Napisano 3 Czerwiec 200619 l Hello, 聽 d艂ugo si臋 wstrzymywa艂em z pokazaniem tego modelu na forum... tak d艂ugo, 偶e ostatecznie wyprzedzi艂 mnie Kome i, oczywi艣cie za moim pozwoleniem, umie艣ci艂 w galerii 艣wietne renderki swojego autorstwa, a wi臋c 偶eby si臋 za bardzo nie powtarza膰 to tym razem mam zamiar pokaza膰 go bardziej od strony technicznej ni偶 artystycznej, a jednocze艣nie po膰wiczy膰 na nim renderowanie z lakierem :) 聽 Na pocz膮tek zestaw "standard" ;) 聽 聽 A na koniec dwie pr贸by renderingu z lakierem, kt贸rego nie robi艂em ju偶 ho hoo albo i jeszcze d艂u偶ej... 聽 聽 聽 聽 Nie jest to wersja ostateczna dlatego projekt l膮duje w dziale WIP a nie w galerii. Do fina艂u mam zamiar doda膰 prowizoryczne wn臋trze a przede wszystkim dopie艣ci膰 materia艂y oraz o艣wietlenie, kt贸rym niestety daleko do idea艂u. My艣l臋 r贸wnie偶 nad zrobieniem ma艂ej scenki, albo chocia偶 renderingu ze zdj臋ciem w tle, ale na pierwszym miejscu zajm臋 si臋 studiem :) 聽 Pozdrawiam! 聽 P.S. Dla zainteresowanych siateczki zamieszcz臋 p贸藕niej.
Napisano 3 Czerwiec 200619 l i co ja mam powiedziec..? pi臋kne tylko tyle powiem oponki moze troche nieprawdziwe
Napisano 3 Czerwiec 200619 l No to czekam na lakier bo p贸ki co jeszcze lakierem tego nie nazw臋 ;) A sam model.... ach poezja....
Napisano 3 Czerwiec 200619 l jak dla mnie super model . co do lakieru to tez nie dokonca mi si臋 podoba ale jak sie nie znam :)
Napisano 3 Czerwiec 200619 l No no Piotrze popraw mnie je艣li sie myl臋, ale to wygl膮da troche jak "Loozak 2 - Reatywacja". Hehe czea艂em na cos taiego, bo przez pewien czas mia艂em wra偶enie 偶e usuniesz si臋 w cie艅 ale sz臋艣liwie sie myli艂em :] No jak popracujesz nad laierem to mo偶e bedzie cze艣c 3 - Rewolucje czy jak tam sz艂o ;) P贸ki co c贸si mi ten laier tak em za czysto, za g艂adko przez co syntetycznie czy sztucznie jest za idealny tak to jao艣 odbieram. Wiesz co mam na my艣li ?
Napisano 3 Czerwiec 200619 l Model ak kazdy tw贸j model czyli przesliczny :) Bardzo dobrze 偶e chcesz sie nauczy膰 shader贸w jak na razie jest kiep艣ciutko ale walcz, aha vray czy brazil??
Napisano 3 Czerwiec 200619 l Loozack to si臋 robi ju偶 nudne pojawiasz si臋 raz na p贸艂 roku wyskakujesz z kilkoma 艣wietnymi modelami, a ja si臋 patrz臋 na te modele i stwierdzam, 偶e nic nie potrafi. Model pi臋kny wiadomo ale render z lakierem nie 艂adny musisz si臋 podszkoli膰 u kome z tym:) 聽 Georgas m贸wi臋 Ci Brazil
Napisano 3 Czerwiec 200619 l Ej jest ca艂iem poprawnie, nie zgodze sie 偶e kiep艣ciunio to przegi臋cie, trzeba to tylko troche podoci膮ga膰, o偶ywi膰 i bedzie git. Prz贸d co艣 za wysoko jest i nadkole mn ma艂膮 szpare, a prz贸d tak膮 wiel膮.
Napisano 3 Czerwiec 200619 l Model tradycyjnie pierwsza klasa. Po prostu swietny! 聽 Jak dla mnie lakier jest zbyt matowy. Material chromu na listwie i znaczku na atrapie tez jest jeszcze troche niedopracowany. Ale nie jest zle;) 聽 pozdr.
Napisano 3 Czerwiec 200619 l master modelingu...!..z lakierem juz nie przesadzajcie az tak zly nie jest...ale wierze ze bedzie lepszy:)
Napisano 3 Czerwiec 200619 l pr贸buj pr贸buj loozaczku :) mistrzowski lakier na felgach, 艣wiat艂a nie do ko艅ca mi si臋 podobaj膮, lakier.. hmm sam nie wiem, ja wol臋 troch臋 inn膮 forme o艣wietlenia a na teraz wydaje mi si臋 za bardzo....matowy, albo plastikowy mo偶e ciut wi臋kszy ior we fresnelu powinien byc, cho膰 ja wol臋 u偶ywa膰 fallofa zwyk艂ego do tego... 聽 o modelu nic nie pisze, chyba 偶e chcesz s艂ucha膰 och贸w i ach贸w :) 聽 greets
Napisano 4 Czerwiec 200619 l Po raz kolejny popad艂em w kompleksy...model boooooski! Rz膮dzisz ch艂opie!!!
Napisano 4 Czerwiec 200619 l nie no lakier nie jest nienajgorszy, szyby mi si臋 niepodobaj膮, i wydaje si臋 偶e ta maska troche krzywa :P wskazuje na to odbicie w lakierze :)
Napisano 4 Czerwiec 200619 l dobry model jak cholera :) zrobiles juz swoje felgi? :P ja tez szykuje cos w poly :D 聽 szacun!
Napisano 4 Czerwiec 200619 l Witam!! jest tutaj wnetrze czy nie ma?? (bo na renderach kome jest a tu cisza ;))
Napisano 4 Czerwiec 200619 l Autor pikSar, dzi臋ki, a co do opon to masz racj臋, musz臋 si臋 kiedy艣 bardziej przy艂o偶y膰 do nich :) Remedy, mylisz poj臋cie lakieru z tym co si臋 w nim odbija, nie m贸wi臋, 偶e materia艂 lakieru jest idealny, ale to otoczenie musz臋 zmieni膰, bo odbicia tak zmatowi艂y karoserie, Master Kie艂baster, dzienkujem, Darkness & Javor, dzi臋ki, nad odbiciami jeszcze popracuj臋, Damus, ja w cie艅? eeee ;) Georgas, Brazil ofkoz :] MrKrzysiek, hehe, bez przesady, a co do szkolenia to spr贸buj臋 poradzi膰 sobie sam, wtedy satysfakcja b臋dzie wi臋ksza, no chyba, 偶e wyjdzie z tego jeszcze wi臋ksza kaszanka ni偶 teraz :P Wiktor, Lis & Qba, m贸wicie i macie... 聽 聽 聽 聽 Damus, zauwa偶, 偶e Alfa 159 r贸wnie偶 ma wi臋ksz膮 luke w przednim nadkolu, mo偶e taka moda nasta艂a ;) Fox, Xyrion, Qba, Miwt & HXL, dzi臋ki :) S3B, mi tam si臋 chromik nawet podoba :] Quadysz, no c贸偶, du偶o test贸w mnie jeszcze czeka niestety, a mo偶e i "stety", przynajmniej czego艣 nowego si臋 naucz臋, Pecet, nie podobaj膮 Ci si臋 odbicia na szybie czy ich model? maska na pewno nie jest idealna tak jak i ca艂y model, nie oszukujmy si臋, w poly nie da si臋 zrobi膰 idealnej powierzchni, mo偶e by膰 bardzo dobra ale nigdy nie idealna :) Kome, yep, k贸艂ka s膮 ju偶 mojego autorstwa, Nielot007, nie ma, p贸藕niej prawdopodobnie b臋dzie, MrKrzysiek, impreze mia艂em, si艂 musia艂em nabra膰, 偶eby odpisa膰 :P 聽 Pozdrawiam i dzi臋ki za komentarze!
Napisano 5 Czerwiec 200619 l Sprawdzi艂em w kewestii tego jak wisi ta 6 u tescia mojego przyjaciela - wioz艂em przyjaciela tym do slubu i troche to obluka艂em na zywo, skrzyna jest dretwa biegi ci臋zko wchodz膮 ale to tak na boku oprucz tego... ...em u nich z przodu jest tylko nieco wi臋cej ni偶 z ty艂u tej luki wi臋c mysle ze musisz pochyli膰 ca艂osctroche do przodu - jak bede tam znowu to moze sie uda z aparatem -teraz jest w czyszczeniu.
Napisano 13 Czerwiec 200619 l Autor Ok, mia艂y by膰 testy, a wi臋c co bym nie by艂 go艂os艂owny, oto pierwszy z nich... 聽 聽 Na razie maltretuj臋 sam lakier, a wi臋c nie dziwcie si臋, 偶e nie ma pozosta艂ych materia艂贸w i 偶e sampling jest nienajlepszy :) 聽 Pozdrawiam! 聽 P.S. Renderer to oczywi艣cie Brazil :]
Napisano 13 Czerwiec 200619 l wydaje mi sie 偶e lakier to juz przegio艂es w 2 str... ...teraz to ja my艣le ze t艂ojest problemem to co sie odbija dok艂adniej.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Brak mi slow, lakier pierwsza klasa ! :) yyyyy lakier paskudny, swiatlo paskudne, render paskudny ... model super
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Hmmm. No troche nienaturalnie odbija ten nowy lakier. Wygl膮da po trosze jak jaki艣 kameleon. Pozatym wydaje mi si臋 ze nie do twarzy/masce temu auteczku z takim kolorem :-)
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Aa! Zostaw lakier! Jest niesamowity, niepowtarzalny, taki... pi臋kny. Ja rzadko u偶ywam wykrzyknik贸w, wi臋c to co艣 znaczy. ;) 聽 Reszta b臋dzie napewno r贸wnie pi臋kna, wi臋c nie mam co si臋 martwi膰 o tapet臋 na wakacje. :] 聽 聽 pozdrawiam
Napisano 14 Czerwiec 200619 l mam pytanie czy jak robi艂e艣 wycieraczki to miale艣 je z czego "odrysowa膰" czy tak samemu na oko?
Napisano 14 Czerwiec 200619 l nie wiem co wy chcecie od tego lakieru:| przeciez jest bardzo fajny, kolorek tez spoko;] no ale rzeczywiscie, nie da sie wszystkim dogodzic:/
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Autor Hehe, mimo tego, 偶e wi臋kszo艣ci os贸b lakier nie za bardzo si臋 spodoba艂 to my艣l臋, 偶e b臋de si臋 go trzyma艂 ;) Zmieni臋 tylko kilka rzeczy, na lepsze mam nadziej臋, ale zostan臋 przy tym "rysunkowym" stylu, przynajmniej b臋dzie oryginalnie ;) 聽 Dream_arts, robi艂em je ju偶 dosy膰 dawno, ale z tego co pami臋tam to nie mia艂em do nich rzut贸w, posi艂kowa艂em si臋 tylko kilkoma zdj臋ciami i stara艂em zachowa膰 odpowiednie proporcje element贸w. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l 艂ee...Loozack , wi臋cej si臋 z kome'em konsultuj bo co艣 mi si臋 to nie widzi.I byle ko艅cowe studio nie by艂o takie jasne. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l mam takie pytanko:) czemu robisz w poly je艣li w nurbsach 艂adniej wychodzi i umiesz?
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Autor Pecet, bo nie cierpi臋 p贸藕niejszego eksportowania z Rhino do Maxa, nie mam cierpliwo艣ci do tego, ale pr臋dzej czy p贸藕niej wr贸c臋 do Rhino... chyba :] 聽 Pozdrawiam.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Hm nie m贸wi艂es 偶e szukasz z艂amanej konwencji, jesli nadal siedzisz na mentalu to moze go toszke sp艂asz tonalnie i dorzu膰 obys kontur贸w, bedze faktycznie rysunkowo, ale stracisz troche pieczo艂owicie d艂ubanych detali.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Chveti, a co za radocha zrobi膰 co艣 identycznie jak kto艣 inny? :> 聽 Nikt nie m贸wi艂 o identycznym ;) Chodzi o to 偶e lakier troch臋 jeszcze taki plastikowy a w jasnym studiu trudniej kontrolowa膰 refleksy bo zewsz膮d odbija si臋 biel.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Nikt nie m贸wi艂 o identycznym ;) Chodzi o to 偶e lakier troch臋 jeszcze taki plastikowy a w jasnym studiu trudniej kontrolowa膰 refleksy bo zewsz膮d odbija si臋 biel.Chyba jednak wyciagn臋 kas臋 z odm臋t贸w piekie艂 i pojad臋 na paintball do Wroc艂awia... ;)
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Autor Damus, nie m贸wi艂em bo to wysz艂o niechc膮cy, ale efekt mi si臋 spodoba艂 i chyba nie b臋de go za bardzo zmienia艂, poza tym to Brazil a nie Mental jednak :) Chveti, moje studio jest robione na zam贸wienie i opr贸cz bia艂ego plane'a ma czarne t艂o zamiast bia艂ego... a tak powa偶nie to zostan臋 przy tym, bo wygl膮da to "inaczej", jak zauwa偶y艂 RA. Mo偶e nie starajcie si臋 tego klasyfikowa膰 w kategorii realizmu, niech to b臋dzie... Loozackolizm :D RA, :D 聽 Pozdrawiam! 聽 P.S. Wygl膮da na to, 偶e ten lakier budzi wi臋ksze kontrowersje ni偶 wyst臋p Mandaryny w Sopocie...
Napisano 14 Czerwiec 200619 l :| To Mandaryna by艂a w Sopocie ?? ;) Hehe wiesz ludziska maj膮 wysokie oczekiwania - to przez poziom modelingu Ale ok i chcia艂em zauwa偶y膰 偶eja zMentala wychylam sie troche w strone V-raya pisa艂e艣 偶e mental jest wolny to ja nie wiem jak traktowa膰 v-raya. Hehe ja proponuje powr贸t do mentala jesli chcesz kresk贸wkowe czy rysunkowe efekty 艣wietnie sie sprawdza irobi to piorunem,trzeba sie tylko troche wgrysc,ale topewnie jak we wszystko.
Napisano 14 Czerwiec 200619 l lakier jak dla mnie fajny, podoba mi si臋 mo偶e nie wygl膮da realistycznie ale ma co艣 w sobie, jak zrobisz fajne studio to b臋dzie dobrze, a co do studia to jest troch臋 za jasne ja bym da艂 jaki艣 inny kolorek dla niego 偶eby by艂o jeszcze oryginalniej:)
Napisano 14 Czerwiec 200619 l Autor Kolejne pr贸by, opr贸cz minimalnej zmiany odbi膰 w艂膮czy艂em indirect illumination, 偶eby zobaczy膰, czy w og贸le warto... niestety warto, a czas renderingu ro艣nie prawie 4-krotnie, ehh... 聽 聽 poni偶ej po zmianie t艂a w PSie... 聽 聽 Moim zdaniem ta druga, mniej prze艣wietlona wersja wygl膮da ca艂kiem nie藕le, a co Wy o tym s膮dzicie? :) 聽 Pozdrawiam.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto