urban Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Porzucam maybacha w przyszłosci moze go dokończe ale na dziś dzień nie mam ochoty wiele trudności sprawiły mi w nim lusterka ktre mi nie wcyhodziły. Teraz biorę się za prostrze autko. Staram się robić gęstą siatkę po to by wsytskie krzywe były ładne ta metoda wiąże sie z nieustannym prostowaniem siatki ehhh ... Mam nowe możliwości między innymi przez nowy komputer który znacznie umila prace w maxie :D Oto update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Porzuciles Maybaha porzucisz tez Astona... na 90% nie skonczysz tez tego modelu... No chyba ze sie uwezmiesz na maxa, albo polegniesz gdzies w okolicach lusterek... Myslisz ze bedzie latwiejszy...?? No nic szkoda... :( A co do tego modelu to malo... Siatka mi nic nie mowi. Daj renderka jakiegos w clay'u. Co do tej twojej metody to luz ale wg mnie za duzo roboty - sa prostrze metody :) Szkoda mi tylko tego Maybaha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 maybacha skończe a przynajmniej mam atką nadzieje siedziałem 2 dni przy tych lusterkach i poległęm jak się poducze troche to odkopie wątek z maybachem i go skończe, renderki będę dawał późnie jak zrbię przód chmery daję jakby co na samym koncu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 sprzęt nie ogranicza dobrego artysty - w 100% zgadzam się z Wiktorem - nikłe szanse na ukończenie tego modelu skoro poddałes sięna jakimśgłupim lusterku - zrób reszte maybacha a nie porzucasz model tylko dlatego że nie możesz zrobic lusterka - zrób inne(a najlepiej orginalne) ale skoncz prace bo nigdy od niczego nie dojdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 no skoro tak to mogę zrobić tai koncept lusterek to juz mnie bardziej przekonuje do dalszej pracy chyba mnie przekonaliście ;) EDIT: Mając na myśli nowe możliwości chodziło mi o bardziej sprawną pracę mój poprzedni komputer woolno chodził i nie zbyt był sprawny amd athlon xp 2600, kingstone 512 mb 333 mhz cl 2,5, 6800gs palit 512mb 256 bit, największą róznice mi daje procesor i ramy , pozatym na starym komputerze miałem w 3d marku około 3k pkt a na nowym 12k pkt więć komfort pracy jest zdecydowanie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Jejkus, ja chcialbym miec taki komputerek ale niestety mam celeronka i biednego gf5200 ^_^. Coz co do pracy to tutaj malo jest narazie a tak jak i mowili inni powyrzej to jednak warto konczyc to co sie zaczelo. Wiadomo ze moze to sie wraz z procesem tworzenia juz znudzic, ale w zyciu nie edna rzecz sie nudzi a warto miec cos czym mozna sie pochwalic bez potrzeby mowienia ze nie jest to takie jak byc by moglo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 hehe wiem że inni mają słabsze komputery i ich szczerze podziwam że oni pracyją na takich komputerach w maxie osobiscie moją początki w maxie były na duroni 850mhz i gf 256 512 mb ramu, szczerze powiedziawszy wtenczas o miaxie dowiedziałem się z książki komputer świat grafika 3d więc tak zaczęła się moja przygoda z maxem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 uuuuuuuu a jednak Ojciec Tadeusz będzie nie pocieszony, coś przeczuwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 Ej Spójrzcie W Dół Maybach Jest Zreaktywowany :d !! Już Nawet Update Jest!! :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Zacznę od tego ze niestety ostatni plik na którym miałem zapisane postępy maybacha po przywracaniu syatemu się uszkodził :/ a na ostatnim zapisie miałem zrobione felig nowe opony na nowo dach i przednią i tylnią szybę :/ to dosyć dużo. o auto backu nie ma mowy bo robiłem w międzyczasie inne prace .... Zabieram się za astona bo za bardzo nie mam ochoty za maybacha się brać światła jeszczee nie są skończone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 pamietaj o ciaglym prostowaniu siatki:P i wogule to pokaz ją:D pozdr i czekam na update'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 DB9 dobra bryka. Model ładny. keep work'n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Panowie, panowie, albo was zaślepilo, albo to ja jestem czepialski :) oto moje uwagi, mam nadzieje, ze zrozumiałe :) - pracuj pracuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2006 kopałem długo po jakieś zdjęcia od przodu ale takich nie udało mi się znaleźć :P hkropinski-> Pamiętam pamiętam :P upierdliwe zajęcie ale efekt najważniejszy ;) Szampek-> dzięki za zdjęcia, jeśli chodzi o to na grilu to się zdziwiłem bo na blueprincie nie mam nic takiego o dziwo. #Pawel-> dzięki za komentarz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szmati Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Słabo szukałeś skoro nie znalazłeś zdjęć z przodu :P http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/48d6b70f883cb997.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b4256b5627bd0393.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/09ed8243c3581586.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bc103c2d02a5cbdd.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0bb20991122e06ad.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f9045e86746dd66a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2a82d131c55c92d1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/59f3dbc830d9e82d.html #Pawel -> db9 dobra bryka!? Jak dla mnie to najbliższy ideałowi twór człowieka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 oki update zrobiłem sporo :P dzięki za referki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 Witam :) Modelik bajerancki jak i sam samochód w realu :) Kilka rzeczy tylko mi się nie podoba Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodziło z tymi zaznaczeniami :) Jedziesz dalej bo czuję, że będzie super! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 jak patry porownales modelik do zdjecia to rzucilo mi sie w oczy, ze drzwi maja calkiem inny ksztalt. U ciebie sa one za bardzo zaokraglone, strasznie rzuca sie to w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 powitać, po przerwie. Em ten ryłek wydaje sie zbyt wąski może to ujecie, może te odstające detale ale jest jakby ściągnięty nieco po Y-ku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2007 prodyktywny dzień dziś miałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 krzywy w py*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 no juz znacznie prosciej ale i tak malo widac, strasznie przeswietlasz rendery:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 oki więc widzę że trocha mało odpowiedzi ma ten wątek zapraszam do odpisywania hkropinski będę robił ciemniejsze renderki :P Jutro wyjeżdżam i do końca ferii (28 styczeń) mnie nie będzie, więc dziś postaram się dać zw 2 updaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Dobry modelik wybrałeś, ale troszkę krzywo wyszedł, albo mam krzywe oko - w ogóle trudno coś dojrzeć na tym ostatnim renderze - zmniejsz delikatnie światło i daj niewiele ciemniejszy materiał i większą rozdziałkę to będzie mozna się szerzej wypowiedzieć :-) Nierówna siata i modelik tym samym nierówny... koło świateł i klapy z silniczka katastrofa... ale parę poprawek naniesiesz i będzie git ;-) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 update jak zapowiadałem. może dziś dam jakieś próby lakieru. Siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 nadal krzywy patrz na siatkę zderzaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 bardzo fajnie :) jedziesz dalej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 z tyłu ostro pojechałeś z siatką, sporo cięcia i poprawiania cię czeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 z tyłu ostro pojechałeś z siatką, sporo cięcia i poprawiania cię czeka a render oczywiście zakrywa te błędy w czy renderujesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 vray :) widzę siatką zderzaków i doskolane zdaję sobie sprawe gdzie jest krzywa ale ciężko jest utrzymać tak geśtą siatką w idealnym stanie :) na początku pracy zaznaczłem że siatka będzie gęsta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 nie moglem się powstrzymać od zrobienia PIERWSZEGO LAKIERU W ŻYCIU :D jestem z niego dumny jak cholera:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolas Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Witam, wszystkich bo to mój pierwszy post tu. Będę śledził progres bo sam kiedyś chciałem wziąć się za to cudo techniki. Moim zdaniem przynajmniej na razie siatka wygląda trochę chaotycznie. Tzn chodzi mi głównie o wspomniane wyżej nierówności no i o paskudne 5sidy na zderzaku przy lampach. W ogóle można by poprawić topologię z tyłu. Czekam na update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolas Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Kurcze, chyba się jednak wezmę za ten samochód, ale dopiero jak skończę to co w tej chwili ciągnę. Szukałem dziś blueprintów na smcars i znalazłem jakieś jedne nadające się. Mógłbyś opublikować te z których korzystasz ? Bo widzę, że mają nieco więcej detali. Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 sorki że tak późno odpisuje ale wichura zerwała linie i nie było netu w ośrodku osobiscie kożystam z blueprintów znalezionych na smcars jak chcesz moge Ci udopstępnić pocięte printy :) wracam 28 po południu tego dnia również dam update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Jest lepiej w sensie odwzorowania, ale zderzak faluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolas Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 No to rzuć pocięte, bo chyba słabo szukałem na tym smcars. Nie mogłem znaleźć takich samych :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 23 Luty 2007 Autor Share Napisano 23 Luty 2007 przez ten cały czas co nie dawałem updatów robiłem felge do speeda no i się uczyłem vray używac :) tolas nie wiem czy śledzisz ten wątek jeszcze ale massz printy :) http://rapidshare.com/files/17919331/aston_martin_db-9.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 z jednej strony model jest bardzo ciekawy, ale coś jest nie tak, jakś rzecz, nie potrafie okreslić co, strasznie go psuje, może ta szyba przednia może nie róne linie, może inni zauważa dokladnie co jest nie takk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 Najkrócej i najprościej rzecz ujmując, moim zdaniem, model jest krzywy - tak jak pisałem zresztą wcześniej :) Szkoda urban, że go nie poprostowałeś bo ta bryczka sama w sobie jest super! Powodzenia w dalszej pracy i w nauce Vraya! Trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 carpaint brzydki, a karosera krzywa (np. boczne wloty powietrza w zderzaku przednim). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 albo ten lakier sucks, albo poprostu nie ma sie co w nim odbijac. No ale to tylko tescik wiec spoko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Do lakieru daj jakieś HDRI i powinno odbijać.Model mi się podoba.Czekam na skonczone autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolas Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Pewnie, że śledzę. Moim zdaniem brakuje tu detali. Render zrujnowany jest słabym studiem, oraz marnymi materiałami, tudzież ich brakiem. Mam nadzieję, że pracujesz nad tym samochodem jeszcze, bo sam model nie wydaje mi się zły. Może rzeczywiście krzywy, ale moim zdaniem nie to jest najważniejsze... Kiedy Zuliban zrobił render bmw jakiegoś, wszyscy się zachwycali, chociaż model był bardzo pokrzywiony (widać że robiony na szybko). Miał po prostu świetnie złożone studio, oraz bardzo mocne materiały. Polecam poszukać na googlach jak wygląda studio fotograficzne, w którym robi się profesjonalne fotki samochodów, to raz. Jeżeli chodzi o materiały to www.vray-materials.de. Jestem pewien, że jesteś w stanie wyciągnąć coś lepszego z tego modelu. Dzięki za blueprinty. Teraz siedzę nad Audi TT 2007, ale może kiedyś się przydadzą. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 Dzięki wszytskim za komentarze lakier wiem że brzydki ale się dopiero ucze :) (to sa moje pierwsze materiały to jest mój 3 lakier jaki zrobiłem) kobinuje jak go poprawić, zależy mi na jakimś matowym czerwonym :) na wlotami jeszcze popracuje ale zbytnio już nie będe go porostował ze względu na to że w tym modelu najbardziej zależy mi na nauce vray :) materiały wole sam robić :) popatrze troche na tą stronke z materiałami, którą mi dałeś tolas, może czegoś się naucze :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 witam, ciekawy i prosty lakier można uzyskać dodająć do difuz w vrayMTL Gradient Ramp z czterema punktami - oczywiscie reflect na biel pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 25 Luty 2007 Autor Share Napisano 25 Luty 2007 update dam większe refeksy lakieru : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Wydaje mi sie że w dwuch miejscach jest blad pozdrawiam w przyszłości postaraj sie o jasniejsze renderki ;] EDIT aha i klameczke masz delikatnie za grubą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 28 Luty 2007 Autor Share Napisano 28 Luty 2007 studio do zmiany :) i czesc lusterterek zmienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi