Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cholera wbiłem teraz na swój domowy komp...i po pierwsze scena jest jaśniejsza aż do tego stopnia że narożnika nie widać i właśnie te aa...padaka..nie wiem jak ja widziałem po południu:D

Ale mam problem z ta sceneą i aa bo w miejscach gdzie nie ma czarno białych mebli to aa jest ok, a np na panelu to już padaka..wrrr.. o co chodzi? czy to przez materiał?

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Tomuś pisałeś coś, że dajesz AA 1/8, przy takich kontrastach to zdecydowanie 4/16 przynajmniej tak mi się zawsze wydawało.

Napisano

33lg6.jpg

ostani chyba problem: gdy otwieram plik z dywanikiem wlosy mam do gory nogami i mapa ich ulozenia jest skopana poprawianie mija sie z celem ale wystarczy skopiowac obok calosc i juz jest ok.. wie ktos moze dlaczego?

Napisano

Już odpalam maxa la r. ;]

tylko pewnie czas bedzie w stylu zesraj sie nie daj sie..:D

Pisze to 5 min później:

Wiesz co daje te Twoje 4/16....******* :D

Napisano

Tomuś - jeśli nie masz włączonego to włącz Sub-pixel mapping, zjedź Clr thresh w dół tak na 0,007 - 0,006 albo przerzuć się na Adaptive subdivision - image sampler

Albo zmień Antialiasing filter. Jaki masz? Catmull-Rom?

Adek_CG - fajne te kostki

Napisano

Nic a nic, ni ciut ciut? Nie może być...oj bo Wy wszyscy na tym wryju jedziecie zamiast zakupić sobie jakieś porządne renderdziecko;)

No cóż pozostaje Ci dać w ogóle 128 hehe...nie no faktycznie jest coś nie tak.

Zostaje jeszcze Clr Treshold czy jakoś tak obniżyć ewentualnie inny silnik.

Edit:

No i pionix był szybszy

Btw. Tomuś po co żeś nicka zmieniał jak i tak wszyscy wolą poprzedni ? :)

Napisano

mitchell-netrevali + Adaptive Subdiv (M-N z defoultowymi ustawieniami)

najwyzej bym dal mniejszy ctrltreshold (0.05 wystarcza imo)

i adaptive subdiv tak 1-4 i powinno styknąć.

gdzies czytalem ze wlasnie AS jest "rekomendowany" przez chaos group (ale jak zwykle nie moge znalezc tego artykulu, gdzies tam na chaosgroup.org chyba to znalazlem - nie twierdze ze to najszybsza metoda :)

Napisano

Ludzie dajecie mi rzeczy które jako pierwsze odpadły. Dlatego mówie.. na kolorownych meblech nie ma problemu z aa tylko tak gdzie mam ryfel na panelu..;/

Napisano

Tomuś... a sory Black Mamba :P(jakoś sie nie mogę przestawić) a sub pixel maping włączony??

Spróbuj teź wyrenderować te panele na Area AA i połączyć to w PSie... na końcu dodać słabiutki Sharp żeby łączenie obrazków nie było widoczne.

Napisano

Tomuś być nie może, że tak to wygląda po tym wszystkim :|... najlepiej zrobisz jak scene udostępnisz - nie mówię, że całą, wystarczy że kawałek ;). Albo podeślij komuś, żeby puścił u siebie bo widzisz to jest 3ds i równie dobrze to może być błąd w czymkolwiek w scenie i już się kaszani. Tak tylko gdybam skoro nic się nie zmienia.

Napisano

Fajnie że się podoba. Wizka do strony www. taka wirtualna galeria.

kazdy animowany element to osobny png ?

osobna warstwa w psd. można zaimportować ps'ka i zrobi folder z warstwami. fajna rzecz.

No ale kazdy element ręcznie pocięty i zanimnowany.

Napisano
Fajnie że się podoba. Wizka do strony www. taka wirtualna galeria.

osobna warstwa w psd. można zaimportować ps'ka i zrobi folder z warstwami. fajna rzecz.

No ale kazdy element ręcznie pocięty i zanimnowany.

o to wlasciwie chodzilo ze kazdy osobno ciety .. ladnie

Napisano
jakiego studia? :P

te odbicia to nie jest zasługa jakiejś mapy tylko otoczenia które jest umieszczone tak żeby był efekt taki jaki jest

i czas każdego z tych renderów to max 2 minuty :)

Napisano

pressenter - co najmniej 3000 x 2500. Ale lepiej więcej żeby jakoś była zadowalająca ;)

Napisano

Marcin pewnie to będzie dobry rozmiar, ale wszystko tez zależy od ustawienia rozdzielczość podczas drukowania ;) Na rozmiar który podałem wcześniej będzie to 200dpi na Twój 300dpi :)

Lepszy oczywiście większy :D

Edit -> Dobra już chyba wystarczy tych odpowiedzi na ten temat bo zaśmiecamy wątek ;)

Napisano

Pusto, ale przyjemnie. Podoba mi się materiał podłogi

Wanna ciekawie ustawiona + brak zasłon. Chciałbym, żeby w tej łazience sie kąpała jakaś sexi sąsiadka ;)

Napisano

jako ze jeszcze nic nigdy nie wrzucalem a wiadomo samemu nie zauwazy sie bledow tak wiec prosze o krytyke...

wiem ze scena nie "przeraza" zlozonoscia...

modele archamodels + rhino + vray...

sofadofsr3.png

Napisano
1000x500px tyle czasu? O_o Ała. :/ A efekt... render jak render.

Nie każdemu mama kupuje wypasione zabawki choć i tak pewnie przesadzone z ustawieniami ...:|

Georgas - no ładny Ci ten materiał wyszedł :)

Napisano
Nie każdemu mama kupuje wypasione zabawki choć i tak pewnie przesadzone z ustawieniami ...:|

Muszę zgłosić protest, nigdy nie dostałem od mamy komputera, raz osiem lat temu od taty, chyba będę się musiał rodzicielom poskarżyć. :P

Georgas ta...hmm... czerwona wypalana cegła czy co to jest, świetna.

Napisano

Tu następny test buddy, specjalny 3-materiałowy materiał ;) czarny,czerwony i różowy, w połączeniu z shadingiem wyszło to:

buddha2xx6.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności