urban Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 oto moje psotępy stwierdzam że jest to baaardzo trudne auto
Kr3tz Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 no coz staraj sie zachowywac rowne odstepy miedzy edgesami, pokaz render/screen z ms
hkropinski Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 hmm... pokaz viewport z ms'em;) zaloze sie ze będzie krzywo ponieważ: - siatka jest zdecydowanie za gęsta - siatka jest sama w sobie krzywa tak na szybko wyskubałem coś takiego, moze to będzie jakaś referencja... mam nadzieje ze sie przyda bo model dobry i szkoda go zepsuc takimi glupimi bledami spowodowanymi niedokladnoscią i lenistwem na pewno jak to poprawisz będzie calkiem niezle, ale narazie pracuj;) pozdrawiam
piksar Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 ojciec Tadeusz Ci nie wybaczy jak zepsujesz model
urban Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 dobra daję renderek ale jeszcze nie jest baaardzo zaawansowany i siedzialem nad nim krótka wielkie dzęki Hkropinski pomoc bardzo sie przydała Piskar-->zdaje sobie sprawe nie zawiodę :P ... mam nadzieje :D
Kr3tz Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 on ci nie dosc ze nie wybaczy to jeszcze odetnie dostep do jedynej slusznej rozglosni! mam nadzieje ze to cie zmotywuje ;P cos be be sie robi na dole grila
damusTo Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Eh ale wybrałeś, czym sie kierowałeś, którym to przykazaniem ;p
urban Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 update (mówcie mi o wszytskich błedach nie mogę zawieść Ojca dyrektora Tadeusza :D):
..:: WIKTOR ::.. Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Ojciec Dyrektor by napewno pomogl ale on pewnie jakis biznes prowadzi nowy i nie da rady dlatego my Ci pomozemy :) Ogolnie modelik (samochod) wydaje sie byc prostym ale to tylko pozory :D Moge powiedziec ze na razie jest w miare znosnie :P
urban Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 hehe zdaje sobie z tego sprawę ale to jest dosyć stary renderke i powiem tyle że już się zmienił całyh czas szuam sposobu na zmiejszenie gęstości tej siatki
urban Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 update: apropos do wgiecenie z boku zrobiły mocherowe babcie nie dowierzały ze to auto dyrektowra :P poprawię to w następnym renderku :P
piksar Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 mocherki myślały, że to auto redaktora z TVN mi się podoba, powodzenia
Zbychowaty Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Staraj sie staraj ! Rydzol moze jeszcze Ci jakies zlecenie nieskape zalatwi :) Ps. Jestem oczywiscie pod wrazeniem :)
hkropinski Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 ok, jest dobrze, urban robisz duze postępy, ale za duzo chwalic cie nie bede bo twoja samoocena pojdzie za mocno w gore i sie nie bedziesz staral... - jak dajesz zdjecia to dodawaj siatki, poproszę
urban Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 oki juto coś dam bo dziś już idę spac :P
dariusz Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 ładne pismo hkropinski, 5 minut starałem się odgadnąć że tam jest napisane "brak chamfera", z "krzywo" było juz łatwiej:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 hkropinski: ciekawe od czego ci sie tak reka trzesie przy pisaniu ;P No ale bledy ladnie zaznaczyles :)
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 tak to jest jak moim rysikiem jest myszka;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Ojciec Dyrektor bylby niezadowolony hehe ;P No to czekamy na poprawki i ciag dalszy tego pseudo-fajnego auta...
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 - z przodu procz dodania chamfera to malo poprawiłes, - maska nadal nie jest taka jak w oryginale, - widzę że poprawiłeś boczną siatkę, choć głowę daje - dało by sie z niej jeszcze trchoe wycisnąć, - jezeli już zaczołeś robic tylne nadkole to radze zacząć od początku, ps. popraw przedewszystkim ten grill bo ja juz sam niewiem... tu juz chyba zadna klątwa ojca dyrektora nie pomoże... choć pewnei dla mnie, zwyklego śmiertelnika jego moc jest niepojęta...
urban Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 hehe :D zacytuje widnu "on kontroluje senat i sądy jest zbyt niebezpieczny by został żywy" a później widu wypadł z okna :D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 No pare poprawek wprowadzisz i powinno byc dobrze bo jeszcze troszke faluje w paru miejscach... na tylnim zderzaku... Ale pracuj dalej bo fajnie ci to idzie :)
czarodziej3D Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 urban - hmmm jeżeli mogę coś doradzić (bo widzę że jesteś początkujący w modelowaniu samochodów) to zacznij może od modelowania starszych aut. Ich karoseria jest nie tak bardzo skomplikowana i można łatwiej wyrobić sobie pewne nawyki. Ja tak zacząłem i przyznam że efekty były bardzo dobre, bo bawienie się na tak skomplikowanymi samochodach to jednak jak na początek strata czasu (przynajmniej moim zdaniem).
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 "tysz" prawda :) Sprobuj np Lancie Delte zrobic - nie jest trudna!! :D
Bruneq Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 albo fiata 125 p...... 2 boxy i po sprawie!:D
czarodziej3D Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 hmmm mi chodziło raczej o coś w stylu "Alpine Renault A 110 " czy samochody z czasów kiedy były naprawdę proste. Zresztą Alpine Renault A 110 - był moim pierwszy całym samochodem zrobionym w XSI w ogóle to był mój pierwszy poważny obiekt zrobiony po przejściu do XSI
urban Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 hmm ostatnio robiłem gallardo zrobiłem je i wszyło takie sobie w porównaniu do maybacha szło fatalnie. To auto idzie mi dosyć dobrze bo jest kilka drobnych błędów które moge poprawić w krótkim czasie. Lubi stawiać sobie wysoki próg. Do takiego zachowania również nakłania mnie Hkropinski mój mentor :D zawsze moge liczyć na jego poradę. Wolabym mimo wszytsko nie brać za prostrze auta bo mimo wszytsko jestem przekonany że na trudniejszych więcej sie nauczę.
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 felga ok, ale chyba nie zostanie taka pusta?? grill leprzy, ale nadal slaby, przód i tył krzywe, z tylu bug...
Bruneq Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 nieeeenoooo....kołpaki do Maybacha?? zmin felgi!!plz!:) przood nadkole tyl nadkole i slupek do dachu, tyl zderzak!! to poprawisz i dzidzie gitarra!:)
damusTo Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 powiem tak w stylu RM: Boze ależ paskudne to auto - abstrakując od twojego modelu. Co do modelu to okolice powyzej tylnego nadkola mnie niepokoją
Diesel Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Troszke strasznie niski profil tych opon i jakiś bierznik dziwny na bokach opony.......
Leleń Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 zrob tez dyrektora :D btw. widziales to http://www.3dm3.com/forum/articles.php?action=viewarticle&artid=65 ? 1
urban Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Diesel -> wiem opona jest do wymiany poporstu dałem to co miałem żeby pokazać render Leleń -> oj nie wiem czy podołam temu. bo jak to on mnie zabije !! już teraz dostaje więcej spamu niż wzykle pewnie przez tego buga :P. wielkie dzięki przynajmniej wiem jak sie zabrać za światła :D
damusTo Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 zastanawiałem sie długo co jest nie tak i co i co... No i wiem sprawdzilem i znalazłem rażący brak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brakuje najwazniejszego detalu O >>tu luknij i szybciutko uzupełnij Przepraszam ale nie potrafie w tym wypadku bardziej merytorycznie :p
hkropinski Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 leleń -> gorszego wykonania sceny z maybachem to chyba nie widzialem:/
Pawelkos Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 przedni zderzak, tylne nadkole i slupek, tylni zderzak - krzywo, do poprawy, hkropinski -> to ile ty tych scen widziales ? ;>
Bruneq Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 wpierw popraw bledy a potem dodawaj nowe elementy.. Ja wiem ze to ciagnie jak narkotyk...ale potem bedize ci latwiej!! zrobiles nowa dzioore...i pojawily sie nowe krzywizny!
Jim mee Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 ostro dajesz :] . Uważaj bo wakacje się kończą ;>
urban Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 hehe niestety a ja do liceum teraz ide ;( i na początku musze sobie opinie wyrobić
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 No powiem ci ze nawet calkiem przyzwoicie to teraz wyglada :) Modeluj dalej!
hkropinski Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 nadal krzywo, grill w maybachu tak nie wyglądam, brakuje mu chamfera, środkowa kratka jest jedną częścia z obwodka, tył potffornie krzywy, klamki nie wyszly za dobrze, reszta ok, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi