ręka a gdzie noga i żeby proporcje były to zaznaczyłem sobie z powycinanych postaci ze zdjęć. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 raczej smugowales foto, poza marnymi flagami eu nie widze ani jednego brusha uzytego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 jak dla mnie rewelka jesli oczywiscie nie malowales po zdjecia;> szczegolnie przypadly mi do gustu spodnie niemcow. ale jak Meetal napisal flagi odstaja i to bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Czy to jakaś prowokacja? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 LOL :) jak dla mnie cuchnie filtrami, zreszta jak tak grejt umiesz kolorami sie bawic bo kolory sa okej, to czemu takie pomazane bez szczegolu i dlaczego tak biednie zrobiles flagi ue... słabe, chyab ze pokazesz stepy to moze zmienie zdanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 no chyba to jednak prowokacja tyle osob nie moze sie mylic:D...hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 hahahaha, wiem, ze mialo byc o technicznych aspektach tego, ale widać, ze nie masz pojęcia o UE:D Bo można na nią psioczyc i narzekac ale porównanie jej do nazistów jest cholernie śmieszne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 HAHAHAH popieram kolegealka, zfiltrowales ta fotke dla ojca dyktatora? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 i poyechaly hektora:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 coś mi tu nie gra...skoro cały obrazek jest taki super to czemu tylko te flagi UE tak obrzydliwie odstają:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Smugator Rulez :p !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 ściema? niektore wykończenia są wręcz fatalne..hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyttry Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 ale sciema - tak robiac grafike daleko nie zajdziesz. Smudge wszedzie - po fotce mazales albo po jakims screenshocie z filmu :/ kicha na maxa koles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 od strony politycznej: przekaz jest denny, bez sensu a nwet przegiąłeś trochę z tym porównaniem. od strony technicznej: dodam tylko że napisy są straszne, ile czasu Ci zajęło ich namazianie? 5 czy 10 min? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 e 5-10 chyba nawet za duzo...ale cie rozszyforwali:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 jak jest namalowane ...to bardzo fajne...napisy tragicznie zrobione do wymiany...i mam pytanko co to jest to kolorowe lezace na ziemi ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 ustawienie tych zołnierzy jest zbyt naturalne,gdybys sam ich rysowal od podstaw napewno bys ich ustawil inaczej mysle ze z tym terminatorem byla podobna historia-to jest tylko moje skromne zdanie moge sie mylic jesli tak to z gory sorrkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 rewela, normalnie hiperreal, poka jakis makingof, najlepiej zrob videotutka:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 na 99,999 % "overpainting" po focie :-/ - proste do zrobienia dla kazdego zarówno w Ps-ie jak i w Painterze czy czymkolwiek innym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 co ten "europejczyk" na 1 planie ma z prawa noga ? trzeci staw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 heheh scenka, dosc dziwna prowokacja :p a flaga ue to gdyby nie tiger to bym sie nie domyslił :p A nazi i ue ma tyle wspolnego co 3ds max`a do notatnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 hehe ja dodam od siebie że za Unią nie byłem, nie jestem i nigdy nie będe!! Oby sie to rozleciało wpizdu!! A co do obrazka to eghmm, spaliłeś na całej lini. W szczególności ten Smuge - okropne. No ale sie starałeś i dyskusje rozruszałeś, więć dje ci tak 2-4 w skali do 10. Siemka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papaVader-książe zabawek Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Nie chciał bym, aby powstała tutaj dyskusja na temat hasła wypisanego na plakacie, dlatego bardziej od strony technicznej Proszę. To chyba nie bedzie mozliwe! Skąd sie koleś urwałeś? Jesteś wyznawcą Ojca Dyktatora Rydzola i jego neofaszystowskiego radyjka? Dobra, nie będę komentował, twoich poglądów, kazdy ma prawo do głupoty. Ale plakacik jest infantylny - wygląda na zbuntowanego 16-latka (trafiłem z wiekiem?) I co to za porównanie - unia i faszyści (?!) Wagorowałeś podczas lekcji historii?? To tyle na otrzeźwienie. A jeśli już tak bardzo chcesz korekty technicznej to proszę... Przedewszystkim, jest to przegadane - dwa razy opowiadasz tą sama makabryczną bajkę. Skoro strzelcy mają na ramieniach flagi UE zamiast swastyk (naprawdę poroniony pomysł), to chyba już wszystko wiadomo o co chodzi (?)Po co w takim razie ten napis? No właśnie napis - tragedia, jak już koniecznie musisz, to pokusiłbyś się o jakąś typografię. Bo to co jest teraz...no cóż forma na tym samym poziomie co przekaz. To narazie tyle, w zasadzie mam ochotę zjechać cię dużo bardziej, ale przecież są święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Grudzień 2005 Share Napisano 26 Grudzień 2005 wygląda na zbuntowanego 16-latka (trafiłem z wiekiem?) Te , kurde ... bez przesady że każdy 16 jest zbuntowany ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 nic tylko siem usmialem ten post jest conajmiej tak dziwaczny jak paca w nim omawiana ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 zamykam bo piszecie glupoty. nie ma czego wiecej komentowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi