KoMic Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Witam, nielubie poezji ale sprubuje cos wymodzic, naszczescie juz na spokojnie bez cisneinia: ] Moim glownym celem bylo przedstawienie batalii galeonu "Golden Hind" kpt Francisa Drake (wersja poczatkowa) z gigantyczna kalamarnica, zapewne kazdy z nas slyszal ze w czasach kolonizacji i rozwoju żeglugi opowiesci tego typu byly bardzo chwytne i ogolnie znane. Jak to gigantyczne i monstrualne potwory z kranca ziemi rozgniataly statki 1 uderzeniem niczym zapalki: ]. W mojej pracy postaralem sie wmiare wiernie odwzorowac sam ksztalt i barwy okretu jak i jego zalogi. Scenerja jest sztormowa wysokie fale i zachmurzone niebo. Prace wykonalem w Maxie 6 z Vrayem, koncowy efekt postprodukcyjny Photoshop 7 uzyte jest 1 zdiecie chmur, reszta textur wykonana jest wlasnorecznie. Pozdrawiam wszystkich uczestnikow, jak i osoby wspomagajace swoimi komentarzami osoby biorace udzial. Serdecznie dziekuje userom ktore pomagaly dobrym slowem jak i zyczliwa krytyka czasem podupadajacy moj watek, samemu pewnie nie dostarlbym do konca a praca ma zpewnoscia nieosiagnela by nawet polowy tego co wam przedstawiam. Finalistom zycze powodzenia, moderatorom cierpliwosci do zrzedzacych userow a Jurorom niezapomnianych wrazen z obcowania z nasza sztuka hehehehe, ale cukier pozdro: ] aaa PS. D-jak dysleksja tak na wszelki wypadek jak ktos by sie zalamal moja pisownia: ]
Master Kiełbaster Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 powodzenia dobry wybór trzymamy kciuki! :P
Leru Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 KoMic -> Witam! no to myśl szybko i startuj czym prędzej, żeby gonienia pod koniec nie było (zwróć uwagę na którki czas).
Gość User190 Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 Hmmm.... może coś na modłę Fallouta - Nezz będzie miał konkurencję :)
KoMic Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Napisano 25 Grudzień 2005 hmmm nice idea.: ], warto rozpatrzyc: ], wielkie dzieki M@Ti: ]
bojar Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 No to było by to taki np mutant we łzach (lub wkurzony) trzymający w ramionach martwą kochanke :) aż się łezka kręci to bybłby klimat :] on taki wielki ona malutka skulona on idzie przed siebie i ja niesie pozdrawiam :)
KoMic Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Napisano 25 Grudzień 2005 Witam, chyba, bo tak mi sie wp[rzynajmniej narazie wydaje, dokonalem wyboru. Lecz nic nie jest jesczze pewne bo mnie sie pomysly nie trzymaja na dlugo. : \ OK narazie plan jest taki mam zamiar zrobic scene morska, olbrzymi calmar walczacy z galeonem lub siakos tak. to tylko tak ogolnie dzis jak wroce do domu to poszukam w necie jakis referek i przedstawie jak to sobie wyobrazam.... mam nadzieje ze mi sie to nie odwidzi za jakis czas. pozdrawiam: ] EDIT: eeeeeeeeeeeeeeeeeee a teraz hydrozagadka jak zmeinic temat? ? ? ? ?? ?? ?? ?? ? jesli moglbym prsic ktoregos moda o zmiane na Piekna i Bestia: Ocean myth
Simple_man Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 No KoMic to ja narazie czekam na jakieś postepy coś konkret. Na Cg talku goś do ostatniego konkursu zrobił coś podobnego, tylko że on wykorzystał motyw z Mobby Dicka.
Gość User190 Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 hmmmmm...... jakoś tego nie widzę... :( Oczywiście wszystko zależy od wykonania, ale.. to nie twój klimat IMHO :) Tak mi się wydaje.. ;) niemniej jednak mam nadzieję, że będzie wysokie msce :)
KoMic Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Napisano 25 Grudzień 2005 Simple_man-->hehe tez to widzialem, i do tej pory mam problemy z dokladnym docisnieciem dolnej szczeny do gornej, hehe miedzy innymi dlatego taki pomysl, jestem oszolmiony dynamizmem woda i klimatem i pragna bym zrobic cos w tym stylu. M@Ti--> hehe wydaje mi sie ze nie znasz mojej przeszlosci, hehe mialem 2 prace z statkami, i jeden to wlasnie zaglowiec http://3dr.org/galeria/sag/showwork.php?user=komic&tytul=Endeavour pozdrawiam: ] jesli mi sie nie odwidzi to chcial bym zrobic cos w tym wtylu
KoMic Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Witam ehh nawet nieprzypuszczalem ze znalezienie odpowiedniej krypy bedzie takie trodne, Golden Hind to moj wybor po 5-6h poszukiwan. staralem sie znalesc na tyle stara jednostke aby pasowala do legendy o potworach odpowiednio malą i nie za małą. oraz ostattnie kryterium to dostepnosc materialow, z tym bylo najgozrej, bo nawet jak znalazlem piekne jednostki to oprocz 1 marnego zdiecia czesto nieudawalo mi sie nic odnalesc : \. OK no to jedziemy, kadlob w ogolnej postaci zdziergany: ] pozdrawiam
jaras Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 no no , to żeś się szarpnął na scenkę :D jestem pod wrażeniem - powodzenia
Leru Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 KoMic -> super pomysł :) wielkie kałamrnice, potwory morza, to jest to :)
KoMic Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 hehe, mam nadzieje ze skoncze,a co sie z tym wiaze, musze teraz dac ostrego Booster mode. bo niebawem sesja: \
KoMic Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Witam. postanowilem dzis z rana ze zaczne od trodniejszej strony. zrobeinie krypy to pikus kazdy glupi potrafi i niebedzie tu chyba dla mnie zadnych niespodzianek. Wziolem sie za sailorow, marynarze przynajmniej dla mnie to juz inna klasa hehe. narazie zdziergalem tlow z glowa jednego z nich, oczywiscie wszyscy zostana low poly: ] z bliska jest paskudny: ] a z daleka....eeee tez paskudny hehe, ale to sie jesczze poprawi: ] mam nadzije ze po otexturowaniu bedzie wygladal znacznei lepiej bede musial zrobic ich conajmniej kilka jak nie kilkanascie rodziajow, grubi chudzi oficerzy strzelcy i zwykla cholota.
bojar Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 No widze, że się rozpędzasz :) podoba mi się ta łudka co do postaci to rzeczywiście przyda im się dobra teksturka ;) pozdrawiam
KoMic Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 witam po kolejnych kilku godzinach sprawa wyglada tak z bliska wyglada srednio. hehe bardzo srednio: ] a na odleglosc i przyciemnione okulary wyglada ok, model ma okolo 1600poly
JmTm00 Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 ee ja wiem jak tam ich troche bedzie i to kilka "gatunków" i przecie swiatlo sie jeszcze zmieni...to da rade...czy ja wiem...no, jak chcesz to dlub dalej, ale czy ja wiem...ech. pozdrawiam
KoMic Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 ehhh wiem, wiem ze widac ze to low, i ze kantem swieca, ale nic nie poradze, statek marynarze kalamarnica, ehh moj komp tego niewydzierzy: \, co mam robic. jesli zwieksze ilosc poly to nik dam rady. wiem wiem ze sa warstwy, ale tu moze byc problem z zastosowaniem ze wzgledu na brak wieloplanowosci, stetk z kalamarnica i wojakami bedzie wymemlany prawie ze w 1 punkcie.... help: ] pozdrawiam PS a tak pozatym ten oso osobnik to chyba gosci najnizszy ranga do obslugi dzila
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Komic - pamiętam Twoje statki (no, przynajmniej jeden :) i wiem, że potrafisz robić takie rzeczy, ale chciałem Cię zachęcić do czegoś innego :) Model statku jak narazie wychodzi bdb, a co do człowieczka to.. hmm... sam wiesz :P Mógłbyś jednak trochę poly dołożyć, albo bardziej przyłożyć się do tekstury :)
KoMic Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 : ] kolejne ofiary. oczywiscie buty jesczze nieotexturowane,, siakos zapomnialem a teraz mi sie nie chce: ]
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 po ile faceów??:> pokaż siatkę :D :P
Koniu_PL Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 KoMic -> jesteś nielada problemem :] w tej bitwie... Mam na myśli to, że robisz superowe pracki :] W każdym razie życzę powodzenia ;) Pomysł mi się osobiście podoba. Pozdro 4 4LL :]
KoMic Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Koniu_1990--> hehe dzieki i postaram sie nie zawiesc: ] M@Ti--> aaaa prosze Cie bardzo: ] faceTow mam narazie 3: ], 1goly, 1 w smiesznym kapeluszu i jeden z chusta: ] pozdro
Vetis Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 nie no stary, wymiatasz... fazowe lp modeliki :D
KoMic Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 thx, hehe, natknolem sie na problem, nie moge znalesc jak wygladala owczesna piechota morska. Potrzebna mi referencja brytyjskiego munduru z okresy XVIw jest sporo z 18 wieku ale nic na temat XVI, : \
KoMic Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Napisano 30 Grudzień 2005 Witam chwila odpoczynku od LP marynarzy i zajolem sie krypą, robota prosta choc troche czasochlonna.pozdro
JmTm00 Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 bardzo klimatyczny stateczek:) a jak jeszcze teksturki beda...powodzenia przy wodzie ;)
Gość User190 Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 LP wymiatają, a statek je przebija, czyli w sumie.. hmm... jesteś moim idolem :)
Vetis Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 jak narazie 1 miejsce za modele i robote :]
hkropinski Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 stateczek jest super, świetny model, trzyma ciekawy klimat, czekam na update'y, pozdr
KoMic Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Napisano 31 Grudzień 2005 hehe, wielkie dzieki panowie: ]mam nadzieje ze nie uda mi sie was rozczarowac: ] a tymczasem oficer Jej Krolewskiej mosci, hmmm a tak naprawde wtedy Jego Krolewskiej mosci: ] pozdro
muody Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 nie no extra wychodza Tobie ci ludzie. mam nadzieje ze reszta sceny bedzie rownie udana :)
KLICEK Napisano 31 Grudzień 2005 Napisano 31 Grudzień 2005 wszystko narazie bardzo ladne bardzo piekne :) powodzenia dalej
norden Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Te modele ludzi mam nadzieję zejdą u ciebie na troche dalszy plan.....Statek fajny.... tylko teraz musisz tekstury dobre zrobić... żeby wyglądał realistycznie
KoMic Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 dlaczego hehe, nie, nie zejda, beda raczej pierwszo planowi, ale nawet gdybys sobie boxa skurczyl do kropki i ustawil przed nosem to bedziesz widzial kule: ] pozdro
KoMic Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 Witam ponownie. Wesola Kompanija chyba jest w miare gotowa, teraz wystarczy tylko robic prrmutacje i kombinacje podzbiorow czesci i textor: ] czas sie wziasc za krype, co do dokladnosci modeli, to podejzewam ze nie beda wieksi niz na tych malych obrazkach, wiec wszytko powinno byc ok: ] pozdrawiam
MF Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Zawsze pokazujesz klase i wysoki poziom warsztatowy, tak jest i tym razem. Narazie jest bardzo dobrze, kompania na tych malych wyglada calkiem strawnie , wiec nie ma co dawac wiecej szczegolow :)... Czekam na wiecej. Pozdrawiam
hkropinski Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 bardzo ciekawie to wygląda, tylko mam pytanko dot. czlowieka z drewnianą nogą. Czy białe miejsce na jego twarzy to broda? jeśli tak to słabo wyszła, pozdrawiam
norden Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 ja myśle że to piana od sylwestrowego browara....
JmTm00 Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 a mnie sie tam podoba zwyczajnie :P pewnie i tak nie bedzie widac nawet polowy detali hipków ale who cares...jedziesz dalej! Pozdrawiam
Obywatel Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 No dobrze to zaplanowane wszystko. Dawaj dalej.
KoMic Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 hehe malefatal--> thx mam nadzije ze nie zawiode; ] hkropinski--> hehe tak jak norden napisal to piana, hehe zart, poprawie bo faktycznie wyglada jak, jak jak piana: ], albo po prostu obrazek jest lekko przepalony, Ill check it: ] jmtm00-->pewnie masz racje dlatego sie jakos niestresuje ich dokladnoscia, jesczze jest tyle modeli do wydziergania,ehhh Obywatel--> thx: ] no i zabralem sie do czegos ciekawszego, nie ma to jak pozadne 18 funtowki: ]
Miśko Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Twoja załoga ma z pewnością mniej polygonów niż mały ułamek mojej ostatniej pracy, a jednak wygląda ZNACZNIE lepiej niż ona.:|
Leru Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 Załoga wygląda dobrze i o to chodzi :) sprawnie Ci to idzie KoMic`u, tak trzymaj.
Rekomendowane odpowiedzi