vision3d Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 niestety, czego bys ze swiatlem nie zrobil to scena nie nabierze realizmu poki model auta bedzie tak wygladac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Forgate cegla wypas!! żeby nie na pusto to takie o jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 testy testy testy... Jak wam się to widzi... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 vision3d: ty to masz oko, ja tam nic nie widzialem do czasu:) Freedom Fighter: dzieki, sie poprawi:] PS super modelik i render masz w galleri, tez tak chce kiedys robic. Fargate: dzieki, w galleri jak bede wrzucal dam wersje bez postpro. Te cegelki - wypas na maxa, mozesz pokazac mapki? I material jak mozesz, bo wyglada to bosko. indian: mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 Mat jest bardzo prosty, mapki do odpowiednich kanałów + glossiness na 0,8 (czyli lol :P ) Robię jeszcze jedna tex jak skończę to tez pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 (edytowane) Fargate - przedobra ta cegła test materiału skóry, wiem że mapowanie leży na podusi - w miarę możliwości nie zwracajcie na nie uwagi Edit. Poprawiona wersja Edytowane 26 Kwiecień 2010 przez żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Trochę poprawiłem co nieco w mojej wizce lecz znów jestem niezadowolony. Dużo jeszcze do poprawy głównie materiały. Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Skończyłem 3 texturki parkietu co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 magicznie to wygląda Fargate ;p jak je robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Ostatnia najfajniejsza. Tylko bumpik by się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 sprzatalem w garazu i wyszedl taki tescik swiatla;) prosto z maxa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Chyba nie w garażu tylko w pudełku z zabawkami;) Wypas, jeno ta skala trochę mała. Ale i tak wypas, czym to świeciłeś? jakieś vraysun moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 żółty: piekne! mozesz powiedziec cos o tym wiecej? Bardzo super material tomek1212m: wlasnie taka postprodukcje kocham, ale nie wiem jak taka zrobic, moglbys zrobic jakis tutek do takiej postpro? Bardzo by sie przydal. vision3d: :o rzadzisz, wyglada mi to na maxwella albo final rendera, po prostu super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 skale musze nieco dopracowac, ale glownie mocny DOF tu namieszal. Keraj - rendzone z Vrayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 fargate myślę że super, jakikolwiek specular do nich i będzie wypas max. vision3d pokaż jakie jeszcze modele ci się kurzą na dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 vision3d: fajne :) Xiz0r: zrobi się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Fargate- ogólnie spoko, ale widać ze wszystko ustawiłeś pod to dokładne ujecie (ściana po prawej już jest czarna podobnie pewnie jak reszta) Cegła fajna ale za duży sharpen jak dla mnie vision3dsuper zestaw, fajne światło (HDRI ? ) i oczywiście modele. Bardzo przyjemne kolory, fajnie się na to patrzy. Tylko kamera tak jakby za wysoko jest albo ten dof zrobił ze wygląda to troszkę jak zabawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 vision3d konkretnie ;] nie bylem nigdy na takim torze ale mysle ze z krzeselek, jakims telezoomem wlasnie taki efekt by był. Forgate fajne te dechy, 1 i 3 jak dla mnie. Jak je kleisz coś sie pochwal ;] żółty, szejder elegancki choć w skali wnętrza zginie zupełnie... chyba a ja sie pytam które kolory... klient sie obudził że mu ciemno w poprzednich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Ja jestem za zestawem po lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 bolitic - piękne to jeszcze chyba nie ;] materiał to vray mtl z falloff ( kremowo biały) w diffuse, lekkim bumpem z blurem (textura zrobiona filtrem stained glass w szopie), Reflection i hilight glossiness na 0,75 , kolor reflect lekko szary i tyle Fargate - mi najbardziej 2 pasi, no i daj ten bump vision3d - wygląda jak resoraki z hot wheels :] ale generalnie prze arturprx2 - z prawej ciekawiej wg mnie - gubi się gubi niestety masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 po lewej ekstra. nad scenka jeszcze pracuje, zmniejsze dofa (bo to on faktycznie przeskalowal mi scene), i dorzuce jakies krzeselka moze za siatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 zdecydowanie lewa. jest bardszo ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 (edytowane) arturprx2: Ciesze mnie że się podoba, może machnę tutka jak poćwiczę i sam będę umiał :) hcpiter: Mat i scenka w zasadzie po najniższej lini oporu zrobione, przetestuje to z bardziej skomplikowanej scence jak skończę tex. Puki co zrobiony mam diff, chciałem w zasadzie tylko sprawdzić jak to wygląda i czy działa. Co do cegły, już mam nowa "wersje" ale nadal myślę nad poprawkami. Sharpen toi już chyba zboczenie z którego chciałbym się wyleczyć :P żółty: Spoko, muszę tylko znaleźć chwile czasu żeby siąść i zrobić :) Edytowane 27 Kwiecień 2010 przez Fargate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-peter Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Pora na pierwsz raz-takie baaaardzo szybkie wizki "wrazeniowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 vision3d - jeszcze raz zapytam, czym to oświetliłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 m-peter: emm, trawa wyszla najfajniej ale to nie komplement bo reszta wyszla tragicznie:] Nie jestem masta wizek anie czegokolwiek ale nawet ja widze ze to straszne jest, sorry za szczerosc. Jest mnostwo bledow ale najbardziej dziwny to oswietlenie - miejscami przeplaone a zaraz nie doswietlone, slonce jest nisko, wiec powinno dawac zoltawo pomaranczowy kolor a wali bialym, niebo ma kolor jak w nocy a jest dzien. itd itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 peter - popraw sobie gamme na monitorze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 peter ymmm chyba deczko przejarane lol? nie uważasz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-peter Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 m-peter: emm, trawa wyszla najfajniej ale to nie komplement bo reszta wyszla tragicznie:] Nie jestem masta wizek anie czegokolwiek ale nawet ja widze ze to straszne jest, sorry za szczerosc. Jest mnostwo bledow ale najbardziej dziwny to oswietlenie - miejscami przeplaone a zaraz nie doswietlone, slonce jest nisko, wiec powinno dawac zoltawo pomaranczowy kolor a wali bialym, niebo ma kolor jak w nocy a jest dzien. itd itp Krytyka przyjeta:) Czysty wypiek jest zupelnie inny, wlasnie zoltawy, dobrze doswietlony, mi jednak zalezalo na czyms innym, stad zabawa w szopie i tak nienaturalny wyglad renderu. Mi akurat pasowal do koncepcji i tego co chcialem pokazac a nie robic fotorealistycznych rzeczy. Co do bledow-jest ich masa, ale 2h pracy swoje robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 po lewej ekstra. nad scenka jeszcze pracuje, zmniejsze dofa (bo to on faktycznie przeskalowal mi scene), i dorzuce jakies krzeselka moze za siatka. zostaw jak jest! nie pakuj nic na siłę w tło. dodaj za to jakiś dym, jakieś spaliny, może ewentualnie kask kierowcy w autach. Może zasugeruj też, że to nie wyścig a muzeum czy wystawa. Tabliczki jakieś pewnie by to ułatwiły :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Rewitalizacja Placu NMP. Co sądzicie jak dla mnie to na parking się nadaje, wybrukują całe Kielce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 zrobilem kilka poprawek, zmniejszylem DOFa i dodalem krzeselka na trybunach, mam nadzieje ze to zmiany na lepsze;) suguestie co do rozwiniecia scenki mile widziane:) freedom - swiecone hdr'ka + directem, nic wymyslnego:) tweety - ciekawe, ciekawe, moze pojda ta wlasnie droga;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Grafik3d, projekt czerstwy strasznie, wizka ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 skoro uparłeś się na krzesełka, teraz dorabiaj tam ludzi :] puste nie wyglądają w ogóle. albo chociaż pozasłaniaj te krzesełka jakimiś reklamami czy czymkolwiek co tam wisi na torze. była fajna pustynia i dodałeś jakieś plastiki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 hehe, kibice sa w salonie peżota;) zobacze moze reklamy rozwieszone na siatce nieco urozmaica widok pustych trybun, albo ostatecznei wroce do poprzedniego tla. Poki co mysle co tu dalej wykomibnowac zeby bylo ciekawie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 vision3d - bardzo ładne światło. arturprx2 - przejemnie sie patrzy na te łazienki. grafik3d - bardzo płasko ten plac wygląda. Przydałby się jakiś detal. test podłogi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 grafik3d mam wrażenie że ludzie skali nie trzymają (tzn każdy ma inną skalę) pionix - fajnie wyszło. Co to za czarna płaszczyzna - szafki jakieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 To czarne to zabudowa z czarnego lakieru. Generalnie stara wizka tylko podłoga nowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 podłoga to drewno czy panele? bo wygląda na panele szczerze mówiąc. drewno nigdy nie będzie tak mega równe :) ale wizualnie ładna jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 (edytowane) Fakt. ludzie mogą mieć trochę rożna skale bo to postP i to w 20 min. a co do płaskiego placu i detalu co PIONIX masz na myśli? bo ja według projektu to kroiłem niestety taki projekt jaki konserwator w Kielcowie, nawet projektanci za wiele nie mieli do powiedzenia. ale nie ma negatywów na GI a z tym przy ex mam czasem problemy w mentalu PIONIX i powiedz mi skąd te halogeny od listwy przypodłogowej bo to mnie zastanawia :) Edytowane 28 Kwiecień 2010 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Cukrotest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 fajne Ewert :] delikatnie bym przykadrowal niebo... a moze i nie, kolorki gites ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 testowy projekcik;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Vision3d - wszystko fajnie ale coś ten kieliszek a dokładniej kształt jego nóżki ... no jakoś nie leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 takie tylko niestety mam w domu;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 vision3d oj troszkę to sztucznie wyszło w tej wersji, dość płasko i bez polotu niestety. Jakby poprawić odbicia było by fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 kieliszek zbyt nadgorliwie odbija ciemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 kolory też trochę leżą. Nakrętka, etykieta jak i sam plastik butelki, który dodatkowo sprawia wrażenie zbyt grubego. Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 vision3D czy butelka jest pusta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 tak, oprozniona do dna;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi