Napisano 2 Sierpień 200618 l Witam!! zawsze chcialem miesc taki watek ;) a mianowicie bede tu wrzucal swoje testy organiczne rozne az osiagne zadowalajacy poziom, nie beda to cale glowy (czy inne czesci ciala) gdyz wlasnie z tym mam problem ;( ps. jakbyscie chcieli (nadawalby sie model) to bede (nie wszystkkie) mogl opublikowac moje test :) bede tez tu wrzucal takie jakby powiedziec wipki organiczne tzw np. beda 2 update i next model cos w tym stylu ;) pozdro pierwszy "test" staram sie utrzymac proporcje i aby twarz nie byla plaska :) co mi ciezko idzie :) Edytowane 3 Wrzesień 200816 l przez nielot007
Napisano 2 Sierpień 200618 l Ciężko Ci idzie, bo proporcje trudno złapać na takim wycinku twarzy. Proporcje twarzy to zależności wszystkich jej elementów. Z drugiej strony aż tak źle nie jest.
Napisano 2 Sierpień 200618 l ta broda strasznie wystajaca i nos za waski, faktycznie wyglada jak jakas stylizacja cartoonowa
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor WitaM!! cartoon?? czy ja wiem moze network ;P a tak na serio to nie robi typowo cartoona czy "lodzkiego" poprostu jade free style'a :D jesli chodzi o brode to racja jest wystajaca :D ale mi sie tak podoba :) nos hmmm faktycznie waski troszeczke go poszerzylem i jak?? ok kolejny upik :) prosze o komentarze :) pozdro daje tez jak sie ma to w widokach :)
Napisano 2 Sierpień 200618 l dobra... jak bym narzucil moj styl to reszte zrobil bym mechaniczną zeby byl mecha-czlowiek:D:D
Napisano 2 Sierpień 200618 l idzie bardzo dobrze, wyglada troche na pomieszane dwie rozne twarze (jakby doswiadczenie kontra referka siaty) ale wyglada bardzo dobrze....
Napisano 2 Sierpień 200618 l To będzie człek? Mi to do jakiegoś aliena dąży :) Nie podoba mi się ten łuk nad nosem łączący oczodoły (mowa o siateczce).
Napisano 2 Sierpień 200618 l Zmniejsz kant w gornej wardze, na gorze troche lagodniej, a przy koncu w ogole zniweluj . Reszta moze byc, dolna warga tez raczej w przy koncikach tam raczej jest lagodnie bez schodka. Topo klasa, moze troche na nosie nie do konca ale szybko mozna poprawic, tego loopa co idzie z boku, pociagnal bym do konca az do dziury w nosie, i usunalbym jednego edga na czubku , zmniejszy to troche liczbe pajączkow (5 edgy do 1 vertexa), czasami sa gorsze niz trojkaty. Narysowalbym ale nie bede tu smiecil. Pozdro.
Napisano 2 Sierpień 200618 l nielot007 modelowanie fajne, ale te proporcje... tą metodą bez referek jest naprawdę trudno o te własciwe proporcje. Łatwiej jest z boxa coś zrobić bez podpierania sie referkami. Potem można usunąć kilka face'ów i jechać tym edge extrude.
Napisano 3 Sierpień 200618 l Autor hkropinski--> hehe :D vv3k70r-->jak pomieszanie dwoch twarzy (dosw. ref. siaty) ?? nie kumam :D piotrek--> nie wiem co to bedzie jade free style :D jesli chodzi o luk to chyba co nie co popraiwlem :) brumugun-->kant zmniejszony :) nie wiem o ktorego edgeloopa chodzi z tym ze pociagnalbys go do dizurki od nosa :) jak mozesz to narysuj :) lukami sie troche zajalem :) _kuba_--> wiem ze proporcje ta metoda trudno zrobic :) ale jak chce zrobic glowe z boxa to wszystko idzie fajnie ale jak chce dac detale tosie gubie :D pomysle moze bede robil jak piszesz :) ok kolejny upik :) troche poprawialem dzisiaj :) mam nadzieje ze tragicznie nie jest w sumie cos krztalt oczu mi sie nie podoba mozliwe ze bede zmienial :) pozdro
Napisano 3 Sierpień 200618 l Autor klicku nie umiem tak probowalem :(:(:(:( musze chyba znowu sobie twoje tuty poogladac a nie tylko kolby'ego jukes'a :D
Napisano 3 Sierpień 200618 l Autor eeee tam przegina fajnnie mu to wychodzi O_o :D widzialem jak robi dlon pierw nie wiedzialem co to jest(poczatek fazy modelowania) a on zaczal od kciuka od tego miesnia obok kciuka i kurde myslalem ze kloca wyzezbie rewelka on to robi ;)
Napisano 3 Sierpień 200618 l postarał byś się o większy realizm :P a technika bardzo dobra nie słuchaj KLICKA :P
Napisano 3 Sierpień 200618 l Autor master kiedys chcialem zrobic zwyklego gostka i nie wyszlo zrobilem jakies faldy zmarszczki nos krzywy :D itp. jakos mi nie wchodzi :( co jest zle :D pozdro
Napisano 3 Sierpień 200618 l korzystasz z jakichś referek? oczka mają zły kształt, te dwie zmarchy od nosa są be (kant powinien być po jednej stronie a nie po dwóch, teraz masz jakieś wałki :P) usta zdecydowanie za nisko, górna warga powinna mieć takie 2 dziubki, pod dolną masz znowu wałka, podbródek za wąski i za mocno zarysowany, łuki brwiowe powinny się kiedyś kończyć, tobie chyba dojdą do uszu :P, kanty powinny być po dwóch stronach oczu, ten wałek przez środek czoła też średnio pasuje, nos zbyt powywijany, zniweluj te wcięcie, tam gdzie jest ta bulwa to go zwęższ, i to z tych większych błędów to chyba wszystko :P.
Napisano 4 Sierpień 200618 l Autor master--> wiec tak: nie nie mam referek luki brwiowe przeciez widac ze beda zawracac(zakrecac ) ;D gdzie pod dolna warga mam walka?? :D reszta racja :) poprawie aha oczy zeczywscie paskude az sie boje na nia patrzec :( niedlugo cos wrzuce pozdro
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Autor WItam!! ok troche zrobilem (nowy model) gdzies tak 1h-2h cos pomiedzy powiem ze sie staram :D wzoruje sie na tych obrazkach(kolby jukes)--> ok tak to na razie wyglada :) prosze o jakies rady bo noob z organiki jestem a wiedze chce chłonąć :D ps. nie mowcie ze tu inne tam inne bo trzymam sie tylko krztaltu bryly :) pozdro
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Cześć :D Fajny wątek, będe tu często wpadał :P Całkiem ci to ciekawie nawet idzie :) no i podziwiam że w maxie tom organike męczysz :|
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Nos zbyt mały, dołek w górnej wardze powinien iść trochę wyżej i kończyć się inaczej :*, a zmarszczki powinny się kończyć przed czubkiem nosa. Cofnij kąciki ust do tyłu by zlikwidować podwójną zmarszczkę.
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Autor WitaM!! wizz--> widzialem twoja dlon w mudbox'ie i xsi rewelka :D chyba we wszystkich progsach juz modelowales :D matti--> dzieki :) master--> hehe luknales na referke?? mozna by polemizowac czy nos za maly mozna tez powiedzic ze usta za duze :D
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Rozczarowałeś mnie, bo w pierwszej chwili myślałem, że te modele Kolby'ego są twoje ;]
Napisano 1 Wrzesień 200618 l nielot007-zawziołeś się na organikę :),niewiem tylko czy dobrze jest trenować na karykaturze twarzy,może lepiej na początek opanować realistyczne modele i proporcje twarzy. Potem łatwo można tworzyć takie paskudy.
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Autor piotrek--> hehehe :D zeet--> no w sumie masz racje ;) kolejny update :) pozdro
Napisano 2 Wrzesień 200618 l Matti: mam troche do maxa bo jak dla mnie organika w nim to troche wolno i ciężko idzie :P nielot: no cały czas szukam softu co by mi najbardziej odpowiadał :P, ta twarz całkiem dobra , dziurki od nosa by sie przydały wieksze troszeczke, czekamy na wiecej :D
Napisano 2 Wrzesień 200618 l Autor wizz--> z dziurkami racja :) ale nie bede juz poprawial teraz zabieram sie za zwykla glowe :) pozdro
Napisano 2 Wrzesień 200618 l dla mnie bomba :D tylko to wgłębienie pod nosem mi cosik nie pasuje, chyba lekko za głębokie u góry.
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor Junior--> dzieki z wglebieniem masz racje przesadzilem :) ok kolejna glowa tym razem ma to byc normalny czlowiek czyli wiadomo proporcje itp :D narazie malo czasu nie mam ale jak wroce cos pomodeluje :) jakby co to mam referke z przodu(george clooney :D) pozdro
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Nos opanowałes do perfekcji, coś mi się tylko te usta nie widza, trochę za płaskie i nie naturalnie wygięte.
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Fajnie:) dawaj dalej!:) PS Klicek pochwal sie tymi tutorialami! Z checia obadam:) Pozdro
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Autor Witam!! kuba--> dzieki :) usta troche poprawilem ;) zbrush--> dzieki :) kolejny update :) podro
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Dziwnym sposobem robisz tą głowę :) Ale wychodzi super, po prostu rządzisz!!! :)
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Dobrze jest nawet :) Patry wcale nie dziwnie bo ja czasami też tak ciągne pojedyńcze poly zeby złapać kształt :) nielot co do nosa jeszcze to taki tip że jak ciagniesz tom dziurke do środka to w środku ja zeskaluj na zewnątrz troche zeby taka rurka nie była prosta :) pozdrawiam i sory za błędy w pisowni :D
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Autor patry czy ja wiem czy dizwna w sumie tak jak pisze wizz latwiej zalapac proporcje :) a jesli chodzi o dalsza czesc twojego posta to rozumiem ze to zarcik :) wizz hehe nie uwierzysz jak robilem ten nos to miwlem sobie ( ;) ) zeby wlasnie nie bylo prosto z tym ze chyba za malo zescalowalem :) poprawi sie mistrzu :D pozdro
Napisano 10 Wrzesień 200618 l niezłe :D możesz powiedzie c z jakiej stronki bierzesz te blue printy ? ^^
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Autor ..::Krzysiek M::.. --> biore je z http://www.google.pl/imghp?hl=pl&tab=wi&q= pozdro
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor Witam!! jako ze ostatnio(od wczoraj ;)) ucze sie mudboxa pokazuje co wymotalem ofcourse model podstawowy zostal wykonany w maxie i w mudboxie reszta :) nie duzo ale zawsze cos ;) pozdro
Napisano 12 Wrzesień 200618 l jak mi czytało jpga to do momentu zobaczenia ust i brody pomyslałem - nielot wyrabiasz sie - ale potem...... ;)
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor hehe broda mi sie podoba :D a usta sam wiem ze do kitu ale na dzien dzisiejszy w mudboxie nie zrobie lepszych :D
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor Witam!! kuba--> walcze :) ok tym razem nie typowo "baza" glowy nie moja sciagnalem kiedys ja :) mam nadzieje ze moja modyfikacja nie najgorsza :) pozdro
Napisano 12 Wrzesień 200618 l dawno mnie tu nie było i widzę że skutecznie walczysz z organiką ;) podoba mi się co ostatnio robiłeś, ale uważam że mógłbyś jeszcze lepiej ;] wracam do cichego kibicowania :>
Napisano 13 Wrzesień 200618 l zeet dobrze ci mówi :D jak bym miał tyle czasu co ty mmm :D Ta głowa a raczej twarz to poprawna ale kurcze trzeba bylo cała głowe zrobić i w mboxie wyczesać ja do końca :D a tom baze tez trza było do boxa wciepać :P pozdrawiam