mrkrzysiek Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 ooo kome się pojawił nie no zajefajana bitwa jeszcze pomyśle nad przyłączeniem się :) a co do modelu bardzo ładnie jak zawsze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Master Kiełbaster - ładnie, wnętrze też będziesz robił? W ogóle to wnetrze też będzie oceniane??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 pecet -> myślę, że o najbardziej rażącym to wiesz, jest przy łączeniu szyby z dachem z przodu myślę, że w tej chwili liderem jest łukasz_s i nie chodzi mi o stan progressu, tylko o fakt, że wrzucił pierwsze rendery i od razu chyba najlepiej wymodelowane master kiełbaster też nieźle szaleje - że nie powiem wszyscy mają wywalony poziom - a nie widzę na forum żebyś modelował powodzenia wszystkim (chyba przed zamknięciem listy uczestników to wasze modele już będą skończone :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam!! kome-->dobrze ze jestes :) w czym modelujesz max?? rhino?? chyba max?? bzyku-->szkoda naprawde szkoda :( loozack--> to moze ty sie przylaczysz?? sikham?? :D master naprawde super sprawa :) lukasz rewelka :) ok a teraz was zmartwie :D wszyscy (lacznie za mna ) macie zle nakodle :)luknijcie na zdjecie oryginal i na wasze nadkole :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 to nadkole to jakieś pojechane :p delikatnie mówiąc a chodzi dokładnie o przejście między nim a bokiem, nie dość że brzydkie to jeszcze trudno to uzyskac, niby siatka zgadza się z printami a nie jest tak jak na zdjęciach ja teraz modeluje lusterko... jest poprostu obrzydliwe :p i do tego wydaje sie za duże Lukasz_S - ładnie ale ta linia na boku za wcześnie Ci się kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 gdzie bo nie widze? :) :) nawet tu--> http://images.163car.com/downloadImages/2005915114242.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam!! update :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 reflektor na dole masz nie okrągły. te nadkole to jak powinno iść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 master on jest okragly :) jak sie patrzy z przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 no to tak co do nadklola na modelu nielot'a pokazuje wszystkim jak powinno być wiec jest kant a zanim zagiecie takie śmieszne i do góry ono idze :) widać to dobrze na fotce nielot na czerwono to zaznaczyłem to chyba tam powinny być wieksze łuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 mr--> dzieki men:) :) to blizej grilla zostawie jak jest :) tamto (nadkole cale) poprawie zachwilke update skonczony przod(opruczpoprawek) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam!! tyle udalo mi sie zrobic pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Bravo Jasiu, ładne modele tu robicie, ale te nadkola to smieszne są :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 wrrr jaki ten model jest stukniety to tak tyle !! męcze sie nad nim i męcze a tu nic nie widać i ciągle kurcze krzywo !!:[ łeee !! chyba mam kryzys ale musze powalczyć !!:] nielot007 twoje audi wygląda spoko hkropinski jak zawsze wymiata !! .... wracam do pracy !!:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 nielot007 niby ładnie ale :p : -lampa nie ma takiego ostrego rogu na dole przy grillu -nadkole krzywe i wogóle nie takie jak trzeba :p - co wsadziłeś do tego znaczka audi na grillu??? brzydko to wygląda sysol nie załamuj sie :p lepiej skończyć jakoś niż zostawić w połowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 nielot007 niby ładnie ale :p : -lampa nie ma takiego ostrego rogu na dole przy grillu -nadkole krzywe i wogóle nie takie jak trzeba :p - co wsadziłeś do tego znaczka audi na grillu??? brzydko to wygląda lampa- spoko poprawie nadkole- pisalem ze nie ruszane -co wsadzilem- to co trzeba nie wazne ze brzydko wyglada pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam:) pisze z telefonu więc wybaczcie błędy. Napisze tak: wszyscy macie błąd w modelu:) chodzi o miejsce na rejestrację... Na blueprincię jest błąd. Porównajcię to miejsce ze zdjęciami. W oryginale rejestracja jest mniej więcej na środku. Loozack i sikham... Jak się dołączycie to będzie nieźle:) sysol -> fajnie że ci się podoba mój model:) twój nie jest zły więc nie wiem dlaczego jest nie tak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 ja nie mam błędu bo jeszcze nie robiłem wnęki na rejestracje :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 apdejt: wnęka na rejestracje się zgadza z blueprintem: http://67.15.149.71/i6/5/09/14/5091410181465.jpg hkropinski -> Na jakim telefonie chodzi forum? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 master oponka do wymiany blech :) felga fajna ale prosze usun te materialy(shadery) bo sa okropne :) alepiej dawac renderki szare bez shaderow itp :) i jesli chodzi o ta rejestracje to master pokazal ze jest dobrze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Ale mieciecie z tym modelingiem :] Będziecie robiś shadery ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2006 Master-> forum przeglądam na operze na nokii 6680 ale nie przeglądam zdjęć bo to by trochę kosztowało :) nielot-> jak już napisałem nie widzę zdjęć więc nie wiem co master pokazał z ta rejestracja. Po prostu wiem że na większości referencji rejestracja jest na środku. Georgas-> bitwa obejmuje sam model. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 rejestracja jest na środku ale wcięcie idzie dalej w dół apdejt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Się porobiło jak mnie nie było, się porobiło. :) Dobrze, że wybraliście brzydki samochód (i to w dodatku Audi), więc się nie skuszę. ;) Ale życzę powodzenia wszystkim... no... i...kome dajesz! :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Witam!! skromy upik :)narazie baza pod modelowanie wiec bez ms'a :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 RA a może napiszesz jaki według ciebie samochód jest ładny?? bo jak widać z forum to jedyny jaki robiłeś to nissan micra, i to ma być cudo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Micra jest ładniusi i zdania nie zmienię. :) A najładniejszy samochód świata, to... (fanfary) Citroen C6. EDIT: bo jak widać z forum to JEDYNY jaki robiłeś to nissan micra, i to ma być cudo?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 ee. nie mam co nawet zaczynac :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 o kurna 5 dni mnie nie ma a wszyscy juz pokonczyli OO btw sorry za nie male opoznie ale modelowanie zaczne dopiero 1.07.06, bo znow wyjezdzam ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 WitaM!! fajnie master :) tylnie swiatlo tez modelowales?? tyle ludzi w bitewce a tu tak pusto dawac ludzie update'y :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 modelowałem wg własnej inwecji twórczej bo połapać się jak ono idzie jest ciężko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 RA co do c6 to w pełni się zgadzam ;]... ale są tez ładniejsze :P. master szybki jesteś. render w maxwellu ? tylne nadkole wydaje sie krzywe ( nie ma ciągłej krzywej) i uszczelki pod bocznymi szybami wymagają jeszcze poprzesuwania paru vertexów ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 maxwell render ainc dot nul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 szybko ci idzie Master Kiełbaster :) ale masz strasznie paskudny kant między maską a światłem :P popraw to koniecznie a pozatym mój avatar jest chroniony prawami autorskimi więc uprzejmie proszę się od niego odpierdzielić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Witam!! wkoncu daje update :) narazie tylni zderzak :) jeszcze nie skonczony troche bledow jest...ale to pozniej poprawie :) i jak ?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 listwa na dole ci się źle kończy a za nią jeszcz jakiś kant masz. reszta git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 master chodzi ci o ta co jest lekko wypukla i na ktorej jest dziura kulkata?? jak o to to racja ale paskudnie wygladalo zakonczenie(u mnie) to zrobilem(na razie) tak aby jakos lepiej wydladalo :D ludki pokazywac jakis progress bo tylko master i ja cos wrzucamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 ja napisze tylko że zrobiłem lusterko i grill :) ale nie pokaże bo poprawiałem kilka elementów i mi sie siatka troche popsuła i jest krzywo :/ narazie zrobie sobie przerwę żebym sie zabardzo nie znudził tym modelem :p nielot007 ładny zderzak ale od tych kółeczek troche krzywo jest na tym uwypukleniu i inaczej się ono kończy, i jeszcze jakiś bug pod tym wypukleniem ps. co tam jest w lusterku tego samochodu? kierunkowskaz czy jakaś wstawka metalowa??? bo nie mogę sie dopatrzeć:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 chiba jakiś kierunkowskaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Brzydkie to autko, ale fajnie się obserwuje wasze zmagania, dajesz nielot dajesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 moim zdabiem powinny być oceniane same modele bez shaderów tak jak mowił Hkropinski ale jeszcze dużo bardziej niż moje zdanie liczy się zdanie Nielota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Inaczej, na model (cały z kołami itd.) powinien byc finalnie nałożony jeden konkretny meteriał i najlepiej gdyby model umieszczony był np. w studiu. Dla każdego ten sam zestaw - studio + materiał. Materiał: coś na wzór lakieru, ale sama jakość wizualna jest nieważna, ważne by były ostrzejsze odbicia, bez tego czasem trudno określić poprawność powierzchni. ...imo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 ktos juz kiedys marudzil nad sztampa jaka odgrywa sie ostatnio w przenoszeniu pewnych marek w 3d, ja nie mam zamiaru. powiem tylko ze hkropinski (jesli poplenilem bvlad w nicku to przepraszam sa finalu, a ja wskazuje na spozycie :) modeluje bardzo ladnie. powodzenia wszystkim i gory zlota na koncu teczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 możecie mnie dopisać do listy uczestników. Dołączam równierz wyniki moje dotychczasowej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Master wymiatasz z tym modelem !:] Lukasz_S super wygląda twoje audi !!:] naprawde !!:] nielot jak zwykle na swoim wysokim poziomie !!:] a ja wrzucam swoje wypociny : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 lukasz naprawde super :) moglbys pokazac(pochwalic ) sie ustawieniami rendera??(irr i co tam jeszcze masz) ze taki fajny ci wychodzi :) powinienem niedlugo pokazac skonczony zderzak tylni :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 wierzysz Łukasz czy nie I TAK WygLĄDA SUPER !!:] równo i fajnie !! pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 łukasz_s very very nice .. uwierz wszystkim, którzy tak piszą jednak masz mały błąd .. popatrz na tą krateczkę masz ją płaską troszkę tak zaznaczyłem jak umiałem ale chyba rozumiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi