Napisano 7 Lipiec 200618 l ooo kome się pojawił nie no zajefajana bitwa jeszcze pomyśle nad przyłączeniem się :) a co do modelu bardzo ładnie jak zawsze:)
Napisano 7 Lipiec 200618 l Master Kiełbaster - ładnie, wnętrze też będziesz robił? W ogóle to wnetrze też będzie oceniane???
Napisano 7 Lipiec 200618 l pecet -> myślę, że o najbardziej rażącym to wiesz, jest przy łączeniu szyby z dachem z przodu myślę, że w tej chwili liderem jest łukasz_s i nie chodzi mi o stan progressu, tylko o fakt, że wrzucił pierwsze rendery i od razu chyba najlepiej wymodelowane master kiełbaster też nieźle szaleje - że nie powiem wszyscy mają wywalony poziom - a nie widzę na forum żebyś modelował powodzenia wszystkim (chyba przed zamknięciem listy uczestników to wasze modele już będą skończone :D )
Napisano 7 Lipiec 200618 l Witam!! kome-->dobrze ze jestes :) w czym modelujesz max?? rhino?? chyba max?? bzyku-->szkoda naprawde szkoda :( loozack--> to moze ty sie przylaczysz?? sikham?? :D master naprawde super sprawa :) lukasz rewelka :) ok a teraz was zmartwie :D wszyscy (lacznie za mna ) macie zle nakodle :)luknijcie na zdjecie oryginal i na wasze nadkole :) pozdro
Napisano 7 Lipiec 200618 l to nadkole to jakieś pojechane :p delikatnie mówiąc a chodzi dokładnie o przejście między nim a bokiem, nie dość że brzydkie to jeszcze trudno to uzyskac, niby siatka zgadza się z printami a nie jest tak jak na zdjęciach ja teraz modeluje lusterko... jest poprostu obrzydliwe :p i do tego wydaje sie za duże Lukasz_S - ładnie ale ta linia na boku za wcześnie Ci się kończy
Napisano 7 Lipiec 200618 l gdzie bo nie widze? :) :) nawet tu--> http://images.163car.com/downloadImages/2005915114242.jpg
Napisano 7 Lipiec 200618 l no to tak co do nadklola na modelu nielot'a pokazuje wszystkim jak powinno być wiec jest kant a zanim zagiecie takie śmieszne i do góry ono idze :) widać to dobrze na fotce nielot na czerwono to zaznaczyłem to chyba tam powinny być wieksze łuki
Napisano 7 Lipiec 200618 l mr--> dzieki men:) :) to blizej grilla zostawie jak jest :) tamto (nadkole cale) poprawie zachwilke update skonczony przod(opruczpoprawek) pozdro
Napisano 7 Lipiec 200618 l wrrr jaki ten model jest stukniety to tak tyle !! męcze sie nad nim i męcze a tu nic nie widać i ciągle kurcze krzywo !!:[ łeee !! chyba mam kryzys ale musze powalczyć !!:] nielot007 twoje audi wygląda spoko hkropinski jak zawsze wymiata !! .... wracam do pracy !!:]
Napisano 7 Lipiec 200618 l nielot007 niby ładnie ale :p : -lampa nie ma takiego ostrego rogu na dole przy grillu -nadkole krzywe i wogóle nie takie jak trzeba :p - co wsadziłeś do tego znaczka audi na grillu??? brzydko to wygląda sysol nie załamuj sie :p lepiej skończyć jakoś niż zostawić w połowie
Napisano 7 Lipiec 200618 l nielot007 niby ładnie ale :p : -lampa nie ma takiego ostrego rogu na dole przy grillu -nadkole krzywe i wogóle nie takie jak trzeba :p - co wsadziłeś do tego znaczka audi na grillu??? brzydko to wygląda lampa- spoko poprawie nadkole- pisalem ze nie ruszane -co wsadzilem- to co trzeba nie wazne ze brzydko wyglada pozdro
Napisano 7 Lipiec 200618 l Autor Witam:) pisze z telefonu więc wybaczcie błędy. Napisze tak: wszyscy macie błąd w modelu:) chodzi o miejsce na rejestrację... Na blueprincię jest błąd. Porównajcię to miejsce ze zdjęciami. W oryginale rejestracja jest mniej więcej na środku. Loozack i sikham... Jak się dołączycie to będzie nieźle:) sysol -> fajnie że ci się podoba mój model:) twój nie jest zły więc nie wiem dlaczego jest nie tak. Pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200618 l apdejt: wnęka na rejestracje się zgadza z blueprintem: http://67.15.149.71/i6/5/09/14/5091410181465.jpg hkropinski -> Na jakim telefonie chodzi forum? :)
Napisano 8 Lipiec 200618 l master oponka do wymiany blech :) felga fajna ale prosze usun te materialy(shadery) bo sa okropne :) alepiej dawac renderki szare bez shaderow itp :) i jesli chodzi o ta rejestracje to master pokazal ze jest dobrze :) pozdro
Napisano 8 Lipiec 200618 l Autor Master-> forum przeglądam na operze na nokii 6680 ale nie przeglądam zdjęć bo to by trochę kosztowało :) nielot-> jak już napisałem nie widzę zdjęć więc nie wiem co master pokazał z ta rejestracja. Po prostu wiem że na większości referencji rejestracja jest na środku. Georgas-> bitwa obejmuje sam model. Pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200618 l Się porobiło jak mnie nie było, się porobiło. :) Dobrze, że wybraliście brzydki samochód (i to w dodatku Audi), więc się nie skuszę. ;) Ale życzę powodzenia wszystkim... no... i...kome dajesz! :D pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200618 l Witam!! skromy upik :)narazie baza pod modelowanie wiec bez ms'a :) pozdro
Napisano 8 Lipiec 200618 l RA a może napiszesz jaki według ciebie samochód jest ładny?? bo jak widać z forum to jedyny jaki robiłeś to nissan micra, i to ma być cudo??
Napisano 8 Lipiec 200618 l Micra jest ładniusi i zdania nie zmienię. :) A najładniejszy samochód świata, to... (fanfary) Citroen C6. EDIT: bo jak widać z forum to JEDYNY jaki robiłeś to nissan micra, i to ma być cudo?? :(
Napisano 9 Lipiec 200618 l o kurna 5 dni mnie nie ma a wszyscy juz pokonczyli OO btw sorry za nie male opoznie ale modelowanie zaczne dopiero 1.07.06, bo znow wyjezdzam ;/
Napisano 9 Lipiec 200618 l WitaM!! fajnie master :) tylnie swiatlo tez modelowales?? tyle ludzi w bitewce a tu tak pusto dawac ludzie update'y :) pozdro
Napisano 9 Lipiec 200618 l modelowałem wg własnej inwecji twórczej bo połapać się jak ono idzie jest ciężko :)
Napisano 9 Lipiec 200618 l RA co do c6 to w pełni się zgadzam ;]... ale są tez ładniejsze :P. master szybki jesteś. render w maxwellu ? tylne nadkole wydaje sie krzywe ( nie ma ciągłej krzywej) i uszczelki pod bocznymi szybami wymagają jeszcze poprzesuwania paru vertexów ;].
Napisano 9 Lipiec 200618 l szybko ci idzie Master Kiełbaster :) ale masz strasznie paskudny kant między maską a światłem :P popraw to koniecznie a pozatym mój avatar jest chroniony prawami autorskimi więc uprzejmie proszę się od niego odpierdzielić ;)
Napisano 9 Lipiec 200618 l Witam!! wkoncu daje update :) narazie tylni zderzak :) jeszcze nie skonczony troche bledow jest...ale to pozniej poprawie :) i jak ?? pozdro
Napisano 9 Lipiec 200618 l listwa na dole ci się źle kończy a za nią jeszcz jakiś kant masz. reszta git
Napisano 9 Lipiec 200618 l master chodzi ci o ta co jest lekko wypukla i na ktorej jest dziura kulkata?? jak o to to racja ale paskudnie wygladalo zakonczenie(u mnie) to zrobilem(na razie) tak aby jakos lepiej wydladalo :D ludki pokazywac jakis progress bo tylko master i ja cos wrzucamy
Napisano 9 Lipiec 200618 l ja napisze tylko że zrobiłem lusterko i grill :) ale nie pokaże bo poprawiałem kilka elementów i mi sie siatka troche popsuła i jest krzywo :/ narazie zrobie sobie przerwę żebym sie zabardzo nie znudził tym modelem :p nielot007 ładny zderzak ale od tych kółeczek troche krzywo jest na tym uwypukleniu i inaczej się ono kończy, i jeszcze jakiś bug pod tym wypukleniem ps. co tam jest w lusterku tego samochodu? kierunkowskaz czy jakaś wstawka metalowa??? bo nie mogę sie dopatrzeć:/
Napisano 9 Lipiec 200618 l Brzydkie to autko, ale fajnie się obserwuje wasze zmagania, dajesz nielot dajesz :)
Napisano 9 Lipiec 200618 l moim zdabiem powinny być oceniane same modele bez shaderów tak jak mowił Hkropinski ale jeszcze dużo bardziej niż moje zdanie liczy się zdanie Nielota
Napisano 9 Lipiec 200618 l Inaczej, na model (cały z kołami itd.) powinien byc finalnie nałożony jeden konkretny meteriał i najlepiej gdyby model umieszczony był np. w studiu. Dla każdego ten sam zestaw - studio + materiał. Materiał: coś na wzór lakieru, ale sama jakość wizualna jest nieważna, ważne by były ostrzejsze odbicia, bez tego czasem trudno określić poprawność powierzchni. ...imo pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 200618 l ktos juz kiedys marudzil nad sztampa jaka odgrywa sie ostatnio w przenoszeniu pewnych marek w 3d, ja nie mam zamiaru. powiem tylko ze hkropinski (jesli poplenilem bvlad w nicku to przepraszam sa finalu, a ja wskazuje na spozycie :) modeluje bardzo ladnie. powodzenia wszystkim i gory zlota na koncu teczy :P
Napisano 10 Lipiec 200618 l możecie mnie dopisać do listy uczestników. Dołączam równierz wyniki moje dotychczasowej pracy.
Napisano 10 Lipiec 200618 l Master wymiatasz z tym modelem !:] Lukasz_S super wygląda twoje audi !!:] naprawde !!:] nielot jak zwykle na swoim wysokim poziomie !!:] a ja wrzucam swoje wypociny :
Napisano 10 Lipiec 200618 l lukasz naprawde super :) moglbys pokazac(pochwalic ) sie ustawieniami rendera??(irr i co tam jeszcze masz) ze taki fajny ci wychodzi :) powinienem niedlugo pokazac skonczony zderzak tylni :) pozdro
Napisano 10 Lipiec 200618 l wierzysz Łukasz czy nie I TAK WygLĄDA SUPER !!:] równo i fajnie !! pozdrawiam !!
Napisano 10 Lipiec 200618 l łukasz_s very very nice .. uwierz wszystkim, którzy tak piszą jednak masz mały błąd .. popatrz na tą krateczkę masz ją płaską troszkę tak zaznaczyłem jak umiałem ale chyba rozumiesz o co chodzi