Marcin Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 taki tam kawalek wnetrza, ostatnio klepałem w wolnym czasie jakies pytania, walić śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 No , Marcin ...great :) Z tą panoramiczną tapetą ;) to był jednak dobry pomysł Jak zwykle ładny lighting i materiały. Gratki nowej rekomendy ; ) [+] Twoja pierwsza vizka bez widoczku za oknem :D ? [++] Planujesz nockę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 sympatyczne...z pomysłem..choc moze miejscami jak dla mnie przepalone za bardzo...mam pytanko podłoga celowo taka niedookreslona? Powiedz cos więcej o renderku. Pozdrawiam! Kliment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Bardzo ładnie, choć te drzewa nie podobają mi się :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 ladnie, fainy klimacik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Hmm, a to już jest skończone? Bo tak pusto jakoś:( Szczególnie screen nr 1 wygląda biednie - szafki identyko, a nic na nich nie ma. Tak poza tym to b. fajne, przyjemne rendery:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Nice, ładnie oświetlone(klimacik), ale nie zrozum mnie źle (nie chcę wywoływać kolejnej dyskusji na ten temat), niektóre meble jakby lewitują (brak dobrego cienia). Poza tym nóżki od sofy i foteli wydają się zbyt cienkie...chcesz mieć dziury w podłodze, albo na niej wylądować?xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Poza tym nóżki od sofy i foteli wydają się zbyt cienkie...chcesz mieć dziury w podłodze, albo na niej wylądować?xD ja nie projektuje mebli, powiedz to producentom (living divani) ;] a co do lewitowania, przy tak duzej powieszchni oswietlającej (3m wysokosci i 14m szerokosci okien) nie jest mozliwe uzyskanie cieni :> bo nie stosowalem directlighta zauwaz ze cienie wystepują przy nogach krzeseł w kuchni bo są o wile grubsze, nie dalo sie tego ominąć :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Oki;] Mówię co widzę;] Co do mebli, dobra - pogadam z nimi;] Pozdrawiam! PS. Jaki czas, na jakim sprzęcie, jeśli możesz?;] Edit: PS2.... Poproszę też tą samą scenkę, ale wieczorem/w nocy ze sztucznym oświetleniem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 o ty :D na początku śmierdziało ale jest bardzo ładnie i ciepło, chociaż dla mnie wiszące szafki w kuchni to porażka, mogłeś chociaż podziałkę zróżnicować :) fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 fajne wnętrze ładne materiał i światło, dla mnie jedynym minus to że jest strasznie biało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 fajne :) .. przyjemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 ladne bardzo. skad to ziarno na fotelach? zwlaszcza na 2 obrazku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 no bardzo gustowne :) chociaż mogłeś jakieś troszke ciekawsze meble wstawić a nie takie boxy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 zaslonki co to sss ? ogolnie bardzo fajnie... jaki czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 wizki ładne ale w samym projekcie wiecej jest ladnego dizaju niż rzetelnego projektowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Marcin jak zwykle bardzo ładnie, szczególnie render nr 2 ( według mnie przytulny ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjas Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 w sumei swietne;) ale do genialnego troszke brakuje... pomysl na te drzewa bardzo fajny gdyby nie one byloby barrrdzo nudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 No bardzo ładne, wzrusza mnie ta Panoramiczna Tapetka :)) ale takie wsyztsko... kwadratowe... :)) ale i tak piękniaste :)) tak jak byś mógł... podał byś ustawienia :)) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Trzeci obrazek bardzo gut. 1 i 2 trochę za ciepłe imo. Ładnie, ładnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 ladne bardzo. skad to ziarno na fotelach? zwlaszcza na 2 obrazku? i kanciate poduszki ;]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 Nieźle!! Choć nie zwala mnie z nóg .pozdrawiam.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 całkiem ładne choć wiem, że stać cię na więcej pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Jakies te dzwi i krzesła (w kuchni) są jakies taki, dziwne :)Szafki jakis tez dziwnaczne i ten stolik :P... Ale i tak zazdroszcze ci dobierania ustawien itp :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Ładnie, ale dziwnie wygląda ta pionowa linia na 4. renderze (praktycznie sam środek) i ta obok też. Kiedy wersja nocna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Pomysł z drzewami widziałem na plytce Cztery Kąty "Mieszkanie z marzeń" bodaj w ktorejś z sypialni. Nie jestem pewien czy tutaj one do końca pasują ale mimo wszystko podoba mi się, zwłaszcza lightning. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Tja, trochę jestem zaskoczony. Nie wiem czy to żart.... Ale jeśli nie, to widzę że wizualizacje wnętrz to Twoja słaba strona.A teraz tak: - przez firanki widzę ramy okien, ale słońce nie wpada do środka.Jeśli jest pochmurno to jest za jasno - co to jest za światło nad tym panelem pod sufitem? - w architekturze wnętrz są pewne zasady, oświetlenie stosuje się tam gdzie jest ono konieczne, np. nad stołem, nad blatem roboczym(kuchnia), a Ty umieściłeś światła naokoło, tylko poco? - w kąciku wypoczynkowym przydałby się stolik, a nie ten podnóżek - o meblach..... sam powiedziałeś że nie twoje,ok. - panoramiczna tapeta, świetna, tylko poco w kuchni, skoro oddzielasz te pomieszczenia - szafki w kuchni to chyba po to ich tyle żeby przechowywać zapasy na zimę - i zamień zlew z piecem, bo to też nieporozumienie..... Myślę,że wystarczy i chyba już Ci podpadłem, ale nie mogłem po tym jak przeczytałem wszystkie komentarze, miód,cukier i miód aż mdło.... Stać Cię na więcej. Pozdrawiam..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 1. nie jestem architektem i projektowanie w moim zakresie mozna interpretowac przez male "p" 2. to nie piec ;] typowa wyspa kuchenna 3. nie oddzielam tychdwuch pomieszczen, mialy byc ze sobą połączone +4. a od kiedy w wizkach jest wazna poprawnosc zjawisk atmosferycznych ? ;] ale dzieki za komentarz, wlasnie tego bylo mi trzeba mam nadzieje ze studia ukierunkują mnie we własciwą strone, podobnie jak to forum i ludzie ktorzy pomogli mi wejsc na tę drogę :> [+]Edit Petamula - jeszcze dodaj ze brak mi indywidualnosci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 ale dzieki za komentarz, wlasnie tego bylo mi trzeba trzeba bylo tak od razu ;) kuchnia b.ladna (poza wyspą), reszta to sansowopodobny szajs :D tapeta najgorsza, straszna wiocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 drzewa na scianach wymiataja. chyba zrobie sobie tak w domu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Piknie... jak zwykle :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Ładnie ładnie :) , tylko tak sie zastanawiam czy ten zlew jest w dobrym miejcu , kijowo by sie mylo przy nim gary (za blisko krawędzi jst). Fajny pomysł na zagospodarowanie scian :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Marcin , Marcin, Marcin, (:-) Jak zwykle wspanialy render, ale brak modelingu. Mysle ze powiniennes sie uspokoic z ta nauka vraya, bo robisz dobre renderingi ale powiniennes sie skupic na modelowaniu, render wzial co 2 godziny no i modelowanie godzine? - Mi sie nawet podoba jako render ale jak ktos tu juz powiedzial jest pusto i kwadratowo i ta tapeta to wszystko psuje, myslalem ze to cienie od drzew z zewnatrz. Takze chcialem zwrucic uwage na 1 render , te drzwi to jest lodowka wbudowana w sciane ?? czy to jakies za szerokie drzwi? Co do pytan, Mozesz zdradzic ile tam masz swiatel i jakie, no i jaka metoda renderingu w vray. Dzieki i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 A mi się kompletnie nie podoba ale to rzecz gustu minusem są lewitujące w powietrzu obiekty i ta wstrętna podłoga (plamy na niej) no i ten słaby modeling Według mnie ten projekcik ci niewyszedł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 eh, a jak mam wymodelowac te boxy ? skoro to meble i inaczej sie ich nie wymodeluje technika ? zadna, irr+LC ale to ci nic nie da (jak to Cesar zwykł mowic) swiatło to jeden vray light za oknem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 eh, a jak mam wymodelowac te boxy ? skoro to meble i inaczej sie ich nie wymodeluje z tym się zgodze a co z kanapą?? bo wydaje mi się że jest nie bardzo choć mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 eh, a jak mam wymodelowac te boxy ? skoro to meble i inaczej sie ich nie wymodeluje technika ? zadna, irr+LC ale to ci nic nie da (jak to Cesar zwykł mowic) swiatło to jeden vray light za oknem Dzieki za ustawienia, Czemu mi to nic nie da ?? nie mysle ze tam jest jakas magja, a co do mebli to rozumiem to jakiegos tam producenta, ale moja krytyka jest celowo do twojego design a nie do producenta mebli, nie robisz tego dla producenta ale dla siebje wiec ty wybrales te kwadratowe meble. Ja chcialem tylko wskazac zebys sie troche przylozyl do modelowania bo render to jest naprawde dobry. A co z tymi dzwiami ?? czy mozesz skomentowac, szerokie sie wydaja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 drzwi standard 200x90 cm [+]Edit Peter - fakt ;] moj błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 standard to 80x200, 90siatki to drzwi wejsciowe do mieszkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 proponuje troszkę sie przypatrzeć meblom w kuchniach, -zlew jak już ktoś wspomniał jest za blisko brzegu (mozna go odwrócić komorą do środka wyspy) -płyta jeśli ma okap nad sobą to powinien mieć conajmniej 60cm bo mniejszych się nie produkuje -mało praktyczne są takie szafki-szafeczki. zrób je większe-będzie ładny podział -o ile fronty nie otwierają się na dotyk, to zrób większą "szparę" pomiedzy blatem a frontami żeby było za co chwytać - i pamiętaj nie rób szafek typu szulada+drzwiczki (render 1), tak się już raczej nie robi(lepiej zrób prosty front zawsze szuflada może być wewnątrz) - ten dłuugi blat stołu jest za wysoko dla tych krzeseł -drzewko fajne ale tylko na 4 renderze Poza tym gratuluję rekomendacji, render mi się BARDZO podoba. chciałbym sam takie robić..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 nice. choc drzewa i mnie trochę przeszkadzają. Niemniej- kawal dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Nie no fajnie wykonane :) Ciekawy pomysł... Ma swój nastrój ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 fajne te worki twoje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViRuS2999 Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Witam mam pytanko jak zrobic takie swiatlo?? oraz tako txturke?? delikatnie jakby chropowato? moj nr gg 3367219 mail [email protected] zalezy mi na tym by sie nauczyc takiego czegos ;) pozdrawiam (moze ktos ma jakies dobre linki do tutkow z takim oswietleniem przebijajacym sie przez firanke... albo jak nadac realistyczno txturke tapety mebli itd... z gory dzieki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 własnie też jestem ciekaw bo próbuje uzyskać taki efekt jaki masz na meblach i coś mi nie wychodzi to tylko shader czy teksturka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Tu jest aż nadto: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885 Same gotowce praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 material na meblach to zwyczajny vray material z reflectem na maxa, gloossy 0,7 i frensel reflection z tym że w tabeli evoirment vraya jest włączony override max reflection/refraction z multiplierem na 6 z niebieskim kolorem (dlatego tak te reflexy dają po oczach) ale we wnetrzach gdzie nie ma sporo okien nic to nie da ;] dywan to jakas mapa w google ktora byla w malej rozdzielczosci, powiekszona 3x i dodany lekki noise z PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 nice - trzecie ujęcie bardzo fajne choć denerwuje brak konkretnego envi za oknem - tak czy innaczej fajnie wyszło - gratulacje kolejnej rekomki i kolejnej fajnej pracki - robiłes to na zlecenie czy tak do portfolia z nadmiaru czasu ? pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi