giorgione Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Elo, elo. Dawno nie wrzucałem tutaj nic nowego - no to macie:) Kilka nowych pracek - technika tradycyjna ołówek - tym razem trochę twardsza sztuka :) Kilka z nich to tylko lekkie proweizorki - inne to przemyślane koncepcje i takie tam :) Proszę komentarze :) Pozdrowionka Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 No i jeszcze to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 hehe, już miałem pytać czy zmieniasz styl :) Ale post doczytałem do końca, czuć twardszy ołówek, odrazu rzuca się w oczy. Świetne jak zwykle, drugą bym chętnie zobaczył w kolorze :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Te bez cieniowania fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Jedynka bardzo dobra, reszta taka sobie niestety. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 a wg mnie 3 i 4 super. Bardzo fajne szkice ;) i tak jak mowi vorek, moze zapodaj cos w kolorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 drugi i czwarty szkic najlepszy, też bym z chęcią zobaczył w kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 robią wrażenie, bardzo mi sie podobają mimo że nie przepadam jakoś bardzo za tą tematyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 hehe ktoś zajarzył :d szkice własnie wzoroweane troszka na neuroshimie. Wielkie dzięki za słowa poparcia i krytyki :) Sci - fi bardzo rzadko rysuję, bo po prostu w tej tematyce gorzej się czuję - mniej doświadczenia :/ Prace z założenia miały być w ołówku - oczywiscie dla własnej satysfakcji cop nieco można "pokolorować" - ale najwczesniej jak sie szkoła skończy :/ i komp znów zacznie chodzić:/ Wkrótce kolejne szkice... Pozdrówka Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 No mi sie bardzo podoba, choć troszke czsami dostaje oczopląsu i nie wiem na co się patrzeć. Szczególnie mi się ten robot-samolot podoba. Cyborgi zalatuję klimatem z Qwaka 4:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ej ej, ja tez moge pkolorowac ?:D:D:D:D:D dla przyjemnosci?? ?:>>> super te szkice, :) chyba ten pierwszy najbardzije mi sie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 witka, numer 5 mi sie podoba bardzo,ogólnie troche inaczej niż zwykle, fajne liniowe-arty, P.S.: kiedy kolorowo będzie w Twoim wątku?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Naprawdę wspaniały stył, podoba mi się motyw hybryd jak w quake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Jeszcze raz przyglądałem się tym rysunką, i powiem że naprawde pomysły bardzo fajne, kreska i detal też są super, ale drażni to że wszystko niezależnie czy jest blisko czy daleko jest tak samo rysowane, nie widać tej przestrzeni i przez to detal się zlewa. Popracuj nad planami, żeby to co bliżej było mocniej narysowane a tło bardziej stonowane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 1ka świetna :). Ale przyznam że jak na Ciebie to takie sobie ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 wszystkie sa swietna ale gdzie niegdzie jakbys gubil perspektywe niektorych czesci. Jak zawsze Twoj styl mi sie bardzo podoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 swietne jak zawsze szkice, twardzszy olowek, sprawil ze rysunki sa "czystsze", bardzo fajnie zgodze sie jednak z postami wyrzej ze przydaloby sie troche uprzestrzennic rysunki, roznicujac plany. w "line artach" specjalnie to nie przeszkadza, ale w czwartym rysunku (ten ze smiglowcem) jest juz to troche drazniace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 z tymi liniami macie całkowitą rację - z początku miał być tylko lineart - ale jakoś tak wyszło, że został pocieniowany. Czasami mam tendencję do zabawiania się w szczegóły dlatego też z ta prospektywką w niektóreych pracach też mogłem przesadzić. Błędy na prewno sa nie tylko prospektywistyczne - no ale cały zcas ie uczę i ćwiczę to na różnoraki sposób :) Wielkie dzięki za wszelkie "za i przeciw" :) Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 wszytski świetne, dosłownie wymiataja, chciał bym tak umieć :)) ale pierwsza jak by mi coś przypomina... lekko zerżnołeś, no alenic :)) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 wszytski świetne, dosłownie wymiataja, chciał bym tak umieć :)) ale pierwsza jak by mi coś przypomina... lekko zerżnołeś, no alenic :)) pozdro yyy... szczerze mówiąc mógłbyś dokładnie napisać o co ci chodzi - bo ten akturat powstał bardzo szybko, na niczym sie nie wzorowałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 powinienes poprawcowac troche nad teoria, perspektywa, glebia itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 te cieniowane szkice o wiele bardziej mi sie podobają pierwszy troche przypomina mi klimatami Quake'a 4 fajna paniusia na drugim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 chciałbym zobaczyc jak to robisz xD Mysle ze zapiepszasz ołówkiem szybciej nisz jakis cyborg.Szczegulnie przypadła mi do gustu 3 pracka-pewnie duzo pracy.A tak wszystkie rysunki sa zaje-fajne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ja mysle, ze najwiecej pracy pochlonela trzecia praca. Bardzo mi sie podoba, zwłaszcza ze dawniej sam rysowalem tylko olowkiema te prace sa naprawde swietne (sumujac) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Wielkie dzięki za komentarze. Najwięcej czasu zajęła praca z helikopterem i cyborgiem (3 pracka odziwo bardzo szybko powstała ;) ) A tutaj kolejna pracka (skanowana na szybko - dlatego części szarości nie widac :/ : Niedugo kolejny upload :) Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ostatnia pracka wyśmienita , super kompozycja i poza postaci ( moze łapsko troche za szerokie ale to szczegół ) jeżeli chodzi o poprzednie - masz talent do detali ( co potencjalnie czyni z Ciebie bardzo dobrego koncept arta ) ale juz anatomia, kompozycja, przestrzen troche kuleją . Za mało różnicujesz kreche w swoich linearnych prackach ,daj np. grubszą kreche na kontur ( to taki prosty trick) zobaczysz ze bedzie wygladac całkiem inaczej. Zobacz jak to robi feng czy inne mastahy , zobacz w jakich miejscach i dlaczego daje krechy o innej grubości i charakterze. tu masz linki z dość charakterystycznymi lineartami: http://www.howardlyon.com/images/drawings/page%204/drawing_001.htm http://www.howardlyon.com/images/drawings/page%203/drawing_012.htm http://www.howardlyon.com/images/drawings/page%203/drawing_015.htm http://www.hawkprey.com/chompy.htm http://www.hawkprey.com/sorceress.htm http://www.fengzhudesign.com/vehi_31.html koniec ględzenia :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ostatnia S.U.P.E.R reszta tez rewelka ale ostatnia jeszcze lepsza :) piszesz ze krotko robiles (nie ktore) prace, ale tak konkretniej moglbys powiedziec ile godzin zajelo ci tak na oko :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 No pracki wyśmienite, piękne i miłe dla oka. Jak zwykle dużo detali. Naprawde jesteś master ołówka :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 11 Maj 2006 Autor Share Napisano 11 Maj 2006 Łukasz Jaskólski - wielkie dzięki - zawsze jestem chętny do nauczenia się czegos nowego - bardzo fajne te line arty - na pewno pomogą :) nielot007, obo - wielkie dzięki :) Hmmm... czas... Ostatnia pracka powstała ... hmmm... z 10 godzin sie nad tym meczyłem (wliczajac zmianę ustawienia postaci i długie siedzenie przed pusta katrką :D ) Jeśli chodzi o mecha z 3 rysunku - to tak koło 3-4 godzin. Najdłużej powstawał cyborg - na pewno kilka dni (tak sadzę ze z 20 godzinek), 1 i 2 praca. Tak orientacyjne :D oczywiście - wkrótce kolejny upload :) Dzięki za zainteresowanie i komentarze Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 te prace z linkow to jednak inna kreska, wolę tę ;-) nadal trzecia najlepsza, a ten kolo hmm...no dlon i reka za duze, ale niezle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 bardzo sie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Z bitwą dałem sobie spokój - bo i czas i praca nie pozwoliły mi na dokończenie pracy :/ (ale w kolejnejnej to się zmieni) - na razie mam 2 kolejne szkice z małymi eksperymentami. Cały czas eksperymentuję, dopuki nie uzyskam oczekiwanych efektów :/ pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Czy ten robo-coś na drugim szkicu, ma sprawiać wrażenie ogromnego?? W pierwszym szkicu mi się dłonie tzn. łapy nie podobaja, ale główka a la predator wymiata. Reasumując, bardzo ładne szkice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 zaje....fajne po prostu!!!!!!!!!!!!!!!!! PO RAZ KOLEJNY TALENTU ZAZDROSZCZE!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Drugi bardzo fajny, ale pierwszy to poprostu wymiata! Choć w sumie nie... obydwa wymiatają ;) Uwielbiam Twoje szczegóły, zawsze ich dużo i zawsze dokładne ;) Dawaj więcej!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Heh no dzięki za miłe słowa :) tym razem coś odmiennego - tylko postaci i postaci... próbowałem zrobić troszkę wizualki :D taki mały skrawek miasteczka. Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Górna część bardzo fajna, ale dolna jakaś taka nijaka ;) Nie wiem dlaczego, ale sam dół pracy mi nie leży, a tak to spoko. Fajne to malowidło na ścianie ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Mi si podoba kazdy szczeguł tej pracy-a co do szczegułow to zawsze dbasz o najdrobniejszy ;D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Ten ostatni fajnie by wyglądał w kolorze. Możnaby mu dodać ewentualnie trochę detalu na najbliższym planie - ale to by warto już na warstwach w ps przymierzyć, bo w sumie nie jestem na 100% pewien, jak by to zrobiło kompozycji. Ale i tak mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 z dołem tow ie m bo jakos pomysły nie miałem :/. Na razie są szkice b&w. Już niedługo pokażę coś kolorowego. Dzięki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 ehh, genialne jak dlamnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 I znów mała powtórka z postaci - takie sobie pracki - ni to nie ma szczegłów ni to wykończenia - ale zawsze jakieś doświadczenie :) Wilkołak 1 Wilkołak 2 Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeNZuO Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Tak jak to napisales, takie sobie. Gdyby nie to, ze sie pod nimi podpisujesz, nie powiedzialbym ze to twoja robota - wszyscy wiedza na co cie stac. Z drugiej strony jesli robiles to lewa reka, z zamknietymi oczami, w ciagu 5 minut, to nie jest tak zle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maceo Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Czy to 90 minutowy próbny egzam ?! Jak tak to wymiatasz. Jak nie to powiem Ci, że fajne rzeczy gdzieś tam zaczynają się dziać, przy łączeniu postaci z dużym detalem i tła... Ale kiepski pomysł z tym podpisem na froncie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 mam nieco inne zdanie fajnie pokazana anatomia wilka, na pierwszym - nogi i pysk, na drugim - łapa trzymająca guna na drugiej pracy niestety słabo widać bryłę stwora, nieco cieniowania by nie zaszkodziło gdyby pierwszemu poprawic poze i bardziej uwidocznic pancerz, moglby byc dobrym konceptem do gry różnica pomiedzy tymi dwoma, a kilkoma pierwszymi rysunkami wynika pewnie z czasu tworzenia czy zamiarów (szkic vs. praca z mnóstwem detali, gdzie poprawia się każdy błędzik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 nom - wielkie dzieki za solidna krytykę :) Ostatnio przy tych upałach i szkole jakoś cieżko sie skupić i zrobić coś fajnego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi