Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

wow pionix lazienki sa pro :]

arev b.fajny modelik

taka oto sypialnia. Wiem ze na oknie przepalilem lekko:P co sadzicie?

scena047afi7.png

pozdrawiam

Napisano (edytowane)

hmm sss powiadasz?:P czyli przesadzilem z rozmyciem w shopie ogolnie rzecz biorac..

Edit:

wersja bez sss

scena047brh6.png

Edytowane przez Matti
Napisano

Sypialnia z możliwością jazdy rowerem :D Ogólnie prezentuje się bardzo przyjemnie. Pozbyłbym się tylko jednego czasopisma, lub ew. zmienił teksturę bo dwa takie same rzucają się w oczy. Poza tym podciągnij trochę sample słońca i materiału na komodach. Chodniczki wyglądają ciekawie. Powiesz jak je zrobiłeś? ;)

Napisano
Możesz podać jakieś szczegóły dot. mebla? Producent/model/etc.

Luisa Stool (Stine Gam-Pedersen & Enrico Fratesi)

Matti, przyjemnie;) Tylko troszkę kiszka przy rolecie. Nie wygląda to dobrze.

Pozdr;)

Napisano

arev dzieki- dywaniki to zwykly v-ray fur. zadna wielka magia.;]

Touch- dzieki. no wiem wiem. Troche "nie poszlo" z ta roleta ze to tak ujme ;P

Napisano

a ja mam takie durne pytanie - jak zrobić takie zaokrąglenie takiego węża jak tutaj http://www.opal24.pl/images/kfa_symetric_bat_natryskowa_deszczownia_duna.jpg?osCsid=1d5047437297465a20a5fec545af348c chodzi mi o to żeby sobie swobodnie wisiał z takim zaokrągleniem. Bardzo prosiłbym o pomoc.

i znowu coś z cadami znalazłem (ale to już chyba było) - http://cad.roca.pl/ no i jeszcze jedna bardzo fajna stronka na której można znaleźć fajne referki i textury czasem - http://www.sxc.hu/ (niestety tu już cadów nie ma :( )

Napisano

a no przecież! też tak zaczynałem robić, ale zapominałem dać enable in viewport i nie wiedziałem co dalej :D dzięki! niestety repa dać nie mogę - muszę troszkę rozspredować :(

Napisano

hcpiter - tak wiem wiem o tym. a macie może jakieś referki fajnych interiorów? Musze znaleźć 10 jakiś dobrych. Prosiłbym o konkretne stronki :) (sam już szukałem dość dużo i szukam nadal i nic fajnego nie znajduję :( ).

Napisano
hcpiter - tak wiem wiem o tym. a macie może jakieś referki fajnych interiorów? Musze znaleźć 10 jakiś dobrych. Prosiłbym o konkretne stronki :) (sam już szukałem dość dużo i szukam nadal i nic fajnego nie znajduję :( ).

Może na freshome.com?

Napisano

ujdzie oo79 ... fajne materialy chociaz cos dziwnego dzieje sie z dachowkami (nie wiem czy to zamierzony efekt)... efekt vigniette nie pomaga w tym wypadku... mogloby sie cos odbijac w oknach... tyle odemnie :)

a tu cos nad czym wlasnie siedze :

render_03.jpg

Napisano

Bonifatz dzieki za komentarz, dachówka taka bo dach skopany, na szyby nadejdzie jeszcze czas.

dawaj tek krzaki i drzewa!

renderek nice ;>

Napisano

oo79: właśnie zieleń mi nie pasuje, coś za mało tam tego, a postwork chyba poprzedni mi się bardzoej podobał. I gdzie jest motór?! :P

Bonifatz: bardzo bardzo mnie się podoba.

Napisano

zieleń musiałem zredukować bo render sie wysypywał, czas dokupić ramu. Motor wywaliłem bo bardziej mi sie podobał niż budynek a to nie viz motoru ;>

Napisano (edytowane)

oo79 : juz chyba wiem dlaczego masz problemy z tym dachem ... widac nawet gdzie ida linie pojedynczych fejsow.

proponowalbym Ci zastosowac wariant 1 przy 2'ce istnieje duze prawdopodobienstwo powstania bugow przy mapowaniu.

Daj znac co o tym sadzisz.

pressenter : dzieki!

Edytowane przez Bonifatz
Napisano

Panowie kurczak, bo nie mogę znaleźć, a wydaje mi się, że kiedyś to było na forumie, i może ktoś ma to pod ręką. Szukam jakiegoś tutka, który pozwoli mi opanować vrayfura, konkretnie chciałbym zrobić taki mięciutki dywan. ;)

Napisano
oo79 : już chyba wiem dlaczego masz problemy z tym dachem ... widać nawet gdzie idą linie pojedynczych fejsow.

.....

Daj znac co o tym sadzisz.

Tak wiem o tym, dzięki za pomoc.

Niestety czas był barrdzo krótki . Południe budynku jest o wiele ciekawsze... może kiedyś pokażę.

Napisano

kolorystycznie lezy :], nie wiem po co ta polka po prawej stronie z ta lampa, wyglada tak jakbys chcial przedluzyc kuchnie jeszcze do salonu. Drewno na szafkach wyglada jakby nie bylo mapowane. Jedynie swiatlo jest spoko :) a i nie chcial bym siedziec przy tej sciance tylem do kuchni slyszac ze sie cos gotuje i paruje mi na glowe ;)

Napisano

Na moje ta półka po prawej to jest raczej blat jakiegoś baru, drewno faktycznie wygląda okropnie. I dlaczego tak tam diablo zimno? ;) Ale scena jako oświetlenie galantes. I widzę nowa stronka online. ;)

Loki: Mi tam jakiejś postpro brakuje, nie wiem, może jakiś kontrast, troszkę ocieplić, pobawić się kolorami. Nie jestem sam przekonany, bo na laptopie obrabiałem, tym niemniej mam nadzieję, że się nie obrazisz. ;)

salon1ge6cw3.jpg

Napisano

To jest barek, jak dla mnie to dobry i praktyczny pomysł.

a i nie chcial bym siedziec przy tej sciance tylem do kuchni slyszac ze sie cos gotuje i paruje mi na glowe ;)

Miejsce na gotowanie jest z 3 metry od krzeseł wiec nic nie paruje na głowe ;)

Z mapowieniem i kolorem tego drewna to sie zgodze, ale jak kazali..;)

Dzieki za komenta :)

Napisano

pressenter - fajnie, ale za ciemno jak dla mnie niestety (moze wina monitora mojego).

a co do Black Mamby - co to jest ta belka nad oknem przez całą długość pomieszczenia? (podciąg?) Jeśli tak to troche nie trafiony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności