Fargate Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Mazda CX-7 Kiedyś już zawitał do tego wątku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Taka prosta sypialnia i test wszystkiego :) nie wiem czy za zimna nie jest (za dużo niebieskiego)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Bez wyrazu, podkręć kolorki;) Edit: Te retusze to chyba jakiś mój fetysz;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Jeśli to miał byc ten: żyrandol, to powinien on być zrobiony z prostych linii :) Pozwoliłem sobie na super drobne zmiany. Sharpen, dla podciągnięcia chociażby żyrandola ;) I troszeczkę nasyciłem co niektóre kolory :) Jeśli chcesz abym osunął, wal od razu! ;) P.S. ZAJ#$%STY dywan :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 pionix jeśli dywan to vrayfur to czy możesz pokazać ustawienia ??:) będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 MaGuu - to nie ta lampa :p - jakos ładniej u Ciebie wyszła po korekcie Touch - Ty fetyszu...- ale przyznaję, że coś w tym jest... hehe Georgas - ustawinia VRayFura - będę je jeszcze podkręcał bo nie jestem do końca zadowolony z tego co wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Touch, ty porównywałeś kiedyś z kimś ustawienia swojego monitora?:D wszystko masz zawsze zielono żółte, chyba że takie lubisz;) a kontrast podbity razy 10 według mnie nie jest zawsze i wszedzie super. ale to moje odczucie tylko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Xiz0r ---> Zieleń z żółcią jest jak najbardziej zamierzony, a i tak jeszcze pasuję trochę z nasyceniem tych kolorów;) Kiedyś napatrzyłem się na fotki jeszcze z lat 70-tych bodajże i efekt mnie, można powiedzieć zauroczył;) Ale wiem, że może przynudzam z tymi kolorami;P Co do monitora, to wiesz, bardzo możliwe, że nie jest optymalnie bo siedzę teraz, no na leciwym już jednak CRT LG Flatron 77FT. Jak będę miał okazję sprawdzić na innym, to jeszcze przy okazji powiem, czy faktycznie o taki efekt mi chodzi, czy przepalam pod wpływem monitora;) Pozdr! Edit: Sprawdziłem przed momentem na laptopie brata (Dell) i jest ok, efekt zamierzony. Może trochę z kontrastem faktycznie przesadziłem, ale nieznacznie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 pionix pociesze Cie ze mnie sie bardzo podoba, swietna, ostra podloga. buzka :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Touch> no to fajnie, wiesz, po prostu myślałem że monitor jakiś rozkręcony i mało zieleni ci na nim ;) cieszę się, każdy powinien mieć jakiś klimat;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 szedł bym w tą strone - więcej kontrastu i match color. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 No podoba mi się ta wersja :) Dzięki wszystkim za te warianty. Fajne jest to, że każdy widzi to jakoś inaczej... I wrzucam starą wersję jeszcze tak jako ciekawostkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 widac progress i to bardzo - gratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Ten bump na scianie jakos zamocny i zaslona zabardzo daje w oczy a tak to ogolnie fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Ten bump na scianie jakos zamocny i zaslona zabardzo daje w oczy a tak to ogolnie fajnie :) mimo wszystko nowsza wersja lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Bump na scianie to nie bump - to displacement i miało być mocno widoczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Masz więcej takich wzorków jak na zasłonie i lampkach?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Właśnie sam cierpię na brak takich wzorów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Może posiedzimy tu trochę i znajdzie się jakiś samarytanin;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 wzorki po tanioszce: http://istockphoto.com/index.php :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 coś nie wyszedł dywan :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Ale drewno ładne;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Georgas - zmniejszył bym jasnosc i walnął po oczach kontrastem z podkrecona zielenią oraz niebieska barwą. Mogło by byc ciekawie. Takie mam odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Georgas - tak bym to widział - wiem ze ostatnio tylko podrzucam sugestie wiec jesli kogos tym denerwuje to piszcie to przestane sie madrzyc - poprostu chce wam pokazac jak ja to widze ale to nie znaczy ze jest lepiej :-) przed i po podkrecony kontrast, background, podłoga wyciemniona w stosutnku do reszty, rozjasniony fotel po kontrascie za pomoca warstw z lighten, match color + image variations + photo filter cooling. Aha i kadr jak cos to pisz to wywalam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 hindus - Twoja wersja chyba troszeczkę za ciemna, przynajmniej tak mi się wydaje... :) Jeśli można, to ja bym to tak widział :] (jak coś, to oczywiście mogę usunąć :)) Zmniejszona jasność, zwiększony kontrast, troszkę zabawy z kolorkami i na koniec curvami przyciemnienie ciemnych miejsc i rozjaśnienie jasnych miejsc :) EDIT do postu niżej :) chveti - ja tam więcej czerwieni widzę niż niebieskiego :D Chyba, że monitor już mam popsuty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 A ja znów bardziej w niebieski bym poszedł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Chveti ładny niebieski;) Nawet tinky winky by sie nie powstydził. Wersja hindusa najsuperowsza:) A to jeszcze moja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Nie mogło mnie tu zabraknąć;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 i klasyczna juz postprodukcja w wykonaniu Toucha;P mimo wszystko w tym wypadku lepiej pasuje wersja Hindusa... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Ech, wiem, że macie mnie już dość, ale komp na nic innego mi teraz nie pozwala;P Pójdę na odwyk;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 he he he;) nie idz na odwyk bo ta zielonkawa postprodukcja ma swoj urok, serio serio ;) buzka:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Touch dobre, podoba mi sie - tylko ten blur nie wiem jakie ma tam zadanie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Za mało jak na nowy wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 łądnie.. ale światło jakieś takie bez polotu. widać że 20 cm w prawo i przepalenie by było;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 chyba coś z bumpem na kafelkach jest nie tak;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Xiz0r - już widać masakrycznie masakryczne przepalenie, które nie mam pojęcia z czego wynika... :/ a światło fakt...nic nadzwyczajnego :] Yaro16 - z displacementem i imho jest ok :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Shot at 2007-07-19 taki tam salon vobisa... nic specjalnego... ale wrzucam, co sie bede... ;) przepalenie na koncu kadru juz usunalem w wyjsciowym renderze... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 omg salon made in china odlany z polistyrenu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 raczej extrudowany w autocadzie... :P hihi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Oczo...bne Jasiek;D Forma nieco kłóci się z dynamiką tego pasa zieleni. Z jednej strony modern design, z drugiej 'daszki' jak wiejskie chatki;) Za dużo bieli, nudne podesty/gabloty/postumenty, whateva. Pozdr! Edit: I gdzie Vobis'owska czerwień i czerń?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 własnie? co to za zielono biały vobis?:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Takie tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 a bubu siedzi i klepie ta blache..;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 ...a blacha i całośćw pastelach mu wychodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 troche za mgłą jest za bardzo.Kontrast trzeba by było podkręcić;p;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 ladnie lakier wyszedl, mozesz cos o nim powiedziec? model bajera, kiedy ty to robisz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 takie 2 tesciki: 1. test ściany betonowej Shot at 2007-07-20 2. test tynku Shot at 2007-07-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 ladny tynk.....;) A tutaj taki regal do pracki: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 mecze wloski ... test 1 : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 NO kurde te włoski fajnie wyglądaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi