tweety Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 anonuk nie denerwuj się :] bajdełej: przed chwilą wróciłem z konkurencyjnego forum więc... Could U Share Your Settings plizz!!!! Pozdrawiam
Georgas Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 ... a gi zazwyczaj lc+qmc :) no nie mów że te renderki są qmc+lc i sie liczylo w 3 h bo nie uwierze :) renderki kapitalne :)
polka dot Napisano 19 Październik 2006 Autor Napisano 19 Październik 2006 oops. zazwyczaj lc+irr. pomyłka :)
MaGuu Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 bajdełej: przed chwilą wróciłem z konkurencyjnego forum więc... To forum jest bezkonkurencyjne ;)
Orangegraphics Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 oops. zazwyczaj lc+irr. pomyłka :) lc jako primary? wszyscy mówią że lepiej jako seca go dać a irr na primary? na examplesach helpa v-raya też? no nie wiem.. modele przeciętne. Ale człowieku za render to ja ci ołtarzyk zrobie. taki render w takim czasie? kosmos. po prostu pokazanie że wcale silniki renderujące nie są wolne tylko ludzie :D
RA Napisano 19 Październik 2006 Napisano 19 Październik 2006 Polemizowałbym z tą "przeciętnością modeli".
polka dot Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 irradiance map jako primary, light cahe jako secondary. wpisałem odruchowo w kolejności w jakiej są przeliczane :) modele przeciętne? w którym miejscu? wskaż jeśli to nie problem bo staram się jak mogę. a silniki renderujące są wolne, tylko vray nie jest :D
LHT Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 salonik z bordową podłogą i białymi ścianami znokałtował mnie, inne rendery także na najwyższym poziomie, jak Ty to robisz takie wizki (?)
Orangegraphics Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Jak na to teraz rano patrze go zwracam honor. Chyba byłem zmęczony:D Modele tez mi siępodobają:D
sob Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Przyzwoicie byłoby wspomnieć, że krzesło, (za pomysł którego wszyscy ci gratulują) pochodzi z pracowni i jest zaprojektowane przez Hansa J. Wegnera w 1963 r. W googlech wystarczy wpisać: "Vitra Miniature: Hans J. Wegner 3-benet Chair"
polka dot Napisano 20 Październik 2006 Autor Napisano 20 Październik 2006 nigdzie nie pisałem że to mój projekt. i chyba nikt mi projektu krzesła nie gratulował, chyba że coś przeoczyłem :)
sob Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 no, kome - mistrzuniu rozwaliles mnie czasem pracy!!!! na takie wizki to chlopie wymiatasz! Drugi renederek zdecydowanie mi sie bardziej podoba a modele krzeselek - bardzo orginalny wyglad, gratuluje pomyslu! pozdrawiam Raczej gratulują... a przyzwoitość nakazuje oddać honor wybitnemu designerowi.
sob Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 czepiasz się :P Raczej nie ... to podstawa w pracy, jeśli się jest profesjonalistą. Kolega robi świetne rendery, warsztat ma w małym palcu, a że model zrobiony na podstawie czyjegoś projektu to już nie można głośno powiedzieć? Sam projektuję meble i dość często spotykam się z takim podejściem. "Moje nie moje i tak nikt się nie pyta." Myślałem, że tu nie ma towarzystwa wzajemnej adoracji?
MaGuu Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Raffaello krzesła niestety są projektu Hansa Wegnera ;) O stary...no przecież wyraźnie napisał....
SansSerif Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Przyzwoicie byłoby wspomnieć, że krzesło, (za pomysł którego wszyscy ci gratulują) pochodzi z pracowni i jest zaprojektowane przez Hansa J. Wegnera w 1963 r. W googlech wystarczy wpisać: "Vitra Miniature: Hans J. Wegner 3-benet Chair" nie irytuj się. to nie projekt studyjny tylko produkt masowy http://www.carlhansen.com
Pionier Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Konkretna sprawa. Ta sofa w rogu pierwszego obrazka rewelacyjna. dokladnie, brawo! :)
sob Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 nie irytuj się. to nie projekt studyjny tylko produkt masowy http://www.carlhansen.com A co to ma do rzeczy? Wiesz co to ochrona wzoru przemysłowego? Ja się nie czepiam, ani nie irytuję. Tylko uważam, że anouk jest dość dobrym fachowcem, żeby takie sprawy uwzględniać. Nie wpadłem na to forum wczoraj a wątek śledzę praktycznie od pierwszego posta. Może traktuję tą sprawę bardziej osobiście, ale to ze względu na mój zawód i to że w Polsce nie do końca szanuje się pracę autorską. Niestety funkcjonuje to w wielu branżach i jak widać też was to nie rusza. Chyba gdybyś znalazł swój autorski model u kogoś w wizualizacji a gość nie powiedziałby wyraźnie, że to nie jego model to też byś reagował?
buczer Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Chyba gdybyś znalazł swój autorski model u kogoś w wizualizacji a gość nie powiedziałby wyraźnie, że to nie jego model to też byś reagował? troche przesadzasz, nikt w wizkach nie wymienia czyjego projektu są meble, z jakiej firmy pochodzi stolarka, wanna, parkiety i kapcie, a wszystko to z tego co mi się wydaje jest czyjeś. poza tym skoro kome wymienił autora (zresztą badziwnego krzesła) rzecz w tym ze rozmijacie się o gość nie powiedziałby wyraźnie tylko jak miał to inaczej napisać zeby było wyraznie? fontem wielkości 2 cm?
Zbychowaty Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Panoooowie...przypominam skromnie, wątek nosi tytuł "kafeleczki"... ;)
polka dot Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 hi :) następna z serii. przedstawione meble nie są mojego projektu. 6h przy 1700x1515 + jakieś 6h na sztukaterię ze ścianą liczone przez qmc+lc. pozdrawiam
polka dot Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 nie wiem. ona jest takich rozmiarów. ja tu nie projektuje wnętrz :)
TrojkaT Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 lampka i te krzeslo czarne z lewej nie podoba mi sie :) pozdrawiam
Zbychowaty Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Ogolnie fajnie, ale lampa by mi moja łysinke przysmazyla i to niezle. Spoko to nie zarzut bo wposminales ze projekt nie Twoj;)
buczer Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 imho mogłoby być trochę ciekawiej ;) np: http://www.hildundk.de/PROJEKTE/MRST/MS7.jpg http://www.hildundk.de/PROJEKTE/MRKA/KA2.jpg
JunioR Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 bardzo fajnie przedstawiasz te kafeleczki :D
mrkrzysiek Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 prawa stona bardzo fajna, lewa nie fajna, ale materiał sofy ładny:)
SansSerif Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Po prostu piękne. A poduszki są cudowne :) Mam tylko jedną uwagę. Musisz popracować nad kompozycją w kadrze. Tu kafelki są najważniejsze, ale reszta elementów za bardzo "dobija" do krawędzi kadru. Gdy przygotowujesz takie prace dla klienta, który będzie to drukował idealnie byłoby też renderować w większej rozdzielczości i z szerszym kadrem. Tak by pozostawić projektantowi druku jeszcze możliwość dowolnego przycięcia. Tak ogólnie to ten ostatni obrazek do Złotej Galerii rekomenduję :)
Georgas Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Świetne jak zwykle, piękny materiał sofy jak i sam model, ogólnie kapitalne jak zwykle :) Byłbyś tak miły i się podzielił texturą ścian ?? :)
hcpiter Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Juz ci to mowiłem lypa Panie lypa a na serio to pięknie wogole krzesło mi sie masakrycznie wkreciło, musze sobie takie zakupic :* 1
polka dot Napisano 8 Listopad 2006 Autor Napisano 8 Listopad 2006 dziękuję bardzo wszystkim. poniżej ściany ale nie wiem czy mam prawa autorskie to przerobionego zdjęcia ;) seamless w poziomie. http://img354.imageshack.us/img354/9333/1my0.jpg
Rekomendowane odpowiedzi