Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Hello,

d艂ugo si臋 wstrzymywa艂em z pokazaniem tego modelu na forum... tak d艂ugo, 偶e ostatecznie wyprzedzi艂 mnie Kome i, oczywi艣cie za moim pozwoleniem, umie艣ci艂 w galerii 艣wietne renderki swojego autorstwa, a wi臋c 偶eby si臋 za bardzo nie powtarza膰 to tym razem mam zamiar pokaza膰 go bardziej od strony technicznej ni偶 artystycznej, a jednocze艣nie po膰wiczy膰 na nim renderowanie z lakierem :)

Na pocz膮tek zestaw "standard" ;)

mazdamix012vh.jpg

mazdamix021dx.jpg

mazdamix033oo.jpg

mazdamix045cc.jpg

A na koniec dwie pr贸by renderingu z lakierem, kt贸rego nie robi艂em ju偶 ho hoo albo i jeszcze d艂u偶ej...

mazda011fc.jpg

mazda020zz.jpg

Nie jest to wersja ostateczna dlatego projekt l膮duje w dziale WIP a nie w galerii. Do fina艂u mam zamiar doda膰 prowizoryczne wn臋trze a przede wszystkim dopie艣ci膰 materia艂y oraz o艣wietlenie, kt贸rym niestety daleko do idea艂u. My艣l臋 r贸wnie偶 nad zrobieniem ma艂ej scenki, albo chocia偶 renderingu ze zdj臋ciem w tle, ale na pierwszym miejscu zajm臋 si臋 studiem :)

Pozdrawiam!

P.S. Dla zainteresowanych siateczki zamieszcz臋 p贸藕niej.

• Odpowiedzi 118
  • Wy艣wietle艅 14,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

i co ja mam powiedziec..?

pi臋kne tylko tyle powiem

oponki moze troche nieprawdziwe

Napisano

No to czekam na lakier bo p贸ki co jeszcze lakierem tego nie nazw臋 ;) A sam model.... ach poezja....

Napisano

jak dla mnie super model . co do lakieru to tez nie dokonca mi si臋 podoba ale jak sie nie znam :)

Napisano

No no Piotrze popraw mnie je艣li sie myl臋, ale to wygl膮da troche jak "Loozak 2 - Reatywacja". Hehe czea艂em na cos taiego, bo przez pewien czas mia艂em wra偶enie 偶e usuniesz si臋 w cie艅 ale sz臋艣liwie sie myli艂em :]

No jak popracujesz nad laierem to mo偶e bedzie cze艣c 3 - Rewolucje czy jak tam sz艂o ;) P贸ki co c贸si mi ten laier tak em za czysto, za g艂adko przez co syntetycznie czy sztucznie jest za idealny tak to jao艣 odbieram. Wiesz co mam na my艣li ?

Napisano

Model ak kazdy tw贸j model czyli przesliczny :)

Bardzo dobrze 偶e chcesz sie nauczy膰 shader贸w jak na razie jest kiep艣ciutko ale walcz, aha vray czy brazil??

Napisano

Loozack to si臋 robi ju偶 nudne pojawiasz si臋 raz na p贸艂 roku wyskakujesz z kilkoma 艣wietnymi modelami, a ja si臋 patrz臋 na te modele i stwierdzam, 偶e nic nie potrafi. Model pi臋kny wiadomo ale render z lakierem nie 艂adny musisz si臋 podszkoli膰 u kome z tym:)

Georgas m贸wi臋 Ci Brazil

Napisano

Ej jest ca艂iem poprawnie, nie zgodze sie 偶e kiep艣ciunio to przegi臋cie, trzeba to tylko troche podoci膮ga膰, o偶ywi膰 i bedzie git. Prz贸d co艣 za wysoko jest i nadkole mn ma艂膮 szpare, a prz贸d tak膮 wiel膮.

Napisano

Model tradycyjnie pierwsza klasa. Po prostu swietny!

Jak dla mnie lakier jest zbyt matowy. Material chromu na listwie i znaczku na atrapie tez jest jeszcze troche niedopracowany. Ale nie jest zle;)

pozdr.

Napisano

master modelingu...!..z lakierem juz nie przesadzajcie az tak zly nie jest...ale wierze ze bedzie lepszy:)

Napisano

pr贸buj pr贸buj loozaczku :) mistrzowski lakier na felgach, 艣wiat艂a nie do ko艅ca mi si臋 podobaj膮, lakier.. hmm sam nie wiem, ja wol臋 troch臋 inn膮 forme o艣wietlenia a na teraz wydaje mi si臋 za bardzo....matowy, albo plastikowy mo偶e ciut wi臋kszy ior we fresnelu powinien byc, cho膰 ja wol臋 u偶ywa膰 fallofa zwyk艂ego do tego...

o modelu nic nie pisze, chyba 偶e chcesz s艂ucha膰 och贸w i ach贸w :)

greets

Napisano

Po raz kolejny popad艂em w kompleksy...model boooooski! Rz膮dzisz ch艂opie!!!

Napisano

nie no lakier nie jest nienajgorszy, szyby mi si臋 niepodobaj膮, i wydaje si臋 偶e ta maska troche krzywa :P wskazuje na to odbicie w lakierze :)

Napisano
  • Autor

pikSar, dzi臋ki, a co do opon to masz racj臋, musz臋 si臋 kiedy艣 bardziej przy艂o偶y膰 do nich :)

Remedy, mylisz poj臋cie lakieru z tym co si臋 w nim odbija, nie m贸wi臋, 偶e materia艂 lakieru jest idealny, ale to otoczenie musz臋 zmieni膰, bo odbicia tak zmatowi艂y karoserie,

Master Kie艂baster, dzienkujem,

Darkness & Javor, dzi臋ki, nad odbiciami jeszcze popracuj臋,

Damus, ja w cie艅? eeee ;)

Georgas, Brazil ofkoz :]

MrKrzysiek, hehe, bez przesady, a co do szkolenia to spr贸buj臋 poradzi膰 sobie sam, wtedy satysfakcja b臋dzie wi臋ksza, no chyba, 偶e wyjdzie z tego jeszcze wi臋ksza kaszanka ni偶 teraz :P

Wiktor, Lis & Qba, m贸wicie i macie...

wire014ze.gif

wire025zm.gif

wire035fp.gif

Damus, zauwa偶, 偶e Alfa 159 r贸wnie偶 ma wi臋ksz膮 luke w przednim nadkolu, mo偶e taka moda nasta艂a ;)

Fox, Xyrion, Qba, Miwt & HXL, dzi臋ki :)

S3B, mi tam si臋 chromik nawet podoba :]

Quadysz, no c贸偶, du偶o test贸w mnie jeszcze czeka niestety, a mo偶e i "stety", przynajmniej czego艣 nowego si臋 naucz臋,

Pecet, nie podobaj膮 Ci si臋 odbicia na szybie czy ich model? maska na pewno nie jest idealna tak jak i ca艂y model, nie oszukujmy si臋, w poly nie da si臋 zrobi膰 idealnej powierzchni, mo偶e by膰 bardzo dobra ale nigdy nie idealna :)

Kome, yep, k贸艂ka s膮 ju偶 mojego autorstwa,

Nielot007, nie ma, p贸藕niej prawdopodobnie b臋dzie,

MrKrzysiek, impreze mia艂em, si艂 musia艂em nabra膰, 偶eby odpisa膰 :P

Pozdrawiam i dzi臋ki za komentarze!

Napisano

Sprawdzi艂em w kewestii tego jak wisi ta 6 u tescia mojego przyjaciela - wioz艂em przyjaciela tym do slubu i troche to obluka艂em na zywo, skrzyna jest dretwa biegi ci臋zko wchodz膮 ale to tak na boku oprucz tego...

...em u nich z przodu jest tylko nieco wi臋cej ni偶 z ty艂u tej luki

wi臋c mysle ze musisz pochyli膰 ca艂osctroche do przodu - jak bede tam znowu to moze sie uda z aparatem -teraz jest w czyszczeniu.

Napisano
  • Autor

Ok, mia艂y by膰 testy, a wi臋c co bym nie by艂 go艂os艂owny, oto pierwszy z nich...

16respsstamp8pn.jpg

Na razie maltretuj臋 sam lakier, a wi臋c nie dziwcie si臋, 偶e nie ma pozosta艂ych materia艂贸w i 偶e sampling jest nienajlepszy :)

Pozdrawiam!

P.S. Renderer to oczywi艣cie Brazil :]

Napisano

wydaje mi sie 偶e lakier to juz przegio艂es w 2 str...

...teraz to ja my艣le ze t艂ojest problemem to co sie odbija dok艂adniej.

Napisano
Brak mi slow, lakier pierwsza klasa ! :)
yyyyy lakier paskudny, swiatlo paskudne, render paskudny ... model super
Napisano

Hmmm. No troche nienaturalnie odbija ten nowy lakier. Wygl膮da po trosze jak jaki艣 kameleon.

Pozatym wydaje mi si臋 ze nie do twarzy/masce temu auteczku z takim kolorem :-)

Napisano

Aa! Zostaw lakier! Jest niesamowity, niepowtarzalny, taki... pi臋kny.

Ja rzadko u偶ywam wykrzyknik贸w, wi臋c to co艣 znaczy. ;)

Reszta b臋dzie napewno r贸wnie pi臋kna, wi臋c nie mam co si臋 martwi膰 o tapet臋 na wakacje. :]

pozdrawiam

Napisano

mam pytanie czy jak robi艂e艣 wycieraczki to miale艣 je z czego "odrysowa膰" czy tak samemu na oko?

Napisano

nie wiem co wy chcecie od tego lakieru:| przeciez jest bardzo fajny, kolorek tez spoko;] no ale rzeczywiscie, nie da sie wszystkim dogodzic:/

Napisano
  • Autor

Hehe, mimo tego, 偶e wi臋kszo艣ci os贸b lakier nie za bardzo si臋 spodoba艂 to my艣l臋, 偶e b臋de si臋 go trzyma艂 ;) Zmieni臋 tylko kilka rzeczy, na lepsze mam nadziej臋, ale zostan臋 przy tym "rysunkowym" stylu, przynajmniej b臋dzie oryginalnie ;)

Dream_arts, robi艂em je ju偶 dosy膰 dawno, ale z tego co pami臋tam to nie mia艂em do nich rzut贸w, posi艂kowa艂em si臋 tylko kilkoma zdj臋ciami i stara艂em zachowa膰 odpowiednie proporcje element贸w.

Pozdrawiam.

Napisano

艂ee...Loozack , wi臋cej si臋 z kome'em konsultuj bo co艣 mi si臋 to nie widzi.I byle ko艅cowe studio nie by艂o takie jasne.

Pozdrawiam.

Napisano

mam takie pytanko:) czemu robisz w poly je艣li w nurbsach 艂adniej wychodzi i umiesz?

Napisano
  • Autor

Pecet, bo nie cierpi臋 p贸藕niejszego eksportowania z Rhino do Maxa, nie mam cierpliwo艣ci do tego, ale pr臋dzej czy p贸藕niej wr贸c臋 do Rhino... chyba :]

Pozdrawiam.

Napisano

Hm nie m贸wi艂es 偶e szukasz z艂amanej konwencji, jesli nadal siedzisz na mentalu to moze go toszke sp艂asz tonalnie i dorzu膰 obys kontur贸w, bedze faktycznie rysunkowo, ale stracisz troche pieczo艂owicie d艂ubanych detali.

Napisano
Chveti, a co za radocha zrobi膰 co艣 identycznie jak kto艣 inny? :>

Nikt nie m贸wi艂 o identycznym ;) Chodzi o to 偶e lakier troch臋 jeszcze taki plastikowy a w jasnym studiu trudniej kontrolowa膰 refleksy bo zewsz膮d odbija si臋 biel.

Napisano
Nikt nie m贸wi艂 o identycznym ;) Chodzi o to 偶e lakier troch臋 jeszcze taki plastikowy a w jasnym studiu trudniej kontrolowa膰 refleksy bo zewsz膮d odbija si臋 biel.
Chyba jednak wyciagn臋 kas臋 z odm臋t贸w piekie艂 i pojad臋 na paintball do Wroc艂awia... ;)
Napisano
  • Autor

Damus, nie m贸wi艂em bo to wysz艂o niechc膮cy, ale efekt mi si臋 spodoba艂 i chyba nie b臋de go za bardzo zmienia艂, poza tym to Brazil a nie Mental jednak :)

Chveti, moje studio jest robione na zam贸wienie i opr贸cz bia艂ego plane'a ma czarne t艂o zamiast bia艂ego... a tak powa偶nie to zostan臋 przy tym, bo wygl膮da to "inaczej", jak zauwa偶y艂 RA. Mo偶e nie starajcie si臋 tego klasyfikowa膰 w kategorii realizmu, niech to b臋dzie... Loozackolizm :D

RA, :D

Pozdrawiam!

P.S. Wygl膮da na to, 偶e ten lakier budzi wi臋ksze kontrowersje ni偶 wyst臋p Mandaryny w Sopocie...

Napisano

:| To Mandaryna by艂a w Sopocie ?? ;)

Hehe wiesz ludziska maj膮 wysokie oczekiwania - to przez poziom modelingu

Ale ok i chcia艂em zauwa偶y膰 偶eja zMentala wychylam sie troche w strone V-raya pisa艂e艣 偶e mental jest wolny to ja nie wiem jak traktowa膰 v-raya. Hehe ja proponuje powr贸t do mentala jesli chcesz kresk贸wkowe czy rysunkowe efekty 艣wietnie sie sprawdza irobi to piorunem,trzeba sie tylko troche wgrysc,ale topewnie jak we wszystko.

Napisano

lakier jak dla mnie fajny, podoba mi si臋 mo偶e nie wygl膮da realistycznie ale ma co艣 w sobie, jak zrobisz fajne studio to b臋dzie dobrze, a co do studia to jest troch臋 za jasne ja bym da艂 jaki艣 inny kolorek dla niego 偶eby by艂o jeszcze oryginalniej:)

Napisano
  • Autor

Kolejne pr贸by, opr贸cz minimalnej zmiany odbi膰 w艂膮czy艂em indirect illumination, 偶eby zobaczy膰, czy w og贸le warto... niestety warto, a czas renderingu ro艣nie prawie 4-krotnie, ehh...

23respsstamp2zz.jpg

poni偶ej po zmianie t艂a w PSie...

23brespsstamp1xh.jpg

Moim zdaniem ta druga, mniej prze艣wietlona wersja wygl膮da ca艂kiem nie藕le, a co Wy o tym s膮dzicie? :)

Pozdrawiam.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci