Mrw1980 Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Miał to być ogromny silnik poruszajacy asteroidy (wiem brzmi głupio) do projektu "Project galaxy XQ".Model jest skończony a hydraulika wyrigowana - tekstur nie bede robił bo nie mam czasu więc uważam to za skończoną prace - może moderator mi tego nie wywali :)...sorki za jakośc renderów ale przy 78kb lepiej nie bedzie :(
FaNTOMAS Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Jak dla mnie to model jest naprawdę świetny, bardzo podoba mnie się też pomysł. Bardzo fajny modeling. Jeżeli wolno spytać to w czym modelowałeś? Szkoda że nie oteksturujesz, ale i tak jest świetnie! PoZdRo!
mrkrzysiek Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 super model dużo szczegółów super pracka szkoda ze nie będzie texturek
-=S3B=- Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Bardzo fajna pracka. Fajne detale. No i jak wyzej pisali przedmowcy - szkoda ze tylko clay dales.
Koniu_PL Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Ludzie macie go za szaleńca ?! ;) Przecież tu jest tyle do otexturowania!! :) Ale modelik rzeczywiście przepiękny ;) Gdyby było z texturami to by NAM WSZYSTKIM szczeny opadły :> Ale i tak opadają (przynajmniej mi). Pracka cool. Nawet na takich renderach jest extra. Pozdro. Ps. Nic, tylko chwalić i żreć okami :)
Mrw1980 Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 ...dzięki nie myslałem że aż pozytywnie wypadnie...przyznam że zastanawiam się teraz czy może jednak go nie poteksturować, napewno nie teraz na dniach ale w niedalekiej przyszłości :) co do softu to robione w 3D maxie + displacement mapy wygenerowane w zbrush.
chveti Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 modelami zabijasz.świetne. porob kilka takich i wojnę w kosmosie a'la HW2 :) Pozdrawiam.
KLICEK Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 taki ladny model tyle detalu a tak male scriny daj wiekszy zeby oko nacieszyc :)
Mrw1980 Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 ok tu są troszeczke większe rendery : http://www.cybermatix.com/GalaxyXQ/SkunkWurx/TalentSamples/Mrw/S_Drive/S_Drive_Funnels_11.jpg http://www.cybermatix.com/GalaxyXQ/SkunkWurx/TalentSamples/Mrw/S_Drive/S_Drive_Funnels_12.jpg http://www.cybermatix.com/GalaxyXQ/SkunkWurx/TalentSamples/Mrw/S_Drive/S_Drive_Funnels_13.jpg
ASY2002 Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 KAPitalny w kosmos i deske do chleba :) Textur nie czeba :) P.S ile to robiłes?? i ile poligonów jesli mozna?
jaras Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 chętnie też (oprócz textur) zobaczył bym tą maszynkę a jakiejś animacji :)
Touch Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 ...kurcze... szukam swojej szczęki;D Brawo...!!
sammael_at Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 wow ,gratuluje umiejetnosci i cierpliowsci do tej calej masy szczegolow :-)
hkropinski Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 ładnie wyglada, podoba mi sie ilosc szczegulow, troche slaby render i brak tekstur smuci, ale jest ok, pozdr
Death Metal Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 jak wyżej - rewelka! (szczególnie zazdroszcze Ci cieprliwośći.)
Tores Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Co tu dużo mówić. Masz przyszłość przed sobą. Model mi się podoba i też tak jak jaras obejrzałbym animację.
Mrw1980 Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 no dzieki bardzo za motywujące komentarze...animacje w sumie mam (a własciwie pokazówke działania hydrauliki)ale nie mam jak jej udestępnić, swojej stronki nimam a tu za duże ograniczenia żeby co wrzucuć. ktoś pytał jak długo robiłem - no chyba ponad miesiąc nad tym siedziałem ale zato bardzo intensywnie, prawie codziennie.Pozatym wiele rzeczy uczyłem sie dopiero podczas robienia także to dodatkowo wydłużało sprawe.Co do liczby poligonów to jest ich ponad milon ale wczasie robienia tego modelu nie wiele wiedziałem o optymalizacji także pewnie jest pare niepotrzebnych poli.
lord_saskybody Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Sympatyczne , mnie to sie to widzi tak jak animacja z animatrix'a te taki BOTY jak kałamarcnie/ośmiornice tylko ten tak podlatuje i czerwonym laserem rozpieprza ziemie. :D pozdro Model(owanie): 8/10
ASY2002 Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 no dzieki bardzo za motywujące komentarze...animacje w sumie mam (a własciwie pokazówke działania hydrauliki)ale nie mam jak jej udestępnić, swojej stronki nimam a tu za duże ograniczenia żeby co wrzucuć. ktoś pytał jak długo robiłem - no chyba ponad miesiąc nad tym siedziałem ale zato bardzo intensywnie, prawie codziennie.Pozatym wiele rzeczy uczyłem sie dopiero podczas robienia także to dodatkowo wydłużało sprawe.Co do liczby poligonów to jest ich ponad milon ale wczasie robienia tego modelu nie wiele wiedziałem o optymalizacji także pewnie jest pare niepotrzebnych poli. Moze to pomoze: http://rapidshare.de/
Mrw1980 Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 ASY2002 dzięki za link...poniżej jest link do animacji,uprzedzam jednak ze nie jest to nic spektakularnego - poprostu prezentacja działania hudrauliki. http://rapidshare.de/files/12276301/Presentation.avi.html
SWRSC Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 bardzo ladnie to zrobiles, troszke dziwny przelot kamery, ale te rigowanie naprawde ladniutko :)
eco Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 ...podoba mi sie nawet bardzo - fakt ze duzo poly a mimo wszystko widac gdzieniegdzie ze cos mogloby byc gladsze ;) ...no ale ogolnie jest super - bardzo mi pasuje klimat pracki :) - lubie takie rzeczy- animka tez niezla-bardzo mi sie podobaly kable luzno zwisajace i system sterowania dyszami
Mrw1980 Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 kable w za pomocą reactora - to zwykłe spliny + reactor rope modifier
Gość czajnick Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 super! fajne wiertła ! chyba robią jako mocowanie do asteroidów ? ... bomba
mblade Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Naprawde świetny render, ja aktualnie też pracuje nad kosmicznymi obiektami ale raczej nadające się do animacji, więc musze szczędzić poly, ale to twoje to jest naprawde super
Gość Tomas-volks Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 fajna maszynka - powinieneś brać udział w kontruowaniu maszyn dla filmów SF
Mrw1980 Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 he he no fajnie by było..szkoda tylko że w polsce nikt nie robi takich filmów :)
KdeZoo Napisano 8 Luty 2006 Napisano 8 Luty 2006 Witam, fajny model. Gdzie tam trzeba kliknać, żeby animację ściągnąć?
Rekomendowane odpowiedzi