Skocz do zawartości

Pojazd 3D: Mercede Benz 300sl (II podejscie)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Juz kiedys probowalem wymodelowac ten samochod, ale poziom moj byl mierny, a autko to ma wiele horrorkow ktore mnie zabily.

Mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej. Chrom standardowo mi nie wyszedl :-), ale jeszcze nie czas na materialy.

http://img204.imageshack.us/img204/5679/300slbr1ct0.jpg

Czekam na opinie.

Referki:

http://www.calconnect.com/weekly_photo/MB%20300SL%20GullWing_HR.jpg

http://www.velocityjournal.com/images/full/2003/s2003080301/mb1954300sl7602.jpg

PS. Na srodku maski nie ma spawu, to efekt swietlny sprawia takie wrazenie.

Edytowane przez Horus
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne autk! teraz daj na to szary material i pokaz siatke!:P wtedy powiedza ci wszyscy ze jest gdizes krzywo albo cos tam!!:P ;) ale wyglada fajnie!:)

EDIT: hmm....a tył przypadkiem nie za krótki?:>

Napisano

Jak na razie calkiem ladnie i porpawnie. W finalnej wersji bedzie czerwony? Moze uda Ci sie zrobic ladne wnetrze - z uniesionymi drzwiami to dopiero bedzie bomba!

Napisano

Malutki update.

Jednak jeszcze trzeba sie troche karoseria pobawic bo miejscami sie nie zgadza jak detale doszly :(

W finalnej wersji bedzie czarny, wnetrze sie zrobi :-)

300slbr4ip8.jpg

Napisano

No nie bardzo ładnie to nie jest ;) Lakier dostał troche życia, ale jeszcze to nie to co tam włżyłes w kolor ?

lampy wołaja o pomste do nieba za drobny bump, chrom jakis totalne lustro normalnie, musisz powalczyc ostro z shaderami

Napisano

Ok, moze wyjasnie pare spraw. To nie sa finalne rendery, nie ma zbytnio zadnych ustawien, ot, poprostu zeby wszystko nie bylo szare bez jakiegokolwiek materialu. Takie drobne przymiarki. Bump w zeczywistosci byl dosc drobny, ale moze zeczywiscie lekko przesadzilem.

Lakier to orginalny samochodowy splutterfisha z ich tutka a dokladnie z ich pliku (tego z mnostwem sfer z roznymi kolorami lakierow). Tylko teraz jezeli producent brazila robi slabe lakiery samochodowe, to niech mi ktos pokaze jak zrobic pozadny bo juz glupieje :)

Napisano

hm sapokojnie mówiłem że dostał zycia ten lakier, teraz tylko myśle ze tło i cos mi w kolorze nie leży jakies dzikie przejścia a moze to w sumie z odbiciem, Otoczenie ma gigantyczne znaczenie ale to wiesz prawda, mysle że trzeba nad nim popracować no i nie wiem jakie shadery sa w brazilu ale parametr koloru na pewno jest nie uwierze że nie ma dlatego pytam co sie tam znajduje

Napisano

Wracamy do starego modelu, moze uda sie go skonmczyc przed sylwestrem :)

300slsrodek1vf0.jpg

Konia z rzedem temu, kto da mi zdjecia na ktorych dobrze widac 3 brakujace zegary :(

Napisano

W poprawionej wersji jest troche krotszy, przez co jest "optycznie grubszy", w kazdym badz razie referki i blueprinty twierdza, ze jest dobry :-)

Napisano

ciągnij go dalej, mam nadzieję zobaczyć go w w Finished Works.

na razie bardzo mi się podoba, lakier nie jest zły ale może być lepszy (choć sam lepszego zrobić nie potrafię)

Napisano

Tutaj lakier totalnie nie wyszedl, za to nie wiem czemu mam dziwne odbicia w szybach? Material to brazil glass bez zmiany jakichkolwiek paremtrow, szyby maja WYLACZONE rzucanie i otrzymywanie cieni.

06609a20d90534ac.jpg

Edit: wyjatkowo na probe render wrzucilem na fotosik.pl zamiast na imageshack i strasznie jakosc obnizylo-dlaczego?

Napisano

Model cacy Bardzo mi się podoba, ale jak już ini wspominali lakier coś nie tangens. No i ja bym może użuł jakiejś mapy HDRI ze studia fotograficznego lub jakiejś hali zeby było co do odbijania :D dużo rflektorów jakieś rusztowania itp.