Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 91
  • Wyświetleń 11,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za komenty :), pracuje caly czas nad tym tym zeby jednak te modele nie wygladaly na plaskie, coz moge miec jedynie nadzieje ze z modelu na model bedzie coraz lepiej ;)

Napisano

fajne modele mam pytanko z czego uczyłeś się organiki ??

Napisano
  • Autor

wiesz na poczatku to sam sobie jakies takie bardzo proste postacie robilem a potem sie uczylem glownie z video tutoriali, w ten sposob ze najpierw sobie robilem poszczegolne elementy twarzy, naprzyklad: oko tak zeby fajnie wygladalo, potem nos, usta, ucho itd... a potem skladalem to wszystko w calosc, elementy robilem metoda face to face, ale teraz organike robie z boxa dlatego ze tak jest dla mnie szybciej, mysle ze mi bylo tez troche latwiej sie uczyc dlatego ze ja w sumie od dziecka cos tam zawsze bazgralem po kartkach, i to glownie byly wlasnie postacie wiec jakas tam podstawowa wiedze na temat anatomi juz mialem

Napisano
  • Autor

Witam

wrzucam to co sie nazbieralo ostatnimi czasy i zapraszam do komentowania

5d54042ccbebb12f.jpg

cbe1517b58b6838a.jpg

26e677e8df6be177.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Gunner świetny,z tym ze popracowałbym jeszcze nad ubrankiem:)

Napisano

ja tez w sumie sie wypowiadc nie powinienem bo do piet niedorastam :P ale...bardzo fajnie oczywiscie ,tylko czy proporcja przedramienia do bizepsa w ganerze jest aby napewno dobra? moze to tylko kat ujecia - a wogole to czepialstwo ;)

pozdrawiam

Napisano

świetne modele :) szczególnie 2 ostatnie... choć temu dryblasowi (żołnierzowi) z thomsonem przesadziłeś ^_^ wyszła armata a nie karabin maszynowy..ale wybaczam bo model fajny :)

Napisano
  • Autor

jescze raz dzieki wszystkim za komenty :)

kolejna pracka w sumie to taki speed

26ec2ced7a858a49.jpg

Edytowane przez Adek_CG

Napisano

slabo jesli chodzi o krztalty sa nieciekwae i nienaturalne :)

za szybko w detal idziesz :)

pamietaj, ze nawet nawiekszy detal nie zamaskuje slabych krztaltow

gunner fajny

Napisano

Zęby mi się nie widzą;p

Gunner bardzo fajny! choć jakbyś jeszcze trochę ostrych krawędzi spinchował żeby się pozbyć gluta to byłby rewelka absolutna. Proporcje w dechę:)

Napisano

Te rzuty jakieś z deczka felerne, przydałoby się coś bardziej z profilu i tył.

Ucho wygląda jak pieróg przejechany przez walcownik. Tak się zastanawiam... To maska kota tak? Bo skojarzyło mi się jeszcze z batmanem, lub człowiekiem mutantem który ma 4 uszy :P. Podoba mi się detal na twarzy, chociaż jest niedopieszczony, nierówny, miejscami zbyt symetryczny, zaś w innym miejscu jest go zupełnie brak (policzki - broda. za duża różnica). Proporcjonalnie jakiś wielkich zastrzeżeń nie mam, może oprócz nosa. Jeżeli tę główkę poprawisz, będzie słodko.

Napisano

nie no fajny, przypomina mi górala co w reklamie piwa wilka uwolnił ;)

świetnie Ci idzie, ten stworek wyżej coś nie bardzo, ale widzmino-mieszek śliczniutki :-)

Napisano

Bardzo fajnie Adek:) wazne ze cwiczysz, i widac ze skill idzie w gore

pomysl troche wiecej nad proporcjami, np batman: uszy-nos-kosci oczodołow;] jak poprawisz to wychodzi dosc fajny nietoperek;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dobra po mini bitwie widze ... to sobie dokoncze postac tutaj :)

67a85bf1a1ed0557.jpg

91222fb7684b837c.jpg

d8672361a1685ba7.jpg

204eb54dd7082573.jpg

Napisano
  • Autor

Dzieki chlopaki za komenty:), hehe powiem szczerze ze nawet przez mysl mi nie przeszedl wiedzmin jak ten model robilem, mial byc troche taki Archangel z X men, ale jak jest podobny do wiedzmina to tez spoko :D

Napisano

kurcze twarz nadzwyczaj slabo ci wyszla ale klata wypasik przynajmniej z tego ujecia

Napisano
  • Autor

dlaczego twarz slabo ? pytam z ciekawosci bo ja szczerze powiedziawszy z tego modelu jestem dosc zadowolony :)

Napisano

dlaczego słabo? bo oczy nie maja powiek? bo wszystko słabo wykonane?, spójrz na uszy, okolice dziurek od nosa, czoło.

a te fałdki na całej gębie to już przesada, wygląda jak człowiek kot.

Napisano

Masz wlasny styl ktory mi sie ogolnie podoba ale.Ale w przypadku tej ostatniej twarzy zabardzo odjechales chyba i rysy i styl przerysowania troche oderwany jest od rzeczywistej anatomi . MNie przynajmniej nie przekonuje . NAprawde mam mieszane uczucia jak patrze na model w calosci. moze jakbys pokazal ta postac w jakims klasycznym ujeciu moglbym zmienic zdanie.

Napisano
  • Autor

Georgas cialo jest jakie jest bo raptem bylo ledwo zaczete ;)

jacenty no tak to jest troche oderwane od rzeczywistej anatomi :) to sie zgadza, w sumie tak wogule to nie mialbyc jakis super realistyczny model, tak jak pisalem wczesniej mial przedstawiac Archangel a z X men on tam ma twarz niebieska :D, model tez nie byl jakos dlugo robiony, ja wiem moze dwie godziny wczoraj moze nawet nie..., ponizej masz obrazek chyba bardziej klasyczny chociaz watpie ze cie przekona ;)

ac893e5fe03934a6.jpg

Napisano

hmm no znacznie lepiej .Teraz wiem co mi tak nie siedzialo ...te zakola mi nie siedza na maxa i dziwna lysina nad i wkolo uszu ukazujaca troche zdeformowana czaszke (zbyt szerokie czolo). JA bym to poprawil

...

Edytowane przez jacenty

Napisano

Nie wiem co wam tak chłopaki nie leży, kurczę nie wszystkie prace w czyde muszą kurczowo trzymać się anatomii. Fajnie moim zdaniem wystylizowane, podoba mi się, choć tu już decydują gusta.

Jak zwykle nie zgodzę sie z mister Szczery, nie wiem jaką miarka on mierzy, ale chyba nie podług siebie.

A fryzurka - git. Przypomina mi to co pan z Toola ma na głowie.

Edytowane przez Morte

Napisano
Nie wiem co wam tak chłopaki nie leży, kurczę nie wszystkie prace w czyde muszą kurczowo trzymać się anatomii. Fajnie moim zdaniem wystylizowane, podoba mi się, choć tu już decydują gusta.

Jak zwykle nie zgodzę sie z mister Szczery, nie wiem jaką miarka on mierzy, ale chyba nie podług siebie.

A fryzurka - git. Przypomina mi to co pan z Toola ma na głowie.

stylizacja stylizacja ale anatomia to podstawa tzw. zachowane jakies tam podstawy a w tym modelu hmmm i nie widze tzw. glowka wedlug mnie jest slaba i ja sie zgodze z "szczery"

tak sobie od pewnego czasu czytam wasze komentarze na temat komentarzy (hehe ) szczerego i kurde ludzie dajcie sobie siana co z tego, ze koles nic nie pokazal skad wiesz co on potrafi a uwagi (nie zawsze) ma trafne(wedlug mnie) pisanie, ze olewacie posty napisane przez szczerego jest chamstwem, ignorancja zaloze sie o kazde pieniadze, ze jakby szczery ciagle chwalil prace nawet te bardzo slabe to wszyscy laczenie z autorami by mu dziekowali za posty itp.

taka sama sytuacja byla w speed sculptach (jak dobrze pamietam) tomala zamiesci sredni model szczery skomentowal i cale forum rzucilo sie z pretensjami, zeby zrobil lepszy a nie komentowal....zal :(

wracajac do pracy modeli b. slaby glowka praktycznie cala slaba poczawszy od proporcji (sa slabe) poprzez wykonanie jak np. oczy i ich okolice, uszy, krztalt glowy, policzki, kosci policzkowe, czolo itp. itd

pozdrawiam

Napisano

Nielot jest troche prawdy w tym co piszesz, ale wystarczy rzucic okiem na model, ze nie chodzi tu tyle o sprzedawanie anatomi, co dosc slaba kontrole nad bryla, co widac na przykladzie obojczykow i ucha, po prostu te miejsca sa slabo wyrzezbione, jakby autor bał sie troche wcisnac niektorych miejsc glebiej w model, jakby niechcial miejscami sciagac gliny. Generalnie to poprostu kwestia zrobienia x modeli :)

No, ale gwarantuje Ci ze swoim komentarzem mu nie pomogles ;) podoba mi sie Twoja metamorfoza hehehe

Co do pana szczerego, to wiesz, nie ma sensu rzeczywiscie jechac po kims, po prostu to jest tak jak wstarym filmie kunk FU ;) z drugiej strony, albo jestesmy fajni, albo skuteczni :)

Napisano
  • Autor

Morte, Dzieki:) Fajnie ze jednak komus sie podoba hehe :D

KLICEK hmm wiesz ja mysle ze ciezko tu wyrokowac, tak jak pisalem

cialo jest ledwo mazniete, te obojczyki sa dosc plaskie... co mysle ze widac,

troche podobnie jest tez z uchem, co niezmienia faktu ze uszy nie sa moja mocna strona :), uszy

to ja zaczynam modelowac jak juz stwierdze ze musze :D, mysle ze to bardziej kwestia mojego lenistwa niz czegos innego :) no ale coz ;)

Nielot wiesz co... no ja mysle ze ten model generalnie nie tyle co jest slaby co poprostu tobie i innym sie nie podoba,Morte pisze naprzyklad ze jemu sie podoba..., co do Szczerego to niechcialbym sie wdawac tu w jakas dyskusje, ale moze ludzia chodzi takze o sposob wypowiedzi a nie tylko tresc, niestety jest tak troche jak KLICEK powiedzial, czyli ze ja moge sie domyslac o ktore miejsca ci chodzi w tym modelu, ale tak naprawde ja ciagle tego niewiem:), piszez ze proporcje sa slabe...

ok, ale co w stosunku do czego jest za male lub za duze, napisales dosc dlugi post, wiec moze szkoda by bylo gdyby sie zmarnowal,

jak bys mogl mi rozrysowac to o czym mowisz mysle ze bylo by mi duzo lepiej to zauwarzyc :)

Napisano

Jeżeli to już gdzieś napisałeś to przepraszam - podziwiałem tylko rozwój Twoich prac przez lata, a nie czytałem wypowiedzi :))

Napisano
  • Autor

wzorowalem sie na Archangelu z X men i troche na takim gosciu z Hellboya co tam wlocznia macha ..., niewiem jak sie nazywa ;) ale mozliwe ze jest faktycznie podobny do tego ze zdjecia