Plastique Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 A ja mam taki problem: Miałem buzo linków w podpisie kod robił automat poprzedniego silnika forum - mocno zaśmiecony ale nie o tym (...) nie mogłem nic dodac bo okazało sie że mam niby ponad 1000 znaków. OK pomyślałem przytne go i tyle. Przyciołem teraz go sobie zobaczcie mam tam dzika spację spacje której nie ma w tekscie w kodzie tez raczej nic nie ma dla pewnosci wrzucam go tu: Czy ktoś moze mi podpowiedzieć czego jest wynikiem ta spacja i jak ja usunać ? od 8 do 10 linijki na tym screenie, przemieszane znaczniki url i color... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Jesli dobrze rozszyfrowuje pojacie taga to otwarcie jakiegos i nie zamkniecie powoduje wyplucie go jako tekstu, co do nawiasu nie wiem oblukam kod jest w załaczniku do wgladu dla kazdego ja sie na tym szczerze mówiąc nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 zgadza sie tylko tak wyswietla linki na wskazany kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 no zerknalem, kod zgadza sie z tym co jest wyswietlane w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Teraz zmieniłem nieco opis i jet to samo po GTOs dzika spacja w tym samym miejscu. Adku zgadza się to znaczy że spacja ta ma uzasadnienie ? Jesli nie to o co biega a jesli tak to gdzie ona mi sie ukryła ? Szukam a nigdzie nie widze, albo walnołem niezła gafę albo odkryłem ducha w tej muszli i okaze sie że nasz serwer to uwielbiajacy nurkowac cyborg ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 a może zrobić jesze okraślanie województwa w którym sie mieszka i wyszukiwarke lub sortowanie według tego łatwiej byłoby namierzyć urzytkowników którzy gdzieś w pobliżu mieszkają i ewentualnie według tego jakieś zjazdy planować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 mam jeszcze jeden pomysł na upgrade forum: określenie płci czasem ktoś ma dziwną ksywke i zdjęcie panny w avatarze a późnij sie okazuje że to facet ;P można sie przejechać i przy okazji możnaby zrobić statystuke ile jest kobiet bo ja znam 2 na tym forum na 12 000 użytkowników totroche mało ;PP i gdzieś koło avatara mogłaby być literaka K/M żeby nie było nieporozumień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 tylko nie zróbmy z forum ośrodka skojarzeń matryminialnych proszę, bez płciowo jest chyba lepiej, bardziej merytorycznie mysle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 niewiem czy to tu ale co tam, jak chciałem sobie dzisiaj zobaczyć jakie są tutoriale do rhina, to po kliknięciu na link jakiś tutorial do maxa mi się otworzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 pecet miałeś pecha bo akurat matrixa zmieniali ;) najgorsze że tak zostało i wchodzi sie na tut Jaskinia cz.2 do maxa ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Hmm. Dlaczego znikła ikonka/odnośnik do strony domowej usera ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 czy ktos zauważył ostatnio straszne kilkugodzinne np 6 - zawiechy serwera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 trudno nie zauważyć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Były jakieś? ;) hie... hie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 lol xD ____________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 o tak trudno ostatnio wbić sie na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 ja widziałem jedną przechodziła tuz koło mnie, byla WIELKA OBROMNA w gruncie rzeczy omal mnie nie rozdeptała, i zdaje sie mówiła cos do drugiej która szła tuz za nia ale musiałem zrobić szybki unik i ewakuacje więc nie jestem pewien :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Hej misie pysie czemu te forum zdycha co dzień? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 wczoraj nie zdychalo.. a czemu? bo jest nowy serwer, ktory jest gorszy od poprzedniego, auc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 No i znowu stronka nie dzialala, to juz chyba z 5 razy tak bylo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Wczoraj się musiało coś popsuć że nie zdechło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 buehehehe racja ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Znowu ktoś za prąd nie zapłacił. Gdzie jest link do tego nowego forum ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 http://www.3dsmax.forumer.pl/ Pora na przeprowadzkę :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 ehehehe :D Master Kiełbaster ADMIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 owca adminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 nie ma co sie śmiać jak tak dalej będzie to ludzie zaczna na inne fora zaglądać skoro tu sie nie da ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 My tu z Wrocławia jeździmy po Polsce sławiąc max3d.pl, namawiamy w pociągach ludzi do członkostwa a tu awaria za awarią. Protestujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 orginalna forma reklamy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 No prosze. Jaka dyskusja powstała. Byłem na mini-urlopie. Jak widac serwis tez mial chwile urlopu. Mam nadzieje, ze to nie bedzie sie powtarzalo. Dziwne rzeczy sie dzialy.Od jakiegos czasu optymalizuje serwer jednak obciazenie momentami jest duze. Ale na ten temat byla juz dyskusja. Zrobie wszystko, aby jednak serwer chodzil prawidlowo. Zobaczymy. Nie jest to demon szybkosci wiec za wiele rowniez nie mozna od niego wymagac. Restartowalem go kilka razy z tel jesli dostalem wiadomosc, ze nie dziala. Nic ... mam nadzieje, ze sie zmieni. Przepraszam wszystkich za kłopoty i mam nadzieje, ze przez te chwilowe awarie nie strace zadnego uzytkownika :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 to był blef drogi Adku, gdzie nam będzie lepiej, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 coś się rypło bo mam taki przycisk edycji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 się nie rypło tylko pewnie masz wczytane w tempie jakies badziewne pliki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Dokladnie. Obrazek jest OK. Zrob CTRL+F5 w przeglądarce lub usun cache'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 hmm dziwne, w newsie o trailerze wiedzmina: jest 12 komentarzy, na stronie glownej je widac, w nowych postach rowniez sa ale gdy wchodze na watek na forum to ich nie ma, jest tylko 10postow. a moze tylko u mnie takie cuuus jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 już kiedys o tym pisałem w dziale Zmiana układu głównej strony ale jak widać nic sie nie zmieniło :( za mało słyszalny jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 This forum requires that you wait 30 seconds between searches. Please try again in 22 seconds. wtf? czy to aby konieczne? przyznam że skutecznie zniechęca do przeglądania forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Właśnie też miałem się poskarżyć :/ Naprawdę serwer nie wyrabie na tyle, aby się do takich metod uciekać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 dziwne o_O teraz na kazdym forum jakie wchodze jest wlasnie "zabezpieczenie przed flood'owaniem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Dałem 30 sekund. Moze faktycznie moge to trochę obnizyc. Jakas wartosc musi byc bo naprawde pomaga :) Zmniejszone do 15 sekund. Mysle, ze to odp. czas. Coś takiego musi byc. Pojawiły się ostatnio roboty skanujace w ten sposob zasoby i skutecznie zabijały serwer. Każde większe forum ma juz takie ograniczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 serwus :) pisze tutaj, żenby nie zakładać nowego topiku . Adek, a moze powiedz jakie sumy są potrzebne do funkcjonowania forum i daj numer konta ? Wystarczy że ileś osób wplaci co jakiś czas kase i może wsystko funkcjonowałoby spoko. Na forum Audi wprowadono dobrowolną składke 20 pln i w kilka dni ponad 100 osób wpłaciło. Wiem że to inna grupa ludzi, ale nas tutaj jest wiecej . Tam wprowadzono dla "darczyńców" inne oznaczenie (kolor nicka), jakiś znaczek przy wavatarze i cos jeszcze . Stary, wystarczy ze ileś osób wpłaci po 3 -6 pln ( przecierz to kosz jednego piwa w knajpie). W grupie siła :) I w sumie nie ma tu nic do stracenia - w najgorszym wypadku nie uzbiera sie na roczny serwer, tylko na miesięczny :) pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Nie w grupie tylko w kupie siła xD Popieram pomysł. Ewentualnie coś na wzrór CG Membership - płacę za luksusowe konto i nie oglądam reklam w ogóle. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 O ile dobrze pamiętam to taki pomysł z płaceniem za konto już był. I wywiązała się z tego niezła dyskusja. Adek musiałby ustalić cenę za takie opłacane konto. Ale najprawdopodobniej znów byłyby głosy, że dlaczego część osób płaci za konto i ma się "lepiej" od tych co nie płacą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 ja nie czytałem takiej dyskusji. Jesli takowa miałaby być , to moze przydałby sie osobny topik. Ja nie wiem jaka przeszkoda jest np. dla ustanowienia kosztu cegiełki - np. zwane maxikiem na np. 3 pln. Ma ktoś kase - wpłaca. I tyle. Mnie jakieś specjalne przywileje zgrzewają i nie interesują . Jak komuś to potrzebne, to moze niech ma coś za to - wirtualny punkt, lub znacze k : "przyjaciel portalu" - cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Tutaj jest ta dyskusja: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=27308&highlight=Reklama kanuu,takie cegiełki to niezły pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 serwus :) o , dzieki, zaraz poczytam. :::: EDIT :::: tak zaczalem tam czytac, ale to chyba temat na wieksza dyskusje i by sie osobny topik przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Na CG Talk działa to wyśmienicie. Dlaczego Ci, którzy płacą nie mieliby "być lepsi"? Płacę - żądam. :D No i można by mieć wtedy jakiś napis pod avatarem, typu "Mad3D Elite Club Member" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 popieram pomysł takich cegiełek pare złotych nikogo nie zbawi a na lepszym działniu serwera skorzystają wszyscy :) -edit- zgadzam sie z Remedym płace wymagam jak z płatną szkołą :D ja wolałbym tytuł VIP VIP fikołek to brzmi dumnie :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 ...albo The Almighty xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 fikołek - będziesz miał mojego osobistego VIP'a jeżeli wyjdziesz z działu "mam newsa" i pokażesz coś konkretnego w Galerii ;] Zmierzam do tego że jeżeli chcemy żeby na forum coś się ruszyło to bierzmy przykład z Pioniera (i PG oczywiście ;]), Klicka i Hynola. Bo to właśnie to co min. oni (a także wielu innych oczywiście) robią przyczynia się do zwiększenia zainteresowania serwisem u np. potencjalnych sponsorów itp. Weźcie pod uwagę to że Adek w zasadzie sam administruje serwisem, max3d.pl to nie firma, nie przynosi więc dochodów a doba ma niestety tylko 24h. Nie ma co porównywać do CGTalk, bo to maszyna puszczona w ruch która sama na siebie zarabia. Nie żebym miał coś przeciwko finansowaniu serwisu, jestem jak najbardziej za (zresztą już była o tym mowa), ale nie ma co narzekać jeżeli pojawi się ta ledwie widoczna reklama czy ograniczenie odświeżania do 15 sek. Na dzień dzisiejszy korzystanie z forum jest jak najbardziej wygodne i przejrzyste. Tyle co miałem do powiedzenia ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi