Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

pressenter, Ty sie archami nie wymiguj :P :P

edit:

Dobrej nocki Panowie, rano starcie z promotorem :/

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ała karwia, kiedy ja tak będę umiał?! No może poza dywanem, bo wygląda jak pianka do golenia... i poducha wchodzi w sofę. JunioR pewnie nie podzieliłbyś się materiałem drewna?

Napisano

czesc

pressenter dzieki, dywan bede poprawial, znajde cos ciekawszego, co do drewna to niestety textura sie nie moge podzielic bo pochodzi z plyty EV, pierwsza kolekcja drewna, za shader to reflect na maxa z wart. 0.7, wlaczony fresnel refl.

chudy dzieki, ciemno bo vignettic nie odznaczylem a skapnalem sie dopiero po renderingu.

Napisano

O, dzięki, też swego czasu zaopatrzyłem się w te shaderki, więc dzieki za ustawienia. :)

Edit:/ A co to to vignettic, bo pierwsze słyszę?

Napisano

'vignetting' w opcjah kamery takie coś co robi ciemniejszą obwódke wokół renderu

Napisano

Panowie nie ukrywam, że te wasze rendery są świetne, ale przecież sam render to nie wszystko. Co robicie potem z takim obrazem w PS? Może jakiś tutorial czy coś?

Napisano

Taki test zieleni,niestety tylko render region,bo bym kompa zajechał...Trawka jest okrojona nieco...

Pzdr.

lasekck9.jpg

Napisano

Wszystkie drzewka 3D...liście też :)

Pzdr.

Napisano

Onyx ""ofkors" :)

Pzdr.

Napisano

łołoło no no Cornelius zieleń daje rade :D

takie pytanie mam...jak wygląda zakup Onyxa u nas? Czy są z tym jakieś problemy? I czy jest jakiś dystrybutor w Polska czy kupuje się bezpośrednio u producenta?

Pozdr. :)

Napisano

jak dla mnie za ciasno sie zrobiło ;], chociaż w sumie to zależy co chciałeś pokazać :P jeżeli krzaki to w sumie może być, jeżeli budynek...hmmmm nie widać budynku za bardzo przez krzaki :P iii jakoś mało widać, czyli ciemnoooo :P

Napisano

do jakosci rendera nie mozna sie przyczepic. przyczepic sie jedynie mozna do tego ze obrazek wyglada jak by byl kawałkiem wycietym z wiekszego rendera taki ni przypioł ni wypioł

P.S. jak robiles trawe bo klawo wygląda?

Napisano

czesc,

dzieki za komentarze :]

co do ujecia to jest tylko taki dodatek do tego, ktory jest 2 strony wczesniej bodajze, wiec pol na pol.

Ciemno bo w nocy jest- natury nie oszukasz ;)

Trawa to zwykly displeacement, czy jak to sie tam pisze :)

Napisano

Taka szybka scenka do prezentacji modeli lopoly (modele nie moje).

Chcę jakoś uzyskać efekt sceny nocnej.

798c47d3b9c3398e.jpg

Napisano

W sumie jeśli chodzi o render to będzie to mój debiut ; P Zresztą to widać bo do dzieł to zaliczyć nie można :D Na początek 2 wersje, zaznajamiałem się z materiałami, światłem itp.

attachment.php?attachmentid=54765&stc=1&d=1208878611

Napisano

Miałem na myśli to, że nie wykonywałem do tej pory renderów bo głownie sculptowałem ewentualnie troszkę modelowałem ;]. Btw ma może ktoś jakiś fajny tutorial lub tekst po polsku na temat oświetlenia i materiałów vray ?

Napisano

Po polsku to patrz tutaj na forum, czytaj ten topic, i przejrzyj dział "pomoc", poza tym to zawsze mam takie odczucie, że w Polsce 3d nadal jest jakieś takie "dla elity". :/

Edit:/ Chociażnie, chwila, to akurat bardzo dobrze. :D

I jeszcze coś żebyście się mogli pośmiać.

1copyjc6.jpg

Napisano

Cholera mnie od początku zabawy z 3d prześladuje takie odczucie :P A lata lecą a uczyć się w kierunku jakimś trzeba :s

Napisano
to se monitor rozjasnij.

Monitor mam dobrze ustawiony, co mi najbardziej rzuca w oko to sampling w wnetrzu

Napisano

Haha, 23 minuty tworzenie sceny, 5 minut render. To taki osiedlowy "lokal", jak zobaczyłem zdjęcia tego miejsca, gdzie to ma "stanąć" moją pierwszą myślą było "o k***a, knajpa w slumsach". xD

Napisano

pressenter przestaje jesc kebaby :D

zes czas wykrecil :]

Ponury88 spoko model jak twoj ale ja kanpe widze przy wlaczonych lampkach

i chyba nie masz wlaczonego corect camera :]

trochematerial skory zamocno odbija ale ja sie nie znam :]

spoko

Junior fajnee :] trawa wypas

Black Mamba monitor skalibruj :D jest oki

Napisano

Za szafą ubraniową w rogu pokoju swego param się wikliniarstwem...

moooiphillipechair01alm7.jpg

Napisano

RA, czy ty produkujesz jakąś kolekcję modeli? :> Wiklina to poly? Jeśli tak to ile? :D

Napisano

Można to nazwać kolekcją, ale nie for public use (narazie) a już na pewno nie freeware. ;)

Modelowana wiklina jest tylko na rurkach, reszta to displacement, najlepszy przyjaciel człowieka... po kawie.

Em, w sumie jakieś >piiii

Napisano

RA: kurcze, podziwiam zdolności, na turbosquid mógłbyś ładną kaskę wyczesać.

Co do kawy to może jakieś stowarzyszenie założymy? Jakieś Coffee in the Bucket Team Polska? :>

Napisano

Ładnie wygląda :) Jeśli jednak zdecydujesz sie na dystrybucję (za kasę, za błyskotki, za cokolwiek - wstyd by mi było brać takie modele za darmo) to ogłoś się gdzieś na forum tak żeby było widać :D

Napisano

Będzie wątek będzie, ale wyrenderowanie 150 modeli trochę potrwa. :(

I chyba będzie katalog w .pdf, bo inaczej to się tego pokazać nie będzie dało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności