kliment woroszyłow Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Po dłuższej przerwie postanowiłem sie przypomniec. Potraktujcie to jako prackę w ramach rekonwalescencji..przypominam sobie jak sie modeluje w maxie po tym szpitalu....oto efekty dotychczasowej pracy: tankietka TKS z 20 mm działkiem...póki co brakuje sporo detali sa w produkcji...gasiory i szpeje różne na pancerzu... Widze ze Valery tez ją robi w wersji z CKm...moze mini bitwa?:) pozdrawiam wszystkich Kliment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 i kolejne obrazki: http://kliment.ovh.org/tks 15.jpg http://kliment.ovh.org/tks 16.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 model yeah tekstury bleah :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 kome...texturki beda jeszcze robione..pojawi sie malowanie maskujące...te sa zeby cos było...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 model fajny tex blah i czyste ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 W końcu cos dałeś na forum!:P Model wiadomo fajowy materiały tez wiadomo jekie są;) Ale tez widomo co sie z nimi stanie... Bardzo mi sie podoba ta lampa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 A mnie textury sie podobają ;) Przynajmniej te od poszycia. Jedynie co mi w nich nie pasuje to błoto na spodzie. Model oczywiście jest bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 U mnie w pokoiku stoi taki tylko mały i plastikowy i jest super pomalowany jak zrobię mu fotkę to się pochwale a co do modelu mi się podoba bardzo ładny a texturki poprawisz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 kliment bardzo fajny modelik, fajnie bylo by zobaczyc siatke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Ach, też kiedyś chciałem to wymodelować, ale czasu brak. ;) Super wyszło, to że tekstury wyglądają jak wyglądają już nie będę pisał, bo sam to dobrze widzisz napewno. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Swietny modelik, a texturki jeszcze dopracujesz co nie ? no w koncu w.i.p :D Moze nagrasz jakis videotutorial o modelowaniu czolgu ? bo tego jeszcze chyba nie bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 fajny sprzecior, podoba sie.. szkoda ze jeszcze nie ma gosienic, podoba mi sie ten reflektor.. 3link nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 no bardzo fajnie :) pokaż siatke żebym mógł od ciebie zwalać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Dzieki za komenty panowie...postaram sie coś zrobic z tymi texturkami...nie jestem w mapowaniu mistrzem ale sie zobaczy...nowe updejty w miare postepów pracy , czołem wiara! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Cześć, model fajny. Co do tekstur to sie nie wypowiadam. Natomiast jakiś czas temu robiłem czołg i mam dobrą rade co do shaderka, wrzuć model do sceny z ustawionym hdri i (jeśli korzystasz z vray'a) to zrób dla (prawie) wszystkich elementów materiał z relfect na R:22 G:22 B: 22 oraz ref glossiness na ok. 0,7. Efekt będzie napewno o wiele lepszy a i jaki prosty do wykonania :) Poniżej w linku jest efekt jakiego sie powinieneś spodziewać :) http://img117.imageshack.us/img117/4271/czoolg6zy.jpg Jak sie pobawisz to napewno wykombinujesz coś lepszego. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 a te nity to nie za wielkie marszałku? poza tym git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 zrobiłem gąski....reszta niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Daj mi zdjecie na ktorym te gąski tak zwisają bo jakoś mi to dziwnie wygląda;) A poza tym to klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 heh chyba rzeczywiscie przesadziłem z tym zwisaniem, dzięki freedom fighter poprawie:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 no troszke za luźne te "gąski" a po za tym jak zwykle MISTRZOSTWO !!:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Śliczniutki modelik, klasa, fajnie ci wyszło to światło, a co do textur to na błotniku jakoś tak roźciągnięte dziwnie, miało tak być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Model git lalunia, ale teksturki to feee, a feeee *kiwa palcem* ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 nie bądź taki, posiedź nad unwarpem... to tak jakbys zrobił dziecko ale go nie urodził:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Bardzo ładny TKsik. Ale naprawde warto chyba poprawić tekstury/Unwrap, bo imho model w tym właśnie elemencie traci. Oczywiście wiem że to zadanie na koniec, więc nie będe więcej marudził ;) Tak czy inaczej gratuluje dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 OK, własciwie faze modelowania mozna uznać za zakończoną....zostały dosłownie 3 rzeczy...łom i łopata na przednim pancerzu i jakiś uchwyt na prawym boku.Góra i tył skończone. tak jak mówiłem za mapowanie dopiero sie wezmę, maping i texturki które widac teraz jest są do wymiany. Będzie i unwarp spoko spoko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 jak dla mnie modelik bombastyczny :) dajesz dajesz texturki teraz hehe najciezsza praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Dzieki Klicus...juz sie boje jak mysle o unwrapowaniu tego złomu zresztą od czego mam wingsa!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 hmm w razie czego z checia pomoge :) ale po cichaczu ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Gdybyś zaznaczył jakąś rdzą, zabrudzeniami łączenia powierzchni byłoby o niebo lepiej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Bardzo ładnie. Cała praca ma klimacik. Wg mnie wszytko co do tej pory zrobiłeś jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 bardzo ładne :) ale wydaje mi się że ładniej by było gdybyś wrzucił sam model bo te texturki go trochę psują. ten model zasługuje na znacznie lepsze :) aha mogłbyś dać siatke tego górnego, obracanego wizjera? bo za holere nie moge go zrobić, ciągle siatka mi sie kopie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 zacząłem ja mapować..poczatki zaledwie ale ciekawym waszego zdania, malowanie wanny kadłuba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Świeci się jak psu... Nie zabardzo? Chyba troche przegiełeś czołgi nie powinny się tak świecić, chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 jeszcze dużo pracy nad tymi texturami przed tobą ale będzie dobrze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 No dobra, zmatowie ta farbe. próbka na kawałku błotnika-moze tak ?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 cudnies pan to wypieronił,nic dodac nic ujać .Całe sczescie ze nie straciłes formy jak nasi futbolowcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Ale czemu przerdzewiałe. Mimo wszystko nasi wojacy dbali o sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 a gdzie blotko, zadrapania, przebarwienia itd :)? na razie dobry poczatek ale jeszcze daleko do realizmu Wojtus :) serdecznosci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Wannna omapowana, Pionierro brudek pewnie dodam w ps ( jak mi sie będzie chciało :D ) serdrczmości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 oł , ładnie zaczyna się robić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 zgadzam się z chveti'm coraz ładniej to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajzer Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 przekooosmicznie że tak powiem :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Maj 2006 Autor Share Napisano 11 Maj 2006 powoli mi idzie bo czasu nie mam...pomalowałem kawałek tyłu.....nie znam sie na mapowaniu stwierdziłem..:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 kolejne rendery... miejscami bedą jeszcze poprawki ale wrzucam co by nie było ze nic nie robie- słowem pomału do przodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 modele i tekstury ok, ale oswietlenie i render mi nie pasi:/ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 mnie sie tam wszystko podoba :) bardzo ladny modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 bardzo ładnie coraz lepiej to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Podoba mis ię materiał kurzu na "karoserii" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 nom :) Daje radę..dawaj kliment dawaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Maj 2006 Autor Share Napisano 12 Maj 2006 góra zamapowana....:) i jeden z załogi sie wkurzył. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi