Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 144
  • Wyświetleń 18,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Panowie, do boju! Nie opitalać się :P

SereCk, pokaż co tam wydziergałeś:)

Pozdrawiam.

Napisano

Uja...Sam Don Loozack do nas zawitał...!!:P

A to nie fair jest!!!SereCk bedzie czitował!!:P

Napisano
  • Autor

APdate :)

r10przodxc4.jpg

r10tylto3.jpg

Ale mi cienko idzie :/ Za trudne sobie autko wybrałem, czy co?? :D

Napisano

popraw babole na tylnim zderzaku (rogi wglebien, masz tam chyba za malo gesta siatke ;) ) i wyklep troche przedni ;)

Napisano

patry zaczynajac od przodu:

- za ostry dziubek

- drzwi za PŁASKIE

- za twarde przejscie to nad swiatlem z tylu!to co tyl przechodzi w bok lub na odwrót

- wglebienia na migacze krzywią ci zderzak!!

- klapa bagaznika nie tak sie zaczyna

- zderzak pod wglebieniem na rejestracje inaczej wygllada!!aczkolwiek sam rozmyslam czy nie darowac sobie tego bo trudne jest!!

Napisano
  • Autor

Ok, odbugowałem i podorabiałem co nieco z tyłu :)

r11tylzz9.jpg

I pokażę Wam koło z bliska :*** (te "dziurki" w feldze to nie boolean tylko poly jakby co :))

r11kolosk1.jpg

Napisano

model jest nienajgorszy, ale nadal krzywy i nie do końca zgodny z oryginałem, ale felga jest brzydka i opona ma za duży profil

Napisano
(te "dziurki" w feldze to nie boolean tylko poly jakby co :))

[/url]

Łaaaał!:D ;)

a tu masz bledy ktore masz w modelu wg mnie!!:)

bledykb5.th.jpg

Napisano

no to jadziemy dalej ;]

alfa3ve8.jpg

i siatka:

alfa3wirewv0.jpg

i proba lakieru: (ogólnie kicha :P)

alfa3matxy6.jpg

Napisano

chudy b. ladnie :)

reszta tez ;P

patry opoona tzw. bieznik bo wymiany albo daj chmfery na krawedzie aby takie ostre nie byly :)

pozdro

Napisano

no to popełniłem dzisiaj jeszcze przednią lampe :D

alfa4lampaqs4.jpg

i siatka oczywiście:

alfa4lampawirebj1.jpg

nielot pokazałbyś coś w końcu!!!! :P

Napisano

teraz tego nie widać, ale czy nie robi się krzywo w prawym górnym roku lamp po nałożeniu meshsmootha ;] ?

Napisano

chudy- bdb, ladna oszczedna siatka. ^^ btw bez bagaznika to teraz jest 4drzwiowa Brera ^^

EDIT:

Bruneq, twoj pierwszy update byl bardzo slaby, ale tera jest coraz lepiej ^^

Napisano

a mnie to juz nikt nie pochwali? ;( to chociaz powiedzcie gdzie zle......niech mnie ktos przyttuli!!;(;(

Napisano

Coraz lepiej Panowie coraz lepiej. Patry : Ty to masz speeda do tych modeli ja w takim tempie to bym nie wyrobił. wszyscy super. Ogólnie wys. poziom prac. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich, niestety mam złą wiadomość :( już nic raczej nie poprawię w swoim modelu ponieważ moje umiejętności modelarskie kończą się na tym poziomie i jest to raczej ostatni update

Robiłem to auto zbyt na speeda i dlatego dużo bugów jest, ale przysięgam, że nastęny model będę robił bardzo, ale to bardzo dokładnie i przerobie przed rozpoczęciem modelowania następnego auta dużo tutków na temat modelingu samochodów.

r12przodjt2.jpg

r12tylmg5.jpg

Napisano

No Co TY stary???????????????????????????????????????????????? jakie umeijetnosci?przeciez teraz wystarczy poprostowac!!przesówac Vertexów nie umiesz?...pokaz siatke jeszcze!!

Napisano

patry jestem z Ciebie dumny:) poczyniłeś ogromny postęp od czasów Twojej bitwy ("piwnica czy piekło?"):D mimo iż model ma bugi, nawet dosć wyraźne.

pracuj, a będą z Ciebie ludzie;)

Napisano
  • Autor

Bruneq - vertexy przesuwać umiem, ale bugi w moim modelu to nie kwestia ułożenia vertexów, tylko źle ułożonej i nie przemyślanej siatki.

Siatkę pokażę, za jakieś 30-60min :) (ale proszę was, nie śmiejcie się z mojej siatki :))

Dariusz - a dziękuję, dziękuję :*

Napisano
  • Autor

Sorry, że post pod postem ale nikt by siatki nie zobaczył :)

r12siatkagw9.jpg

Błagam, tylko jej nie komentujcie !!! :D

Napisano

etam patry...tak siedize i ogaldam ta twoja siatke i mi sie zdaje ze wszystko jest OK...wystarczy poprostowac

Napisano

duży postęp patry .... duży ... niedługo będzie bardzo duży :) Teraz popatrz na ten samochód i na ten pierwszy co mi pokazywales to bedziesz wiedział o co sie czepiałem :]. Ten do idealnych nie nalezy, aczkolwiek nastepny bedzie lepszy itd. pzdr :)

Napisano

o jezu 4 razy robiłem ten tył. ale chyba sie udało w końcu ;]

alfa5cz9.jpg

i siatka:

alfa5wiresx7.jpg

Napisano

widzeze nei tylko mi sie nei spieszy!:)....chudy...popatrz na referki bo z mojego doswiadczenia z tylem to wynika ze troche inaczej jest 3/4 a i bok zdaje sie byc troche za kanciaty u ciebie!!

Napisano

to może powiedz co jest nie tak bo ja troche obiektywność straciłem przy nim ;]

Napisano

jak na moj gust swiatlo tylnie z boku jest za długie...ale dziwnie widac wiec do tego sie nie przyczepiam, natomiast kant bagaznika nie jest podniesiony tylko płaski natomiast klapa wygina sie ku górze przy szybie!

Napisano

919b9a51-2_jpg.jpg

6f5dc2ff-1_jpg.jpg

siatki jak na razie w wersji prawie finalnej, jedynie poprawki kosmetyczne i przesuwanie wertexów ;]. wbrew pozorom alfa jest piekielnie trudna jeśli chodzi o dokładne i ładne odwzorowanie szczegółów ;P.

Napisano

wchodze z ciekawosci a tu taki bonus ;) Poka czysty render :] Nie dzieje sie cos zlego przy poczatku przedniej bocznej szyby?? Duzo woelokatow widze :]

Napisano

jechałem z siatką na pałę, teraz mam masę prostowania ;]. wielokąty w większości miejsc są zamierzone, to przygotowanie pod wcięcia i inne detale ;P. teraz niestety nie mam czasu na update'y.