Horus Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 (edytowane) Juz kiedys probowalem wymodelowac ten samochod, ale poziom moj byl mierny, a autko to ma wiele horrorkow ktore mnie zabily. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej. Chrom standardowo mi nie wyszedl :-), ale jeszcze nie czas na materialy. http://img204.imageshack.us/img204/5679/300slbr1ct0.jpg Czekam na opinie. Referki: http://www.calconnect.com/weekly_photo/MB%20300SL%20GullWing_HR.jpg http://www.velocityjournal.com/images/full/2003/s2003080301/mb1954300sl7602.jpg PS. Na srodku maski nie ma spawu, to efekt swietlny sprawia takie wrazenie. Edytowane 21 Luty 2009 przez Horus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 ladne autko, gdzies mialem takie w garazu (na polce :P) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 7 Październik 2006 Autor Share Napisano 7 Październik 2006 Jeszcze renderek od tylu: http://img179.imageshack.us/img179/1156/300slbr2ot6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 fajne autk! teraz daj na to szary material i pokaz siatke!:P wtedy powiedza ci wszyscy ze jest gdizes krzywo albo cos tam!!:P ;) ale wyglada fajnie!:) EDIT: hmm....a tył przypadkiem nie za krótki?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 7 Październik 2006 Autor Share Napisano 7 Październik 2006 Nie, tyl jest ok, przynajmniej blueprinty tak twierdza. Dojdzie zderzak to sie optycznie wydluzy. http://img169.imageshack.us/img169/5379/300slbr3bd0.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Jak na razie calkiem ladnie i porpawnie. W finalnej wersji bedzie czerwony? Moze uda Ci sie zrobic ladne wnetrze - z uniesionymi drzwiami to dopiero bedzie bomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 To straszne!...jestem załamany...ogromna strata...SCUD, jeden z zdeklarowanych czołgistów robi samochód osobowy...i do tego mercedesa...ide chlip popłacze chlip do kącika .....swoją drogą ładnie to robi chłopaki nie? czołgowa szkoła! :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Wpadla mi w oko ta pracka - czekam na wiecej i wiecej i wiecej... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Dobra robota chłopie! Piękny model wybrałeś... czekam na kolejny update ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 Malutki update. Jednak jeszcze trzeba sie troche karoseria pobawic bo miejscami sie nie zgadza jak detale doszly :( W finalnej wersji bedzie czarny, wnetrze sie zrobi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 czy zderzak nie powinien isc po obrysie autka..nie wiem tylko pytam..poza tym jak na czołgiste to naprawde nieźle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 10 Październik 2006 Autor Share Napisano 10 Październik 2006 Kolejny update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Cos na dachu mi nie leży em i te felgi jakies nie takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 model felg OK, ale materiał nie. Ma za idealne odbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 za mala sruba wewnatrz w feldze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Narazie rób sam model który jest coraz ładniejszy i dawaj clay'e ;) Bo te materiały i render są fe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 10 Październik 2006 Autor Share Napisano 10 Październik 2006 hmm, material lakieru wziety z tego tutkaz forum: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5418&highlight=brazil Chrom to standardowy brazilowski. Bruneq-jaka sruba, tam nie ma srob zadnych... Zastanawiam sie jeszcze nad felga zloto-chromowana jn. http://img167.imageshack.us/img167/2961/felgazlchsv4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 felge chcesz zrobic zlota to zrob ja cała...bo tak to brzydko wyglada! pozatym...nei rob jej na lustrzane odbicie!! a jaka sruba? http://img179.imageshack.us/img179/5796/srubare7.jpg ta sruba....i widziales kiedys felge bez srub?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 10 Październik 2006 Autor Share Napisano 10 Październik 2006 A, to. To ozdobna nakretka :) Czy za male to nie wiem, spojrz tutaj: http://www.szprychowe.pl/zoom.php?photo=felgi_og/Large_p33.jpg A one w rzeczywistosci sa na lustrzane odbicie: http://www.szprychowe.pl/zoom.php?photo=felgi_og/Large_p22.jpg Tak mi sie przynajmniej wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 hmm.....za male!:P btw...wydaje mi sie ze troche za gleboko zrobiles te szprychy!....ale moze takie złudzenie!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 model wydaje sie byc nienajgorszy, ale dla pewnosci pokaz siatke;) materialy fee:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 13 Październik 2006 Autor Share Napisano 13 Październik 2006 Wlasciwie jeszcze tylko migacze i biore sie za srodek. Nie wiem skad sie wzielo to dziwne odbicie felgi w szybie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 Z zewnatrz to wlasciwie juz chyba wszystko, czas na srodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 szpara maski faluje :) poza tym bardzo ladnie !! :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Tez mi sie podoba. Dobrze ze zmieniłes ten zielony kolor bo był brzydki. Odrobine troche za ciemno jeszcze ale idziesz w dobrą strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 No nie bardzo ładnie to nie jest ;) Lakier dostał troche życia, ale jeszcze to nie to co tam włżyłes w kolor ? lampy wołaja o pomste do nieba za drobny bump, chrom jakis totalne lustro normalnie, musisz powalczyc ostro z shaderami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 i moze daj jakąś hdri...bo teraz troche wyglada jak bys to na krzywych robił!!albo lepsze studio! ....no i za ciemno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 Ok, moze wyjasnie pare spraw. To nie sa finalne rendery, nie ma zbytnio zadnych ustawien, ot, poprostu zeby wszystko nie bylo szare bez jakiegokolwiek materialu. Takie drobne przymiarki. Bump w zeczywistosci byl dosc drobny, ale moze zeczywiscie lekko przesadzilem. Lakier to orginalny samochodowy splutterfisha z ich tutka a dokladnie z ich pliku (tego z mnostwem sfer z roznymi kolorami lakierow). Tylko teraz jezeli producent brazila robi slabe lakiery samochodowe, to niech mi ktos pokaze jak zrobic pozadny bo juz glupieje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 hm sapokojnie mówiłem że dostał zycia ten lakier, teraz tylko myśle ze tło i cos mi w kolorze nie leży jakies dzikie przejścia a moze to w sumie z odbiciem, Otoczenie ma gigantyczne znaczenie ale to wiesz prawda, mysle że trzeba nad nim popracować no i nie wiem jakie shadery sa w brazilu ale parametr koloru na pewno jest nie uwierze że nie ma dlatego pytam co sie tam znajduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 domusTo: tu sa parametry materialu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5418&highlight=brazil jednak dosc ciezko mi go rozgryzc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 lubię takie kształty - przypomina mi się dzieciństwo ;) Syrenka itp :)) btw- dodałbym jednak hdri. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Coraz ładniej , tylko szyba matowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Wracamy do starego modelu, moze uda sie go skonmczyc przed sylwestrem :) Konia z rzedem temu, kto da mi zdjecia na ktorych dobrze widac 3 brakujace zegary :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 hehe fajnie to wnetrze nawet wyglada;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Coś za lustrzane te shaderki Czekam na brakujące tu i ówdzie elementy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 ale ładny modelik :) czekam na finalny efekt podobny ten mesio do mojej syrenki :) też jeszcze jest w WIP'ie http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=483407&postcount=17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 Malusienki update, ostatnio zdrowie nie pozwalalo na prace: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 ooo bardzo ładnie, ale czy drązek zmiany biegów sie nie urwie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 W poprawionej wersji jest troche krotszy, przez co jest "optycznie grubszy", w kazdym badz razie referki i blueprinty twierdza, ze jest dobry :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Albo biegi w tym aucie chodzą jak marzenie (co raczej wątpliwe) albo rzeczywiście troche za cienki ten drążek...Poza tym fantastyczny model:) Czekam na upy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Testy lakieru, moim zdaniem wyglada dobrze... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 lakier narazie niezbyt wygląda ale poczekam na studio może tam będzie się ładniej prezentował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Kwiecień 2007 Share Napisano 7 Kwiecień 2007 zbyt intensywny, brak realizmu, za to modelik na wysokim poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 ciągnij go dalej, mam nadzieję zobaczyć go w w Finished Works. na razie bardzo mi się podoba, lakier nie jest zły ale może być lepszy (choć sam lepszego zrobić nie potrafię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Tutaj lakier totalnie nie wyszedl, za to nie wiem czemu mam dziwne odbicia w szybach? Material to brazil glass bez zmiany jakichkolwiek paremtrow, szyby maja WYLACZONE rzucanie i otrzymywanie cieni. Edit: wyjatkowo na probe render wrzucilem na fotosik.pl zamiast na imageshack i strasznie jakosc obnizylo-dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 mi lakier (albo studio) się nie podoba, strasznie "razi" w oczy ten niebieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_3d Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Model cacy Bardzo mi się podoba, ale jak już ini wspominali lakier coś nie tangens. No i ja bym może użuł jakiejś mapy HDRI ze studia fotograficznego lub jakiejś hali zeby było co do odbijania :D dużo rflektorów jakieś rusztowania itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 a pokaz model bez materialow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Oto i bez materialow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 A pokaz jeszcze front i back bez perspektywy bo cos mi sie zdaje że masz zaburzone proporcje, a może to kwestia kadru i fatalnie zestrojonej kamery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi