Napisano 4 Maj 200618 l Elo, elo. Dawno nie wrzucałem tutaj nic nowego - no to macie:) Kilka nowych pracek - technika tradycyjna ołówek - tym razem trochę twardsza sztuka :) Kilka z nich to tylko lekkie proweizorki - inne to przemyślane koncepcje i takie tam :) Proszę komentarze :) Pozdrowionka Giorgione
Napisano 4 Maj 200618 l hehe, już miałem pytać czy zmieniasz styl :) Ale post doczytałem do końca, czuć twardszy ołówek, odrazu rzuca się w oczy. Świetne jak zwykle, drugą bym chętnie zobaczył w kolorze :) Pozdrawiam
Napisano 5 Maj 200618 l a wg mnie 3 i 4 super. Bardzo fajne szkice ;) i tak jak mowi vorek, moze zapodaj cos w kolorze ?
Napisano 5 Maj 200618 l robią wrażenie, bardzo mi sie podobają mimo że nie przepadam jakoś bardzo za tą tematyką.
Napisano 5 Maj 200618 l Autor hehe ktoś zajarzył :d szkice własnie wzoroweane troszka na neuroshimie. Wielkie dzięki za słowa poparcia i krytyki :) Sci - fi bardzo rzadko rysuję, bo po prostu w tej tematyce gorzej się czuję - mniej doświadczenia :/ Prace z założenia miały być w ołówku - oczywiscie dla własnej satysfakcji cop nieco można "pokolorować" - ale najwczesniej jak sie szkoła skończy :/ i komp znów zacznie chodzić:/ Wkrótce kolejne szkice... Pozdrówka Giorgione
Napisano 5 Maj 200618 l No mi sie bardzo podoba, choć troszke czsami dostaje oczopląsu i nie wiem na co się patrzeć. Szczególnie mi się ten robot-samolot podoba. Cyborgi zalatuję klimatem z Qwaka 4:)
Napisano 5 Maj 200618 l ej ej, ja tez moge pkolorowac ?:D:D:D:D:D dla przyjemnosci?? ?:>>> super te szkice, :) chyba ten pierwszy najbardzije mi sie podoba ;)
Napisano 5 Maj 200618 l witka, numer 5 mi sie podoba bardzo,ogólnie troche inaczej niż zwykle, fajne liniowe-arty, P.S.: kiedy kolorowo będzie w Twoim wątku?:D
Napisano 5 Maj 200618 l Jeszcze raz przyglądałem się tym rysunką, i powiem że naprawde pomysły bardzo fajne, kreska i detal też są super, ale drażni to że wszystko niezależnie czy jest blisko czy daleko jest tak samo rysowane, nie widać tej przestrzeni i przez to detal się zlewa. Popracuj nad planami, żeby to co bliżej było mocniej narysowane a tło bardziej stonowane:)
Napisano 6 Maj 200618 l wszystkie sa swietna ale gdzie niegdzie jakbys gubil perspektywe niektorych czesci. Jak zawsze Twoj styl mi sie bardzo podoba :]
Napisano 6 Maj 200618 l swietne jak zawsze szkice, twardzszy olowek, sprawil ze rysunki sa "czystsze", bardzo fajnie zgodze sie jednak z postami wyrzej ze przydaloby sie troche uprzestrzennic rysunki, roznicujac plany. w "line artach" specjalnie to nie przeszkadza, ale w czwartym rysunku (ten ze smiglowcem) jest juz to troche drazniace :)
Napisano 6 Maj 200618 l Autor z tymi liniami macie całkowitą rację - z początku miał być tylko lineart - ale jakoś tak wyszło, że został pocieniowany. Czasami mam tendencję do zabawiania się w szczegóły dlatego też z ta prospektywką w niektóreych pracach też mogłem przesadzić. Błędy na prewno sa nie tylko prospektywistyczne - no ale cały zcas ie uczę i ćwiczę to na różnoraki sposób :) Wielkie dzięki za wszelkie "za i przeciw" :) Pozdr giorgione
Napisano 6 Maj 200618 l wszytski świetne, dosłownie wymiataja, chciał bym tak umieć :)) ale pierwsza jak by mi coś przypomina... lekko zerżnołeś, no alenic :)) pozdro
Napisano 6 Maj 200618 l Autor wszytski świetne, dosłownie wymiataja, chciał bym tak umieć :)) ale pierwsza jak by mi coś przypomina... lekko zerżnołeś, no alenic :)) pozdro yyy... szczerze mówiąc mógłbyś dokładnie napisać o co ci chodzi - bo ten akturat powstał bardzo szybko, na niczym sie nie wzorowałem :)
Napisano 6 Maj 200618 l te cieniowane szkice o wiele bardziej mi sie podobają pierwszy troche przypomina mi klimatami Quake'a 4 fajna paniusia na drugim :)
Napisano 7 Maj 200618 l chciałbym zobaczyc jak to robisz xD Mysle ze zapiepszasz ołówkiem szybciej nisz jakis cyborg.Szczegulnie przypadła mi do gustu 3 pracka-pewnie duzo pracy.A tak wszystkie rysunki sa zaje-fajne. Pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200618 l ja mysle, ze najwiecej pracy pochlonela trzecia praca. Bardzo mi sie podoba, zwłaszcza ze dawniej sam rysowalem tylko olowkiema te prace sa naprawde swietne (sumujac)
Napisano 10 Maj 200618 l Autor Wielkie dzięki za komentarze. Najwięcej czasu zajęła praca z helikopterem i cyborgiem (3 pracka odziwo bardzo szybko powstała ;) ) A tutaj kolejna pracka (skanowana na szybko - dlatego części szarości nie widac :/ : Niedugo kolejny upload :) Pozdr giorgione
Napisano 10 Maj 200618 l ostatnia pracka wyśmienita , super kompozycja i poza postaci ( moze łapsko troche za szerokie ale to szczegół ) jeżeli chodzi o poprzednie - masz talent do detali ( co potencjalnie czyni z Ciebie bardzo dobrego koncept arta ) ale juz anatomia, kompozycja, przestrzen troche kuleją . Za mało różnicujesz kreche w swoich linearnych prackach ,daj np. grubszą kreche na kontur ( to taki prosty trick) zobaczysz ze bedzie wygladac całkiem inaczej. Zobacz jak to robi feng czy inne mastahy , zobacz w jakich miejscach i dlaczego daje krechy o innej grubości i charakterze. tu masz linki z dość charakterystycznymi lineartami: http://www.howardlyon.com/images/drawings/page%204/drawing_001.htm http://www.howardlyon.com/images/drawings/page%203/drawing_012.htm http://www.howardlyon.com/images/drawings/page%203/drawing_015.htm http://www.hawkprey.com/chompy.htm http://www.hawkprey.com/sorceress.htm http://www.fengzhudesign.com/vehi_31.html koniec ględzenia :) pozdro
Napisano 10 Maj 200618 l ostatnia S.U.P.E.R reszta tez rewelka ale ostatnia jeszcze lepsza :) piszesz ze krotko robiles (nie ktore) prace, ale tak konkretniej moglbys powiedziec ile godzin zajelo ci tak na oko :) pozdro
Napisano 10 Maj 200618 l No pracki wyśmienite, piękne i miłe dla oka. Jak zwykle dużo detali. Naprawde jesteś master ołówka :) Pozdro
Napisano 11 Maj 200618 l Autor Łukasz Jaskólski - wielkie dzięki - zawsze jestem chętny do nauczenia się czegos nowego - bardzo fajne te line arty - na pewno pomogą :) nielot007, obo - wielkie dzięki :) Hmmm... czas... Ostatnia pracka powstała ... hmmm... z 10 godzin sie nad tym meczyłem (wliczajac zmianę ustawienia postaci i długie siedzenie przed pusta katrką :D ) Jeśli chodzi o mecha z 3 rysunku - to tak koło 3-4 godzin. Najdłużej powstawał cyborg - na pewno kilka dni (tak sadzę ze z 20 godzinek), 1 i 2 praca. Tak orientacyjne :D oczywiście - wkrótce kolejny upload :) Dzięki za zainteresowanie i komentarze Giorgione
Napisano 11 Maj 200618 l te prace z linkow to jednak inna kreska, wolę tę ;-) nadal trzecia najlepsza, a ten kolo hmm...no dlon i reka za duze, ale niezle.
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Z bitwą dałem sobie spokój - bo i czas i praca nie pozwoliły mi na dokończenie pracy :/ (ale w kolejnejnej to się zmieni) - na razie mam 2 kolejne szkice z małymi eksperymentami. Cały czas eksperymentuję, dopuki nie uzyskam oczekiwanych efektów :/ pozdr giorgione
Napisano 28 Maj 200618 l Czy ten robo-coś na drugim szkicu, ma sprawiać wrażenie ogromnego?? W pierwszym szkicu mi się dłonie tzn. łapy nie podobaja, ale główka a la predator wymiata. Reasumując, bardzo ładne szkice.
Napisano 28 Maj 200618 l zaje....fajne po prostu!!!!!!!!!!!!!!!!! PO RAZ KOLEJNY TALENTU ZAZDROSZCZE!!!!!!!
Napisano 28 Maj 200618 l Drugi bardzo fajny, ale pierwszy to poprostu wymiata! Choć w sumie nie... obydwa wymiatają ;) Uwielbiam Twoje szczegóły, zawsze ich dużo i zawsze dokładne ;) Dawaj więcej!!! Pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Autor Heh no dzięki za miłe słowa :) tym razem coś odmiennego - tylko postaci i postaci... próbowałem zrobić troszkę wizualki :D taki mały skrawek miasteczka. Giorgione
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Górna część bardzo fajna, ale dolna jakaś taka nijaka ;) Nie wiem dlaczego, ale sam dół pracy mi nie leży, a tak to spoko. Fajne to malowidło na ścianie ;) Pozdro
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Mi si podoba kazdy szczeguł tej pracy-a co do szczegułow to zawsze dbasz o najdrobniejszy ;D pozdrawiam
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Ten ostatni fajnie by wyglądał w kolorze. Możnaby mu dodać ewentualnie trochę detalu na najbliższym planie - ale to by warto już na warstwach w ps przymierzyć, bo w sumie nie jestem na 100% pewien, jak by to zrobiło kompozycji. Ale i tak mi się podoba :)
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Autor z dołem tow ie m bo jakos pomysły nie miałem :/. Na razie są szkice b&w. Już niedługo pokażę coś kolorowego. Dzięki za komentarze.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Autor I znów mała powtórka z postaci - takie sobie pracki - ni to nie ma szczegłów ni to wykończenia - ale zawsze jakieś doświadczenie :) Wilkołak 1 Wilkołak 2 Pozdr giorgione
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Tak jak to napisales, takie sobie. Gdyby nie to, ze sie pod nimi podpisujesz, nie powiedzialbym ze to twoja robota - wszyscy wiedza na co cie stac. Z drugiej strony jesli robiles to lewa reka, z zamknietymi oczami, w ciagu 5 minut, to nie jest tak zle :P
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Czy to 90 minutowy próbny egzam ?! Jak tak to wymiatasz. Jak nie to powiem Ci, że fajne rzeczy gdzieś tam zaczynają się dziać, przy łączeniu postaci z dużym detalem i tła... Ale kiepski pomysł z tym podpisem na froncie ;)
Napisano 15 Czerwiec 200618 l mam nieco inne zdanie fajnie pokazana anatomia wilka, na pierwszym - nogi i pysk, na drugim - łapa trzymająca guna na drugiej pracy niestety słabo widać bryłę stwora, nieco cieniowania by nie zaszkodziło gdyby pierwszemu poprawic poze i bardziej uwidocznic pancerz, moglby byc dobrym konceptem do gry różnica pomiedzy tymi dwoma, a kilkoma pierwszymi rysunkami wynika pewnie z czasu tworzenia czy zamiarów (szkic vs. praca z mnóstwem detali, gdzie poprawia się każdy błędzik)
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Autor nom - wielkie dzieki za solidna krytykę :) Ostatnio przy tych upałach i szkole jakoś cieżko sie skupić i zrobić coś fajnego :/