Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Ta sciana wymodelowana, w zasadzie jakies 10 min roboty dzieki Polyboostowi i narzedziu Polyshift.

Odnosnie zmiany projektanta w srodku projektu, w tej robocie juz drugi raz mi sie to zdaza, tak w srodku robienia wizki okazuje sie ze wszystkie meble ida do kosza :)

Pasek, i wrzuc jakies lightboxy zeby ladnie odbicia sie porobily.

Napisano

pressenter co nagle to po diable :D zrób ja na szybko a gwarantuję że będziesz ją robił jescze raz :D Był gdzieś na forum tutek o robieniu parkietów, idealnie by sięnadawał.

Zrób sobie wzór z kontrastowych kolorów, podłóz texturę i wycinaj.

Napisano (edytowane)

brakuje dla mnie cienia, błedy irr przy listwie, niedopracowany materiał podłogi jak a szkoda bo dużo by to dało scenie.

Edytowane przez !Ewert
Napisano (edytowane)

Georagas Lampki i krzesełka piękne. Trochę mi nie pasuje mapowanie na wąskich brzegach nóg od krzeseł.

Drugie podejście do butelek - poprawiłem kształt i grubość szkła oraz reflection i refraction depth.

butelkina2.jpg

Edytowane przez J.Ch.Pasek
Napisano (edytowane)

Georgas super! Bardzo ładnie zgrane kolory.

U mnie test interiora. 90% do wymiany leci to przynajmniej pokaże.

V1

interior1qt2.jpg

V2

wnetrzetstrc0.jpg

EDIT:

Zmieniłem trochę kolorki.

pressenter-> texturka ręcznie robiona.

Edytowane przez Lis
Napisano

O, widzę że hall do ostatniego exteriora. Bardzo ładnie. Bardzo ciekawe połączenie; jedna lada aluminium, druga drewno. A swoją drogą ta teksturka drewna to jakaś płatna, a jeśli tak to gdzie można kupić, czy tworzona przez Ciebie?

Napisano

hcpiter: wątpię żeby to było tło. Znaczy się sądzę, że to model. ;)

Lis: nie wiem jak innym, nie dałeś okazji porównać, ale osobiście bardziej widziała mi się pierwsza wersja. ;)

Napisano

Georgas- bardzo ladne kolory!!

J.Ch Pasek- coraz ladniej wyglada.

p.s Wy pisaliscie jakies ksiazki o Flashu i 3ds maxie?

Lis- super jest, jedynie wydaje mi sie, ze blat recepcji jest za wysoki w porowaniu do foteli.

Napisano

fajnie że się podoba.

pressenter już można porownać.

tło za oknem to model. W całości bardzo dużo postprodukcji.

JunioR-> szczerze to nawet nie sprawdzałem jakie są wymiary tego więc mogą być faktycznie nie halo

Napisano

Georgas - bardzo czysto i przyjemnie.

Lis - miodna ta wizka. No może jedynie do drewna na ladzie się przyczepię, że jakieś takie...odstające od reszty ;)

Napisano

rozentuzjazmowany tłum krzyczy co chwile ołpen de dors ołpen de dors ... e brakuje opisu obrazka jaki sposób :D !

hcpiter

... Prezydent

...nic dodać nic ująć

Napisano (edytowane)

routee eheheh dobre :) dzieki dzieki. Co do sposobu to proba ustawienia tak collor mappingu i swiatla zeby kolory i textury byly ostre bo wlansie najwiekszym problemem jest to ze po renderze i uzyciu exponentinala jako CM render wychodzi blado dosc a w psie trzeba ostro sie nagimnastykowac zeby uzyskac kontrast i "bogate" kolory itp :) Np w Psie w tym renderze dodalem tylko vignettig i abberacje a tak to prosto render z maxa.

Narazie tylko testuje wiec nie ma szalu ale moze kiedys cos ciekawego z tego wyjdzie :)

Black Mamba dzieki wielkie fajnie ze sie podoba :)

Xiz0r ok :) wyzej opisalem conieco narazie fazy testow wiec wiecej nie wiem ale sie dowiem :D

JunioR tak tak racja :) Thx !.

P.S Wlasnie zalozylem grupe osob lubiace wizualizacje wiec jezli ktos chetny to zapraszam wkoncu troszke jest na forum ludzi od interiorow i exteriorow :)

http://max3d.pl/forum/group.php?groupid=17

Pozdrawiam !

[edit]

Zeby nie spamowac :)

Test materialu i swiatla na dobranoc :)

Prosto z Maxa tylko dodane vignettig i aberracja w PSie :)

sfsfcopyag6.jpg

No i standart Barcelona

chairbarcelonacopyti4.jpg

Pozdrawiam :)

Edytowane przez hcpiter
Napisano (edytowane)

A ja... a sam nie wiem, takie zabawy

1copypd4.jpg

A ja mam takie pytanko: spotkał się ktoś z plikami 3d w formacie *.igs lub *.stp? Jest na to jakiś sposób coby to w maxie się znalazło?

Edytowane przez pressenter
Napisano

nowy styl lepszy ale lampy, mac'i i stoliczki jak z mieszkania a nie monumentalnego poważnego biurowca. Wsadź takie długie proste lampy albo białe kule na długim kablu, barcelony ustaw równo w rządku i będzie gites:)

.......

słaby test, słaby budynek:

a_02aa.jpg

Napisano

A ja taki test... kiedyś to juz dawałem, ale pozmienialem textury i zmieniłem ustawienia trochę dywan spaprałem, wiem wiem i kajam sie :)

no i nois specjalnie jest by w miarę otrzymać klimat.

qubicwn0.jpg

Napisano (edytowane)

Abell: jeszcze to męczysz? :P Daj jakieś rozmycie światła słonecznego. AA pokwikuje, ledwo słyszalne spod ogromnej sterty szumu. ;) Lampom brakuje puszek, wartoby może troszkę pochamferować te wszystkie boxy. ;)

peter_muler: To Twoje? ;) Strasznie plastycznie, taki był zamiar?

hcpiter: Tak teraz mi się rzuciło na deviancie. Na tym Emesie nie kopnął Ci się tiling drewna od spodu?

Edytowane przez pressenter
Napisano

peter_muler: Chodziło mi, że jak z plasteliny, taka makieta wyszła. ;)

Panowie wiecie może czy gdzieś w ogóle w Wielkopolsce jest jakaś renderfarma, i ile kosztują takie usługi?

Napisano

::arev

To białe to zaprawa do płytek :) tak serio to jeszcze bez mapowania było

Jedna płytka to zaledwie 1524 Polys

::tweety

W tym teście fugi nie było jeszcze. Dopiero potem zrobiłem na delikatnym Disp.

Kształt płytki był narzucony odgórnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności